next
24. avgust 2014
Sue*

Tisto večer sva s Flinnom sedela na sedežni pred televizorjem ter jedla pico, se pogovarjala in preskakovala nešteto kanalov na Harryjevi plazmi. Nobeden nama ni ugajal.
“In boš kaj naredila glede hiše?” “Kaj pa morem?” Sem vprašala, ko sem naredila zadnji grižljaj tretjega kosa svoje pice. “Lahko bi se šla pritožiti na sodišče glede nelegalne prodaje, ampak v tem primeru bi nasrkal ti in ne Harry – in v vsakem primeru bi mogla tisto družino vreči iz nje. Jaz pa nisem taka,” sem dodala ter za konec zavzdihnila.
“Kaj pa Jenny? Si ji povedala?” “Lahko bi ji, vendar ne bom,” sem odvrnila.
“Kaj, z njo si tudi skregana?” “Ne vem, verjetno. Sicer je delala dramo, ko sem odšla, ni pa kaj veliko naredila, da bi me sploh ustavila – niti poklicala me še ni. Če bi ji dejansko povedala za hišo, bi ji verjetno bilo bolj mar za hišo, kot pa za to, kje sem in kaj je naredil Harry,” sem povedala.
“Ne vem, kaj bi ti rekel na to, vendar mislim, da bi potem trem mušketirjem bilo treba pokazati, da ti ni mar – čeprav ne vem, koliko boš dosegla s tem, da jim to pokažeš, če so te že kar pustili oditi,” je sklepal Flinn. “Zakaj se mi zdi, da si dejansko pametna, ker znaš oditi od njiju?” “Od Harrya in Nialla?” Sem vprašala in Flinn je pokimal. “Prvič si odšla v Ameriko, zdaj si spet odšla. Ne vem edino, zakaj se potem vrneš.”
“Zdaj se verjetno ne bom več, ko se nimam zakaj. Skrbi me edino, kaj bo, ko se bo Harry vrnil sem, v stanovanje. Nekako in enkrat se bo že mogel in jaz nočem biti tukaj, ko se bo to zgodilo,” sem dejala. “Nikamor ne moreš iti?” Je vprašal Flinn.
“Nazaj v Ameriko, ja,” sem odvrnila ter vstala. “Še boš jedel? Sicer bom pici shranila v hladilnik.” Flinn je odkimal, jaz pa sem pobrala obe škatli ter bosa odšla v kuhinjo.
“Kaj pa tvoj oče?” Je odjeknil Flinnov glas iz dnevne in posmehnila sem se sama pri sebi. “To je zadnji kraj, v katerem bi zdaj rada znašla.” “Takoj za Niallovo hišo,” je dodal Flinn in zasmejala sem se. “Takoj za Niallovo hišo.”
“Poslušaj, Sue, upam, da ne boš tega vzela narobe-” “Hm?” Sem vprašala, ko sem se vrnila v dnevno in si roke obrisala kar v majico, ki sem jo nosila. “Nič, kar pozabi,” je hitro rekel. “Povej.” “Pozabil sem.” “Oh,” sem dahnila ter dala roke v bok. “Pogledat grem, kaj je v škatlah,” sem naznanila in Flinn je pokimal.
Sedla sem na preprogo na hodniku ter k sebi povlekla prvo škatlo. Bila je polna oblačil, mojih in Jeninih, zato sem jo umaknila. Druga je bila polna ličil in kozmetike, nakita, modnih dodatkov ter šamponov in parfumov. “Resno?” Sem siknila, potem pa pogledala še tretjo škatlo. Olajšano sem zavzdihnila, ko sem ugotovila, da so vsaj tu vse najine knjige in albumi ter slike.
Pograbila sem po modri šatulji ter jo odprla. Bila je Jenina in v njem je hranila najine slike s potovanj, eno sliko za eno potovanje. Ne vem, koliko jih je bilo notri, vendar je bila tista na vrhu posneta nekje v New Yorku, ko sva bili na najinem prvem skupnem izletu. Zavzdihnila sem ter sliko vrgla nazaj v šatuljo in jo potem glasno zaprla.
“Si v redu?” Se je nenadoma oglasil Flinn in rahlo sem poskočila. “Kako dolgo že stojiš tam?” Sem vprašala ter ga pogledala, kako se naslanja na podboje vrat. “Ne dolgo,” je odvrnil. “Vprašal sem, če si v redu.”
“Ja, v redu sem. Mislim, da bom šla spat.” “Prav. Tudi jaz sem zaspan. Samo po blazino grem,” je dejal Flinn, ko sem vstala. “Zakaj pa po blazino?” “Te na sedežni niso dokaj mehke.” “Ne bom ti dovolila spati na tisti trdni zofi, idiot,” sem dejala in škatlo potisnila v kot hodnika.
“Ampak-” “Nič ampak, postelja je dovolj velika za dva,” sem rekla, ko je Flinnu nenadoma začel zvoniti telefon. “Oprosti,” je dahnil ter živčno pobrskal po žepu.
“Je to Three Days Grace?” Sem vprašala, ko je zvonjenje postalo glasnejše. “Ja, World So Cold,” se je nasmehnil Flinn. “Takoj bom nazaj.”

***

Tako sva tisto večer zaspala, vsak na svojem robu postelje, nekje med pogovorom me je zmanjkalo in zdi se mi, da Flinn ni bil daleč za mano.
Jutro je bilo bolj težko, zbudila sem se okrog osme ure in dobila dosti premalo spanca. Ko sem tako strmela skozi ogromna steklena okna spalnice v petnajstem nadstropju - ali katerokoli pač je že bilo - s tako razmršeni lasmi, da so verjetno spominjali na kakšno grivo, sem se spomnila na hišo ter tiho zaklela. Zatem sem se še spomnila, da bi bilo mogoče vseeno boljše Jenny zdaj povedati za hišo, ko nebom rabila videti njenega izbruha.
Pograbila sem telefon z nočne omarice na moji strani ter med tem preverila Flinna. Trdno je še spal, medli jutranji sončni žarki pa so ga nežno božali po obrazu in mu izpopolnjevali njegove poteze.
'Zahvali se mojemu možu, da nama je prodal hišo.' Sem napisala Jenny, ter kmalu za tem dobila odgovor.
'Kdo za vraga je tvoj mož?' Zavila sem z očmi. 'Kdo misliš? Prodal je najino hišo, Jenny.' Sem odpisala ter telefon zabrisala po omarici, da je padel na drugi strani dol.
“Drek,” sem zaklela ter nato zaslišala Flinnovo mrmranje. Prebujal se je. “Dobro jutro,” sem dejala ter se stegnila če rob postelje po telefon. Z eno roko sem se morala podpreti ob tla in potem sem dobesedno visela s postelje, vendar telefona še vedno nisem dosegla.
“Ju- kaj za vraga pa ti počneš? Je to nova vrsta joge?” Je presenečeno vprašal Flinn.
“Smešno. Tla so premrzla, da bi stopila nanje, zato moram telefon doseči tako,” sem odvrnila. “Zakaj je pa tvoj telefon na tleh?” “Ponesreči sem ga premočno zabrisala na nočno omarico. Jenny sem poslala sporočilo glede hiše, pa je ni kaj dosti zanimalo, kje sem in če sem slučajno na cesti, glede na to, da nisem vzela nič denarja s sabo,” sem rekla jezno, ter končno dosegla telefon. Potem je pa tu nastala težava.
Kako priti nazaj na posteljo.
“Kaj si ji pa napisala?” “Da je moj mož prodal najino hišo. Ona je odpisala z vprašanjem na to, kdo je moj mož, jaz pa sem ji odpisala, da verjetno ve in še enkrat povedala, da je prodal hišo,” sem razložila ter se končno spravila v sedeč položaj na postelji.
“No, mogoče se bo čez čas spomnila nate - potem ji ni kar ne odpiši,” je predlagal Flinn, zatem pa zazehal. “Koliko je ura?”
“Okrog pol devet. Boš zajtrk?” “Zajtrk? Kje pa ga boš dobila?” Je zaspano vprašal ter si mel oči. Zasmejala sem se. “Naredila ga bom, idiot. Čez pol ure bodi v kuhinji.”

***

Za zajtrk sem pripravila jajca na oko in s Flinnom sva v miru jedla, srkala kavo, on je bral časopis, jaz pa revijo. Vse dokler ni zazvonil telefon. In to ne katerikoli telefon.
Zazvonil je hišni telefon.
S Flinnom sva se spogledala. “Dolgo sem bila tukaj, ampak od kdaj-” “Na ta telefon nihče ne kliče. Torej, sta kvečjemu lahko samo dve osebi. Harryjeva sestra, če se je kaj hudega zgodilo njuni mami,” me prekine Flinn ter pogleda. “Ali pa sam Harry.”
“Oglasi se vendar potem!” Sem vzkliknila in Flinn je vstal ter se ustavil pred regalom, na katerem je stal telefon, potem pa ga pobral. “Prosim?”
Za tem je zajel sapo, vendar ni na glas izdihnil. Potem je pogledal mene in tudi jaz sem jo zajela.“Zdravo Harry. Ne, ni je tu. Zakaj bi prišla sem, mislil sem, da je s tabo?” “Ah, zagotovo je potem še vedno v kakšni trgovini,” se je posmehnil Flinn, zatem pa zresnil in široko razprl oči. “Kaj? Danes, kdaj? Ne, ne, nič ni, samo… danes sem ravnokar mislil oditi iz stanovanja. Domov ja. Dobro. Se slišiva.” Flinn je trdno odložil slušalko.
“Oh, očitno se je najmanj pričakovan član trojice spomnil name,” sem sarkastično dejala, potem ko se je Flinn obrnil k meni. “Harry danes okrog opoldneva pride sem po nekaj stvari,” je dejal in izbuljila sem oči. “Danes? No, potem pa dobro, ker mu imam veliko za povedati!” Sem se razburila ter vstala.
“Ne,” je bleknil Flinn. “Kako to misliš, ne?”
“Ne moreš ostati tu,” je na kratko pojasnil Flinn in me resno pogledal. “Zakaj ne? Seveda lahko, stanovanje je tudi moje, ničesar ne more reči proti temu,” sem se branila.
“Ne mislim tega, Sue. Glej, če izve da si tukaj, bo jezen name, ker sem te spustil noter in to jezo bo lahko izrabil na tebi. Ne bi bilo prvič, kajne?” Zavzdihnila sem. “Kam pa naj grem? Na cesto?” Sem vprašala. Flinn je zavzdihnil ter pogledal v zrak. Potem me je znova pogledal. “Lahko bi šla v mojo hišo za nekaj časa, dokler ti ne najdeva pravega stanovanja,” je predlagal Flinn in presenečeno sem ga pogledala.
“Hišo? Mislila sem, da živiš v stolpnici,” sem zmedeno rekla. “Imam vikend, izven mesta, ob gozdu,” pove Flinn. “Ob gozdu nekje je Niallova-” “Moja je na drugi strani Londona,” me prekine Flinn in za nekaj časa ostanem tiho, da premeljem situacijo.
“Prav. Potem morava iti zdaj. Ura je že pol enajst,” sem rekla in Flinn je pokimal.

***

“Si vzela vse ostalo?” Vpraša Flinn, ko prineseva vse tri škatle k njegovemu avtu na parkirišču. Pokimala sem. “Sva vse počistila?” Vprašam še jaz in Flinn se zamisli. Na hitro preverim dogodke včerajšnjega dneva. Prišla sem, pila sva kavo in potem skodelici tudi umila in ju pospravila, potem sva jedla pico… prekleto.
“Pica,” bleknem v istem trenutku kot Flinn in se ironično posmehnem. “Dve pici sta v hladilniku. Sicer sta v eni škatli vendar – naključje? Mislim, da Harry ni tako zabit, da bi mislil, da si naročil dve pici samo zase ali, da si imel kakšno žensko družbo in sta jedla pico,” rečem, poudarim zadnjo besedo in Flinn pokima. “Grem hitro po njiju. Tako ali tako sem pozabil oddati svoj ključ receptorju ter ga podkupiti, da ne bo kaj bleknil. Takoj bom nazaj, pojdi v avto, bom jaz potem pospravil škatle,” mi reče in pokimam ter se spravim na sprednji sovoznikov sedež in gledam Flinna, kako steče proti vhodu.
Mine minuta, ko nenadoma na parkirišče pripelje črn terenec. Najprej ga gledam, potem pa mi srce zastane. Črn terenec.
O madona.
Nisem se prepričala, če je v avtu res Harry, ker sem bila prepričana, da je v avtu res on. Hitro sem zlezla za sedež, se čim bolje skrila ter potem previdno pokukala iz svojega skrivališča. Harry je izstopil iz avta, ter se odpravil proti vhodu, vendar se je na sredini poti ustavil. In pogledal proti Flinnovem avtu.
Hitro sem se skrila za sedež in srce mi je začelo hitreje bíti. Lahko sem slišala hitre korake, ki so se približevali avtu in stisnila sem se čisto na dno avtomobila, ob desna zadnja vrata. Sicer sem lahko Harryja bežno videla tudi iz te pozicije, vendar je bila možnost, da bi lahko tudi on videl mene. Ali slišal moje srce, ker prisežem, da je bílo tako glasno, da mi je kar zvonilo v ušesih.
Harry se je ustavil točno nad mano ob oknu. Mislim, da je gledal škatle, ki so bile poleg njega. Seveda. Le zakaj bi Flinn želel vzeti stvari od mene in Jenny? Prekleto. Super! Toliko stvari sem imela zakleti za na glas, vendar sem vedela, da to ni bilo najbolj pametno.
Sicer sem pa tako ali tako verjetno oplela. Samo malo še, pa bo Harry pogledal v avto in…
“Harry!” Se je zaslišal Flinnov glas in čeprav nisem verna, sem se prekrižala in obljubila, da bom od zdaj naprej molila in se redno zahvaljevala za Flinna in, da se je prikazal ravno zdaj. “Oh, Flinn,” sem slišala reči Harrya. Obrnil se je stran od avta, in stegnila sem vrat, da bi videla Flinna. V roki je imel škatlo s pico in na hitro je ošinil avto, vendar me ni videl.
“Je kaj narobe?” “Ne, samo zanimalo me je, zakaj imaš tu zunaj škatle,” je odvrnil Harry. “Oh, škatle,” je mirno odvrnil Flinn. “Mislil sem, da ti ne bodo v napoto in, da jih lahko odložim v svoje stanovanje. Ali si jih mislil odpeljati domov?” “Ne, ne, nisem. Ampak, ali ne bodo potem v napoto tebi? Navsezadnje boš jih potem ti moral imeti v stanovanju, ker jaz ne bom ostal tukaj,” je zmedeno vprašal Harry, vendar mislim, da je vseeno nasedel.
“Pravzaprav ne bom. K Liz grem.” “Liz?” “Hm, prijateljica,” je dejal Flinn in Harry se je zasmejal ter ga boksnil v ramo.
“Prijateljica, kaj?” Flinn se je zasmejal. “Ti pomagam zložiti škatle v prtljažnik?” “Oh, lahko ja,” je odvrnil in s Harryem sta obšla avto. Znova sem se potuhnila med sedeže.
Odprla sta prtljažnik in Flinn je na zgornjo polico odložil škatlo s pico, potem pa sta s Harryem pod njo zložila škatle.
Nenadoma se je Harry zagledal nekam v notranjost avta. Že, ko sem mislila, da me je videl, se je obrnil k Flinnu. “Zakaj si pa nesel pico iz mojega stanovanja?” Flinn si je roke obrisal v kavbojke, neškodljivo zavzdihnil ter pogledal Harryja. “Oh, pica,” je izdavil.
“Včeraj sem si jo naročil, pa sem jo danes vzel s sabo, ker sem mislil, da jo bom jedel med potjo. Je kaj narobe?” “Ja! Lahko bi mi je kaj pustil,” se je zasmejal Harry in Flinn se mu je nasmehnil.
“Dobro, zdaj pa grem,” je nenadoma naznanil Flinn, pograbil škatlo s pico ter zaprl prtljažnik. “Prav,” je odvrnil Harry in vsak na svoji strani sta obkrožila avto, Flinn pa je potem odprl vrata na voznikovi strani in pico vrgel na sedež zraven njegovega.
“Hej, Harry, se je Sue že vrnila?” Je nedolžno vprašal in Harry je odkimal. “Očitno se je zadržala v kaki trgovini. Bo že prišla domov. Dobro, se slišiva,” je dejal Harry in dvignil roko v pozdrav. “Dvomim v to,” je sam pri sebi zamrmral Flinn ter tudi sam dvignil roko.
Harry se je odpravil proti vhodu, medtem, ko se je Flinn usedel v avto ter zaprl vrata za seboj.
Že ko sem hotela odpreti usta, ter Flinnu povedati, da sem dejansko za sedeži, se je Harry obrnil in se nasmehnil Flinnu. Flinn je hitro pograbil po ključu, se delal, kot, da prižiga avto, Harryju nasmeh vrnil in še drugič bežno dvignil roko. Harry je za tem izginil v stolpnico.
“Zdaj lahko prideš ven,” je dejal Flinn, brez, da bi pogled umaknil z vhoda. “Si vedel, da sem tu?” Sem vprašala, ko sem prilezla naprej ter škatlo s pico vrgla v predal pod armaturno ploščo.
“Seveda sem vedel,” je odvrnil Flinn, ter me pustil v temi o tem kako je vedel. “Prav. Zdaj pa brž od tu,” sem rekla in pokimal je, potem pa hitro pospešil in speljal na glavno cesto.
25. avgust 2014
Neeeexxxttt
25. avgust 2014
Neeext
25. avgust 2014
Neeeeeeext
25. avgust 2014
u100166
u100166
O MOJ BOG!!!! KOK POPOLNO!!!! KO JE HARRY PRIŠEL DO AVTA SEM ŽE MISLILA, DA JO BO NAJDU!!!!! FAAAAK! ŠE DOBR, DA JE NI!!!!! HAHA.
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT! <3
25. avgust 2014
Neeeeeeeeeeeeeeeeext :$
25. avgust 2014
Neeeext!!!!
25. avgust 2014
neext!!
jst se tko smejm pa nevem zakaj...
25. avgust 2014
Neext
25. avgust 2014
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
27. avgust 2014
neeeeeeeeeeext
29. avgust 2014
Js sem že misla da jo je vidu
Next
29. avgust 2014
Omg neeee
kuko je lahka že konec
nee no
neeeeeext
12. april 2016
A JE KŠNA ŠANSA DA BI PISALE SE NAPREJ OMG
24. april 2016
Fak dj nextii
05. julij 2016
nextttttttttt
18. julij 2016
u215138
u215138
Ali bo sploh se nadaljevanje?
12. avgust 2016
Neeext!!!!!!! + nova bralka
01. oktober 2016
u216836
u216836
Oh come on, jaz hočem nextt!
13. november 2016
a lahka prosim Next ko je popouno
31. julij 2017
Next
17. december 2017
u231314
u231314
Next
20. februar 2018
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani