Nekje na planetu Zemlja je mesto Avangels. Verjetno v Ameriki ali pa Japonski. Lahko rečemo, da je mesto kot nekakšna Atlantida. Ljudje vedo, da obstaja, a nihče ne ve, kje se nahaja. Podnevi izgleda kot vsako drugo večje mesto. Ulice so polne pešcev in vozil. Starejši hodijo v službo in iz nje, otroci se igrajo na igriščih in parkih, šolarji hodijo v šole, gimnazije, fakultete... Ampak takoj ko se večer spremeni v noč, na ulicah ne vidiš nobene žive duše. No morda kakšne posameznike, ki še odhajajo iz služb. Celo klubi niso polni mladine, kot jih danes vidimo v drugih mestih. Prebivalci menijo, da se ponoči na ulicah mesta Avangelsa dogaja nekaj strašnega. Nekaj nenavadnega je ponoči na ulicah. Nihče ne ve kaj je to in nihče si ne drzne izvedeti kaj.

next? pa bomo najverjetneje izvedeli kaj se dogaja... mogoče
05. avgust 2012
neeeeeeeext!
05. avgust 2012
neext, hitr naprej
05. avgust 2012
Ok.. bom mejčkn nadaljevala Zate KittiKat pa zate Forever young ( I wanna be forever young, do you really wanna live for ever, forever and ever young) sori

"Ok, pomila sem še zadnjo mizo. Zdaj bom šla!" je zavpila najstnica z rjavimi, malo čez ramena dolgimi lasmi in medenimi, svetlo rjavimi očmi v mali kavarnici De la Mara. Na sebi je nosila natakaričnino opremo.
"Prav, in bodi previdna Ember," se je zaslišalo iz pisarne.
Ember se je še hitro preoblekla v šolsko uniformo svoje gimnazije, bela srajca, rdeča kravata, rdeča karirasta kikla, ki je segala malo nad kolena, in črna jakna za povrhu, na kateri je imela na levi strani logotip gimnazije Aven. Nataknila si je še bele,do gležnjev dolge nogavice in črne superge. Službeno uniformo je obesila v omarico.
"Brez skrbi, šef. Kaj pa se mi lahko zgodi v tem dolgočasnem mestu?" je zakričala nazaj in zapustila kavarnico.

Pogledala je na telefon, koliko je ura 'Dobro ura je 20, trgovina je še odprta do 21ih.'
Hitro je stopila do najbližje trgovinice in si kupla kruh, mleko, sok, tuno in že pripravljeno hrano, eno pico in makarone z mesno omako. Bila je že tema in takoj ko je stopila iz nje, je že za njo trgovec zaklenil trgovinico.
"No to pa je nesramno. Ura pa je šele 15 čez 20to. Kaj če bi nekdo potreboval še nekaj hitro kupiti?" je zakričala v vrata.
Odpravila se je naprej proti svojemu stanovanju. Ravno ko je hidla mimo neke zelo ozke stranske ulice, je iz nje zaslišale neke nenavadne zvoke...

Next?
05. avgust 2012
NEXT!
05. avgust 2012njene oči:


To je naša glavna junakinja Ember

Njena službena uniforma:in njena šolska uniforma:


05. avgust 2012
next!!
07. avgust 2012
Hitro in potiho kakor je Ember le mogla se je skrila za velika smetnjaka. Kmalu pa je videla dve ogromni senci.
"Si našel tistega neumnega mačka?" se je slišal globoki glas.
"Ne, spet je pobegnil!" je zasilašala še drugi malo monaj globoki glas, a še vedno je v njem zaznala hudobo.
"Če ga ne najdeva, naju bo šef ubil!" je zakričala prva senca. Dva mišičasta možakarja sta prešla smetnjaka, ne da bi najstnico opazila.
"Greva naprej. Tukaj ga očitno ni." je rekel drugi mož in izginila sta iz ozke uličice.
Ember je globoko izdihnila. Ravno ko je hotela vstati, je zasilšala iz enega od smetnjakov nekakšno praskanje. Hotela je zakričati, a se je prej ustavila, saj se je bala, da bi se možakarja vrnila. Zbrala je pogum in odprla prvi smetnjak. V njem ni bilo nič. Iz sosednjega smetnjaka je smet slišala presket. Odprla je še drugega in iz njega je skočil...

Next?
07. avgust 2012
Aja pa še neki '.....' je znak, kaj ona razmišlja..ker tega bo kr dost
07. avgust 2012
next
07. avgust 2012
next
08. avgust 2012
Iz njega je skočil črni maček, z indigo modrimi očmi in zamjakal.
Ember je počepnila "Huh, prestrašil si me, muc." Približala mu je dlan, črni maček jo je povohal in se podrgnil vanjo.
"Ne boj se, nič ti ne bom naredila. Ti revež, le zakaj sta te tista možakarja iskala? Saj si samo majhen črni mucek."
Muc je zapredel in se podrgnil ob njena kolena. "Kako si luškan," je
24. avgust 2012
Ember zavzdihnila in zaslišala je, kot da mucu zakrulilo v želodcu, "... In lačen tudi. Kaj zdaj? Greš z mano, da boš dobil kaj za pod zob. Ravno kar sem kupila tuno."
Splazil se je na njena kolena in zamjakal, kot da bi rekel ja. 'Ok... kakor da me je razumel.'
Pobožala ga je po glavici, "No prav. Pridi, greva domov."

next?
24. avgust 2012
Muc:
Takšne učke ima muc:


24. avgust 2012
next
26. avgust 2012
next
30. avgust 2012
Prispela sta do stanovanja in mačku je pustila, da si ogleda stanovanje, med tem ko mu je pripravljala tuno. Ember stanuje v tri sobnem stanovanju, ki je vsebovalo kuhinjo in dnevno sobo v enem, njena soba ter kopalnica. Tu stanuje sama, kajti starša sta ji umrla kmalu po njenem rojstvu in nihče pravzaprav ne ve, kaj se jima je pripetilo. Katerega koli stokovnjaka je vprašala, ji ni znal povedati. Nekateri so jo celo grdo pogledali in hitro napodili stran. S policijo se ni hotela obadati, saj je bila mnenja, da ne počnejo nič pamenega kot pa jesti krofe in piti kokakolo. Ember je stara 16 let, gimnazijka High school Avangels, in da si lahko privošči stanovanje, dela v majhni kavarnici De la Mara.

Ko je maček zavohal tuno, je kot strela pritekel v kuhinjo.
Ember se mu je nasmehnila "Wow, počasi, muc. Hrana ne bo nikamor odšla. Izvoli."
Pustila ga je, da v miru je svojo poslastico, ter se šla preoblečt v svojo pižamo. No v rdečo majico s kratkimi rokavi, na kateri je pisalo "We have a bad ass over here" in pod napisom je bil narisan bel možic z velkimi črnimi očali, ter črn spodnji del trenirke.

Odšla je v dnevno sobo, se usedla na sivo zofo in začela delati domačo nalogo.
Črni muc se ji je pridružil na zofi in jo še malo povohal, potem pa še zvezek.
"Ja, ja, saj vem, dolgočasna naloga. Obljubim ti, takoj, ko jo končam, se bom igrala s tabo" Ember je muca pobožala za ušesi.
In spet, kot da bi jo razumel, se je malce umaknil in se vlegel.
'Ok...zagotovo čudno, tole vse skupaj. Že drugič zgleda tako, kot da me razume' si je Ember rekla in začela pisati v zvezek.

next?
31. avgust 2012
next
01. september 2012
Prejšnja noč je kmalu prešla v jutro. Ember se je hitro preoblekla v šolsko uniformo, dala črnemu mucu tuno, še sama hitro nekaj pojedla ter odhitela v šolo, ki se ji začenja ob 8.
Dan je minil, kot vsak drug dan, 7 ur je bila v gimnaziji nato pa 4 ur delala v kavarni De la Mara. Nič kaj posebnega. Ni pa vedela, da se ji bo življenje za vedno spremenilo, ko bo zvečer stopila v svoje stanovanje.

Prišla je do stanovanjskih vrat, še prej pa se je ustavila v trgovini, da je za črnega mačkona kupila še malo tune. Odklenila je vrata. Že po prvem koraku, se je zgorčeno ustavila. Kaj je zdaj to? Dnevna soba in kuhinja sta bili popolnoma razmetani. V kuhinji sta kuhinjska stola ležala na tleh, ob pultu pa je bilo razbito steklo. V dnevni sobi je bila mizica prevrnjena na glavo, noge pa so štrlele v zrak, zraven mize je ležala razbita vaza z vrtnicami. Kavč je bil popackan z rjavo tekočino. Cela soba pa je bila "okrašena" z rdečimi, modrimi in rumenimi vrvicami volne.
'Sem sploh imela kdaj volno? Ne da bi vedela...' je hitro pomislila.
Ampak, kaj je bilo tisto, kar jo je najbolj presenetilo, je bil fant, z črnimi neurejenimi lasmi (na luškan način) in indigo obarvanimi očmi. Zgledal je malce starejši kot Ember, 18 ali 19 let. Oblečen je bil v črno majico, črne kavbojke ter črne superge. Ves pa je il zapleten v volno. Kar pa je bilo na njem najbolj čudnega pa so bila črna mačja ušesa in dolg črni rep.
"Aaaaahhhhhh..."

next?
13. september 2012
Fant:


13. september 2012
next
14. september 2012
"Pšššš! Saj nočeš zbuditi cele soseske, mar ne?" mi je rekel. Na obrazu je imel nasmešek, kot da ga vse skupaj zelo zabava.
"K-K-Kdo si? je prestrašeno zaklicala Ember.
"Fant." je posmehljivo dejal.
Ember je zavila z očmi "Okej... Kako si sploh prišel noter? Vdrel ravno nisi, ker bi bila ključavnica uničena?
"Ti si me spustila noter? Se ne spomniš?" Ulegel se je na trebuh in zamahal z repom."
"Ha-ha! Zelo smešno! Si slučajno fan anime-jev, glede na to da cosplay-aš?" Ga je Ember vprašala, ne ravno navdušeno, saj ji ni bilo všeč, da se je fant namestil, kot da je doma.
Zahahlal se je "Ne. Ti bom pojasnil ampak najprej me povleci za rep."
"Prosim?" ga je presenečeno pogledala.
"Ni ti treba prosjačit, saj sem ti rekel, da povleci."
Ember je zardela od jeze, hitro stopila do fanta in ga močno pocukala za rep. Zaslišala je auuu in kot da bi pihnil, a rep je ostal pritrjen na njem.
"Ni ti bilo treba povleci tako močno! To boli!"
"K-k-kako je to mogoče? K-k-kaj si ti?" ga je preplašeno pogledala.
"Sem na pol človek in pol maček. No učasih sem bil navaden fant." je začel.
Ember ga je prekinila "Ne razumem, kako je to mogoče?"
"Veš zakaj nihče ne hodi ven ponoči?"
Odkimala je "Edino kar vem je, da se dogaja nekaj nevarnega? Nikoli nisem vedela kaj? Edino kar mi je prišlo na pamet, je bila mafija."
"Ni ravno tako. Veš Avangels je ponoči bolj znano kot znanstveno mesto. Ponoči se tu dogajajo znanstveni poskusi. Jaz jim pravim nori znanstveniki (mad scientists). Ponoči ni varno hoditi po mestu, ker ljudi ugrabijo za svoje eksperimente. Tudi sam sem del enega izmed teh norih znanstvenih eksperimentov."
Ember ga je poslušala in ga ni hotela prekiniti, zato je ostala tiho.
"Ugrabili so me, ko sem bil star 15 let. Nekega dne sem se zbudil z mačjimi ušesi in repom. 4 leta sem moral opravlati razne vaje, s katerimi sem se naučil uporablajti mačje sposobnosti. Imam zelo dobro ravnotežje," šel je v kopalnico in z eno nogo stal na robu banje več kot dve minuti "visoko in daleč lahko skočim," odprl je okno, splezal je nanj in skočil ven. Ember se je ustašila in hitro stekla do okna, njeno stanovanje je bilo vsaj 4 metre od tal. Mačji fant ji je veselo mahal ter skočil nazaj gor, se oprijel za oknice in tam čepel milimeter stran os Emberjinega obraza. "Zelo dobro slišim in vidim v temi. V sosedni ulici se neki fant joka, žena se krega na moža, punca se pogovarja s svojim fantom po telefonu." Njegova sapa je Ember prijetno žgačkalo po licih. "Spremenim se lahko v mačka." in že je pred njo sedel črni muc. "Tako sem, kot vsak maček, razen da lahko govorim v mačjem in človeškem jeziku." "Ni čudno, da si me tisti dan, ko sem te našla, vse razumel." je dodala. "Ah to ni nič, vsak maček razume človeški jezik." Spet se je spremenil v fanta z mačjimi ušesi in repom. "Zdaj pa še meni najboljša stvar," njegovi nohti so se podaljšali in zostrili kot kremplj. "Ha fino mar ne?" je važno dodal.
Ember je zavila z očmi "Mislim, da so vse tvoje spososbnosti enako "fine"."
"Kakor rečeš." se ji je nasmehnil.
"Naprej z razlago... 4 leta so me testirali, in ko sem postal bolj spretnejši sem jim končno ušel. Res je da sem poskusil uiti že 5-krat prej. A takrat moje sposobnosti niso bile še dovolj dobre. Zdaj pa sem končno prost," za sekundo se je ustavil in Ember pogledal v oči "potem si se pojavila in zdaj je tvojaa usoda združena s mojo."

next?
08. december 2012
next =D
11. december 2012
"Prosim!!! Zakaj?" je Ember vzkliknila in se prijela za glavo. V svojem življenju res ni potrebovala še ene drame več.
"Zakaj? Zato, ker si stopila v stransko ulico. Zato, ker si srečala tista dva bumbarja. Zato, ker si me našla. Zato, ker si me sprejela v svoj dom." ji je dejal.
"Ampak, mislila sem, da si navaden muc."
"In zakaj bi dva možakarja v črnem iskala navadnega mačka?" se ji je navihano nasmehnil.
"Nevem... ker je pobegnil iz zavetišča." je odgovorila, a slišati je bilo v njenem glasu, da ni sama sebi verjela.
"Jaaa...okey." fant se je pretegnil.
"Ampak, saj greš lahko drugam. Zato, ker sem te po nesreči srečala, še ne pomeni, da sta najini usodi združeni?" ga je Ember skušala pregovoriti.
"Nah, tukaj mi je kar všeč. Počutim se... domače. Pa še tuno tukaj dobim." se je nasmehnil in se odšel iz kopalnice. Ember je šla za njim in fant je že ležal na kavču.
"Hej, hej, hej! Kdo ti je dovolil, da se kar takole udomačiš? To je moje stanovanje!" mu je jezno dejala in njegove noge odrinila iz kavča.
"Ti sama. Če ne mi ne bi včeraj dovolila biti na zofi. Lahko bi me le nahranila in me izpustila ven. Ampak me nisi." ji je rekel.
"Mislila sem, da si maček." je zavila z očmi 'Okej, v tem dnevu sem večkrat zavila z očmi, kot v mojem celem življenju.'
Kot bi trenil se je spremenil v črnega mačkona. "Zdaj sem maček. Mi zdaj dovoliš ostati na zofi?"
Ember je zavzdihnila, usedla na zofo in ga pobožala po glavici. "Oh, kaj pa vem."
Spet se je spremenila v fanta, z njeno roko še vedno na njegovi glavi. Hitro jo je odmaknila.
"Daj no, bo vsaj zanimivo, zabavno. Avantura. Pustolovščina. Sigurno ti je dolgčas početi vedno ene in iste stvari. Šola, kavarna, domov in spet naslednji dan šola..." se ji je prikupno nasmehnil.
"Res je. Že nekaj časa so prejšnji dnevi enaki naslednjim. In po pravici povedano, mi gre pošteno na živce. Resno bi rada, sama na lastne oči videla, kaj se dogaja ponoči v našem mestu. Kogarkoli sem povprašala o tem, mi ni hotel povedati ali pa sam ni vedel."
Utihnila je trenutek, ga pogledala v temno modre oči. Prikimala je. "Da, pomagala ti bom. Sicer ne vem pri čem, ampak rada bi pomagala. Rada bi, da se v mojem življenju zgodi tudi kaj vznemerljivega."
"Super!!!" nasmehnil se je in jo stisnil v tesen medvedji objem.
"Samo ne zdrobi mi vseh kosti."
Izpustil jo je, se namestil na zofi"No...zdaj mi pa lahko narediš tuno."
Premerila ga je z očmi"Resno? Najprej pospravi dnevno sobo in kuhinjo. Šele potem se bova pogovarjala o večerji."
Predse je zamahal z rokami "Ok, ok. Oprosti. Mački mamo radi volno."
"Ja, opažam. Grem se preoblečt." je Ember dejala. Dvignila se je iz zofe.
Preden je nadaljevala pot do spalnice se je obrnila proti fantu "Aja... kako ti je sploh ime?"
Fant se ji je nasmehnil, zamahal z repom "Kenny, Kenny Enderson."
"Ember Wilson." je prikimala in odšla v spalnico.
30. december 2012
neeeeeeeeeext!
02. januar 2013
"Kakšen je načrt?" je Ember vprašala Kennyja, ko se je vrnila iz spalnice.
Kenny je leno odprl eno oko "O čem govoriš?"
"Saj veš. Ta dogodivščina. Kaj morava naredit? Nepridiprave ujeti in razkrinkati? Te spravit na varno, nekam stran od tega mesta? A se bova utihotapila v njihovo skrivališče? Seveda bi potem potrebovala krinko, da te ne prepoznajo?" Ember so se oči kar iskrile, tako si je želela na pustolovščino.
"Ember. Ember! Nehaj? Prvič sama dvomim, da bi jih lahko razkrinkala, saj je v tej organizaciji kar nekaj ljudi, ki imajo v tem mestu visoke položaje. Drugič, utihotapit se ne bova mogla, ker je njihova baza zelo zastražena in okrog nje je polno pasti. In nazadnje, si sploh kdaj šla iz mesta. Verjetno ne, saj bi tako vedela, da je mesto obkroženo z obzidjem, skozi katero spostijo le pešico ljudi." jo je pomiril Kenny. In delovalo je, saj je Ember žalostno pogledala tla in zavzdihnila.
Kar naenkrat se je hitro uzrla proti Kennyju "Obzidje?"
"Ja, obzidje. Celo mesto obkroža kamnito obzidje, tako debelo kot Kitajski zid ali pa cel odebelješe. A ti sploh poznaš to mesto?" se ji je nagajivo nasmehnil.
"Očitno ne. Sicer sem vedno zahajala le na mesta, ki jih dobro poznbam. Kavarna, šola, stanovanje, park, trgovine, restavracije." glavo je naslonila na dlani "Oh, kaj pa bova potem naredila? Se skrivala v mojem stanovanju?"
"Za nekaj dni je to res najboljše? Bolje da ti razložim še več o tej organizaciji in bova potem videla kako pa kaj." jo je skušal spraviti v boljšo voljo.
"No prav. Ampak če ne zameriš, bi se rajši pogovorila jutri. Tako sem utrujena." Ember je zazehala.
"Super, greva spat v tvojo posteljo." se je nagajivo nasmehni.
"O to pa ne! Kar tu na kavču spi!" Ember je začutila kako jo preplavlja rdečica.
"Hecam se. Lahko noč." Kenny se je razkomotil na kavču.
Ember je odhhitela do omare in iz nje vzela odejo "Izvoli."
"Hvala" je dremajoče rekel "samo upam jutri da ne boš preveč šokirana." je še zašepetal in zaspal.
'Kaj naj bi pomenilo to? Kaj je tako groznega.' Ember se je ustavila pred spalnico. Odkimala je z glavo 'S tem se bom obadala jutri. Zdaj vidim samo še spanje."
next?
12. julij 2013
Woow, something room, hey, freddie, coach, three weeks, stupid weird mom, teenagers, poor freddie, smeaky mom

Next
08. avgust 2015
lool ICarly?
09. avgust 2015
Haha ja sm ti rekla, da ti bojo usec komentarji
09. avgust 2015
na ja so bli že bolši
20. avgust 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani