»Nina! Večerja!« je zaklicala gospa Novak. »Že grem!« je nejevoljno odvrnila njena 14 letna hči Ana. Naveličano je zaprla zvezke in odhitela po stopnicah tako, da je preskakovala vsako drugo. »Kaj bo danes?« je vprašala. »Pica« ji je odvrnil oče izza časopisa. Že ob misli na njeno najljubšo jed so se ji pocedile sline. Ampak NE, si je odločno rekla v glavi. Spomnila se je namreč na svojo pogodbo. Pogodbo o hujšanju. Menila je namreč, da ima preveč kilogramov. Debela stegna, podbradek… . Ni bila zadovoljna s svojo postavo. KO so sedli k mizi, si je Ana na krožnik vzela en košček pice in ga počasi, kolikor se je le dalo grizljala. Jooj, ta okus! Najraje bi pojedla cela. Ker pa je bila odločna oseba na trdnih tleh, je sanjarila le v svoji glavi. »Ana, kaj je narobe?«jo je zaskrbljeno vprašala mama. »Pica je vendar tvoja najljubša jed! Opažam da zadnje čase bolj malo ješ.« Ano so že od malih nog učili, da preden kaj reče prešteje do tri. To je storila in odgovorila: »Nič ni narobe, le na poti domov sem si v pekarni kupila burek. Nisem lačna.« To je bila seveda čista laž. Sestradana je bila kot volk. »Drugič pa le ne jej, če veš, da kuham doma.« »Ja, mama.« Odložila je vilice, vstala, oznanila da se gre učit in že je ni bilo več v kuhinji. »Ne vem kaj se dogaja z našo Ano.« še zmeraj ni dalo miru njeni mami. »Puberteta jo daje,« ji je odvrnil njen soprog. Ana ni bila na volji za učenje. Zavila je v kopalnico. Pred ogledalom si je popravila pričeska, nato pa privzdignila pokrov wc školjke. Prisilila se je k bruhanju tistega koščka pice. To je postala zadnje čase njena navada. Počutila se je bolje, če je vedela, da bo postala tako bolj suha. V njeni pogodbi je bilo tudi napisano, da mora veliko telovaditi, zato je zataknila noge pod posteljo in pričela s trebušnjaki. Med naporom je poslušala glasbo. Njena najljubša pesem: Stronger, ji je dajala moč.
Ko je bila že vsa preznojena se je odločila za tuširanje. Uživala je, medtem ko je mrzla voda polzela po njej. Pela je, in bila kar zadovoljna s svojim glasom. Tudi stehtala se je. Ko je stopila na tehtnico, je ta pokazala 46,8 kg. »No ja, za 0.2 kg sem pa le shujšala v tem dnevu,« si je dejala kar na glas. Njen cilj je bil priti na 15 kg oziroma dokler ne bo imela manjših stegen in bolj ravnega trebuha. Bila je odločna, da bo iz sebe naredila suho lepotico.

Next?
20. oktober 2012
next takoj
21. oktober 2012
Next za mojo prvo bralko i like my hair
____________________________________________________________________
Odkar je podpisala pogodbo, se je počutila zelo slabo. Glava jo je bolela in nenehno jo je zvijalo po trebuhu. Ponoči ni skoraj nič spala. Njena polt je bila zelo bleda. Na poti domov jo je spremljala njena sošolka Tina. Bila je drzna punca, za katero so se tepli fantje. Med potjo sta klepetali, nakar je Tina iz žepa njenih kavbojk privlekla cigareto. »A boš malo zelenega?« jo je vprašala. Ana je zavrnila, vendar se Tina ni pustila. »Daj nooo, poskusiti ni greh! Počutila se boš odlično.« Po nekaj minutah prepričevanja je Ana le podlegla njeni ponudbi. Zanjo je bilo to prvič, zato je takoj začela kašljati in hropeti. Tina se ji je le smejala. Tudi sama jih je nekaj povlekla. Vendar si je Ana morala priznati: res se je bolje počutila, ni imela več krčev. Videla je rešitev v njenih bolečinah. Saj vsak dandanes kadi zelenega, to ni nič takega. Pošpricali sta se s parfumom, se poslovili in nadaljevali vsaka svojo pot. Ko je Ana prišla domov, ni pogledala očeta ter matere. Bala se je namreč, da bosta opazila, da ima malce rdeče oči. Odhitela je v sobo. Kmalu zatem je dobila SMS. Bil je od Tine…

Next?
21. oktober 2012


31. oktober 2012
"Hej....a se kej dobiva?? Družba te je videla da si nova"
Zavzdihnila je in odpisala: "ne morem, hišni pripor :'c "
to je bila seveda laž vendar je imela dovolj za danes.Ne sme preveč hitro. še preden ji je Tina odpisala je že utonila v spanec
___________________________________________________
hodila je po parkirišču. Bližala se je dogovorjenemu mestu. Od daleč jo je zagledal Tina. " Heeeej, moja mala!!!!" je zakričala. videti je bilo da je pijana. Vse je bilo nekam v megli, ni bilo jasno.... Iz ust je Ana pihala oblačke dima. Vdihnila je na vsa pljuča. Bila je zelo dobre volje. Z druščino so se odlično zabavali in pokadila je že preveč. Tudi alkohol je poskusila. Ravno ko si je prižgala še enega je od daleč zaslišala neko tuljenje sirene. Prišli so do parkirišča. Vstala je in hotela steči vendar je noge niso ubogale. Slika se ji je premikala. Začutila je lisice na svojih rokah. "Sedaj pa gremo gosspodična".......
_______________________________________________________
vsa preznojena in zadihana se je zbudila. Vstala je in odšla v kuhinjo popit malo vode. Vedela je, da so bile le sanje, vendar si je obljubila da se ne bo nikoli tako zadrogirala zaradi prihodnjih težav s policijo. Še dolgo potem se je premetavala po postelji. Ko se je že danilo, je končno le zaspala.

se nadaljuje....
02. november 2012
nnneeeekkkšššttt
07. november 2012
hitro next
08. november 2012
nekšti
10. november 2012
Naslednji dan Tine ni bilo v šoli. Po šoli so hodile govorice, da so jo dobili, policisti. Tudi vse druge klape ni bilo. Popoldne jo je poklicala. Razložila ji je, da so včeraj imeli še posebej velik party, ker je imel eden od njih rojstni dan. Okrog 2h ponoči so jih dobili policaji in vseh odpeljali na postajo. Zasegli so jim tudi veliko "robe". Ana ni mogla verjeti. dejansko je sanjala, kar se je v resnici dogajalo! Ni vedela, da ima take sposobnosti in seveda jih nobenemu ne bo povedala. Že od samega šoka ji je delalo slabo in je odšla bruhat na wc. Dobila je nekoliko vročine in je jedla seveda kot ponavadi ni nič. Je pa vsaj nekaj dobrega, bom več shujšala, si je dejala. Njena teža je konkretno padala. Prsti so se ji tako posušili, da ni mogla več nositi prstana njene prababice, ker ji je padal dol.

*mesec pozneje*
----------------------------------------------------------
Ana je skupaj s Tino hodila po hodniku. "Torej sva zmenjeni?" "Seveda, se vidimo. Ajde, čaw". Tina je odšla po topnicah navzgor Ana pa je nadaljevala svojo pot. Kar naenkrat se ji je močno zvrtelo in ni čutila več nog pod seboj. Vse na hodniku je potihnilo in okrog nje se je nabral pravi krogec. Vsi so govorili: o moj bog, o moj bog.." od zadaj se je zaslišal odločnejši glas: "Pokličite 112!" Vsi so pričeli iskati svoje mobilnike." Določili so enega, da je samo on poklical, in drugega, da je odšel do ravnatelja in šolsko zdravnico.
Čutila je, da se premika. Zaprla so se vrata in odpeljali so se. Vse jo je bolela in čutila je , da ima masko na ustih,da je lažje dihala. Dve zdravnici sta se pogovarjali. "To pa nastane iz anoreksičnih punc. Ubogo dekle. Saj ni ono krivo. In še smrdi. Gotovo je zapadla v slabo družbo." "Jaz??? Anoreksična?! Jaz že ne!" si je mislila. Tega ni rekla na glas, ker ni imela moči, da bi spregovorila. Spet se ji je zvrtelo, in spet je utonila v spanec...

Next?
10. november 2012
neeeeexttt zame
10. november 2012
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
11. november 2012
nadaljuj zelo dobro pišeš!!
15. november 2012
no torej..... tole zgodbico sem objavljala na željo moje prijateljice, ki je tudi avtorica. Njeni starši ji niso pustili imet profila, zato sem jaz objavljala. Prenehala je pisati torej tudi nextov ne bo!
27. november 2012
pejt se solit lahk tut ti naprej pišeš
28. november 2012
fuul dobra zgodba!!!!!!!!!!!
11. julij 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg