Zbudila sem se in zagledala sobo, ki se mi je zdela znana. Poskusila sem vstati, vendar mi močna bolečina v glavi tega ni prepuščala. Ozrla sem se po sobi, kjer so na policah stali pokali in diplome. Počasi sem stopila iz postelje in se skoraj zgrudila na tla. Zagledala sem okvir slike, ki se je skrivala za omaro. Počasi sem se približala in jo previdno vzela v roke. Ogledala sem si znani osebi, mogoče še preveč. Lukas in..
»Jacqueline..« zašepetam, ko mi prst spolzi po ustnicah. Bila je moja dobra prijateljica. Umrla je lansko leto, ko so jo ustrelili. Jax Gusakovski. On jo je ustrelil. Bil je ruski učenec na izmenjavi, ki naj bi našo šolo obiskoval 2 meseca, od tega pa mu je uspelo samo slabe 3 tedne. Zapletel se je v razmerje z Jacqueline. No, vsaj on je mislil tako. Takrat sta bila z Lukasom na pavzi, zato se je rada kdaj poigrala z kakšnim tepcem. Ko je Jax videl to, se spomnim tega, da jo je v šoli zmerjal z cipo. Čez par dni so jo našli v jezeru Erie. Njeno truplo je odkril Lukasov dvojček Liam. Jax je bil obsojen na 25 letno kazen. Še zmeraj se raziskava ni zaključila. Sklicali so me, da se rabim oglasiti na policijski upravi 24. decembra. Na božični večer.
»Tudi ti jo pogrešaš kajne,« slišim Lukasa za seboj v solzah. Pogoltnem slino in si obrišem solze. Sliko odložim na mizo in se obrnem. Pokimam.
» Ja.. kdo je ne,« rečem in zasopem. Solze še enkrat obrišem. Zavem se, da pred Lukasom stojim na pol gola. Previdno ga pogledam in zagledam, kako na hitro premeri moje telo. Obriše si solze in se odkašlja.
»Izvoli,« reče v močnem glasu, ki se mu je skoraj zlomil in mi ponudi majico. Obrne se in zapre vrata, še zmeraj slišim kako težko mu je. Stojim pred zaprtimi vrati v katere imam oprt pogled. Oblečem si majico. Hudiča! Pozabila sem vprašati kaj za vraga delam tukaj. Počasi odprem vrata in se počasi skobacam do ogromne kuhinje. Previdno pogledam notri. Bila je prazna. Obrnem se in obstojim. Za mano stoji Liam v samih boksaricah, jaz pa v preveliki majici, katero mi je prej dal Lukas. Obadva gledava v telo drug drugega. Oba z odprtimi ustmi. On verjetno zato, ker nima pojma kaj delam jaz v njegovi hiši, jaz pa... no... khm. Bil je brez majice, ni mi pa verjetno bilo treba dodati, da ima nemogoče izklesano telo, popoln obraz, ljubek nasmešek, prelepe oči. Kaaakorkoli. Naenkrat plane v smeh. Vrnem mu verjetno ne najlepši nasmešek.
»Si lačna?« vpraša in se prerine mimo mene v kuhinjo. Nerodno mi je. Preveč, da bi pretirano kaj spregovorila. Iz kuhinjske omare vzame dve skodelici in me pogleda. Pokimam in se usedem na stol.
»Te smem vprašati...« začnem. Obrne se.
»Zakaj si tukaj?« reče in se poskuša zadržati od smeha. Komaj slišno zamrmram ja.
»Verjetno ti bo bolj prijetno, da ti pove to kakšna prijateljica, kot jaz,« reče in se obrne, da se vrne nazaj k pripravi zajtrka. Kaj se je sploh dogajalo sinoči?
_____________________________________________
Next?
Teorije? - Kaj se je sploh dogajalo sinoči?
02. december 2018
Next
02. december 2018
Next
02. december 2018
Next
02. december 2018
neext
02. december 2018
Next
03. december 2018
Next!!! Kok kul zgodbica
hmm... le kaj se je dogajalo včeraj zvecer...
06. december 2018
Next
06. december 2018
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg