Tukaj bom psala zgodbo. Lahko jo berete komentirate in mi dajate predloge. Oglaševanje ni dovoljeno. Prosim ne se prepirat.

Ali boš brala zgodbo


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

17. april 2019
V veliki sobi z pojsteljo, pisalno mizo, policami in sivim fotelom je na stolu, za pisalno mizo sedela enajst letna deklica z jopico tmno modre bare. Ime ji je bilo Ashly. Bila je sramežljiva, prijazna, navadna deklica. Risala je prelepo rizbo konja v gozdu. Ashly je imela le eno prijateljico Emilio. Tistega dne so bile počitnice zato je Ashly ves čas risala, brala knjige in poslušala glazbo.
V sobo je prišla majhna muca po imenu Roxy. Ashly jo je opazila in jo dvignila v naročje. Naprej je risala rizbo in bila je čisto zaposlena v delo. Minili sta dve uri in Ashly je končala rizbo. Mama jo je poklicla na kosilo. Med kosilom ji je mama povedala da bo odšla na novo šolo. Pred enim mesecem je v nesreči umrl Ashlyjin oče in brat. Ashly ju zelo pogreša in že cel teden ni govorila nič. Niti besede z nikomur. Po kosilu se je Ashly vrnila v sobo in na telefonu opazila tri dporočila od svoje tete Mete. Prebrala jih je. V prvem je pisalo naslednje:Živjo sonček moj. Kako si? V drugem je pisalo: Jutri boš po pošti dobila paket, odpri ga šele v nedeljo in to ob polnoči. V tretjem je pisalo: Nič ne sorašuj. Ko dobiš paket ga postavi na okensko poluco in nan postavi zažgano praprot, ki jo naberi na levi strani velikega, starega hrasta. Ashly je popolnoma razumela sporočilo. Verjela je v duhove in boga zato jo je zelo zanimalo kaj je v škatli in zakaj mora narediti točno to.
17. april 2019
Nadaljujem jutri ali pa danes.
17. april 2019
Ashly v nahrbtnik pospravi vodo, telefon, robčke, malico in delnoglet. To tudi vedno vzame sabo. Ko pride iz hiše gre po gozdni potki do starega, velikega hrasta. Odtrga praprot, jo zavije v robček in jo položi v nahrbtnik. Usede se in se nasloni na hrast. Iz nahrbtnika vzeme dalnoglet in opazuje ptice. Na visokem hribu je opazila tri srne ki zečejo proti potoku na drugi strani hriba. Naenkrat opazi punco oblečeno v vijolično jopico in črne hlače. Punca teče do travnate jase. Na glavi ima kapuco in Ashly je ni fobro videla. Punca teče in se na trenutke ozira nazaj, v trenutku ko punca pogleda proti Ashly in jo tudi opazi se je Ashly odločila do ji sledi. Ko Ashly teče za punco in jo komaj dohiteva se ozre za hrbtom in opazi da se nekaj premika. Punca se končno ustavi sredi jase. Ashly se skrije za drevo. Njeno srce bije zelo hitro in premišuje kaj naj stori. Punca se ozira naokoli. Iz nekje pride hant s tmno modro jopico in kapuco na glavi. Fant s čarovnijo punco zadene v trebuh in punca kot ubita pade na tla,vidi se da diha ampak se niti premakne ne. Ashly ni verjela svojim očem in hotela je zbežati. Počasi je stopila korak v desno in ponesreči stopila na vejico, ki se je prelopila. Fant se ji je počasi približal ampak je ni videl ker je bila skrita za drevesom. Ashly si je brez pomisleka nadela kapuco in zbežala. Med tekom domov se je spraševala ali je to resnično in ali je vse to povezano z njeno babico. Še zadnjič se je obrnila in pogledala fanta, ki je samo stal sredi jase in bulil vanjo.
17. april 2019
Upam da ni predolgo
17. april 2019
Next
18. april 2019
Wow Next, ful cool
14. maj 2022
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani