Pozno poleti leta 1945 se Francova hči Francka moži z Italjanarjem Rižotnikom. Franci Avsenik, vodja mafijske družine in Modrijan, njegov odvetnik pa medtem sprejemata dobre želje in darila prijateljev in njunih družabnikov v čast njegovi hčeri. Medtem se iz vojske vrne njegov najmlajši sin Alfi, ki postane junak druge svetovne vojne. Svojemu dekletu zaupa kriminalno preteklost svojega očeta. Na poroko naj bi prišel tudi slavni pevec Trkaj, kateremu je boter ravno Franc , a mu Jack Black, šef glasbenega studia, tega ne pusti. Trkaj vendarle pride na poroko in botra prosi za novo uslugo. Želi si igrati v glavni vlogi pri Blackovem novem filmu, a Black nad tem ni niti malo navdušen. Franc pošlje Modrijana v Metliko da bi Blacka pri svoji odločitvi omehčal, a ker mu ne uspe se zjutraj zbudi z odsekano glavo svojega dirkaškega hrčka na svoji postelji. Black se vda.

Ko se Modrijan vrne se Franc sreča z Matejem iz rivalske družine Smrdeči tartufi. Slavko prosi za finančno in politično zaščito pri tihotapljenju kakava vendar ga kljub velikemu bogastvu zavrne češ da to lahko ogrozi njegovo politično kariero. Kmalu potem ko ga Franca zavrne ga večkrat ustrelijo in sploh ne vedo ali je preživel. Medtem pa Smrdeči in Tartufi ubijejo Toneta Rusa in naprtijo umor Modrijanu. Alfi, ki ga ostali člani smatrajo za civilista saj ne sodeluje v mafijskih poslih obišče očeta v bolnišnici in zgrožen ugotovi da ga nihče ne ščiti. Ker je Franc ogrožen ga prestavi v drugo sobo sam pa začne stražiti od zunaj. Pomaga mu pek Shaqiri, ki v znak spoštovanja do Franca ustreli Smrdeče može, zato Smrdeči zahteva srečanje s Francovimi. Alfi pa se opogumi in ubije Smrdečega in skorumpiranega McBedaka saj naj bi to bilo dobro za njihovo družino. Zaradi lastne varnosti ga pošljejo na Debeli rtič, medtem pa se družina Francovih pripravlja na spopad z ostalimi petimi družinami.

Spet na gorenjskem , Franc se vrne iz bolnišnice in se sreča z vsemi petimi družinami. Z njimi sklene premirje in jih podpre pri tihotapljenju in prekupčevanju kakava samo zato da bi se Alfi lahko vrnil iz Debelega rtiča. Ko mu zagotovijo varnost se Alfi po skoraj letu dni vrne in prevzame vse posle. Alfi se odloči da bo odslej svoje mafijske operacije opravljal v Murski soboti, njegova desna roka pa postane sestrin mož Butl. V Murski soboti v kazinoju se sreča s Karlom in Pujskom Fontano da bi sklenili pogodbo o dolgoročnem vodenju hotela.

Ko se Alfi vrne domov se z očetom pogovorita o njegovih pričakovanjih glede poslov. Pove mu da ima družina veliko sovražnikov in da ga bodo poskušali ubiti. Kar pa si za sina ni želel saj je hotel da bi postal guverner ali senator. Franc pa medtem na vrtu kjer se je igral z vnukom umre. Alfi pa naroči umore vseh petih šefov družin. Na koncu Dimitrij ošlovnik Alfiju poljubi roko in ga krsti za "Don Alfija".
31. marec 2020
odličen fanfic kot ponavadi heart
31. marec 2020
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani