Živjoo odlocila sem se da bom napisala se eno zgodbica ker prva ni mela z na zacetko dojs nextov, zato sem zacela pisati to... No pa kar začnimo.

............................................
Kdor pozna Ljubljano ve, da premore Resljeva ulica samo 42 hišnih številk, da Salamandrova ne obstaja in tudi Clemens von Metternich še ni dobil svoje. Še ne.

Svet je policijska država. Častna beseda. V ej državi od jutra do večera počnemo le stvari, ki jih ne maramo početi, da bi tako primorali druge,naj nam na ljubo počnejo tisto,česar oni ne marjo početi. Temu se potem reče civilizacija in ko se končno navadiš početi, kar počneš, ne da bi si pri tem zatiskal nos,si socializiran -kako ponosno to zveni socializiran.
Vsi smo-ali pa sem morda le jaz, ampak jaz sem zagotovo- vkleščeni, ujeti na drvečem vlak, v vrsti pred blagajno v trgovini,v kinu ko predstava že teče. Na mestih,od koder se neda oditi. Ali vsaj ne neopazno oditi. Ampak jaz ne morem več,ubijte me,ampak jaz res ne morem vec pocati stvari ki jih ne maram. Saj bi. Da bi bil mir. Pa me roke in noge ne ubogajo več. Včeraj sem šla v Union. Gledat film. Ni bil Bergman- nobenih mater in hčera. Ni bila ekranizacija starogrške tragedije- nobenih očetov. Bila je kriminalka. O kriminalu vem sicer precej veliko. Kdor se druži z Rebeko Cimerman, se temu ne more izogniti. Ampak Rebeka je popolnoma neškodljiva, čeprav si sama domišlja drugače. Ni ubila Kristusa in ne meša krvi novorojenčkov z moko za hostije, pa čeprav je Židinja. Ni Shylock, pa Sherlock tudi ne. Kar ve o kriminalu ona, ve zaradi svojega brata Benjamina Cimermana. IZ druge roke torej. In jaz iz tretje. Pa še zanima me ne preveč saj puslašam zgolj zaradi vljudnosti. Oziroma zaradi tega da bi potem ona poslušala moje težave. Zato me policijski film ne bi smel spominjati na nič pod soncem nebeškim. Kein Freud. Auch kein Freuden. Ničesar. Nobenega vzroka za to da bi mi bili slabo samo zato, ker tam na filmskem platnu nekomu prerežejo vrat.
..................................

No to je bil prvi del upam da vam je bil všeč za naslednega rabim pa 1 next hvalaaa
04. september 2015
Pa še slikice
Rebeka:
04. september 2015
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani