u214417
u214417
Heii no, js sem se na željo Ƒαιтнℓєѕѕ*. spraula pisat fanfiction sicer nisem ravno prepričana, kako bo to šlo, ampak… Tukaj je prvi del:
~ANDY~
''Pridi, Andy,'' je zaklical nekdo in me prebudil iz razmišljanja. Bil je Ashley. Ko se nisem premaknil, je zaskrbljeno prišel k meni. ''Kaj je narobe?''
''Nič.'' Ustnice sem stisnil v tanko črto.
''Ne govori mi, da ni nič. Glej, tudi jaz ne želim iti na to turnejo, ampak moramo. Na koncu bomo uživali, saj veš to,'' je odvrnil in iz mehke zofe potegnil na noge. Ko me je odvlekel proti vratom hiše me je imelo, da bi se mu iztrgal iz prijema. Toda preprosto nisem imel moči.
Na letalu sem ves čas pritiskal nos ob mrzle šipe. Ignoriral sem ostale, ki so se živahno pogovarjali v ozadju. Leteli smo na turnejo v London. Nisem hotel iti. Na te usrane turneje nisem imel niti enega lepega spomina. Pravzaprav ne vem, zakaj sem se spustil v to. Ja, res je, da sem se s drugimi člani benda dobro ujel. Res je, da sem neizmerno užival v glasbi. Ampak vsega sem imel dosti.

~SYDNEY~
''O, moj bog, Syd!'' je zaklicala Emma. Nejevoljno sem se zasukala proti njej.
''Kaj pa je?''
''Ne veš! Včeraj so prišli sem! V London!'' Emma je skočila do mene in me objela.
''Kdo?'' Brskala sem po spominu in se skušala spomniti, kaj bi prijateljico lahko tako zelo razveselilo.
''Black Veil Brides! Ne moreš reči, da nisi vedela,'' je nejeverno odvrnila.
Skomignila sem z rameni. ''Nisem.''
''Boš šla z mano na koncert?''
''Toda, verjetno so vse karte že razprodane,'' sem se izmikala. Nisem hotela iti.
Pod nos mi je pomolila dve in se nasmehnila. ''Zadela sem jih.''
''Pa ne boš šla s Dylanom?'' To je bil njen fant.
''Ne. Saj veš, da ne mara takšne glasbe.''
Oh, ker jaz jo pa obožujem, sem pomislila. ''No prav, bom pa šla,'' sem se vdala. ''Kdaj je koncert?''
Emmi so se zasvetile oči. ''Danes.''
Zavzdihnila sem. Toda nisem več mogla reči ne.

~ANDY~
Tako. Še pol ure do koncerta. Obiskovalci so že začeli počasi kapljati noter, jaz pa sem jih opazoval iz zaodrja. Ne, preveč jih bo. Takšnega pritiska ne bom mogel zdržati brez pomoči…
Šel sem do stranišč in iz žepa izvlekel tabletko. Mamilo. Povzročila naj bi samo rahlo zadetost. Tako, da ne bom pod tako hudim pritiskom. Vzel sem jo in pogoltnil, nato pa spil kozarec vode. V grlu me je začelo peči in počasi sem se odmajal ven iz moških stranišč. Toda nisem prišel prav daleč. Na pol poti sem se zvrnil na tla in začel bruhati. Kar teklo je iz mene. Klečal sem na vseh štirih in poskušal dihati. Za ramo me je naenkrat zgrabila roka in me zasukala, da sem osebo gledal v obraz. Bilo je dekle. Mojih let.
''O, fak,'' je zavzdihnilo. ''Kaj za vraga si pa počel?''
Samo zmajal sem z glavo. Ni bil njen problem.
08. oktober 2016
Next
09. oktober 2016
Next
09. oktober 2016
u214417
u214417
~SYDNEY~
Sploh nisem prav dobro vedela, kdo so Black Veil Brides. Nekakšna glasbena skupina, se mi zdi. Kakorkoli, zdaj sva z Emmo bile v nekakšni dvorani, kjer naj bi nastopali.
''Syd,'' se je oglasila Emma.
''Hm?'' Nisem odmaknila pogleda s zapestne ure. Še dvajset minut.
''Ah, nič. Samo ličila so se ti razmazala,'' je odvrnila malce užaljeno. Verjetno je slutila, da bi bila rada povsod drugje le tu ne.
''Aha. Okej. Počakaj me tukaj, si jih grem na wc popravit,'' sem rekla in se napotila proti straniščem.
Pred vrati moškega stranišča sem se ustavila. Zdelo se mi je, da noter slišim sopenje in pridušeno stokanje. Verjetno se je kakšen mlad par malo preveč udomačil. Toda nek šesti čut mi je pravil, da ni tako. Previdno sem odprla vrata in… obstala. Na tleh dva koraka pred mano je na tleh klečal fant. Pod njim je bila velike luža neke zaudarjajoče sluzi. Bruhanje.
''O, fak,'' sem zaklela in pokleknila k njemu. ''Kaj za vraga si počel?''
Ni mi odgovoril. Iz ust se mu je še vedno cedila tista tekočina. Zazrla sem se v njegov obraz. Bil mi je nekako znan, kot da bi ga nekje že videla. Hm. Ampak najprej sem ga morala spraviti k sebi. Z eno roko sem ga prijela pod pazduho, njegovo drugo pa sem si položila za vrat, tako da je lahko vstal. Pomagala sem mu priti do umivalnika. Ampak ni več bruhal. Samo še hitro in neenakomerno je dihal in sopel.
''Si okej?'' sem vprašala in mu položila roko na ramo. Prikimal je in se vzravnal. Zdaj sem ga prepoznala. Bil je vokalist tiste skupine, ki sva jo z Emmo prišle gledat. Kako že? Andy Biersack? Ja, nekaj takšnega.
''Sydney?'' Kričanje je prihajalo izza zaprtih vrat. Bil je Emmin glas.
''Tukaj sem,'' sem se oglasila. Hip za tem so se vrata odprla in noter je planila Emma.
''Syd! Kaj za hudiča počneš na moškem stran…'' Obmolknila je, ko je njen pogled obvisel na Andyju.
''O, moj bog, Syd! Se zavedaš, kdo je to?'' je dahnila in prevzeto strmela v naju. Mojo dlan sem hitro odmaknila stran s njegove rame.
09. oktober 2016
Next
09. oktober 2016
u216558
u216558
Next
09. oktober 2016
Next
09. oktober 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani