u211472
u211472
Hello.

Tukaj je še ena moja zgodba. A ne bo taka kot ostale. Bolj bo kot moj osebni dnevnik. Pripovedovala bo o mojem mišljenju, vidiku na svet, mojih občutkih... V glavnem zgodba najstnice z drugačnostjo...

Ne bom dolgovezila, a še zadnje kar povem: nexti bodo redki...Nekaj sem ugotovil ... življenje je neprevidljivo.


– John Green, Krive so zvezde

Moje življenje... kako bi začela? Dejansko tistega pravega začetka sploh ni. Mm, seveda se je vse začelo, ko sem se rodila. Nov začetek, trpljenje, izgubljene in nove priložnosti, nova zgodba… Vse se je odprlo, ko je na svet prijokala Lorein Marie Gray. Jaz… prav dobro vprašanje je kaj sem bila v prejšnjem življenju…

***

Mogoče se vam zdi depresivna, a ne bo. Po eni strani bo smešna, po drugi žalostna in po tretji strani... lepa.
Pišem jo čisto na slepo in prav veselila bi se, če bi dobila next... ali dva? Prvi vtisi?
20. oktober 2017
Next
Obetaven začetek
20. oktober 2017
Meni se zdi super, imar res dober talent sej pišeš res globoko.
Next!!!
20. oktober 2017
u228631
u228631
začela si zlo dobro in ukazujem ti da daš Next

Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next Next
20. oktober 2017
u211472
u211472
Zdaj imam že preveč nextov . Hvala vsem trem <33 mogoče pride še danes, se bom potrudila
20. oktober 2017
u228631
u228631
jaz ti UKAUZJEM, da ga daš danes!!!!!
20. oktober 2017
Jaz pa da ga daš zdaj!
20. oktober 2017
u211472
u211472

۵ Lorein Marie Gray ۵

Hitela sem v šolo. Še malo pa bo, sem si mislila, ko je mama speljala na parkirišče. Torbo sem vrgla na rame in vzela vrečko s copati.
»Adijo, Lorein, dedek pride pote! Lepo se imej!« mi je veselo razlagala mama.
»Adijo,« sem zavzdihnila in glasno zaloputnila z vrati. Ko sem šla preko prednje strani avtomobila sem še enkrat pomahala mami in ona mi je nazaj. Plaho sem se nasmehnila in že tekla do 'hribčka' in kmalu sem bila na pločniku. Odšla sem preko prehoda za pešce – nekaj avtov se je ustavilo. Otroci so odhajali v šolo. Hodila sem za dvema prvošolkama in jima prijazno pridržala vrata, ko smo bili pri vhodu.
Še jaz sem vstopila. Bil je petek in kar stekla sem do svojega kota, kjer sem se stoje preobula. Vzela sem čevlje v roko in se prerinila do stopnišča.
Skoraj tekla sem do tretjega nadstropja, a sem vseeno mogla paziti, da ne bi koga, nevednega, prevrnila.
Ko sem le prišla v tretje nadstropje, sem že hotela oditi do moje omarice, a me je ustavila Leni iz B-razreda.
»Kdaj imate zgodovino, Lora? Drugo uro?« je vprašala in ves čas pogledovala za mojo ramo.
»Če se ne motim, jo imamo tretjo uro,« sem ji odgovorila.
Obrnila sem se in odšla. Ko sem si že čevlje zložila v omarico, sem pogledovala k Leni in Alyi, ki je bila z njo pri omaricah, na drugi strani hodnika. Z njima se je sedaj pogovarjala neka učiteljica, mogoče celo njuna razredničarka.
Skremžila sem se in se posvetila naprej čevljem. Ko sem stekla do razreda geografije, sta me Alya in Leni grdo ošinili, a se nisem zmenila za njiju.
V razredu učiteljice še ni bilo, zato sem hitro pozdravila Rose in Lily, ki sedita pred mano, in si hitro pripravila stvari.
Vedno, ko učiteljica vstopi v razred se pozdravimo in učiteljica začne predavati. Grda rutina, če mene vprašate. Vedno smo najprej ponovili podnebja in Panonsko nižino in nekateri učenci so mogli k zemljevidu in pokazati – med njimi tudi jaz.
Lepo sem vse obrazložila, da so nekateri celo zijali. Pogoltnila sem slino in se raje hitro spokala na moj stol. Skoraj bi padla, a nič zato. Torbe sošolcev so bile krive…
Preostanek geografije je minil hitro. K zemljevidu ali tabli mi ni več trebalo in zato sem se zamotila z pisanjem naslova v zvezek. Kakšno je podnebje in rastlinstvo v Srednji Evropi? se je glasil naslov. V zvezek smo si pisali še neko bedno snov. Ni bilo nekaj grozno pomembnega, saj sem se jaz že zdavnaj javila in dobila 5.
Nenadoma je Nino, ko sem se spet ukvarjala z naslovom, predramil in obvestil učiteljico…
»Učiteljica, si lahko že zložimo zemljevide, saj je le minuta do konca ure?« je vprašal vljudno.
»Ne, potrpi,« je mrko odgovorila učiteljica, brez da bi ga pogledala. Nino se je skremžil in pogledal stran.
Minuta je minila v tišini, nato pa je že zazvonilo. Prav nelogično je bilo, da je učiteljica rekla ne. Vseeno, stvari sem grobo zmetala v torbo, vzela knjigo Somrak, ki je vedno počivala ob meni. Preveč zaljubljena sem bila v knjigo in sama sebi nisem dovolila, da bi Edward Cullen ležal nekje (Bog ve kje) v moji torbi. Nisem si dovolila takega ravnanja s knjigo…
No, ko sem svoje stvari zmetala v torbo in vzela Edwarda, sem še Lily in Rose pomagala s stvarmi. Skupaj s Tesso smo odšle k naslednji uri – zgodovini. Izgleda, da je res bila drugo uro, presneto!

***

No, evo vam Next . Pravim smešna, žalostna in lepa...
20. oktober 2017
u228631
u228631
Next Next Next nadaljuj čim prej
20. oktober 2017
u220684
u220684
Omfg, omfg!! Pa to je prfect storrrry!
NEEEEEEEEEXT!
20. oktober 2017
to je res prfect story!!! Daj čim prej Next
20. oktober 2017
Next
21. oktober 2017
Next
21. oktober 2017
u221306
u221306
Next prfect!!
22. oktober 2017
u228631
u228631
ti ženska kdaj misleš dat Next?????????
22. oktober 2017
u211472
u211472
Mogoče danes

Hvala vsem za nexteke <333333
22. oktober 2017
u228631
u228631
mogoče??? ej ne me jezit
22. oktober 2017
u211472
u211472
Ok, grem pisat mam že pol spisano
22. oktober 2017
u211472
u211472
Naredila sem še naslovnico, za to zgodbo:


No, naslednjo uro smo imeli zgodovino. Nadomeščal je učitelj likovne in zgodovine, saj našega pravega učitelja ni bilo.
Usedla sem se na stol in kolikor hitro sem le mogla, odprla knjigo in se takoj zatopila v Edwardov stavek, ki ga prej nisem mogla do konca prebrati.
»Zakaj bereš to debelo knjigo, Lorein?! To je zapravljanje časa!« Učitelj sem mi je zadrl, a nisem otrpnila. Oprostite, a žalite mojo knjigo?!
»Učitelj, oprostite, a jaz sem drugačnega mnenja. Branje je sanjanje z odprtimi očmi. Z branjem si pridobivamo izkušnje, in prav očarljivo je, da jih lahko dobimo s tako lepim načinom – z branjem!« Učitelju sem razložila svoje mišljenje o branju, in kar otrpnil je. Ko sem končala z govorom, sem se nazaj zatopila v knjigo.
»Kaj si že rekel, Edward?« sem sama sebi, no, bolj sem to rekla knjigi. Sošolka na desni me je čudno pogledala; verjetno si je mislila: kaj se ta punca pogovarja s knjigo?! To sem zares pogosto počela…
Ko se je učitelj predramil – trajalo je kakšno minuto – smo si začeli prepisovati snov: Egipt.
Z levo roko sem prepisovala (sem levičarka) in z desno sem držala knjigo. Tu pa tam sem poškilila na knjigo in ujela kakšno besedo. Učitelj se za to ni prav nič zmenil – raje se je pogovarjal z njegovima najljubšima učencema. Greg in Aljaž.
Pogovarjali so se o telekinezi (baje naj bi jo imeli Egipčani, pa take bedarije) in o tem, da živi neka ženska, ki ne pije in ne je.
Nisem zmenila za bedarije, ki so jih kvasili. Na koncu so tako ali tako vsi hodili po razredu in prijetno klepetali.
Kmalu je zazvonilo. Z Aljažem (ja, s tistim!), Tesso in Lily smo si ogledali globus. Vsak je držal prst na enem koncu in kroglo smo zavrteli. Ko se je ustavila je vsak nekje pristal. Jaz sem celo dvakrat v Tihem oceanu, a nič za to. Skupaj s Tesso sva bili tam, in prav smejali sva se, da nama je usoda določila mesto tam. Popolni mir, zato pa je tihiocean.
Morala sem dol po malico. Jedli smo mini pice s tuno. Kot vedno sem morala jaz nesti najtežjo stvar – vrč s čajem. Ko sem se končno opotekla do učilnice, so me obkrožili učenci, ki so bili preveč žejni, da bi počakali, da dam vrč na mizo.
Odtrgala sem si pol pice in se usedla na svoj stol. Neli me je čudno pogledala, ko sem nos – spet – potisnila v knjigo. Ošinila sem jo s kotičkom očesa – takrat je odvrnila pogled.
Neli je bila prijazna punca z rjavo-blond lasmi. Imela je svetlo rjave oči, ki so se lepo skladale z njenimi lasmi. Bila je včasih navihana in hiperaktivna, a po navadi je le rada govorila. Trenutek, ko se ji je popolnoma vtrgalo, sem poimenovala Nelinih pet minut. To je bilo enkrat ali večkrat na teden…
Ko smo pojedli, sem Rose zaupala Edwarda – mogoče se vam zdi, da se je zdaj meni vtrgalo, a ne. Rose sem res zaupala, saj je bila moja prijateljica.
Nekoč je imela do zadnjice dolge lase, a si jih je nekaj časa nazaj ostrigla. Kljub temu so je že spet zrasli. Imela je modro-zelene oči. Lasje pa so bili zelo zelo svetlo rjavi, skoraj blondni.
No, ko sem ji zaupala Edwarda (pravzaprav knjigo), sem stekla v pritličje, odložila posodo, in spet stekla gor, po stopnicah. Na hitro sem se spomnila kaj imamo sedaj. Angleščino.
Ko sem prispela v tretje nadstropje, sem na koncu hodnika odprla vrata. V razredu je vladal kaos. Učiteljice še ni bilo. Zmajala sem z glavo in se usedla na stol poleg Neli. V zadnjem delu učilnice se je menila z Lily, Rose in Tesso. Nisem se zmenila zanje in se zatopila v knjigo, ki mi jo je Rose pustila na mizi.
Učiteljica je zamudila veličastnih dvajset minut zaradi nekega sestanka. Kot po navadi pri uri angleščine, se je v razredu neprestano slišalo neko šušljanje. Naslednji ponedeljek pišemo kratki test – sami si bodo krivi, če sedaj ne bodo poslušali.
Ko smo se pobrali iz učilnice, sta nam ostala le še dva predmeta: matematika in naravoslovje. Tudi matematiko bomo pisali naslednji teden, naravoslovje pa sem se že zdavnaj javila.
Ob koncu naravoslovja, učiteljici vedno zaželim vesel vikend, in tako je bilo tudi danes.
Torbo sem vrgla na klop in stekla v prvo nadstropje. Imeli smo namreč kosilo. Postavila sem se v vrsto in čakala … in čakala. Dočakala!
Kosili smo testenine s paprikašem. Morala sem se najesti, sem pomislila, saj bom potrebovala energijo. Zakaj? Sedmo uro bom namreč popravljala tek.
Preživela sem pet napornih ur pouka, in šesto uro nisem imela nič! Skupaj z Rose in Masho smo bili zunaj. Ker Rose hodi zgodaj domov je morala oditi. Z Masho sva ostali sami. Tessa in Lily sta bili pri dopolnilnem pouku. Neli? Družila se je z Yvo in Anyo pa z Aljažem. Zaradi tega sem bila jezna na njo, ko se je poleg mene usedla na klop.
Hvala Bogu je bila kmalu sedma ura, in čas je bil, da sem preoblečemo v športno opremo. Tisti, ki niso popravljali teka so imeli sedaj šport za sprostitev.
K nogometnemu igrišču smo se odpravile jaz, Tessa, Lana in Žana – me smo popravljale.
Ko je učiteljica športne zapiskala, smo se pognale v bolj počasen, kot hiter, tek. Vso pot sem poskušala teči enakomerno, in na zadnji stranici pravokotnega igrišča, sem se še pognala v šprint!
Zdaj se lahko pohvališ, Lora, sem si rekla, z dvojke si si popravila na štirko! Lana in Žana sta si s trojke popravile na petko, Tessa pa z dvojke na trojko. Slednja je morala ostati še na športu za sprostitev, ostale pa smo se odpravile v garderobo.
Ko sem se opotekla do dedkovega avtomobila, ki je bil parkiran na parkirišču, sem bila srečna. Kljub temu, da je bil v začetku še kar nesrečen dan, je bil zdaj prav prijeten, sem si mislila. Vzela sem Edwarda (oziroma knjigo) in jo močno stisnila.

***

Če še kdo ni ugotovil: zaljubljena sem v knjigo (Edwarda )! Kako se vam zdi naslovnica in kako zgodba? Je nextek predolg? Bi imel kdo posvečenega? Vem, preveč vprašanj .
22. oktober 2017
u228631
u228631
jaz bi posvečenegaaaa... drugače pa zlo dobro napisano in ja zame je mogoče malček predolgo ker sem res lena za branje drugače pa le nadaljuj tako dobro!!
22. oktober 2017
u220684
u220684
Omg, neeeext
22. oktober 2017
Next
22. oktober 2017
omg, neext
22. oktober 2017
u227580
u227580
neext nova bralka ^^
22. oktober 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani