u202183
u202183
Hojlaaa dekleta!
Kot sem obljubila je tu blog. Pričela ga bom pisati, saj bi rada, da sem vsaj nekje brez pretvarjanja in vam povem svoje izkušnje in smešne trenutke, ki jih nimam nikjer zapisanih ali posnetih ampak so samo v moji glavi. To bi lahko bilo kot nekakšen zapis dnevnika, a ne bo.HOBIJI

Sem oseba, ki želi vse delati, a je prelena. Šalim se in zafrkavam svojo mami, če je prepričana, da nisem otrok kakšnega črnogorca. Ponavadi mi potem grozi s krožnikom po glavi. A jih še za enkrat nisem dobila. In upam, da jih tudi ne bom. A imam vseeno določene hobije.

KLARINET - s klarinetom sem pričela v tretjem razredu. V glasbeni sem bila leto prej, ampak v skupini imenovani PRIPRAVNICA, v kateri smo spoznavali inštrumente in se navajali na glasbeno delo. Od začetka sem želela igrati kljunasto flavto ali celo violino. Vsak mesec nas je vzgojiteljica vprašala kaj bi radi igrali in sem vsak mesec vestno odgovarjala 'Kljunasta flavta'. Ker se je pa takrat bližalo konec šolskega leta so pa nas vodili na razne nastope, da bi spoznali inštrumente. In tako so enkrat za nas igrali godbeniki našega kraja. In kot začarana sem se zagledala v črno pihalce. Nisem poznala imena in sem doma ves čas govorila, da bom igrala v 'črno cev'. Starša sta se mi smejala in mi vedno pojasnjevala, da je klarinet, a kako bi si pa to zapomnilo neumno dekle v drugem razredu?
In začelo se je obdobje imenovano 'KLARINET' in poteka še danes. Rada ga igram, a najraje, ko mi profesor ne da pretežkih vaj, ki jih moram izpiliti. Nastopi mi nikoli niso nikakršni problem. Seveda imam tremo in skladbe dolge tudi do štiri strani z najmanjšo možno pisavo, a tremo odrinem na stran, saj se zavedam, da sem dovolj vadila, pa čeprav eno uro na teden X''D Klarinet bom verjetno prodala, ko se bom ustalila in bom imela otroke, saj ne bom našla potem več časa zanj. Prav tako se bom verjetno izpisala iz godbe in orkestra a kaj želimo.

RISANJE - moji začetki risanja niso časovno opredeljeni. A spominjam se v vrtcu, kako sem vsa navdušena opazovala svojo dobro prijateljico Tijo, s katero se ne srečujem več, saj je izginila bog ve kam. Kakorkoli. Lepo je risala in sem jo občudovala. Nisem ji zavidala njenega daru. Sploh ne vem zakaj, saj bi bilo normalo, da sem nevoščljiva. V prvem razredu pa sem spoznala mojo najboljšo prijateljico, ki pa še takrat ni lepo risala. Lepše sem risala od nje in vsi so občudovali moje risbe, pa so bile grde kot smrt. Verjetno zato, da me ne bi prizadeli. Ko pa je začela ona risati lepše v podrobnosti sem pa tudi sama pričela izboljševati tehniko risanja in sem postala dobra na likovnem področju. Zabavno mi je to, da vedno spacam izdelek za štiri ali tri pa je vedno petica.

PISANJE - če boste želele vam kaj več povem v naslednjem nextu. Drugače pa ne bo nič o tem.

To je to. Nisem ne vem kako dejaven človek.
Upam, da bo kdo sodeloval v tem blogu X''D če pa ne, bom pa izbrisala X''D

Marinette.
24. maj 2016
Next
čakam na del o pisanju
24. maj 2016
u212238
u212238
Next
24. maj 2016
Next
24. maj 2016
u202183
u202183
Hej hoj!
Zdajle se mi ravno da, da napišem naslednji Next v blogu. Hvala vam trem, ki ste prebrali in bi vas prosila, če malo oglašujete. Kat je izrazila željo, da bi bil ta Next zajemal temo pisanje. In tako je tukaj to.
Uživajte!*-*-*

PISANJE

Najprej bom začela s začetkom mojega pisateljevanja.

Nad pisanjem sem se navdušila zaradi prebrane knjige, oziroma sage Uslužbenka. Zgodba me je iz neznanega razloga precej pritegnila in me navdušila, da bi tudi sama poustvarjala v takšnem načinu. A nikoli nisem posnemala načina pisanja pisateljice, vsaj tako se mi zdi. Imam svojevrsten način pisanja in opisovanja v zgodbah, kakor mi je zatrdila mentorica, ki pa pohval ne deli kar tako vse naokoli.

Tu na igrah sem bila najprej pod drugim profilom, kjer sem končala eno zgodbico. Nato pa sem se odločila da za nekaj časa opustim pisanje. Ne vem zakaj. A bila sem na nekakšen način živčna, ker nisem več pisala zgodbic. Pač pisanje je postalo del mene in ne bo verjetno nikoli zamrlo. Rada pišem in to je moja strast.

A tu je tudi problem. Moja starša mislita, da je to kar nekaj, da pišem in vsak dan nekaj ur posvetim pisanju. To nas malo oddalji. Mislim naš odnos. A sem postala nekako nedovzetna za to. Sedaj ko prehajam v obdobje uporništva mi je še težje, saj sploh ne vidim smisla v pisanju. Moram se resnično potruditi ali pa me mora resnično navdušiti. A sedaj je že bolje. Zopet imam voljo do pisanja.

A za pisanje sem se odločila tudi za to, zaradi tega, ker imam odločilen položaj v družbi. V družbi sem dobro sprejeta in to me jezi. Nikoli v svojih zgodbicah do sedaj nisem dala glavne junakinje ali junaka na glavni položaj v družbi. To se mi zdi že bolj podobno klišeju.

Ko smo pa že ravno pri njem. Smešno mi je, da zelo veliko ljudi obožuje klišeje, meni pa se po pravici gabijo. Ne maram jih. Brez zamere tisti, ki jih pišete, ampak res ne moram brati takšnih zgodb. Poznam pa par pisateljic tu na igrah,ki pa odlično pišejo in ni sledu o klišejih.

Vrnimo se nazaj k mojemu pisanju.

Rada si delam izzive pri pisanju zato se preizkušam vrazličnih žanrih, a najbolj mi ležijo zgodovinske in fantazijske zgodbe. Ne vem zakaj. Zgodovinske verjetno zaradi tega, ker imam dokaj rada zgodovino, še posebej pa grško in rimsko obdobje. Mogoče objavim tukaj kakšno zgodbico v zvezi s te dobo (; Fantazija pa, ker mi je všeč, da je neka oseba postavljena v drugačen svet, kot je naša Zemlja. Všeč mi je, da lahko v takšnih zgodbah ustvarjam tudi zunaj okvirjev in pravil, ki veljajo na Zemlji.

Kadar pišem se res vživim v glavno junakinjo in poizkušam po sliki, ki si jo ustvarim v glavi opisovati in pisati o vsem, kar naj bi se dogajalo v tej zgodbi. Poizkušam čim bolj doživeto opisovati vse. Vključiti čustva in videz posameznika, a ni tako lahko, kot sem sprva mislila.

Kakor sem zapisala na profilu, sem 10% ali še manj zadovoljna s pisanjem. To poizkušam izboljšati. Sem zelo samokritična kadar gre za pisanje in želim da je vse popolno (:

A zahvaliti se moram vsem, ki me pri pisanju podpirajo.

*-*-*

To je to.
Upam, da ste razumeli moje poglede na pisanje.
Za naslednjo pa bi prosila, če izberete med:

- OPIS MENE
- LJUBEZEN
- SMEŠNI TRENUTKI V TVOJEM ŽIVLJENJU

Marinette.
25. maj 2016
Jaz te podpiram. Tudi sama sem prebrala sago Uslužbenka in mi je bila zelo všeč.

Izbiram Smešni trenutki v tvojem življenju.
P.s. je prišel k sebi računalnik?
25. maj 2016
u202183
u202183
Yup. Je prišel k sebi. Na srečo. Nekaj mi je mali zmešal kable pa sploh nisem opazila. idejo dobiš v kratkem, zdajle pa pišem Next za najino zgodbico
25. maj 2016
Ok zmenjeno. Samo da dela
25. maj 2016
Next-nova bralka
25. maj 2016
u212238
u212238
Next+ daš lohk ljubezen
25. maj 2016
u202183
u202183
Hahah kaj pa tebe zanima moje ljubezensko življenje?
25. maj 2016
u212002
u212002
Neextttt js tut klarinet igram *____* to mi je lajf <333 supr pises<3
25. maj 2016
u202183
u202183
Hvala...kater letnik klarineta pa si?
25. maj 2016
u212002
u212002
6 class k sm ze u prvem razredu zacela igrat k pac moj ate uci klarinet in ja
25. maj 2016
u202183
u202183
Aja? Vau..js sem 5 letnik, drug let je moj zadnji potem pa grem verjeten naprej na umetniško..ne vem bom še vidla
25. maj 2016
u211706
u211706
Neext
Lepo, da si začela blog pisat
Hm..od tem si pa sama izberi
25. maj 2016
u202183
u202183
Hejla!
No zdajle imam čas in sem se odločila, da za danes prilepim še en Next. Hvala vsem da berete. Tale Next bo o ljubezni, če smo že v mesecu MAJU
Kakorkoli. Izrazil je Leon prav tako, da bi imel Next o ljubezni in tukaj ga ima (;*-*-*

LJUBEZEN

Ker sem kristjanka, in so me pri verouku učili, da je svet nastal iz ljubezni Boga. Da je človeka naredil po svoji podobi in da ljubi vse ljudi. Tukaj pride fizika navskriž z vero. Ampak, a pride fizika navskriž s ljubeznijo? Tu pa ne, saj za ljubezen ni pojasnila. Vsaj tako so mi rekli. In potem se jaz vprašam. Zakaj se sploh zaljubimo?

Nekateri ob omembi ljubezen pomislijo na mlado dekle in fanta, ki se držita za roke, si kažeta naklonjenost in še ostale bedarije, ki sodijo zraven (brez zamere vsem X''D). No jaz si ob omembi ljubezen predstavljam družino. Mojo ali pa katero drugo. Ali pa lastnika ali lastnico in psa ali katero drugo domačo žival. Ni ljubezen samo to, da si globoko naklonjen eni osebi drugega spola, ampak je lahko ljubezen tudi med prijateljicami. Zakaj sem pri prijateljstvu vzela dekleta? Preprosto. Dekleta si ljubezen največkrat med seboj odkrito kažemo. A ne tiste ljubezni, kakršno jo občutiš ob fantu, če si dekle, ampak kot prijateljsko ljubezen.

Sama svoji najboljši prijateljici izkazujem naklonjenost navadno tako, da vedno kadar se vidimo objamemo (kar navadno sovražim, če me kdo drug) in da ji v šoli nagajam in podobne stvari. Kadar je zamišljena jo poizkušam nasmejati s smešnimi izrazi. A najbolj smešno je to, da jo moram samo resno pogledati pa se prične smejati. No vrnimo se nazaj na temo ljubezen...Malo sem zašla... Pardon X''D

Sem pa tudi doživela ljubezen na prvi pogled. S klarinetom. Takoj ko sem ga zagledala sem si ga želela igrati.

No, ampak zagotovo vse že pošteno grize, kakšne so moje izkušnje z ljubeznijo. No malo se boste na začetku smejali, ko sem doživela prvo ljubezen, pa še ta je bila samo nekaj tedenska.

Ko sem imela 6 let so me strpali v neumno šolo. Kakorkoli. Že na prvi šolski dan sem se zaljubila. Zanimivo, kajne? No ta fant, ki ga bom tu poimenovala Luka, a v resnici to ni njegovo pravo ime, je za takrat ustrezal vsem zahtevam. Gosti lasje, modre oči, lep nasmešek, pa to je to. Smešno pa je to, da mi je ne vem zaradi česa že prvi dan zameril in ko sem ga videla, kako se je name jezil sem si mislila 'Moj ljubček pa je ognjevit'. Točno to sem si mislila. Če verjamete ali pa ne. A smešna izkušnja. A ta ljubezen se ni končala v solzah.

Potem pa je zavladalo obdobje brez ljubezni. In trajalo je do sedmega razreda. Takrat sem mislila, da sem brez čustev, saj se nisem morala zaljubiti v nobenega, pa če je bil še tako prekleto luštkan in vse. Ker so pa bile moje sovrstnice že zaljubljene in imele celo nekatere že fanta sem postala rahlo ljubosumna in sem se najboljši prijateljici zlagala, da sem v njenega mrzlega bratranca, ki je bil po naključju najin sošolec. No to mu je nekako prišlo na uho in se me je začel izogibati v velikem loku. Potem sem se povedala po resnici, da mi ni všeč. Več. In se je vse umirilo. Zopet se je začel z menoj družiti.

Eno ljubezen bom sedaj preskočila, ker je preveč boleča zame. Mogoče jo kdaj napišem, ampak dvomim. Tudi dvomim, da jo bom kdaj komu izdala. Niti svojemu fantu, pa če mu bom zaupala še toliko.

Sedaj mi je nekdo tudi všeč. Kot simpatija seveda. Je super oseba in rada se z njo družim. Veliko si imava za povedati in ob njej sem lahko to kar sem, brez kakršnega koli pretvarjanja, kakor se moram v družbi zadržati, da ne pokažem svoje živahne plati, ki je za nekatere preveč čudaška, kakor bi se lahko izrazila. To osebo spoštujem in mi je prirasla k srcu.

Vsak pa je že gotovo iskal ljubezen, ali pa jo še išče. Povem vam. Ne je iskati, ker je ne boste našli. Opustite iskanje in se raje posvetite zabavi. Ljubezen bo do vas prišla, ko bo pravi čas za to. In ne poizkušajte izsiliti ljubezen, ker je ne morate. Pa če odkrijete ljubezenski napoj.

Bom pa povedala neprijetne situacije, v katerih je bil fant po ne vem kakšnem naključju zaljubljen vame, jaz mu pa te ljubezni nisem kazala.

No ena iz med teh je bil, ko sem spoznala nekega fanta preko spleta in sva se super ujela. Potem pa me je povabil na zmenek. O groza. Jaz nisem želela na zmenek, pa tudi če bi želela bi me mami ubila, ker mi ne dovoli imeti fanta, pa še ta je bil malo starejši od mene. Izmišljevala sem si vse možne lokacije, kje bom. In to na VALENTINOVO, me je mislil peljati na kavo ali nekaj. Groza.

Potem je tu fant eno leto starejši od mene in ga srečujem tudi na šoli. Poimenovala sem ga 'Bovling kugla', ker njegova postava spominja na žogo, pa težek je zelo. No ta že ne vem koliko časa sili vame in želi od mene telefonsko a mu je še nisem dala in zato imam dva prijatelja, ki sta kot moja varnostnika, ki ga podita stran. Tudi tukaj groza.

*-*-*

To je to.
Še naslednji Next je v zvezi z ljubeznijo, saj imam še veliko za povedati glede te teme.
Za naslednjo temo, ko pa končam pa izberite prosim med:

- SMEŠNI TRENUTKI
- VSE O MENI
- TEČNE UČITELJICE
- PRIJATELJI

Prosim, da izberete, ker bi rada videla, kaj vas najbolj pritegne (;

Marinette.
25. maj 2016
u212238
u212238
Prijatelji in Next
25. maj 2016
u211706
u211706
Ufff..tale 'bovling kugla'.. dej mu številko, samo drugačno nor. spremeni samo zadnjo številko
To sem v eni knjigi prebrala
Vse o meni in neext
25. maj 2016
u202183
u202183
Haha prav
Let's do it
25. maj 2016
Hehe ja ljubezen je včasih čudna. ..Če pomislim na svojo zgodovino prijatelji. Next
25. maj 2016
u205544
u205544
neexxt
Prijatelji ali pa vse o meni
25. maj 2016
Next
25. maj 2016
ja dej prijatelje ker nas očitno zelo zanima. drgač pa ja se strinjam da se ljubezni ne da izsilit zato se tut ne kregam če kakemu fantu,ki je men ušeč nism js ušeč. pač na ta način. drgač pa NEEXT
25. maj 2016
u202183
u202183
http://www.igre123.com/forum/tema/poroka/184773/7
Vabljeni na poroko
Leon zahteva
25. maj 2016
u193768
u193768
Men je ušeč. Naslednja tema: prijatelji. Lahko bi npr. ker se večinoma ne poznamo v rl. opisala tiste, ki ti največ pomenijo tu na Igrah. Sam predlagam
26. maj 2016
u202183
u202183
Hejlaaa!
No tukaj je naslednji Next. A ta ne bo o ljubezni, kakor sem rekla. Po temeljitem razmisleku sem se odločila, da bom naslednji Next o ljubezni napisala, ko bom pričela s fantom hoditi. Verjemite. Ta blog pa bo kar dolgo trajal, saj imam toliko za povedati in izkušnje se ves čas naberajo, tako da se me ne boste še prej znebili X''D*-*-*

PRIJATELJI

Vodilo mojega življenja so prijatelji. Živim očitno samo za njih, ker se mi drugega, kot reševati riti mojim prijateljev, ne dogaja. Tako da ja. Bodite hvaležni, da sem vaša prijateljica. Mislim tiste, ki jih poznam v resničnem življenju.

V tem nextu bom napisala kakšne prijatelje iščem in opisala značaje mojih prijateljev tako na igrah kot tudi v resničnem življenju.

Torej. Po mojem mnenju imamo prijatelje za to, da nam, kot prvo, ni dolgčas na tem svetu in da se imamo kaj za sekirati, če se že celo življenje nič. Prijatelji so lahko dvoje. Pravi ali pa zahrbtni. Pravi ti stoji ob strani in drži s tabo, pa če si postal serijski morilec. Ko si žalosten te želijo potolažiti, ko si jezen te poizkušajo pomiriti ali pa celo postanejo jezni skupaj s teboj. Ko te je strah te prepričujejo, da bo še vse v redu in še bi lahko naštela. Zahrbtni ali lažni prijatelji so pa tisti, ki so popolno nasprotje pravim. Plus, da te za tvojim hrbtom žalijo in te izsiljujejo, ali celo dajo na izbiro, da izbiraš med njim in enim drugim prijateljem.

Sama izberem prijatelje, ki jim lahko zaupam. S katerimi sem lahko vsaj približek tega kar sem. Se z njimi smejim, se jokam in za hrbtom žalim profesorje. Skratka vse kar ti lahko prikrade navihan nasmešek na obraz in da kar kliče po težavah!

Moji prijatelji v resničnem življenju, brez katerih ne morem živeti:

NEJA - Spoznali sva se že v prvem razredu in najino prijateljstvo traja že več kot 8 let in pol. Veliko in me čudi, da katera že ni tri metre pod zemljo. Sva najboljši prijateljici in ne mine dan, ko nisva v kontaktu. Je pravi hudiček. Jaz navadno jokam od smeha vsak odmor in imam trebuh od smeha že tako utrjen, da trebušnjake delam kot za šalo X''D Ne saj ne. Samo vseeno. Če kdo njo užali ga že dam na listo za odstrel. A po značaju se dopoljujeva in malo razlikujeva. Ona je resnejša, odgovornejša, pametnejša, lepša, a trčena v glavo tako kot jaz. Je moja mala sestrica, od katere sem starejša samo 3 dni in 5 ur in 27 minut.

ŽIGA/ŽIGI - je prijatelj, ki je takšen, da mora lase imeti vsak dan lepo poravnane, brez enega skrivljenega lasu. Zelo pazi na svoj izgled. Odlično se razumeva in sva zelo usklajena. Oba imava enak smisel za humor in oba se smejiva, ko poizkuša zapeti kuža pazi, brez, da bi mu glas preskočil. Ko je bolan, bi mu takoj šla domov skuhati čaj, saj sva soseda. Logično, mar ne? Mi je kot starejši brat. In ga imam najraje od vseh prijateljev, a od Neje žal še ne X''D

URŠKA/URŠIKA - je mirna, a na trenutke divja punca. Zna hitro zameriti ostalim, a meni še ni, pa če sem ji naredila največjo 'kozlarijo', kar jih je možno. Držala bo z menoj in me vestno obveščala, kdaj so testi, ker sama pozabljam datume, pa tudi če si jih zapišem X''D je moj sonček in luna. Zna bolje preklinjati od vseh, jaz pa poznam samo dve kletvici, tako mimogrede X''D

Moji prijatelji na igrah, brez katerih ne moram biti na tem portalu:

Ginny Diggory - je prijateljica, ki ji pomagam in jo skozi problemi spoznavam. Njena čustvena stabilnost je slaba, a tu je ne mislim kritizirati ali nekaj. Je najboljša oseba, kar sem jih spoznala tu in sem lahko vesela, da jo poznam. Zgrozila se je, ko je ugotovila, da mi je sošolec grozil, kar me je razveselilo, saj sem pravilno izbrala, glede prijateljstva z njo. Pomagam ji pri osvajanju njene simpatije in nama super gre, glede na to, da smo kopaj na prvem koraku X''D

CRUCIFIX_KILLER - prva oseba, ki sem jo spoznala tu na igrah, je ravno ona. Kako? Iz 'hej' je prišel pogovor na patologe, kar pa je zelo zanimivo in smešno. Vsi najini pogovori so bili večinoma o tem in tako sva se sproti spoznavale. Je super oseba, brez katere ne morem na računalnik. Rada se z njo pogovarjam, a čas nama ne dopušča ravno veliko pogovora, kar me jezi in komaj čakam na poletne počitnice, da se bom lahko bolj spet začela z njo pogovarjati.

black soul. - ne poznava se tako dobro, kot z zgornjima omenjenima osebama. Ampak ima super osebnost in odličen karakter. Imava se veliko za pogovarjati, kakor lahko vidite, ko pridete na moj profil. Ja, upam, da se bova še veliko družile.

leon... - če kdo še ni ugotovil, je fant X''D No je ene posebne vrste fant. S pisateljsko žilico v glavi. Piše odlične zgodbe in pesmi in na začetku najinih pogovorov je malo pisal pesmi in mi jih pošiljal. Tiste ta druge ne bom nikoli pozabila ali pa tiste glede rime X''D zaradi njega sem že dol s stola padla od smeha, kar pa ne uspe veliko ljudem. Je najboljša oseba tu na igrah poleg Ginny Diggory. Z njim se razumem. Imela sva krajši spor ali kako bi temu rekla? Ne vem no. Sedaj pa bi rada od njega dobila plačilo, pa ga ne morem prepričati, da ga dobim! Hahahaha X''D

Kot vidite imam veliko oseb, brez katerih ne gre. Če to berete zgoraj omenjeni iz obeh kategorij, se vam iskreno zahvaljujem, da ste moji prijatelji.

*-*-*

To je to.
Za naslednjo temo, ko pa končam pa izberite prosim med:

- SMEŠNI TRENUTKI
- VSE O MENI
- DRUŽINA
- ŠOLA

Marinette.
26. maj 2016
plis napiš za vse o tebi. neeext.
26. maj 2016
u212238
u212238
Vse o tebi+ Next
Haha ne povsod omenjat tega plačila no (nisem še vseh slik zbrisal, ko nisem mogel bit na računalniku, tako da boš morala še počakati mal, no )
26. maj 2016
u202183
u202183
leon... zakaj slike brišeš in zanalašč bom
27. maj 2016
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani