http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/74/54/eb/7454eb0f45e6e1aca3ebc42894bec72c.jpg

v kraljestvu elementarije živijo štiri plemena. ognjeno, vodno, vetrno in zemljsko. kralj ognjencev je sklenil skovati zlo zavezništvo elementov in zavladati vsem svetovom.
vetrovec, ognjenka, vodnar in zemljarka se odločijo upreti temu in zato morajo vstopiti v drug svet in poiskati nakaj, kar za to potrebujejo.

jim bo uspelo?
kako se elementarji znajdejo v drugem svetu?
07. oktober 2014
neeeeeeeeeeeeeeext +nova bralka
21. oktober 2014
Next
22. oktober 2014
next
23. oktober 2014
tistega dne je bilo v elementariji vse tiho. noben veter ni pihal, morje je bilo čisto mirno, vulkani niso bruhali in gozdovi so bili tihi, kot še nikoli.
v centru so se zbrala vsa plemena. ognjenec phenix je poklical, saj je hotel skovati zavezništvo. preden je stopil na govorniško mesto je kot druge vodje plemen stopil do hčere in ji rekel, da naj gre ven. freja ognjena je bila sicer nejevoljna, ampak je raje šla ven kot razbesnela očeta, ki je bil tako kot drugi ognjenci zelo vzkipljiv.
v predsobi so bili že ostali prestolonaslednoki: walter vetrovni, william vodni in erazem zemljni. vsak je sedel v svojem kotu in se brigal zase.
"se sploh zavedate, kaj se pogovarjajo?" jih je vprašala
"ja, nekaj kar se vas ne tiče, mene pa je oče poslal sem samo zato, ker vas ni hotel osmešiti." je vzvišeno rekel walter in zamaknil z svojimi ogromnimi krili, ki so mu zakrivala hrbet.
"politične zadeve." je rekekel william, stresel je temnorjave vedno mokre lase in si jih umaknil z obraza
"hoče zavzeti vse svetove." je mirno rekla freya.
"fino, fino." je mrmral erazem
"in potem pobiti kralje drugih plemen in vse spremeniti v ognjence..." je hladno, kot je to možno za ognjenko, rekla
"TI!" walter jo je stisnil ob zid, da se ni mogla premakniti, kot ostali vetrovci je bil hiter in močan. "če nasankam zaradi vas..."
"vem, kako to preprečiti!" je izdavila
"spusti jo." je rekel will in ustal "kako?"
"v svet ljudi, ampak potrebujem prestolonaslednike štirih elementov." je rekla
erazem je trznil. "naravne?"
"ja." vsi so si razkrili ramena. na walterjevem je bila spirla, na willianovem dve valoviti črti, na freyinim pa plamen.
"čakaj..." william je hotel previriti, če je prav razumel "gremo v svet ljudi in... kaj potem?"
"najdemo pet koščkov sestavljanke, aktiviramo brezmejno moč in sesujemo phenixa." walter ni nikoli maral ognjencev
freya je pokimala "vilinko ima še kaj v glavi."
24. oktober 2014
next
24. oktober 2014
Next nujno
24. oktober 2014
william je iz potočka, ki je tekel zraven naredil ogromen val in zalil freyo in walterja, da ju je umiril, ker bi se njuno kreganje kmalu sprevrglo v pretep. "do okna v človeški svet moramo ne, da bi se pobili."
walter je razprl in stresel krila "bi rad, da se mi zlepijo peresa?"
freya je z nogo udarila ob tla in voda je v trenutku izhlapela z nje. "nisem jaz kriva, če je moj oče zavzel vsa plemena!" se je vprla
šli so preko ene višjih gor s katere so se videle vse štiri palače. ognjena je kot vedno bila v plamenih, ostale tri pa tudi, kar je pomenilo, da je phenix zavzel vse.
"seveda nisi." william je freyo prijel za ramo "phenix je."
erazem je bil cel čas tiho. s pogledom je sledil walterju, kako leta čim višje in z zaskrbljenim pogledom opazuje svoj dom. je to sploh še njegov dom?
"dol, dol, dol!" je freya nenadoma zavpila, zgrabila erazmov in williamov ovratnik in ju potegnila na tla. skalo pred njimi je razgnalo. "ognjena bomba" je razložila, ko je walter z zamahi kril odgnal dim. "vedo za nas."
"kako?" walter se je spustil na tla
erazem ga je obtožujoče pogledal "tebe so videli, kako letaš. ti si kriv!"
26. oktober 2014
Next
27. oktober 2014
william je hodil spredaj in ogromno jezero sproti zamrzoval, da sta erazem in freya lahko šla preko njega, walter pa je letel, ampak na varni višini. freya je hodila zadnja, saj se je led pod njo topil in se spreminjal v paro.
"je led dovolj trden?" je vprašal william
"ja, je." je rekel erazem
"william?" je začel walter "saj ti lahko rečem will, ne? lahko odstraniš vodo z mojih peres? če so dolgo vlažna se sprimejo."
"a ti skrbiš še za kaj razen za tvoja krila?" je zavzdihnila freya in zamahnila z roko, da je voda izparela in je mimogrede 'po nesreči' zažgala še nekaj peres
"will! pomagaj!" je vpil ta in se otepal ognja.
will je zavzdihnil in ga celega zalil. z mokrimi krili ni mogel leteti in je padel v vodo, a ga je ta ujel in pod njega naredil led.
freya se je smejala kot nora in kar na enkrat vtihnila. z neba so kar naenkrat priletele ogromne ptice in nanje metale ognjene krogle. hitro se stekli čez jezero, will pa jih je pogasil in z smrtnim krikom popadale v jezero.
na drugi strani so fantje nezaupljivo pogledali freyo "kako si vedela?"
"ognjenka sem. čutim ogenj." jim je razložila
"vedeli so, kje smo, ker so videli paro." je rekel erazem "ti si kriva."
27. oktober 2014
Next
27. oktober 2014
zadnja stvar, ki so jo morali prečkati je bila ognjeni del. walter si je svoja ljuba krila pripasal ob bok in si čez ogrnil svinčeno ogrinjalo in jih tako zaščitil.
z willa so se dvigovale vodne kapljice in se združevale v oblake.
freya je bila edina, ki je hodila brez, da bi preračunala vsak korak. nemirno je premikala ramena. ko je bila nazadnje tu, ko je bila nazadnje prosta, se ni najboljše končalo. zdrznila se je, ko ji je walter z ogrinjalom oplazil rob obleke. "nekam tiha si."
"sem?" je vprašala.
"pa si res." je pristavil will. "te ta obleka res ne ovira? daj nase kaj bolj praktičnega."
"NE!" je odrezala. "v redu je." obrnila se je in nadaljevala pot. na sebi je imela dolgo rdečo obleko, ki se je vlekla za njo, sicer jo je ovirala pri hoji, a je ni želela sneti, saj ji je zakrivala hrbet in to ji je največ pomenilo
naenkrat je za njimi počila vejica. napadli so jih ognjenci. will je zlil vodo nanje, freya pa je umaknila ogenj, da so lahko stekli skozi.
"izdajalka!" je eden zavpil za freyo "ni že dobolj, da si pošast?"
ko so bili na varnem so se sesedli na tla. erazem jih je pogledal "will, videli so oblake. pri ognjencih ni oblakov. da so nas našli si kriv ti."
01. november 2014
next
01. november 2014
Next
01. november 2014
"to je to." stali so pred zidom, ki je obdajal elementarijo in jo s tem končeval. sredi tega zidu je bilo nekakšno okno, ki je bilo v bistvu portal v drugi svet.
erazam je pritisnil roko nanj in tam pustil zelen odtis. "samo ne nakopljite nam jih spet na glavo." je škodoželjno zamomljal.
"ja, ne nakoplji nam jih, Freya!" je rekel Walter
"OPROSTI, a sem jaz letela tako visoko?" se je vprla "ti Will pa nisi nič boljši!"
"sem jaz kriv, če se vidva ne znata prilagajati...?" je začel ta. medtem, ko sta se walter in freya prepirala je opazil, da se erazem škodoželjno smehlja. "čakaj malo!" šel je do njega in se mu široko nasmehnil. "ti si edini normalen med nami." roko mu je položil na ramo in s hitrim gibom umaknil rokav-na rami ni bilo znamenja. "nisi prestolo naslednik. IZDAJALEC si!" z lahknim gibom roke ga je odel v leden oklep v katerem ni mogel niti migniti s prstom.
erazem je ugotovil, da se nima smisla pretvarjati in je povedal po resnici "moja sestra je. elza zemelna. mislite, da sem hotel to? mislite, da hočem rešiti elementarijo!?"
"ja...?" je poskušal walter in po zraku stopil bliže.
"ne! phenix me je prisilil, saj je vedel, da se mu bo hčirka hotela maščevati in me je poslal za njo!"
"maščevati za?" fanta sta pogledala freyo, ki je živčno migala z rameni
"ni pomembno" jima je odvrnila
"gremo v človeški svet." Will se je že obrnil in pustil svoj odtis na oknu, ko so jih napadli ognjenci "on jih je obveščal!" je zavpil in ustvarjal čim večji val.
walter je poletel čim višje in začel noro mahati s krili, da je proti njim pihala burja.
"walt!" je zavpila freya "zrak stran od njih!" sama pa je napadale svoje, ko je z njimi opravila je pustila še svoj pečat.
waltru je sicer uspevalo, a ne dovolj hitro. ognjenci so vanj začeli metati ognjene krogle. nekaj vetrovcev, ki se je že spremenilo v ognjence se je dvignilo in ga napadlo še v zraku. walter se jih je poskusil otresti tko, da je poletel še višje.
"naredi dež!" je freya rekla Willu
"previsoko so. oblaki ne bi zdržali pritiska" ji je razložil.
"ogenj bi?" ga je vprašala in pokimal ji je. erazma so ognjenci, ki so zbežali odnesli s sabo, zato ni bilo razloga za strah. Will je že ne bi izdal. "obljubi, da boš molčal!" z nogo je udarila ob tla.
02. november 2014
Next
Carssssskkoooooo
03. november 2014
walterja so ognjenci-vetrovci stisnili v krog. ni imel izhoda, če bi šel više bi mu sledili. roke je dvignil v znak predaje "pustite obraz za konec!"
za ognjenci je gor švignilo nekaj rdečega. mislil je, da jih je prišlo še več, in na nek način je imel prav. eden od ognjencev je pogledal v smer v katero je letelo in z zaničevanjem prhnil "očitno jih imaš tudi za kaj drugega kot za sramotenje svoje družine"
kamor je gledal on je pogledal §e walter. videl je ogenj v obliki kril, sicer manjših od njegovih, ampak najbolj ga je presenerilo, koga so krila držaka v zraku.
"prvič: jaz nimam družine." je rekla freya in pokazala walterju, naj gre višje in skupaj sta bežala pred njimi. letela sta naravnost proti gori in se ločila zadnji trenutek, da so se ognjenci zaleteli vanj.
walter je pogledal freyo, kot, da bi hotel nekaj reči, a ni uspel, saj je nezavestna padala v globino. preden je priletela na tla jo je ujel. pristal je zraven willa in jo nežno položil na tla. na zidu je pustil še svoj odtis in se vrnil k njej. "pa zlij ji na glavo vodo in bo." je želel pretrgati neprijetno tišino.
"si nor?" je rekel will "če sama noče v vodo jo lahko še ubije!"
"koga?" freya se je pobrala in hitro spustila krila, da so se ji skrila za hrbet. obleko je zažgala in je zdajna sebi imela rdeč top in črne pajkice.
nekaj časa so bili tiho. "sem mislil, da ognjenci nimate kril." je rekel walter-walt.
"saj jih res nimamo, ampak vsak tisoči jih ima. navadno jih ubijejo, ampak ker sem princesa me na srečo niso." jima je zaupala "ko sem bila majhna sta starša kar naprej zapirala vrata pred mojim nosom in mi nista dovolila imeti stikov z ljudmi. ko se je rodil moj bratranec so ognjenci prišli pogledat dojenčka, prvič sem lahko šla ven... ni se dobro končalo..." pokazala jima je brazgotino na krilu, ki je niso zakrivali plameni.
"zato obleka?" je vprašal will
"ja. hrbet je bil prevlečen s svincem in mi jih je tiščala k tlom."
"odstrani si jih." je rekel walt.
"misliš, da bi spet pred nekaj dnevi prvič pomolila nos na plano, če bi znala?" will se je nasmehnil, spet si je bila podobna.
"spusti jih in jih odmisli" ji je rekel walter. veter je močno zapihsl in ko sta ga spet pogledala ni imel kril.
freyo so obdali plameni in krila so izginila. waltru se je vrgla za vrat "nevem, kako mi ni to prej padlo na pamet."
"gremo?" je predlagal will in pokazal na okno, na katerem so bili bel, moder in zelen odtis.
"gremo." freya je na oknu pustila rdeč odtis.
03. november 2014
Next
04. november 2014
prvi se je zbudil walter. hotel je pretegniti krila, pa se je spomnil, da jih nima.
skoraj bi ga kap, ko je slab meter od njega freya stresla z glavo. "smo v svetu ljudi?" je vprašala
"nevem. če pa nismo si pa ti kriva."
"jaz sem kriva?"
"ja, zadnja si dala roko na okno"
"kako pa naj vemo, da ni tvoj odtis zafrknil zadevo?"
"zakaj bi pa moj? sem jaz ognjenec?"
"perutnina!"
"šleva!"
"mila jera!"
"vidva!"
"ja, vidva!" je zmagoslavno rekel walter
"ne to!" will se je pobral in z glavo pomignil proti punci njihove straosti, ki jih je opazovala z bližnje klopce.
walt se je pobral in zakorakal do nje "si od tukaj?"
"ja." je rekla in priprla oči.
"ukazujem ti, da me-nas pospremiš do vaše vodje." je rekel walt in prekrižal roke na prsih
"ukazuješ?"
"saj veš, kaj to pomeni? ali si pač neumna?"
"nimaš pojma s kom imaš opravka." mu je rekla punca.
zemlja na kateri je stal se je začela ugrezati.
willu se je takrat posvetilo, kdo je ta punca. za njo je zavpil "se lahko pogovorimo? elza zemeljska?"
10. november 2014
Next
Kater je tvoj naj element
14. november 2014
Kir kol
14. november 2014
Haha men pa ....
14. november 2014
"kako veš moje pravo ime?!" ga je napadla
will jo je prijel za rame "pomiri se. smo z elementarije, ker želi phenix zavzeti..."
elza je pogledala freyo. ljudi je vedno imela načitane v trenutku. "phenix je ognjenec, ne?" priprla je oči in pogledala freyo "ti si ognjenka."
"in?" freya je izzivalno stopila bliže
"punci!" will je stopil vmes
"pusti ju." je rekel walter "babji rausi so vedno zanimivi."
"ti bom dala babji raus!" sta punci naenkrat vzkliknili
will je kot vedno ostal miren "elza, moramo priti do brezmejne moči, da rešimo elementarijo. si z nami?"
"brezmejna moč? pozabite! mislite, da nisem že tega poskušala? nemogoče je." mu je povedala elza
"za eno zemljko" je rekla freya "ne pa za zemeljko, ognjenko in vodovca. vetrovnik je pa pač za okras!"
14. november 2014
Haha next
14. november 2014
freya se je po postelji premetavala že celo večnost. elza jih je peljala domov. imela je ogromno stanovanje z dvema spalnicama. v eni sta bili punci, v dugi pa fanta.
"rada bi spala." je zavpila elza in vanjo vrgla blazino.
"oprosti." se je opravičila freya "prvič spim brez... nečesa..."
"medvedka?" elza se je zasmejala. navadno ni bila takšna, ampak ognjenci so ji ubili mamo in ni jih marala.
"ne." freya je imela občutek, da nekaj ni v redu. "nisem ti jaz ubila mame." včasih, če se je zelo zbrala ali pa tudi ne je lahko človeku prebrala misli, to je bilo v kompletu s krili
"vem... ampak to je nekako v meni..." elza se je obrnila na hrbet "pa tudi do brata je..."
freya ji je z iskrico oplazila roko. to so ognjenci počeli njej, da se je ni bilo treba dotikati. "verjamem. te je on...?"
"ja. rekel je, da se bova igrala, pa me je pahnil noter." elza je komaj slišno zahlipala "tukaj sem že šest let!"
freya ni vedela, kaj bi rekla in je raje preusmerila temo pogovora "pet koščkov in gremo domov zmagat."
"misliš?" je napol v snu zamrmrala elza.

fanta tudi nista spala. "tu je preveč vlage" je naznanil walt
will je zamahnil z roko in vlaga je občutno izginila. "srečen?"
"ne. peresa se mi cepijo." je še naprej tečnaril walt
"wanesso pol toliko ne skrbi za njene lase" je zamomljal. wanessa je bila njegova sestra, ne veliko mlajša od njega. "zakaj si jih ne odstraniš?"
"ker morajo biti ponoči prosta, ker če niso mi odpade prveč peres"
will je vanj vrgel blazino "še eno reci pa boš svoja peresa razvajal v družbi golobov."
22. november 2014
"jutro." je pozdravila freya, ko je prišla v kuhinjo. will in elza sta sedela za mizo in se pogovarjala.
"dobro jutro." je odzdravil will in si v skledo kosmičev vmešal vodo
"kako lahko to ješ?" je vprašala elza in si na kruh namazala pašteto. kos je ponudila freyi "boš? vem, da v elementariji ni tega, ampak ni zanič."
"kaj je to?"
elza se je zasmejala "walt!"
"vem!" zraven se je primajal še on. vsedel se je zraven willa in razprl krila "peresa imam pomečkana."
elza, ki je videla freyin obraz "perutninska pašteta." ji je razložila "jej."
"kaj pa jaz?" se je soet oglasil walt
preden bi lahko kdo kaj rekel je elza povečala zvok na televiziji. bil je prispevek o zabavi v kostumih. ko je pokazalo nagrado je elza pritisnila pavzo "tole izgleda kot..."
"nosilec kamnov v starih zvitkih" je končal will
"moramo iti." je rekla freya.
"nič takega ni. pomiri se." ji je rekel will "zabave so prijetne."
"misliš, da me je strah?" je vprašala freya
"vznemirjena si. kita ti gori." je povedal will
freya je pogledala črno kito in plameni so izginili
"problem!" je naznanil walt "še vedno nimam zajtrka!"
24. november 2014
"walt!" elza je tolkla po vratih kopalnice. "eno uro si že notri!"
"vem!" se je od znotraj zaslišal waltov glas. "če pa popolnost zahteva čas!"
"walt!" je zraven prišla še freya "če te ni, ko preštejem do deset zažgem vrata!"
"saj jih lahko elza obnovi!"
"prav ima." je zamomljala nazaj
"vrata že, kril pa ne..." freya pomežiknila elzi
"kaj pravita?" je vprašal will in prišel zraven. na sebi je imel modre pajkice, srebrne škornje, tuniko v vseh barvah morja in ogrinjalo svetlo modre barve, vzorec na njem pa je bil iz biserovine.
"uniforma?" elza ga je obkrožila "lepo."
freya se je naslanjala na vrata kopalnice, ki so se sunkovito odprla, da je padla waltu naravnost v naročje. walt jo je ujel in postavil na noge. walt je imel na sebi le hlače in škornje. ni imel srajce in je kazal gole prsi. "naslednji!" je naznanil
"resnično greš... takle?" ga je vprašala elza.
"kaj mi pa manjka?" walt je pogledal po sebi "naj dam dol še hlače?"
"NE!" je dobil enoten odgovor.
25. november 2014
next
30. november 2014
po polurnem preptičevanju jih je vratar končno spustil noter, pa še to po tistem, ko mu je walt vrgel avto v zrak.
fanta sta bila oblečena tako, kot sta se v stanovanju. will je masko naredil iz ledu, walt pa si je okoli oči naredil gosto meglico.
elza je imela na sebi obleko iz listja, ki ji je segala do kolen. masko je izmela iz sprejete zemlje, ki se je držala njenega obraza brez vsake elastije.
freya je imela dolgo obleko, ki se je vlekla za njo in je gorela ali ponekod tlela kot žerjavica. masko je imela iz ognja.
"gotovo bomo zmagali! moramo." je rekla elza in vzela punč, ki ji ga je prinesel will
walt se je prehitro obrnil in s krilom po nesreči podrl neko starejšo žensko oblečeno v catwomen. "nič hudega." je rekla, ko ji je pomagal vstati. z roko mu je potipala krila "kako ti je to uspelo?" z roko se mu je preselila na masko "kako ti je to uspelo?"
"jah..." je začel. bil je rahlo v zadregi
gospa je začela z rokami drseti po njegovih golih prsih "kako ti je pa TO uspelo?" zgrabila ga je za roko in to tako močno, da se ji ni mogel izviti iz prijema. "greva nekam na samo." je rekla in ga zvlekla s sabo.
walt se ji je upiral, ampak gospa je bila premočna. s pogledom je iskal ostale štiri, pa so mu le pomahali. punci pa sta se komaj zadržali, da nista znoreli od smeha.
"kako ti je to uspelo?" je freya zaslišala zraven sebe. odskočila je in zagledala skupino fantov. "ogenj mislim."
elza in will sta se smejala.
"kaj to?" freya je, kot, da ni nič prijela plamen z obleke in ga pomolila enemu od fantov. "potipaj."
ko je fant segel in se kar grdo opekel. takrat so vsi trije planili v smeh.
waltu ni bilo tako dobro gospa ga je zvlekla v enega tistih šotorov iz satena. "kako ti je ime?" je zapredla in ga potosnila na kavč v njem.
"walt." je rekel in se hotel pobrati, pa je bila že na njem
"walt disney." je predla "pokazala ti bom čarobno deželo narnije."
"ni treba." za silo se je izvlekel izpod nje. "gospa..." je začel, ko je dvorano prestregel glas voditelja za izbor mask
"vem, da ste si sodniki že dobro ogledali tekmovalce in prosim, da pridete na posvet."
"o, kličejo me." je rekla gospa in se pobrala "se vidiva."
walt se je vzravnal in zamahnil s krili, da si je za silo uredil peresa. s prati si je šel skozi blond lase. vstal je in šel poiskat druge.
ko je prišel do njih je najprej freyi ukradel pijačo. "ti je vroče a?" ga je podražila
"utihni." je rekel "tebi pa ni?"
will je pogledal svoj prazen kozarec in ta se je spet napolnil. "daj še meni." ga je prosila elza
"posluh. razglasitev." se je zaslišalo "tretjo mesto je zasedla prelepa zlatolaska." na oder je prišla punca oblečena v disneyevo junakinjo. "drugo je zasedel gospodar prstanov. in prvo..." zavladala je mučna tišina "angel!"
will, elza in freya so povesili glave.
"jes!" je zavpil walt in ko ga je trojica pogledala je zamahnil s krili in dojeli so. walt je dobil pokal, ki je bil pravzaprav podstavek za štiri kamne in četverica je vedela za katere kamne.
30. november 2014
se opravičujem za odsotnost
NEXT NEXT
01. december 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani