Že od prvega dne so me očarale njegove oči. So sinje modre, če ga dlje opazuješ zelo pozorno se v njih lahko izgubiš. Še bolj kot njegove oči te začarajo njegovi črno vranje skodrani kratki lasje, ki se na obrazu poveže z brado in njegove mehke ustnice. Ko pa že čar njegovega obraza ni dovolj ima izklesano postavo in njegov stil oblačenja je popoln. Najrajši se zbujam v njegovih objemih. Tako kot zdajle ta trenutek v nežnem jutru. V najini turkizni sobi z široko in veliko omaro za oblačila, čeprav sva že na pol poti reorganizacije manjše sobice zraven kopalnice, saj je ne uporabljava in sva se odločila, da dokler ne bo čas za družino bo to prostor za najino veliko izbiro oblačil. Najina soba mi je zelo všeč saj ima stekleno baročen vhod na balkon in prozorno bele zavese, ki zakrivajo vhod balkona so kot nebeški sij z mojega kota kjer ležim. Diamantni lestenec, ki je na sredini stropa prav poudari estetiko sobe. Če gledaš strop je poslikan z oblaki in ozadje je nežno modre barve. Levo od vhoda balkona je knjižna omara okrašena v gotskem stilu z samo boljšimi knjigami, ki sem jih zbiral kot srednješolec vse od Shakespeara do Laini Taylor. Prav zraven omare je kovček z kitaro ta pa je naslonjen na veliki piano. Večkrat ob večerih si prirediva koncert in si bereva poezije ali pa samo sediva na kraljevskem bež fotelju (ki je bil narejen po naročilu) in sedim njemu v naročju v tišini. In levo od piana so vrata ki vodijo naprej v najino ˝kraljestvo˝, ki si ga skupaj ustvarjava že tri leta. Ravno sem tretji letnik faksa za dizajn v Kopru in se odločam za podiplomski študij. Moj Erik pa je zaključil študij faksa. Začutim njegove ustnice na mojem licu in njegove mišičaste roke, ki me privijejo k njegovemu telesu še bolj tesno. ˝Ljubezen Ari moja veš da se tega ne bom naveličal.˝ mi nežno zašepeta na uho. Počasi se obrnem proti njemu in pogledam njegov prikupen zaspan obrazek. Njegove oči izražajo srečo in njegove ustnice rišejo velik nasmeh na obrazu. Ko moji prsti drsijo po njegovi mišičasti roki čutim temperaturo telesa, ki bi jo lahko primerjali z toploto pečice. Zopet ga objamem in zaprem saj si želim, da je zgodnja ura in da mi ni treba na predavanja vsaj še tri ure. Iz te mirne tišine mi moj dragi reče zaskrbljeno ˝Kdaj imaš predavanja Ari?˝. Obrnem se in pogledam na nočno omarico, še vedno občudujem olivni les ki je okrašen z vzorci iz zgodnje renesanse. Pogledam na uro in ta kaže točno pet minut čez osem. Počasi se izvijem iz objema in si oblečem spalno majico in odgovorim ˝Imam točno eno uro.˝

Erik:


Ari:
06. julij 2016
u186827
u186827
Next
07. julij 2016
˝ Erik me pogleda z njegovim jeznim in tečnim pogledom ker ne mara, da prespim budilko in se samo obrne proti garderobni omari in se pokrije s odejo. Ko si nadenem copate ga poljubim čez odejo in se odpravim v kuhinjo. Stene tu so rumene in hladilnik, ki je prav tako po naročilu v turkizni barvi in vleče nazaj v osemdeseta leta. Moje mnenje je da ljudje , ki zgodaj vstajajo in si naredijo kavo si zaslužijo ogromno spoštovanja saj meni se ne, da kaj več kot izvleči skledo, mrzlo mleko, kosmiče in žlico ter vse skupaj počasi spravljal vase. Po drugi žlici kosmičev v ustih se počasi zazrem skozi okno, ki ima pogled na našo ulico. Že tri leta gledam češnjevo drevo, ki v tem času ima prelepe nežne roza cvetove. Zaslišim zvoke copati iz hodnika obrnem se proti vratom in zagledam Erika v vsej svoji veličastnosti seveda z črnimi oprijetimi spodnjicami in copati. Žlica mi je kar zastala v ustih čeprav kosmičev ni več okušati. Premakne se proti štedilniku in me opomni ˝Ari zvezdica zaspanka imaš še štirideset minut.˝. Delam se kot, da nisem nič slišal in jem kosmiče naprej. Obrnem se proti njemu in rečem ˝ Vsak si lahko privošči akademskih 15 minut.˝ in mu pomežiknem. Na hitro pospravim stvari in se odpravim nazaj v sobo. Na fotelju zagledam torbo in si notri dam zvezek, skicirko in pušico. Notri dam še svoj nov mini računalnik znamke HP in začnem gledati naprej po sobi kje sem pustil svoje črne oprijete hlače. Premaknem se do balkona in odgrnem zavese, da posije svetloba v prostor. Iz omare vzamem gate in se odpravim v kopalnico. Hitro se oprham s toplo vodo. Tuš zjutraj te vedno prebudi. Opravim še ustno higieno in se počešem. Takoj stopim v sosednji prostor, da si vzamem dizajnersko belo majico in se odpravim v sobo si nadenem hlače in s trobo v roki stečem do kuhinje in poljubim Erika ter ga objamem kot, da ga ne bom videl še en teden. Na hodniku si nataknem črne usnjene škornje in plašč v temni olivni barve z motivom rahlih rdečih in roza vrtnic, ki mi ga je kupila Petra za moj 18 rojstni dan. Z lesene poličke vzamem ključe, denarnico in telefon in se odpravim skozi vrata. Po stopnicah drvim kot, da mi gre za življenje. Vstavim se pred hišo z gotsko železno ograjo, ko mi neka majhna pojava pomaha. Ko pogledam boljše vidim, da mi maha postavna blodnika s čopom s Chanelovo belo jopico do kolen , z džins hlačami iz Bershke in prikupno usnjeno trobo za šolo. V roki ima kozarček kave iz Starbuck-a. Točno danes peljem Petro. Hudiča ubila me bo zamujam. »Trnuljčica kako si? A si se naspala?« okamenim.

Petra:
09. julij 2016
u186827
u186827
Next
09. julij 2016
Nexttt
26. julij 2016
» Se opravičujem vaša visokost v bodoče vam pošljem zver za prevoz.« okameni ona. Pogleda me in samo s prstom pokaže na Erika, ki brez majice ureja vrt pred najinim apartmajem. Erik je v oprijetih jeans zavihanih hlačah in beli majici brez rokavov in opasano belo brisačko v desnem žepu zadnjice. Pogleda naju in nama pokaže s prstom na avto in namigne naj že enkrat zgineva. Pokimam in z Petro se sedeva v moj novi avto. Počasi se peljeva iz prisoj v središče Kopra. Prižgem radio. ˝Janja zdaj za pet minut bova pri faksu ne sekiraj se.˝ Petra skoraj za hruli v telefon in zavije z očmi. Z Petro se spogledava in se zavedava da je na radiju zopet nova uspešnica Adele. Oči sem imel od sedaj naprej samo še na cesti. In tako sva s Petro prispela do znanega UP-ja. »Hvala, Ari. Se vidiva po predavanjih. Pozdravčki!«. Stečem po stopnicah in se skoraj zaletim v knjižničarja. Se mu opravičim in stečem naprej. Joj kako je seksi. Zapiska mi telefon. Joj samo še to dam po tiho potem pa stečem v predavalnico. Vidim, da zadnji sošolec že zapira vrata hitro stečem in se zmuznem notri. »Ari, lepo, da si prišel sem že mislil, da ti mama ni dovolila v šolo!« slišim iz vrste pred sabo. Spet ta Serina. Samo ostro jo pogledam in že je tiho, saj se zaveda, da lahko njeno afero z profesorico Laniti takoj razkrijem. Dejansko samo še malo manjka pa se bo samo vse razvedelo. Iskreno se mi punca smili. Usedem se za svoje standard mesto v tretji vrsti in povlečem svoj prenosnik in zvezek. Profesor začne počasi predavati o zgodovini umetnosti in smo zopet v prazgodovini antike. Vse kako so začeli risati najprej na zgradbe in sklede. Kot, da na srednji nisem poslušal Zlatice dovolj. Ko si zapisujem in skiciram stvari, ki jih ima profesor prikazane na straneh power pointa projicirane na tablo. Ura se lepo odvija postavljam vprašanja, dopolnjujem svoje skice in zapiske. Zavibrira mi telefon. Antonio me pogleda z ostrim pogledom in mi odkima. Potegnem svoj telefon ven iz torbe in pogledam. »Kitajska ali mehiška?« s srčkom na koncu. Joj Erik obožujem ga. Profesor seveda opazi mojo odsotnost in se odkašlja. Pogledam ga in vidim da mi bo postavil vprašanje na hitro preberem stran, ki je projicirana in poslušam »Arian katera metoda je bila najbolj uporabljena v antiki?« gledam ga z pogledom, ki kaže, da odgovora ne vem in Antonio mi šepne »Kiparstvo in Arhitektura« ponovim. Profesor prikima in pogleda Tonija želi še nekaj dodati a ga prehiti zvonec faksa. Profesor Dalič pokaže name s prstom in nakaže gesto, da moram priti k njemu. Antonio me samo potreplja po rami in mi pomežikne. Pospravim stvari v torbo in grem do profesorja.

Toni:

26. julij 2016
nextt
27. julij 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani