HEEEEY!!!!!!!!!!!!
NO TO JE MOJA NOVA IN PRVA ZGODBICA
UPAM DA JO BOSTE BRALI
PIŠEM ZGODBICO Z NASLOVOM DNEVNIK ANAMARIJE
1.DEL
SOBOTA,3. JANUARJA 1959!Zmaga!Imam jih!Čudovito! Najraje bi skočila iz kože!Pol leta sem se morala dobrikati in izmotavati. Klečeplazila sem in bila sem maziljena kot diplomat. Zdaj pa so končno moji. Zato se moram zahvaliti Jakobu. Jezen je bil zaradi nedavnega prepira in rekel je mami:˝Draga mamica,izpolni ji željo!Saj je že dovolj velika in lahko sama odloča!˝Tako sem vesela,da sem privlekla na dan celo svoj dnevnik. Toda tokrat mi ga starši ne bodo našli. Vedno ga bom nosila s seboj. Kako so le mogli storiti kaj takega!Tega bi nikoli ne mogla verjeti. Pa sem ga tako dobro skrila. Ko se spomnim,da so brali vse moje skrivnosti…rdečica me obliva od sramu in besa. Sicer pa kaj me briga!Nocoj je pozabljeno vseobila sem bitko!Imam nove čevlje z visokimi petami!
Vam je ušeč prvi del
Če želite še več delov veste kakšna je vaša naloga:NEXT
25. december 2012
u111192
u111192
neeext
25. december 2012
2.DEL
PONEDELJEK,12.JANUARJA. Pričkanje opoldne. Mama seveda ne dovoli,da jih obujem vsak dan. Ti čevlji so samo za nedeljo. To sem pričakovala. Brez tarnanja sem se ponudila,da bom brisala posodo. Zaman!Toda jaz bom že našla pot za dosego cilja, Od jeze bi bila skoraj razbila krožnik. Končno sem odšla v svojo sobo. No,meni je vseeno!Pa če se vsi na glavo postavijo. Imam čevlje z visokimi petami in jih bom nosila!
NO PA DA SE VAM PREDSTAVIM!
Sem Anamarija,živim v Londonu,stara sem 14 let. Moj oče je vodja pisarne. Mati je doma. Jakob,moj starejši brat,bo kmalu dopolnil 16 let. Obiskuje srednjo tehnično šolo,saj bi rad postal inženir. Peter,moj bratec,je star 3 leta in pol. No,tu je tudi še Kiki,moj ljubljeni medvedek. No,pa da ne pozabim na mojo veliko prijateljico Sonjo,ki študira psihologijo v Rouenu.
26. december 2012
SLIKE:
ANAMARIJA-


OČE-


MATI-


JAKOB-


PETER-


KIKI-


SONJA-

26. december 2012
u111192
u111192
neext
26. december 2012
3.DEL
SREDA,14.JANUARJA. Zmeraj ista pesem. Ne mine niti pet minut brez prerekanja. Danes sem se sporekla z Jakobom. Hudo me je užalil.˝Gospodična nosi visoke pete,umiva pa se ne!˝Bedak,res je zabit. Vsega sem že sita. Samo ti me razumeš,dragi Kiki,ti in moja mala Fanči. Pa moja draga Sonja,ki je tako daleč od mene. Zakaj mi ne piše?Pred osmimi dnevi je odpotovala. Odkar se je začela šola,je skoraj več ne vidim. Seveda,vem,da ji predavanja jemljejo mnogo časa. Toda odkar je vzgojiteljica,se mi zdi,da sploh ni več moja. Tudi nje mi ni več mar!ZVEČER. Jakob me prezira,ker sem deklica. Tega ne morem razumeti. Tudi jaz bi rajši bila fant,bi bila mornar,pilot ali raziskovalec. Ženske so res predmet zasmehovanja,sužnje. Ko bi bila fant,bi lahko odšla,kamor bi hotela in mi ne bi nihče nenehoma trobil v ušesaekle ne sme početi tega,dekle ne sme onega. Jakob je fant,zato sme vse.
26. december 2012
u111192
u111192
neext
26. december 2012
4.DEL
ČETRTEK,15.JANUARJA. Danes sem sama doma. Mama je odšla v mesto nakupovat. Izvrstno. Zdaj se lahko igram ˝veliko damo˝. Napravila sem si frizuro,oblekla mamino obleko,si obesila njeno verižico,nataknila njeno zapestnico,obula sem svoje čevlje z visokimi petami in se našminkala. Postavljala sem se pred ogledalom kot manekenka,potem pa sem se šla imenitno damo,ki sprejema goste. Če bi me kdo videl,bi si mislil,da se mi je zmešalo. Govorila sem sama s seboj tako,kot se pogovarjajo v salonih. Vseeno mi je,kaj bi si mislili,če bi me slišali!Dobro sem se zabavala in to je glavno. Tako napravljena sem videti mnogo starejša. Nihče ne bi verjel,da mi je komaj štirinajst let in pol. Mislim,da bi mi jih prisodili najmanj osemnajst. Sonja mi še ni pisala. Za nos me vleče. Pisala ji bom in ji povedala,kar ji gre. Zdaj ko je odšla,se sploh ne zmeni več za˝svojo malo deklico˝…
TOREK,20.JANUARJA. Spet so me zmerjali,toda današnji refren je drugačen. Danes sem lena klada,od katere ni nobene koristi. Utrujeno,brez volje se vlačim okoli. Še včeraj sem bila˝električna baterija˝. Kdo bi se tu znašel?Naj razume,kdor more,jaz ne morem!
28. december 2012
u111192
u111192
neeeext
28. december 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani