zgodba aequivalere(v latinščini ravnovesje)bo govorila o najstnici Maire, ki pa nekega dne ne mora zaupati več prav nikomur. je namreč padli angel, poslan z nebes, da bi ohranjala ravnovesje med angeli in demoni, usoda pa hoče, da se kot mala dojenčica. ko potuje na zemljo, hudo poškoduje in se ne spomni več svojega poslanstva, zato zaživi kot človeški otroč pri krušnih starših, brez da bi se zavedala svojih neverjetnih moči. ko pa dopolni petnajst let...
12. april 2012
u87284
u87284
next
12. april 2012
se spravljam pisat drugače bo pa napisano v tretji osebi in pretekliku
12. april 2012
ko se Maire zbudila na svoji postelji, jo je strašansko bolela glava. kako je to mogoče! si je mislila sama pri sebi, danes je bil namreč njen petnajsti rojstni dan, ampak njene sanje pa prava grozljivka. zdelo se ji je, kot da je dojenček... in padala je proti veliki modri krogli. pristala je in se udarila v glavo, grozno jo je zabolelo... nato pa se je zbudila. hitro je, brez pomišljanja, nase navlekla črno krilo, ki ji je segalo do kolen, in kostanjevo rjavo-rdečkasto majico s kratkimi rokavi, bilo je namreč poletje ter datum 23. junij, kar pomeni, da ima šolo samo še ta in naslednji dan. jutri pa bodo itak samo še nek dogodek, ko bodo vlekli številke in potem dobili to, kar bo na tej številki in podobno... kakšen dolgčas. mai je vase zmetala nekaj vanilijevih piškotov, pograbila jopico zlate barve ter torbo in odhitela v šolo. ko je vstopila v razred gospe alexsis, je ta seveda že naperjena pogledovala po učencih. nato je zagledala mai. "ah, gospodična maire. končno ste si dovolili, da ste nas počastili s svojim obiskom," zlobno se ji je nasmehnila. "tokrat je bilo zadnjič," je še dejala. "naslednjič lahko pričakujete ukor," mai ji je prikimala ter sedla na svoje mesto v tretji vrsti v tretji klopi, poleg svoje najboljše prijateljice astrid.
12. april 2012
u87284
u87284
next
12. april 2012
pouk se je vlekel kot jara kača, toda ko ga je bilo konec, je maire pograbila svojo torbo in se napotila ven. ko je šla čez dvorišče, je za sabo zaslišala žviganje. takoj je prepoznala endrica, svojega fanta. obrnila se je proti njemu. zgledalo je, da je bil pijan. "kje si bil?" se je zadrla in ko ji je vrgel polno steklenico piva, se je odmaknila in steklenica se je razbila. ko bi se le utopil,je pomislila brez premišljevanja, in naenkrat se je na rica(kakor so ga klicali prijatelji)usula ploha ledeno mrzlega dežja in ga obkrožila voda. maire, nehaj, je rekel nenavaden glas v maini glavi, ko je le ta gledala, kako se zvija v vodi. naenkrat je prijem vode popustil, a ni izginil. kdo si? je vprašala mai. mnogo imen imam, med drugim tudi nadangel in nebeška plesalka, a lahko me kličeš heleri. mai je bila presenečena. heleri, je ponovila njeno ime in voda je izgnila, glas pa prav tako.
12. april 2012
u87284
u87284
next
12. april 2012
ko je prišla domov, je šla spat. zato, ker je bila izmučena in polna vprašanj. ali je ona skorajda utopila rica? če je, kako je to storila? kdo je heleri? in zakaj jo kličejo nadangel in nebeška plesalka?
maire je hitro zaspala. potem pa je v sanjah zagledala žensko postavo, ki se ji je nasmehnila. "heleri," je dejala mai in se razgledala naokoli. stala je na nekem mehkem oblaku, okoli nje pa so bili sami oblaki, videla pa je malce modre barve, neba, je predvidevala. "pozdravljena, maire," je dejala heleri. "padli angel," je še dodala. mai jo je z na široko odprtimi očmi pogledala. "padli angel? kot nadangel in nebeška plesalka?" ženska je prikimala. "maire caelestis, šesta svojega imena, poznana kot padli angel, zemeljska plesalka in izgubljena,"
12. april 2012
u77293
u77293
next pa ne oglašuj!
12. april 2012
"padli angel, zemeljska plesalka in izgubljena? zakaj?" je dejala maire, brez da bi se zavedala svojih besed. "zato, ker si bila na zemljo poslana z namenom, da ohraniš ravnovesje med demoni in angeli, a grozi nam, da nas bodo demoni kmalu napadli. enega od njih si danes skorajda ubila na dvorišču, malo je manjkalo, pa bi zanetila vojno," mai ni razumela. "zakaj?" je vprašala ter se zazrla heleri v oči. "endric je vendar princ demonov, kakor si ti princesa angelov ter moja draga hči," je odgovorila heleri.
12. april 2012
oprostite za kratek next, ampak nimam ravno veliko časa,
12. april 2012
u73295
u73295
zanimiva zgodba,všeč mi je,zato next
13. april 2012
"tvoja hči?" je skorajda ponovila maire. "moja hči," je pritrdila heleri in se nasmehnila, nato pa jo objela. "aire lahko zaupaš," ji je še šepnila v uho, nato pa je mai oči odprla v svoji sobi in zadihala. nekaj jo je zaščemelo, globoko v sebi. začutila je že davno pozabljeno moč in ob veselem, lahnem trenuteku padla s postelje, nato pa se pobrala in vzklikala od veselja in sreče. ko je zaslišala, kako se je mama začela dreti nanjo od spodnjega nadstropja, pa je utihnila, a se kmalu začela pridušeno hehetati. v omari je našla belo majico s kratkimi rokavi in nabrano krilo do kolen bele barve, zraven pa je bledo roza balerinke in jopica bele barve. pojedla je še zajtrk, pograbila torbo in stekla v šolo. ni zamudila, temveč je prispela deset minut prehitro, zato ker se je po ulicah vrtela kot plesalka in se smejala svoji sreči in lahkotnosti, bilo ji je kot bi bila poletela. kmalu je v šoli zagledala tudi endrica. "hej, punči," je ta zopet poskusil, a ga je mai grdo pogledala. "prihrani mi grožnje, demon," mu je zaklicala in videla, kako jo je zgroženo pogledal. priplesala je bližje, a dovolj daleč, da se je ni moral dotakniti. "svojo dolžnosti zanemarjaš kot pravi človek. te ni sram?" se je zasmejala z iskrivim glasom. rico jo je zmedeno pogledal. "se ti je zmešalo, mai?" jo je vprašal. "noben ne bo padlemu angelu ter zemeljski plesalki govoril, da se ji je zmešalo, demon," se je vmešalo neko dekle, ki ga je maire prvič videla. mai jo je začudeno pogledala, ta pa ji je namenila rahel poklon. "vam na voljo, princesa caelestis," maire se je še globje nasmehnila. "ti moraš biti aire," je dejala ter jo objela. "da, princesa caelestis," je odgovorila aire. "kliči me maire, prosim. kako je moja mama?" šele zdaj je opazila, kako cela šola bulji v njih. namenila jim je rahlo kretnjo ter se jim nasmehnila. "bežite, dokler še morate," je zaklicala.
14. april 2012
u73295
u73295
next!
14. april 2012
vsi so se razbežali v šolo, maire niti ni imela pojma zakaj. jih je prestrašila? na to vprašanje lahko odgovorimo samo z da. zdaj so bili na dvorišču samo še endric, maire in aire. mai se je obrnila proti ricu, podobno kakor aire, toda spregovorila ni princesa. "se zdaj bojiš zemeljske plesalke, demon?" je vprašala aire. "nisem demon," je rekel rico z jeznim priokusom v glasu. "torej nisi endric daemonski, drugi svojega imena, poznan kot drugi vrag in neubogljivi?" takrat je rico pristopil k aire, ki je govorila, in proti njej je zletel plamen vročega ognja ter se ustavil nad airinm čelom. "jezikavost se končuje s smrtjo, služabnica," je dejal rico, takrat pa se je umešala mai. s svojimi močmi je z vodo pogasila ogenj. "ogenj ni vsemogočen, kakor nisi vsemogočen ti, endric daemonski," je dejala mai. "pusti mojo zaveznico pri miru," je še dodala in s poigledom prebodla endrica.
14. april 2012
"in ti mi ne ukazuj, maire caelestis," jo je zavrnil endric. "zemeljski plesalki noben ne ukazuje," se je zopet umešala aire in maire jo je hvaležno pogledala, nato pa zopet pogledala rica. "bodi priden, steci v pekel in povej svojemu očetu, da je najbolje, če se okoli desetih dopoldne zglasi pri moji mami," nato se je obrnila in skupaj z aire izginila v sončnem vzhodu, endric pa prav tako.
ko sta bili maire in aire pri mai doma, se je le-ta odločila povedati svoji prijateljici svoj načrt. ta ji je pritrdila, češ da je to brilianten načrt, nato pa jo je mai poprosila, če ju lahko odpelje v nebesa. ta jo je, kajpada, ubogala in kmalu sta se znali pred razkošno palačo bele barve, ki je oddajala močno pozitivno energijo. takrat je skozi vrata stopila heleri, nevedna, kdo se je pojavil pred njenim domom, in z jeznim obrazom, ki pa se je omehčal, ko je zagledala svojo hči in angela, ki jo je poslala za maire, da bi jo varovala. mai ji je stekla v objem, nato pa je heleri hčerko in aire poslala v mairino sobo, da bi se ta preoblekla in se pripravila. aire ji je oblekla razkošno belo obleko, okrašeno z modrimi safirji premera približno pol milimetra, nato pa ji je do pasu dolge črne lase počesala ter spela visoko na glavi. seveda ni manjkala tudi tiara, bela iz marmorja in z modrimi safirji, enakimi kot na maini obleki. pozabiti pa ne smemo tudi na belo tančico, ki jo je maire po zakonih nebes morala nositi, dokler se ne bi poročila. torej sta mairein aire odšli v glavno jedilnico na zajtrk, kjer so jima postregli služabniki in je maire lahko svoj načrt razkrila svoji rodni materi. tudi ta se je strinjala in ko je odbilo še eno četrtino ure do desetih dopoldne, so se heleri, maire in aire zvrstile v prestolni dvorani. heleri je sedla na velik, bel prestol iz marmorja, maire pa na manjši prestol prav tako iz belega marmorja, a okrašenega z takimi modrimi safirji, kot so bili na njeni tiari in obleki. točno ob desetih se je prikazal moški v dolgem, črnem plašču, z dolgimi rdečimi lasmi, ki jih je spel v čop, in endric, s kratkimi rdečkastimi lasmi, prava kopija svojega očeta. za ricom pa se je pojavil še en moški, z dolgimi črnimi lasmi, spetimi v čop.
15. april 2012
u73295
u73295
next
15. april 2012
u87284
u87284
Nexteii
17. april 2012
maire je po tihem zajela sapo, ko je zagledala moškega za endricom. bil je res lep; dolgi črni lasje, rdečkaste oči... šele nato se je zavedla, v kaj strmi. v demona. hitro je odmaknila pogled ter pogledala ricovega očeta. heleri pa je vstala. maire je ponovila njeno kretnjo in ko ji je mama ponudila roko, jo je sprejela. skupaj sta stopili po stopnicah in se ustavili nedaleč od trojice in njihovih spremljevalcev. mai je čutila pogled demona poleg rica, a ga je poskušala prezreti. takrat pa je spregovoril helerin glavni stražar, angel z krili, le-ta pa so bila okrašena z nekaj modrimi safirji. "heleri caelestis, druga svojega imena, poznana tudi kot nadangel in nebeška plesalka, ter njena hči, maire caelestis, šesta svojega imena, poznana tudi kot padli angel, zemeljska plesalka in izgubljena. mlado dedinjo prestola pa spremlja tudi aire xander, prva svojga imena, pripadnica ene od dvanajstih pomembnejših rodbin, poznana tudi kot varuhinja ter princesina desna roka," potem je spregovoril nek moški poleg samega vraga, ki je bil očitno njegov 'varovanec'. "lucifer daemonski, tristoti svojega imena, poznan tudi kot satan, vrag ter krvava zvezda, in njegov sin, endric daemonski, drugi svojega imena, poznan tudi kot drugi vrag in neubogljiv. princa pa spremlja še demon ramon, demon strasti, prvi svojega imena, poznan tudi kot zapeljivec ter prinčeva desna roka," ko je ramon zaslišal svoje ime, se je skrivnostno nasmehnil ter rahlo priklonil.
22. april 2012
u73295
u73295
next!
22. april 2012
po nedolžnih vljudnostnih so skupaj odšli do jedilnice, kjer naj bi imeli pozen zajtrk. takrat je heleri razkrila hčerkine načrte. "moj hči je pred nekaj časa dobila idejo, da bi med peklom ter nebesi vzpostavili premirje. lucifer, vaš sin bi se lahko poročil z maire in zakon bi prinesel mir tako v nebesa kot v pekel, ko se noben več ne bi bal, da bi mu pripadnik nasprotne vrste med spanjem prerezal vrat," lucifer je na mairine načrte pokimal. "vsaj v eni stvari se strinjava, heleri." je rekel ter je skotaj prijateljsko stisnil roko, nato pa pogledal svojega sina. "endric, kaj praviš?" vprašani je s pogledom prebodel maire. "strinjam se, oče," je dejal. "odlično," je odgovoril lucifer, nato pa spet pogledal heleri. "kje naj bi poroka potekala? in kdaj?" toda oglasila se je maire. "z materjo sva se strinjali, da je najboljši rok čez natančno en mesec. poroka bi lahko potekala v podzemlju, toda sama bom v takšnem primeru zahtevala prisotnost vseh princesinih angelov varuhov ter, da bi naju z princem endricom poročil angel," lucifer je spravljivo prikimal. "odlično. torej smo domenjeni. in kje naj bi nevesta preživela čas do poroke?" tokrat je namesto maire spregovorila heleri. "moja hči naj bi prva dva tedna preživela v nebesih, saj moramo opraviti nekaj ženskih stvari, zadnja dva tedna pa bo v podzemlju, da se navadi," lucifer je zopet prikimal. "čudovito." nato je pogledal svojega sina, ramona, maire in aire, nato zopet heleri. "zdaj pa naju s heleri pustite sama, nekaj poročnih stvari morava urediti. ta čas pa se prosim bolje spoznajte, saj boste celo življenje od poroke naprej preživeli skupaj. endric se naj seznani z princesino spremljevalko, ramon, nič ne bo narobe, če se s princeso bolje spoznata," ramon se je priklonil, heleri je prikimala in jim nato namenila kretnjo, ki je pomenila: umaknite se že. tako so odšli, endric in aire v eno smer, proti neki kapelici, ramon in maire pa proti manjšem gozdu, kjer so bila debla zlate barve, krošnje pa bele.
22. april 2012
u73295
u73295
next
22. april 2012
najprej sta se sprehajala v tišini, saj ne maire ne ramon nista vedela, kaj bi dejala. nato pa se jima je na poti prikazala velika, bela volkulja z vijoličastnimi očmi. maire je seveda takoj pokleknila poleg nje ter jo počohala za ušesi. volkulja jo je takoj obliznila po licih in maina bela tančica je padal z njenega nebeškega obraza. maire tega ni čutila, toda ko je vstala in se ji je volkulja motala med nogami, je začutila ramonov pogled na svojem obrazu. takrat je zagledala tančico, obraz si je zakrila z eno roko in z drugo segla po tančici, toda njeno desno roko je ustavila mrzla, toda nežna roka, ki se je oprijela njenega zapestja. mai je zajela sapo, nato pa roko odmaknila od obraza in se zazrla demonu strasti v oči. šele zdaj je videla, kako lepe rdeče oči ima... niso bile take kot kri, vendar toplo rdeče, mogoče s priokusom kostanjevo rjave. šele nato se je zavedla, da tudi ramon strmi vanjo in preučuje njene oči in zardela je. tisti trenutek pa se je demon sklonil nadnjo in na obrazu je lahko čutila njegovo sapo...
22. april 2012
u73295
u73295
next
22. april 2012
in potem so se njegove ustnice dotaknile mojih. za trenutek je bilo vse prelepo in čudovito, svet je postal lepši... toda ko se je odmaknil od mene, sem postala besna. ker me je poljubil. ker je to storil brez mojega dovoljenja. saj sem vendar obljubljena endricu! endricu, sinu vraga, s katerim verjetno ne bom nikoli imela otrok. "kako si upaš!" je maire jezno, besno oštela ramona, nato pa mu prislonila krepko zaušnico(berite klofuto). zatem je besno odvihrala, še prej pa pograbila tančico in si jo nadela. čeprav se ji je prej zdelo, da jo varuje pred nezaželenimi pogledi, se ji je zdaj zdela otročja in nepomembna. zakaj bi vendar morala skrivati svoj obraz? toda mai je hkrati tudi razumela. nebeška dekleta so bile lepotice. angeli z bledo kožo in dolgimi lasmi. z popolnimi potezami brez gub. in zakoni nebes so zahtevali, da ženin sprejme svojo nevesto po karakterju, ne po njeni lepoti. zato so si nebeška dekleta zakrivale svoje obraze.
maire je v gozdu prišla do neke kapelice. bila je mala, toda veličastna... z podobami prelepe ženske, ki je bila podobna maire. in naenkrat se je pojavila ta ženska in usmerila pogled vanjo. "maire..." je dahnila in stopila proti njej.
11. maj 2012
u73295
u73295
next
11. maj 2012
"Hanna..." je dahnila in se spomnila. v nebesih so že od nekdaj častili boginjo Hanno. Sicer je bila glavna boginja mogočna Iris, toda Hanna je po tem, ko je Iris ustvarila nebesa, da bi tam prebivali bogovi, tam ustvarila še angele... Iris je bila jezna na Hanno in jo je obsodila na tavanje po nebesih, sama pa je ustvarila kraj v vesolju... legende so govorile, da Hannnina noga tam ne bo stopila nikoli. Iris pa je pred odhodom ustvarila še demone pod zemljo, da bi bilo ravnovesje. toda demoni so ustvarili svojega boga, rica, in ga pozdignili na vrh pekla. "zakaj si tu, hanna?" sem vprašala. "zato, da bi ti pomagala, hčerka. tako kot jaz si ujeta med zemljo in nebesi, samo da zemljo pri meni nadomešča tisti kraj, kjer prebiva iris," pogladila je maire po desnem licu in jo poljubila na čelo. nato je izginila in jo pustila samo.
11. maj 2012
u73295
u73295
next
11. maj 2012
nextam ko ti nextaš svojo zgodbo
11. maj 2012
od zdaj naprej bom pisala kot osebe v knjigi, samo za opozorilo
13. maj 2012
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani