u28413
u28413
video:

august rush je film ki je zeeeeelo cooool! ko gledaš film se ti zdi daj je resnična zgodba ampak ni!škoda!=(
to je pois filma po ang.
In 1995, Lyla Novacek (Keri Russell) is a cellist in an orchestra under strict rule of her father (William Sadler). Louis Connelly (Jonathan Rhys Meyers) is the lead singer of "The Connelly Brothers". Lyla and Louis have a chance meeting during a party and sleep together while a man plays his harmonica down on the street.

Lyla returns to her angered father and heads back to Chicago, finding that she is now pregnant with Louis's son. Louis continues waiting for Lyla in New York and eventually gives up. Months pass and Lyla starts 'showing'. After an argument with her father, Lyla runs out into the street and is struck by a car. Due to the accident trauma, she gives birth prematurely and her father secretly puts her son up for adoption, allowing her to believe that the baby died as a result of the accident.

Eleven years later, Evan the quietly genius son (Freddie Highmore) is living in an orphanage outside the city. Evan has the ability to hear music wherever he is. He is convinced that his parents will find him. He meets Richard Jefferies (Terrence Howard), a social worker who gives Evan his card, and Evan soon runs away to New York City to find his family.

Louis now lives in San Francisco and has since left his band. He meets one of his former bandmates and is invited to his birthday party. Louis is hesitant because he has not spoken to his brother Marshall (Alex O'Loughlin) since the fallout, but he ultimately chooses to go. At the party, his brother plays clips of the band performing. Louis confronts his brother, resulting in a mini-fight and his girlfriend (who was not aware he was a musician) leaves him. Lyla lives in Chicago and also gave up music, but teaches music to children privately. Her friend encourages her to rejoin the Symphony, but Lyla rejects. She is called to her father's deathbed and he admits to her that he put her child up for adoption and is somewhere in New York. Upon hearing this, Lyla abandons her father to his fate and decides to return to New York.

Evan is taken in by Wizard (Robin Williams), a homeless musician who believes in his art. Evan tries playing the guitar and is so good that Wizard gives him his old spot in Central Park and his guitar, which he beforehand gave to Arthur (Leon Thomas III). The old derelect theatre they are living in is raided by the police. Wizard distracts them and allows Evan (who is now called August Rush) to escape. Evan takes refuge in a church where Hope, a young girl at the church (Jamia Simone Nash) introduces him to written notes. He picks up this skill so quickly, as well as playing the pipe organ, that she, surprised, shows him to the kind pastor (Mykelti Williamson) who enrolls August in Juilliard School. August immediately begins writing his symphony.

Once in New York, Lyla decides to participate in the Symphony as well as look for her lost son. Richard, who is also looking for Evan, helps her identify her child and posts a bulletin for his finding. Wizard sees the posters and destroys those he finds. Louis decides to reconnect with Lyla and flies out to Chicago to find her. He waits for several hours and when he asks one of the occupants of her apartment where Lyla is, the woman mistakes Lyla for her friend, and says she's on her honeymoon in New York. Louis decides to go to New York anyway and perform with his old band.

August's gift is considered astounding among all at Juilliard and he is even given his own performance at the same symphony that Lyla is performing in. Wizard intrudes during a rehearsal claiming to be his father, pulls August out of the school, and puts him back on the streets performing for him. August meets Louis, who is wandering through the park, and they play together. August tells him of his dilemma and Louis tells him to do what he wants to do.

It is now the day of the Symphony and Louis's comeback to singing. August is still not allowed to attend the event. August decides to leave Wizard and go anyway, with some help from Arthur, who also rebels against Wizard. August flees through the subway and towards the Symphony.

Louis is heading towards the airport when he notices Lyla's name on a banner for the Symphony. He exits his vehicle and begins running towards the park. August arrives in time to perform his rhapsody and so does Richard (who discovers Evan and August are the same person). Arthur and Hope are also in the crowd watching August's performance. Lyla begins walking away from the park, but is attracted back towards the event. Louis arrives at the park and reunites with Lyla. August finishes his rhapsody and smiles at Lyla and Louis, realizing that they are his parents. Wizard is last seen playing his harmonica alone in the subway. The film concludes with August saying "The music is all around us, all you have to do is listen."

to je opis filma po slo. (na googlo prevajalniku sem prevedla tk da nepiše glih uredi)
Leta 1995, Lyla Nováček (Keri Russell), je čelist v orkestru pod strogim pravilom njenega očeta (William Sadler). Louis Connelly (Jonathan Rhys Meyers) je pevec skupine "The Brothers Connelly". Lyla in Louis sta naključnem srečanju med stranko in spati skupaj, medtem ko človek igra svoje orglice navzdol po ulici.

Lyla vrne k njej jezila očeta in glave nazaj v Chicago, ugotovitev, da je zdaj noseča s sinom Louis je. Louis še čaka Lyla v New Yorku in na koncu obupa. Mesecev mimo in Lyla se začne "kaže". Po argument z očetom, Lyla zmanjka na ulico in se udari z avtomobilom. Zaradi nesreče, travme, ona rodi prezgodaj in njen oče skrivaj postavlja svojega sina v posvojitev, ki ji omogoča, da verjamejo, da je dojenček umrl zaradi nesreče.

Enajst let kasneje, Evan tiho genij sin (Freddie Highmore), živi v sirotišnici zunaj mesta. Evan ima možnost, da slišite glasbo, kjer je. Prepričan je, da bodo njegovi starši ga našli. On izpolnjuje Richard Jefferies (Terrence Howard), socialni delavec, ki daje Evan svojo kartico, in Evan kmalu pobegne v New York, da bi našli svojo družino.

Louis zdaj živi v San Franciscu in je od takrat zapustil band. On izpolnjuje enega od njegovih nekdanjih bandmates in je povabil v svojo rojstnodnevno zabavo. Louis je okleval, ker ni govoril, da njegov brat Marshall (Alex O'Loughlin), saj padavine, vendar je na koncu odloči, da bo šel. Na stranko, njegov brat igra posnetke pasu opravlja. Louis sooča njegov brat, ki izhaja v mini-boj in njegovo dekle (ki se je ne zavedajo, je bil glasbenik) ga zapusti. Lyla živi v Chicagu, in tudi dal gor glasbo, ampak uči glasbo za otroke v zasebni. Njen prijatelj jo spodbuja, da ponovno Symphony, vendar Lyla zavrača. Ona se imenuje na smrtni postelji njenega očeta in on priznava, da ji, da je dal svojega otroka v posvojitev in je nekje v New Yorku. Na podlagi tega, Lyla zapusti njen oče s svojo usodo in se odloči za vrnitev v New York.

Evan je sprejeti z Wizard (Robin Williams), brezdomcev glasbenik, ki verjame v svojo umetnost. Evan poskuša igrati kitaro in je tako dobra, da čarovnik mu daje njegovo staro mesto v Central Park in svojo kitaro, ki je pred tem dal Arthur (Leon Thomas III). Stara derelect gledališča, v kateri živijo, je racijo s strani policije. Čarovnik jih moti in omogoča Evan (ki se zdaj imenuje August Rush) za pobeg. Evan se zatekli v cerkev, kjer Hope, mlado dekle pri cerkvi (Jamia Simone Nash), ga seznani z pisne opombe. On pobere to spretnost tako hitro, kot tudi igranje orgle, da je, presenečen, da mu pokaže vrste pastor (Mykelti Williamson), ki se vpiše avgusta na Juilliard School. Avgust takoj začne pisati svojo simfonijo.

Ko v New Yorku, Lyla odloči za sodelovanje v Symphony, pa tudi pogled za njo izgubila sina. Richard, ki je prav tako iščejo Evan, ji pomaga ugotoviti njen otrok in objav Biltena za njegovo ugotovitev. Čarovnik vidi plakate in uničuje tiste najde. Louis odloči, da bo ponovno z Lyla in muhe ven v Chicago, da jo najdejo. On čaka nekaj ur, in ko je vpraša eden izmed potnikov v njeno stanovanje, kjer je Lyla, ženska napake Lyla za njen prijatelj, in pravi, da je na njeni medenih tednov v New Yorku. Louis se odloči iti v New York in tako ali tako opravlja s svojo staro skupino.

Darilo avgust je presenetljiva šteje med vsemi na Juilliard in je celo dal svojo lastno delovanje na isti simfonijo, ki Lyla izvaja v. Wizard intrudes med generalko trdi, da je njegov oče, avgust potegne ven iz šole, in ga postavi nazaj na ulice opravlja za njega. Avgust sreča Louis, ki je popotovanje skozi park, ki igrajo skupaj. Avgust mu pove, njegove dileme in Louis mu pove, da naredi, kar hoče storiti.

Zdaj je dan Symphony in povratek Louis za petje. Avgust še vedno ni dovoljeno, da se udeležijo dogodka. Avgust odloči zapustiti Wizard in gredo nekako, z nekaj pomoči od Arthur, ki je tudi uporniki proti Wizard. Avgust beži s podzemno železnico in proti Symphony.

Louis je v smeri letališča, ko je obvestil imenom Lyla na banner za Symphony. On izhodi svoje vozilo in se začne teče proti parku. Avgust prispe pravočasno, da opravlja svoje Rhapsody in tako ne Richard (ki ugotovi, Evan in avgust sta ista oseba). Arthur in Upam, da so tudi v množici gledal uspešnost avgustu. Lyla začne hoje stran od parka, vendar je spet pritegnil k dogodku. Louis prispe v park in združi z Lyla. Avgust konča njegova zgodba o uspehu in se nasmehne in Lyla Louis, zavedali, da so njegovi starši. Čarovnik je nazadnje videli igrati njegove orglice sam v podzemno. Film zaključuje z avgustom rek "glasba je povsod okoli nas, vse kar morate storiti, je poslušati."

kk se ti zdi film??' (če si ga ž gledo)


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

15. januar 2012
u28413
u28413
opisa sta zato dva če se komu ne lubi al ne zna ang da preber slo. sam prevedeno je mal butast
15. januar 2012
u28413
u28413
http://www.google.si/imgres?q=jonathan+rhys+meyers&um=1&hl=sl&sa=N&rlz=1T4ADFA_slSI435SI436&biw=1366&bih=627&tbm=isch&tbnid=Ai9kY_SWRBLXyM:&imgrefurl=http://ninna83.wordpress.com/2010/12/19/jonathan-rhys-meyers/&docid=SVlJBhIxjbee2M&imgurl=http://ninna83.files.wordpress.com/2010/12/jonathan_rhys_meyers_escena_match_point1_64608842.jpg&w=340&h=462&ei=b9oST5SpKcvoOf6oqOsJ&zoom=1
15. januar 2012
u28413
u28413
http://roddyrodd.wordpress.com/movies/a/august-rush/
15. januar 2012
u28413
u28413
PA PROSIM DA PREKOPIRATE POVEZAVE IN POGLEDATATE SLIKE!
15. januar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg