Odrinila sem težka vrata šole in vstopila. Vsa druga dekleta so bila tam in pridno so vadila.
Preoblekla sem se in odhitela v telovadnico. Strog pogled trenerke Mary mi je dal vedeti, da moram za kazen narediti naloge, ki mi jih bo zadala. Vedela sem, da sem zamudila vendar zdaj je po meni.
"K ostalim!" je rekla trenerka in z kazalcem pokazala proti lestvinjam. Brez ugovarjanja sem se prijela za lestvinje in poslušala: "In ena in dva, in ena in dva,.." Dvigovala sem noge kakor visoko sem mogla. Bilo je težko, vendar bilo je šele ogrevanje. Zaprla sem oči in se trudila.
"In obrat in desna noga: ena in dva, in ena in dva,.." se je drla Mary, da je glas odmeval po telovadnici. Čez nekaj časa je vsem ostalim dovolila, da gredo sedet. Videno so bile utrujene in privoščila sem jim.
"Rachel! Tebi nisem rekla da greš lahko sedet. Kar nazaj!" zavzdihnila sem in se obrnila.
"Še višje, še višje! Daj, Rachel, potrudi se! Sunkovito! Še bolj!" kričala je in uživala med tem, ko me je opazovala kako se mučim. "Saj zmorem, saj mi bo šlo! Z tem se izpolnjujem! Samo na tak način sem lahko dobra plesalka!" sem si ponavljala v mislih in se tolažila, čeprav sem vedela, da to ni res.
"Dovolj bo. Pojdi sedet." mi je čez nekaj minut končno prizanesla Mary in odšla sem k ostalim puncam. Kljub baletnim copatkom ki so močno obloženi za stanje na prstih sem imela žulje in bolelo me je. Nisem zmogla več. Bila sem 'mrtva'. Hotela sem uresničiti svoje sanje že od otroštva in vem, da jih bom uresničila. Balet je moje življenje. Ne bom se mu odrekla samo zaradi trenerke Mary. Čez nekaj let ji bom pokazala, da znam biti dobra. Boljša, od nje.Next?
10. junij 2012
Next.!
11. junij 2012
še 4 nexti
11. junij 2012
Hej! bom kr jst nadaljevala (cokle.m je moja bff in mi je dovolila)
No pa začnimo ------> THE NEXT DAY
Kot sem prišla na balet sem tudi odšla. Sama.
"Hej mami hej oči,"
"Oh, si že prišla! Kako je bilo?"
"Tak kot zmeri" Torbo sem dala na tla, se ulegla na zofo in prižgala TV.
https://8fb80e.medialib.glogster.com/media/1bcb23ab6bb8c75cda5baa8d75c360c7e770adefc106001218d993065be46bce/tumblr-ly25ifnukq1r16v5uo1-500-large.jpg
"Se nimaš nič za učit?" je spet začenjal oči.
"Ne."
"Ljubica, rekla si da pišete. Ali se res ne bi potrudila?"
Pustila sem TV in odšla v svojo sobo. Usedla sem se na posteljo, odprla šolsko torbo in se začela piflat tak kot zmeraj preden pišemo kontrolno nalogo.
"Ljubica, večerja je!"
"Učim se."
Zavzdihnila sem.
Po nekaj času piflanja sem vzela v roke telefon in poklicala Alicio.
"Oj pikica.!"
"Hejj.. A veš da sem z njim in ne morem zdle govorit.." v ozadju sem zaslišala njegov smeh. "Okej no lepo se mej.. Čau mwa mwa"
Odšla sem dol. Iz hladilnika sem vzela večerjo in pojedla.
Pogledala sem na uro. 20:35 .
Oblekla sem se in obula. V ušesa sem si zatlačila mp3 slušalke in odšla ven. Bila je zima, dišalo je po snegu, čeprav ga še ni bilo. Bila je čista tema, le ulične svetilke so osvetljevale mračno cesto. Sprehodila sem se po potki do gozdička in sledila potočku. Na mostu sem se ustavila in brez kakršnega koli pomena zrla v potok. Tukaj sva se včasih dobivala ob tej uri. Vsak dan grem sem, če le lahko. Zmeraj sanjam, da bo nekoč spet prišel sem in rekel tiste besede. Ostala pa sva prijatelja. Takrat, na zadnjem zmenku mi je iskreno povedal da ne čuti več do mene ničesar kar je čutil prej. In zdaj je z Alicio. Odšla sem nazaj. Pri hiši sem se ustavila in zavila na vrt za hišo. Usedla sem se na klopco in poslala Aliciji SMS.
"Itak" je bil njen odgovor in čez pet minut je bila že ob meni.
"Prid, greva noter!"
V moji sobi sva plesali, peli in se igrali kot v prvem razredu. Njej pač lahko vse zaupam, tudi to, da se še vedno igram z barbikami, naprimer.
Jaz-Rachel:Alicia:Next?? ^^
04. december 2012
ja! nextii
05. december 2012
Nexti plis
05. december 2012
THE NEXT DAY_________________________________________________________"Driiin driiin driiin driiin...." odprla sem oči, zazehala in izklopila budilko. "Driiin driiin..." no, očitno je nisem. Vstala sem in se zazrla skozi okno. Snežilo je. Končno!! Odšla sem pod prho. Umila sem si zobe in se oblekla.
"Hej, mami. Grem zdaj. Čau oči!"
Hodila sem po pločniku in se ustavila pri Alicijini hiši.
SMS:
"Hej! Pa kje si zdaj? Že pol ure te čakam..."
Brez odgovora, čez nekaj minut pa... Alicia. "Hej, budilka ni zvonila a veš!" Stekla je po stopnicah in me objela. Navajena sem bila, saj zmeraj zamudi.
"A je Aron že v šoli?" saj me niti ni zanimalo, nekaj sem pač morala reči.
"Ne..ne vem."
Pri pekarni sva se ustavili, vstopili, nato pa sva naročili mafin in kakav za zajtrk.
Ko sva prišli v šolo, je bilo skoraj vse prazno.
"Sva zamudili?" prestrašila sem se. Le malokdaj sem zamudila.
"Ah, nemogoče. Saj sva pravi čas šli od doma."
Preobuli sva se in odšli v učilnico. Pouk se je že začel.
"Oprostite ker sva zamudili... Gospodu podravnatelju sva morali oddati prijavnice za tabor za nadarjene." sem se hitro znašla in se usedla v zadnjo klop.
"Ja." je na hitro rekla Alicia-ta se pa res nikoli ne znajde-in sedla poleg mene.

Med uro je vame priletel listek: hej, ŁoŁ kera frizura.. piflarka, kuk doug si spet bla med knjigam?
"Zakaj ravno jaz? Zakaj se vedno spravljata name?" sem si mislila. Pogledala sem v sosednjo klop in videla Amando in Isabel kako se hihitajo. Počasi sem pozabila na njiju in se posvetila uri."Kdaj imaš pa danes balet?" mi je prišepnila Alicia.
O ne, sem pomislila. "Po pouku."
"Aja, potem ne greva skupi domov."
NexT? Vem, ta del ni zanimiv, bo pa pol naprej!
05. december 2012
Next!
06. december 2012
Next
06. december 2012
Next
06. december 2012
Next
15. april 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani