Evo punce!!!

Pa je tukaj nova zgodbica, ki se mi je porodila danes. Pišem malo bolj počasi zato lepo prosim, ne bit jezne, če ne bo nexta takoj.

Prijetno branje.
__________________________________________________________________________________________1.

______________________________________

September, 2012
_________________________________________________________________________________
Šola.
Ker je prvi september padel na soboto, je bila tokrat šola tretjega septembra. Ponedeljek. Aleteia se je nejevoljno dvignila iz preveč udobne postelje že ob šestih zjutraj, da bi se pripravila in izgledala popolno na prvi šolski dan.
Zaspano je vključila glasbo. Ob tihi glasbi Sonate Arctice se je uredila do potankosti, nato pa oblekla modro oblekico, ki si jo je kupila za prvi šolski dan.
Pa da predstavimo Aleteio. Aleteia je imela dvajset let in hodila na Srednjo šolo Srečka Kosovela Sežana. Prestara? Pa naj razložimo. Najprej se je vpisala na frizersko v Ljubljano, vendar po dveh letih je obupala, saj glave ni imela samo za frizuro urejati. Pravzaprav se je na lahkem programu dolgočasila in po pogovoru z mamo ter očetom se je odločila, da se prepiše na aranžersko v Sežano, ki ji je bila celo bližje domu.
Rjavolaska je bila vitke postave, z največjo košarico modrca v razredu in bila je nesramno bogata. Oziroma njena starša sta bila nesramno bogata.
Imela je tudi fanta. Aleks je bil njen fant od začetka tretjega letnika in čeprav ga je imela rada, ga ni ljubila. Pravzaprav ji je bil potreben le za eno stvar.
Aleteia se je dvignila in si obula balerinke, čeprav je v torbo potisnila tudi copate, da je ne bi kakšen profesor ven vrgel zaradi “neprimerne” obutve.
Zazvonil je njen telefon. Pogledala je na ekran najnovejšega Iphona. Bila je njena najboljša prijateljica in sošolka, Marina.
“Oj. Kaj si že pripravljena?” jo je vprašala.
“Ja. Pridem po tebe, nato pa pobereva še Elis,” je odvrnila.
“Prav. Potem gremo na naše zbirno mesto?” je vprašala.
“Ja,” je pritrdila.
Vsa tri dekleta so imela običaj, da svoj zajtrk pojedo zunaj, v lokalu. Ponavadi so si naročile toaste ali kakšen sendvič, ki je seveda imel preveč kalorij, ampak so jih pri športni vzgoji že pokurile, ko so tekle dva kroga več, kot je bilo potrebno.
____________________________________________________________________________

Prvi vtisi?
27. februar 2016
u193093
u193093
nexxt
28. februar 2016
Next
28. februar 2016
Vsaj še dva nexta?
28. februar 2016
Next ob 12.30
28. februar 2016
tako, tukaj imate Next. hvala dvem bralkam, ki že berejo zgodbico. upam, da se bo še katera pridružila_______________________________________________________________________________

Aleteia je speljala iz garaže s svojim Audijem, ki ji ga je oče podaril, ko je naredila izpit za avto. Odpeljala se je najprej do Marine, nato pa je pobrala še Elis. Vse tri so živele malo ven iz Sežane in če ona ne bi imela avtomobil, bi morale na avtobus. Pa se to spodobi za tri dame? Nikakor, čeprav je imela Aleteia avtomobil na začetku Sežane, ko ni našla prostega parkirišča.
“Pogrešala sem šolo,” je dejala Marina, ko so se usedle v svoj najljubši lokal. Naročile so si sendviče s pršutom in belo kavo.
“Jaz pa ne,” je zamrmrala Elis.
“Jaz se je ne veselim,” je dodala Aleteia. “Letos bomo gulile knjige, da bomo še oslepele. Si pozabila, Marina? Matura!”
“Saj veš, da bomo zlate maturantke,” je prhnila ona.
“Pa še kaj,” je Elis glasno zazehala. “Kako bomo zlate maturantke, če pa napišem spis z eno napako? Mi lahko povesta?”
“Elis, ena napaka ni konec sveta,” jo je poskušala potolažiti Aleteia. “Pomisli, če imaš vsaj deset napak. Potem je šele hudo.”
Vse tri so se zasmejale. Pojedle so sendviče in spile kavo. Ura je bila petnajst do osmih. Aleteia je bila odločena, da pozdravi še Aleksa. Našla ga je na standardnem mestu; bil je na cigaretu, pred šolo. Pravzaprav polovico šole je bilo tam.
“Hej, ljubica,” se ji je nasmehnil.
Aleks je bil temnolas fant z rjavimi očmi. Sicer je bil leto mlajši od nje, vendar seksal je dobro. Ok, res ni bilo lepo, da je ocenjevala fante po izkušnjah v postelji, vendar je bila realna. Imela ga je rada, ampak ga ni ljubila.
“Hej,” se mu je nasmehnila.
Poljubil je njene ustnice. Aleteia mu je vrnila poljub in se ga oklenila okoli vratu. Potegnil jo je k sebi in jo narahlo stisnil za zadnjico.
“Pa ne pred vsemi,” je šepnila na njegovo uho.
Zavil je z očmi.
“Polovico Sežane ve, da sva skupaj,” ji je pojasnil. “In želim si biti sedaj v postelji s teboj. Mar je kaj narobe s tem?”
“Ne, ko svoje potrebe pokažeš v postelji,” je smeje odvrnila. Pomežiknila mu je in se odmaknila. “Po pouku?”
“Ja. Pri meni,” je smeje pokimal.

____________________________________________________________________
Dam Next?
28. februar 2016
Mnenja?
28. februar 2016
Next ob 22.30
28. februar 2016
neeeeeeeeeeeeeeeeeext
28. februar 2016
Next
28. februar 2016

______________________________________________________________________________
Nasmehnila se je, nato pa odhitela nazaj k prijateljicam. Bili sta pred oglasno desko in nekaj zavzeto brali.
“Poglej, Aleteia ... Organizirali bodo dobrodelen koncert,” je dejala Marina.
“Za živali,” je dodala Elis.
Živali? Ljubila je živali. Vedno je rada skrbela za njih in strahotno je jokala, ko je izgubila svojega zvestega psa Puhca. Pred dnevi je celo razmišjala, da bi odšla v zavetišče in domov privlekla novega psa, vendar si je kasneje premislila, saj je bil oče alergičen na pasjo dlako. Puhec je moral biti strogo zunaj, v svoji pasji hišici in ni imela srca, da bi imela novega kužka zunaj.
“Po pouku je,” je dejala, ko je preletela oglas. “Bomo šle, kajne?”
“Zraven sva,” sta ji pritrdili.
Odhiteli so v učilnico razreda. Sošolci so že sedeli na svojih mestih. Sedle so v zadnjo vrsto in pozdravljale sošolce, ki so prihiteli k njim.
“Na mesta!” je dejala profesorica slovenščine, ki je bila tudi njihova razredničarka. Vsi so sedli, ona pa je položila kup papirjev, map in ostalih stvari na svojo mizo. Nato se je obrnila proti njim.
“Torej, pozdravljeni v četrtem letniku,” jih je pozdravila. “Upam, da ste se spočili in da boste pričeli delati za maturo. Letos se vas bom končno rešila, hvala bogu.” Napravila je premor, dijaki pa so se prešerno zasmejali. Čez poletje so pogrešali njene sarkastične izjave. “Torej, ker nas letos čaka dolga pot po poteh mature, bi vas lepo prosila, če se končno pričete učiti. Še posebej slovenščino ... In da ne pozabim ... Kdor se bo sedaj oglasil, bo pričel zbirati cveke.”
Aleteia je dvignila roko.
“Prosim, Aleteia?”
“Profesorica, najprej se opravičujem za prekinitev,” je dejala. “Ampak zanima me za dobrodelen koncert ... Kdo bo vodil organizacijo.”
“Ok, rešiteljica živali,” je dejala profesorica. “Pojma nimam. Če želiš izvedeti kaj več, potem se med glavnim odmorom oglasi pri ravnatelju.”
“Hvala za prijaznost.”
“Pa še kdaj!” se je nasmehnila profesorica.

___________________________________________________________________________
mnenja? in hvala vsem, ki berete
28. februar 2016
Next
28. februar 2016
Next
29. februar 2016
Dam Next?
29. februar 2016


Razdelila jim je urnike, program za četrti letnik, nato pa jih spustila iz razreda. Aleteia, Elis in Marina so se odpravile na kavo.
Ravno je sedla, ko je zazvonil njen telefon.
Bil je Aleks.
“Ja?” se je javila.
“Ljubica, po pouku ne bom uspel,” je dejal. “Oprosti, sedaj sem izvedel, da imam trening s profesorjem športne. Res se ti opravičujem. Bova nadoknadila jutri. Kje pa si sploh sedaj ti? Nimaš pouka?”
“Profesorica nas je spustila prej,” je odvrnila. “Ni panike, se bova videla jutri. Uživaj na treningu s Profijem.”
Profi je bil profesor športne vzgoje. Aleks je bil že štiri leta predstavnik šole na vseh tekmovanjih in Profi ga je mučil, kolikor se ga je le dalo. Poslovila se je od njega, nato pa se posvetila kavi, ki jo je imela pred seboj.
Po pouku so se vse tri napotile v predavalnico, kjer je potekal sestanek glede dobrodelnega koncerta. Sedle so in čakale, da je prišla ... Njena soseda. Aleteia je nekoliko presenečeno strmela v svojo sosedo, platinasto blondinko z umetnimi joški in oblečena je bila v roza obleko. Pa menda ne bo ONA vodila organizacijo koncerta?
“Pozdravljeni,” jih je pozdravila s sladkim glasom. “Zbrali smo se tukaj zaradi dobrodelnega koncerta ...”
Aleteia se je zdolgočaseno naslonila nazaj. To ni bilo res! Pa saj ta ženska ni prenesla živali. Le kaj jo je spreobrnilo? Odločila se je, da bo sodelovala, vendar poskušala se bo čim manj družiti z njo. Pa saj to ni res, si je rekla sama pri sebi.
“Ta kokoš nas bo imela pri organizaciji,” je prhnila Marina, ko so hodile proti avtomobilu.
“Ne govori. To ne more biti res,” je odvrnila Aleteia. “Organizacija dobrodelnega koncerta? Se mi se samo zdi ali pa bo popihala z denarjem?”
“Mogoče pa se je res spremenila,” jo je poskušala zagovarjati Elis.
“Ja, in potem Svizec zavije čokolado,” je nekoliko sarkastično dejala Aleteia. “Punce, gremo domov. Bilo je dovolj šole za en dan.”
29. februar 2016
mnenja?

v zgodbo bo prišla ena zanimiva oseba ...
29. februar 2016
Popouno!!
Uuu a res? Kdo pa hehe...bo pa zanimivo se...
"Ja, in potem Svizec zavije čokolado,” je nekoliko sarkastično dejala Aleteia.
Aleteia je legenda
Next supr pises
29. februar 2016
bo bo, ampak ne smem izdati pred šestim nextom. bo pa povezano z dobrodelno organizacijo.

Hvala
29. februar 2016

_______________________________________________________________________________
Doma jo je pričakala gospodinja s kosilom. Ker se ji je zdelo brezveze kosilati v ogromni jedilnici sama, se ji je pridružila v kuhinji. Gospodinja po imenu Anamarija je zanjo skrbela že od rojstva, ko je njena mama morala iti nazaj v službo, oče pa je bil vedno odsoten. Zanjo je bila Anamarija druga mama.
“Tvoj oče mi je naročil, da moraš biti točna na večerji,” je dejala, ko ji je postregla z odličnim dunajskim zrezkom in pomfrijem.
“Zakaj?” je slednje pritegnilo njeno zanimanje.
“Pravi, da ima zate pomembno novico,” je odvrnila na njeno vprašanje. Sedla je nasproti nje. “Jej, ljubica.”
Le kaj gre očetu po glavi?
Tako se je natanko ob šestih odpravila v jedilnico. Mama in oče sta že sedela na svojih mestih, ona pa je sedla zraven njiju. Postregli so jim z večerjo. Je pozabila omeniti? Imeli so deset služabnikov, ki so skrbeli za njihovo hišo (pravzaprav vilo).
Ko so imeli na krožnikih posladek (puding s smetano), je njen oče prišel na dan z besedo. Končno, je pomislila.
“Torej, želel sem govoriti s teboj, Aleteia,” je dejal.
“O čem? Oči, saj nisem špricala, nisem poškodovala avtomobila in nisem kadila,” je začela. “Mar spet poslušaš druge?”
“Nič od tega nisi naredila,” je odkimal. “Gre se za nekaj popolnoma drugega.”
“Kaj pa?” je sumničavo vprašala. Bodo bankrotirali?
Okašljal se je.
“Torej, moj dober poslovni partner je odpovedal pogodbo,” je začel oče. Okoli njihove vile so imeli vinograde in pridelovali so odlično vino, ki pa se ga ni dalo dobiti v trgovini. Aleteia je že od malega oboževala grozdje in pridelavo vina.
“Kaj to pomeni za nas?” je previdno vprašala.
“Pomeni, da se nam bodo zmanjšali prihodki podjetja za deset odstotkov,” je odvrnil oče. “To se nam ne bom nič poznalo. Naša računovodkinja hoče zmanjšati plače vseh zaposlenih, vendar če bomo to storili ... Lahko izgubimo nekaj delavcev. Ker pa sem našel nekoga, ki bi vlagal v moj vinograd in pridelavo vina, pa ... Moram ga prepričati, da je to dobra naložba zanj.”
“Prav, oči. Ampak kaj ima to veze z mano?” je vprašala. “Mi boš zmanjšal žepnino in vse priboljške?”
“Ne. To bom storil samo v primeru, če ti ne bo uspelo,” je nekoliko hladno dejal. “Aleteia, ne norčuj se. Potrebujem te.”
“V redu. In kaj moram storiti?” je vprašala.
“Moraš pridobiti njegovo pozornost,” ji je pojasnil. “Sam ga ne bom uspel prepričati, ker je precej previden in resen fant. Če pa bi to storilo dekle, kot si ti ... Potem sem prepričan, da bi pristal na vlaganje.”
Aleteia je stisnila ustnice.
“Prodal me boš,” je siknila. “Hočeš, da grem z njim v posteljo? Se zavedaš, kaj zahtevaš od mene? In še fanta imam!”
______________________________________________________________________________

koliko nextov za Aleteio?
01. marec 2016
Next
01. marec 2016
Dam Next?
01. marec 2016


_________________________________________________________________
“Aleteia,” se je takrat vmešala mama. “Oče te prosi samo to, da bi mu pomagala. Nihče te ne bo prisilil, da greš s tem fantom v posteljo.”
“Tvoja mama ima prav,” ji je pritegnil oče. “Ne bom te poslal v posteljo z njim. Želim le, da ga prepričaš v vlaganje. Če bo kaj med vama ... Pa je tvoja stvar. Je pa fant od fare in prepričan sem, da ti bo všeč.”
“Prav,” je zamrmrala Aleteia, čeprav je razmišljala, kako bi najraje razbila nekaj krožnikov od jeze. Le kaj očetu hodi po glavi? In kdo je to, da je bil oče obseden z dejstvom, da bi vložil v njihove vinograde?
“Kdaj pa pride?” je vprašala.
“Pred počitnicami konec oktobra,” ji je odvrnil. “Lahko računam na tebe? Spal bo pri nas, v poletni hiški. Ponudil sem mu prenočišče.”
“Lahko, ampak imam en pogoj,” je končno dejala.
“Kakšen?”
“Ko končam letnik, želim leto pavze,” jima je povedala. Oče in mama sta se spogledala. “Želim potovati, spoznavati nova okolja ... Prosim vaju, da eno leto mi ne težita s faksom. In izbrala si bom fakulteto v tujini.”
“Dogovorjeno!” je vzkliknil njen oče.
Po večerji se je odpravila v svojo sobo. Bila je presrečna, da je očeta ujela v past. Sedaj se bo morala potruditi, da skrivnostnega neznanca pripravi do tega, da ji podari zmago. Leto brez šole? Zdela se ji je odlična ideja.

____________________________________________________________

torej, konec prvega poglavja.
predlogi - kdo je skrivnostni gost?
01. marec 2016
Next+ nevem bom raje počakala
01. marec 2016
Next
02. marec 2016
u193093
u193093
Next
02. marec 2016
Hmm nevem...
Next
02. marec 2016
2.____________________________________________________________________________

Zadnji teden pred počitnicami.
Četrti letniki so bili precej obremenjeni z domačimi nalogami. Aleteia je komaj dohitevala vse spise, naloge, pole in izdelke za aranžerske predmete, ki so jih dali profesorji. Poleg tega pa se je ukvarjala še z dobrodelno organizacijo, kar ji je bilo v veselje, hkrati pa izčrpavalo. Irena jih je morila s svojimi domislicami za koncert, kar ni bilo všeč večini prostovojcev.
Še vedno ni pozabila na očetovo prošnjo. Ta jo je neprestano opominjal, da bo kmalu prišel vlagatelj. Edina dobra stran tega je bila, da jo je mama odpeljala v Trst in ji kupila nekaj novih oblek, da jih bo nosila, ko se bo družila z njim.
“Kdo pa je sploh ta tip?” je vprašala Marina, ko so sedele na malici. V šoli so imeli organiziran brezplačni topel obrok.”
“Pojma nimam,” je skomignila z rameni. “Danes zjutraj naj bi prišel. Bival bo v naši hišici na vrtu ...”
“Ga boš lahko naskrivaj obiskala!” se je zahihitala Elis.
“Elis, saj veš, da imam fanta,” je nekoliko jezno odvrnila v odgovor. “Sploh pa z njim ne bom imela nič ... Moja naloga je samo to, da ga prepričam v vlaganje.”
“Komu drugemu prodajaj te zgodbice,” jo je prekinila Marina. “Aleks ni fant zate. Saj se zadnje čase pritožuješ, da je seks slab.”
“To je že res,” je dejala. “Ampak to ne pomeni, da se ne bo spremenil.”
“Čudno,” je nenadoma zamrmrala Elis. “Slišala sem, da so ga videli s Suzano iz svojega razreda ... Si prepričana, da ga ne vara.”
Aleteia se je le zasmejala. Le kdo bi njo varal? Nobeden. Sploh pa bo morala Aleksa potisniti na stran, če hoče očetu ugoditi. Ni ji dišalo, da bo morala nekoga zapeljevati. Kdo ve ... Mogoče pa je debel in sluzast?
Po pouku so se odpravile do predavalnice, kjer so sedle v prvo vrsto. Aleteia je na dan privlekla zapiske, ki si jih je delala za dobrodelni koncert. In svoj predlog za pevko koncerta, saj je bila mnenja, da bo Irena privlekla kakšen neznano skupino, ki bo lajnala harmoniko. Bala se je, da koncert ne bi dosegel svojega namena.
“Pozdravljeni,” jih je presladko pozdravila Irena, ko je stopila v razred. “Najprej se vam opravičujem za zamudo. Našega gosta, ki bo plačal skupino še ni. Lahko pa vseeno začnemo z današnjim sestankom.”
“Bi nam končno povedali, kdo je ta gost?” je vprašala Aleteia.
“Aleteia, dviguj roko! In ne, ne bom povedala,” je sladko odvrnila Irena. Aleteia se je namrščila. Ta njena sladkost jo je spominjala na Kalvaro Temyno v Harryju Potterju! In kako si upa njej ukazovati, da dviguje roko? Saj ni profesorica!
“Mislila sem, da bi začeli ...”
Nenadoma je nekdo potrkal na vrata.
“Oh, to bo naš gost!” je veselo vzkliknila. Skoraj poneslo jo je do vrat, da so njeni umetni baloni poskakovali smeh ter tja in izzvala smeh dijakov. Ona se za njih ni menila. Z ogromnim nasmeškom do ušes je odprla vrata.
V razred je vstopil poseben gost ...

______________________________________________________________
hvala vsem, ki berete
in ja v naslednjem nextu bo razkrito kdo je poseben gost ...
02. marec 2016
Dam Next?
03. marec 2016
Next
03. marec 2016
Next
03. marec 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani