u233608
u233608
Tako, to je moja prva zgodba. Upam, da bo všeč vsaj komu. Napišite če bi radi next. Govori o 14-letni Lisi, ki kod begunka pristane v neki bogati Turški družini. Njeni starši so mrtvi. Tako se zanjo prične povsem novo in predvsem noro življenje.
PREDEN OGLAŠUJETE ME PO ZS PROSITE ZA DOVOLJENJE.

1. Del
Počasi je odprla oči. Njena usta so bila suha in glav
a jo je grozno bolela. Ozrla se je po prostoru. Vsa soba se je kopala v raskošju in sonce, ki je prosevalo skozi velika okna je to še povdarjalo.
Prijela se je za glavo in si slušala priklicati dogodke v spomin. Zadnje kar se je spomnila, je bilo, da je v njihovi državi vojna, da so poskušali pobegniti. Od tam naprej pa tema. Počutila se je, kod bi ji nekdo z nožem zarezla luknjo v spomin. Ni se mogla spomiti kje so starši, kaj se je zgodilo z njimi. So sploh preživeli? Postala je omotična in z glavo je padla nazaj na blazino.
Takrat je skozi vrata stopilo neko dekle. Videti je bila stara približno toliko kod ona. Oblečena je imela draga oblačila in ravni črni lase so ji padali na hrbet. Pogledalo jo je in spregovorila nekaj v njej popolnoma neznanem jeziku. "Kje sem?" Je dejala Lisa. Ni je razumela. Stopila je bliže in ji ponudila kozarec vode, ki je stal na klubski mizici. Vzela ga je in pričela z naglico zlivati tekočino vase. Oh kako je prijalo.
Počutila se je bolje, a spomini se ji še niso vrnili.
Ponovila je vprašanje, a tokrat ga je izrekla v angleščini. Dekle jo je postrani pogledalo in ji na enak način odgovorila. "Am... V naši hiši."
"Kje je to?"
"V Instambulu."
Debelo jo je pogledala. Zdaj se je spomnila, da so bežali v Turčijo. Stisnila je ustnice in poskušala priklicati še ostale stvari. Tega ji žal ni uspelo. Punca je nekaj zaklicala skozi vrata. Kmalu za tem je k njima pritekla drobna gospa, na pladnju pa je nosila krožnik juhe. Sodeč po oblačilih je bila služkinja. Ponudila ga je Lisi. Ta je nezaupljivo pogledala najprej služkinjo, nato dekle. S kretnjami jo je spodbudila naj je.
Bila je zelo lačna, zato je vse z užitkom pospravila. Punca ji je želela zastaviti še nekaj vprašanj, a je že preden ji je vspelo izgovoriti prvo, njena gostja utonila nazaj v spanec.
15. april 2018
u233058
u233058
Next
03. maj 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani