☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁

Happiness
can be found
even in the
darkest
of times, if one
only remembers
to turn on the
lιgԋƚ
⁻ ᵃˡᵇᵘᶳ ᵈᵘᵐᵇˡᵉᵈᵒʳᵉ
PROLOG
"James, Albus, pojdita hitro skozi, čez pet minut odpelje vaš vlak!" je Ginerva Potter priganjala svoja sinova, nato pa se sklonila k svoji najmlajši in obenem edini hčerki Lily in se ji toplo nasmehnila.
"Ljubica, boš šla sama skozi prehod?" Lily je hitro odkimala, saj ni hotela izgubiti nadzora nad vozičkom in se še v koga zaleteti.
"No prav, potem pa gremo skupaj. Harry!" Pomignila je svojemu možu in postavila sta se vsak na svojo stran vozička, ki so ga s skupnimi močmi potisnili in zakorakali skozi prehod.
Starša sta Lily pomagala zložiti kovček na vlak, nato pa sta ji v slovo dala nekaj vzpodbudnih besed in ji zaželela vso srečo v šoli. Preden je Lily stopila na vlak, jo je Harry še potegnil na stran in dejal: "Lily, nekaj mi moraš obljubiti."
"Odvisno za kaj gre."
"Ne, pri tem ni odvisno za kaj gre, ampak me moraš brez ugovarjanj upoštevati."
Lily je malce omahovala, ker ni vedela za kaj gre, nato pa rekla: "Prav. Obljubim ti, da ne bom prekršila tega, kar boš zahteval od mene. Zdaj pa prosim pohiti."
Harry Potter je stisnil ustnice in za trenutek pogledal v tla. Ko je dvignil glavo, je Lily v njegovih očeh videla neomajnost in v njegovem glasu je lahko zaznala trdoto.
"Obljubi mi, da se ne boš nikoli zapletla z Malfoyem. Samo pogovarjaš se lahko z njim."
Lily se je ustrašila njegove spremembe razpoloženja in je hitro prikimala.
"Obljubi mi!" je grozeče zašepetal.
"P-prav, obljubim." Njen oče je prikimal in se nasmehnil.
"Veš, to mi zelo veliko pomeni, hvala." Zmedeno Lily je objel in se poslovil od nje, prav tako njena mama. Tedaj je vlak začel puhati in Lily je hitro stopila noter. Obrnila se je in pomahala, nato pa je v maminih rokah opazila svojega hišnega ljubljenčka.
"Mami, Violetta!" Ginny je hitro stopila k vratom in Lily izročila živalco tik preden so zaprla vrata, zato je Ginny padla, a jo Harry na srečo ujel. Lily je skozi majhno okno hitro pomahala staršema in nato pobožala Violetto. "Ti mala trapica," je zamrmrala in se sama pri sebi nasmehnila. Že trenutek kasneje pa je zavzdihnila, saj je morala poiskati Jamesa in Albusa.
Violetta je bila majhna bela mucka, ki jo je Lily dobila poleti od tete Hermione kot pozno darilo za rojstni dan. Lily ga je namreč imela februarja, Hermiona pa se je tako žrla, ker je pozabila nanjo, da ji je poleti prinesla mucko, za katero pa Lily ni vedela, kako ji naj bo ime. Na koncu se je odločila za ime Violetta, ker ji je teta Hermiona okoli vratu pripela majhno vijolično ovratnico. Tako je imela Lily eno skrb manj, a jo je na koncu skoraj pozabila nesti s seboj na Bradavičarko.
Iz trenutka v trenutek je postajala bolj nestrpna. Pogledala je že v vsaj dvajset različnih kupejev, a nikjer ni našla ne Jamesa, ne Albusa. Skoraj je že obupala, ko je iz ene izmed 'sobic' (kot jih je poimenovala Lily) pokukala črna kodrasta glava in navdušeno zavpila: "LILY!"
Lily se je obrnila in skoraj padla, ko se ji je nekdo vrgel okrog vratu. Ko je spoznala za koga gre, je svojo sestrično nič kaj bolj nežno objela.
"Roxy!" je bila enako navdušena, a ni vpila. Violetta je medtem protestirala z glasnim mijavkanjem. Obe deklici sta se navdušeno spogledali in začeli klepetati in cviliti od navdušenja (to je delala Roxanne), ko je nekdo namrščeno pogledal iz kupeja in rekel: "Kaj ko bi nehali cviliti in bi se končno premaknili v naš kupe?"
"Oh, Lysander ne bodi takšen bavkar, saj že prihajava," je zagodrnjala Roxanne in zavila z očmi. Prijela je Lily za roko in jo potegnila za seboj v kupe. Ko je Lily pogledala, kdo sedi nasproti nje, je mislila, da se ji blede. Pomela si je oči, nato pa je dojela, da pred njo sedita dvojčka. Tisti, ki je sedel pri oknu, se ji je sramežljivo nasmehnil, drugi dvojček zraven Roxanne pa je zagodrnjal pozdrav. Na njeni desni je sedela deklica z dolgimi, skoraj belimi valovitimi lasmi, na njeni levi pa je sedela deklica z velikimi lešnikovo rjavimi očmi in rjavimi lasmi, ki so ji segali do ramen.
Ker se nihče drug ni oglasil, je s predstavljanjem začela Roxanne. Najprej je predstavila Lily in ob njenem priimku so vsi navdušeno zajeli sapo, nato pa je predstavila še ostale. Deklica s svetlimi lasmi je bila Ethilena Scamander, ki je tako kot Lily bila stara 11 let, dvojčka sta bila njena leto dni starejša brata Lysander in Lorcan (Lysander je bil tisti godrnjavi, Lorcan pa tisti, ki se je nasmehnil Lily), deklica z rjavimi lasmi pa je bila enajstletna Jane Thomas.
Kmalu zatem ko so se dodobra spoznali, se je napeto ozračje razpustilo in so se začeli pogovarjati kot stari prijatelji. Vse novinke so bile zelo živčne zaradi klobuka Izbiruha, ker niso vedele, kam bodo uvrščene.
Vozili so se že kar dolgo, ko je prišla gospa z vozičkom.


(gif)

"Potrebujete kaj sladkega z vozička?! Boste sladkarije?!" je kričala. Vsi razen Roxanne in Lily so nekaj kupili.
"Vidve ne bosta nič dragici?" je vprašala prijazna gospa. Obe sta z nasmeškom odkimali in se zatopili nazaj v pogovor.
V kratkem se je stemnilo in Lorcan je opazil gore, kar je bil znak, da bodo kmalu prispeli v Meryascoveeno. Zato so najprej poiskali svoja oblačila in v tistem trenutku je Lily na svojem plašču opazila nek zelen znak.
"Roxy, kaj je to?" je vprašala svojo sestrično.
"Lils, to je spolzgadovski znak. Bojim se, da imaš Albusov kovček. Hitro, poišči ga!"
Lily je zavzdihnila in pograbila kovček, nato pa se je odpravila iskat svojega brata. Prehoditi je morala cel vagon, da ga je našla in še to ga ne bi, če ne bi ravno v tistem trenutku pomolil glave iz svojega kupeja.
"Ah, Lily, super si že tukaj."
"Nič super Lily si že tukaj. Preden vzameš kovček poglej od koga je," je zagodrnjala Lily in jezno puhnila. Albus se je zasmejal in ji podal njen kovček.
"Pohiti, čez manj kot deset minut bomo v Meryascoveeni."
Lily je pokimala in se hotela odpraviti nazaj v kupe, ko je ugotovila, da ne ve, iz katere smeri je prišla. Zastokala je in se odpravila naprej, v naslednji vagon. Vedno bolj se ji je dozdevalo, da hodi v napačno smer, zato se je ustavila, se obrnila in se znašla v neprehodni situaciji. Nekdo ji je z roko naslonjeno na steno vagona zapiral prehod.
Lily je debelo pogoltnila in z očmi sledila roki do vratu, polnih ustnic in visokih ličnic ter se nazadnje zazrla v ledeno sive oči.
"Si se izgubila, mala?"

☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁

Hello Potterheads! (:
To je že moja druga zgodba o Lily, ampak sem prvo nehala pisati, ker nisem več imela volje, idej, itd. Upam, da bo mojim zvestim bralcem iz prejšnje zgodbe ta še bolj všeč in še enkrat se vam opravičujem, ker sem kar tako nehala pisati prejšnjo zgodbico.. ): Zahvaljujem pa se vam za vso podporo in poskusila bom čimvečkrat napisati next. (:

Nina <3

Boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

22. julij 2014
next
22. julij 2014
u29286
u29286
Wiii next! Ful dober začetek) Čimprej next(:
22. julij 2014
nexttttttt
22. julij 2014
next
23. julij 2014
☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁


Those, who don't
believe in
ϻคɢις
will never
find it.
⁻ ᴿᵒᵃˡᵈ ᴰᵃʰˡ

1. DEL
Ʀαȥʋɾʂƚιƚҽv

Lily je zadovoljna sedela pri omizju svojega doma ter čakala na konec razvrstitve. Vendar ji nekaj še vedno ni dalo miru. Na hitro se je ozrla k spolzgadovski mizi in se srečala z njegovim pogledom. Vprašujoče jo je pogledal in z usti oblikoval: 'Si si premislila?' Lily je trmasto odkimala in se obrnila nazaj ter se pretvarjala, da sledi pogovoru. Z mislimi pa je bila čisto drugje.
Vrnila se je v tisti trenutek, ko ga je srečala na vlaku. Preudarjala je, če se naj izmuzne, ali mu raje odgovori.
"Tudi če bi se izgubila to ni tvoja stvar," je Lily zabrusila dolginu, ki ji je zaprl pot. Fant se je zasmejal in zmajal z glavo. Bil je za pol glave višji od nje, imel je svetle lase in njegova koža je bila bleda, kot da bi prihajal iz severa."Saj nisem hotel nič slabega. Lahko pa bi mi vsaj povedala kdo si, da bi te morda lahko spremil nazaj do kupeja," se je branil.
Lily je prekrižala roke na prsih in privzdignila obrv.
"Sem ti slučajno jaz zastavila pot?"
Fant jo je najprej zmedeno pogledal, že trenutek pozneje pa se je nasmihal in se delal kot da resno premišljuje.
"No ja. Morda bi se ti pa res moral jaz najprej predstaviti." Ob tem se je Lily začela smejati in vsa napetost je popustila, a se je vrnila že naslednji trenutek, ko je fant iztegnil roko in se predstavil.
"Sem Scorpius. Scorpius Malfoy." Lily je prebledela in kar nekajkrat pogledala od njegove iztegnjene roke do njegovega vedno bolj zmedenega obraza, preden se je s težkim kovčkom v roki hitro izmuznila mimo njega. Že trenutek pozneje je tičala v njegovem trdnem prijemu.
"Zakaj si hotela pobegniti?" Lily je molčala.
Scorpius je zavzdihnil in nekoliko bolj prijazno vprašal: "Lahko vsaj izvem tvoje ime?"
"Lily Potter," je tiho rekla in pogledala stran. Scorpius je tako zelo ojačal svoj prijem na Lilyjinih komolcih, da je kar poskočila od bolečine.
"Oprosti," je tiho rekel in nekoliko popustil.
"Me lahko prosim spustiš?" je vprašala Lily, a ga še vedno ni pogledala. Scorpius je zavzdihnil.
"Ne, dokler mi ne poveš, zakaj si hotela pobegniti."
Lily je nerazumljivo zamomljala nekaj besed.
"Kaj?"
"Ne smem se družiti s tabo," je še vedno tiho rekla in se izogibala njegovega pogleda.
"Zakaj pa ne?"
"Malfoy!!! Roke stran od moje sestre! HROMI!" Scorpiusa je tako močno vrglo ob steno vagona, da je stokajoče obležal na tleh. Lily je zgroženo zajela sapo.
"James!"
"Pojdi noter in se preobleci. Jaz bom opravil z njim."
"Ampak ..."
"Bi rada, da povem očetu?"
Lily je odkimala in Scorpiusu namenila še zadnji pogled, nato pa poslušno odšla v kupe, kjer sta sedela njena bratranca Fred in Louis.
"Hej, Lily! Vidim, da spet povzročaš težave," jo je nasmejan pozdravil Fred, ki je bil udobno nameščen z nogami na sedežu, kot je bil tudi Louis. Lily je zavila z očmi ni hotela reči, da se mora preobleči, ko jo je Louis prekinil.
"Kaj je tokrat narobe?"
Lily je zavzdihnila in rekla: "Malfoy."
Bratranca sta se spogledala in se začela neustavljivo smejati. Seveda sta vedela, kaj se je zgodilo, saj sta slišala Jamesa.
"Em ... Preobleči se moram," je glasno rekla Lily. Oba sta skomignila z rameni, Louis pa je rekel: "Česa te je sram? Saj smo sorodniki." Lily je za trenutek pomislila. Louis je imel prav. Še sama je skomignila z rameni, nato pa se je preoblekla.
Ko je tiho odprla vrata kupeja, je ujela delček pogovora.
"... niti misli ne na njo! Ti je jasno ČISTOKRVNEŽ?!" Ob tem sta se Fred in Louis tiho zahihitala in pomignila Lily, naj gre ven, a je hitro odkimala.
"Zakaj?" 'Malfoy je presneto miren, glede na to, da ga je James ohromil in še grozi mu,' je pomislila Lily, ko je slišala Scorpiusov ton.
"Verjemi, da imam svoje razloge in ne bom dovolil, da Lily zapade v slabo družbo!"
Tedaj je bilo Lily dovolj in je upoštevala svoja bratranca.
"Daj pusti ga, no!"
James je zavzdihnil in z grozečim tonom rekel: "Lily, vrni se v ..."
"Ne." James se je počasi obrnil in jo šokirano pogledal, Scorpiusu pa se je na ustnicah narisal domišljavi nasmešek. Tudi Fred in Louis sta se v kupeju ob tem neskončno zabavala in oponašala Lily, kako je ponosno rekla 'ne'. Tedaj je vlak začel upočasnjevati, James pa se je obrnil nazaj k Scorpiusu in mu še bolj grozeče rekel: "Tega še ni konec." Scorpius pa se je še vedno domišljavo nasmihal.
Nato se je James obrnil k Lily.
"Ti pa se NE BOŠ družila z njim!" je dejal in z roko zamahnil proti Scorpiusu. Lily se mu je sladko nasmehnila, nato pa zaničljivo rekla: "Saj mi niti ne bi padlo na pamet."
Nato je vzela svoj kovček ter nasmejana odšla mimo zaprepadenega Scorpiusa, brez da bi mu namenila en sam pogled. Nato sta se iz kupeja prikazala Fred in Louis s svojima ter z Jamesovim kovčkom in se zasmejala ob pogledu na Scorpiusa.
"Pazi, Malfoy. James je zelo zaščitniški veliki bratec," je resno rekel Fred in se nato takoj začel hihitati.
"Ja. Pazi, da te ne bo raztreščil na koščke brez palice, če se boš še kdaj dotaknil njegove drage sestrice," je dramatiziral Louis in se pridružil Fredu pri hihitanju.
James je zavil z očmi in jima naročil: "Oh, pri Merlinu. Samo odložita prekleti kovček in me počakajta zunaj." Ubogala sta ga in odložila njegov kovček, nato pa sta se norčevala iz Jamesovih besed: 'PREKLETI' kovček.
James se jima je kratko zasmejal in zmajal z glavo ter počakal, da sta odšla ven. Nato je s palico potrkal blizu Scorpiusove glave in dejal: "Veš, moja mala sestrica zna tu in tam koga zelo presenetiti."
Nato se je zaničljivo nasmehnil in ob požvižgavanju odšel iz vagona.
Ko je videl Lily, jo je takoj ogovoril.
"Lily, kaj je hotel? Te je poškodoval? Si v redu? Ali mu moram kaj stor ..."
"James, počasi!" ga je prekinila.
Zavzdihnil je in jo hotel prepričati, da mu vse pove, a je Hagrid že klical prvošolce k sebi, zato je pospravil palico in odšel k Fredu in Louisu, ki sta ga že pričakala z navdušenimi 'Hej, zaščitniški bratec! Si opravil z Malfoyem?' in podobnimi nesmisli, Lily pa se je postavila v vrsto k prvošolcem.
"Lily! LILY! Ja kje si pa bila?!"
"Oprosti Jane. Imela sem neprijetno srečanje s ..."
"Posluh prosm! Posluh! Zdej bomo šli u čolne in se bomo odpeljal' do Bradavičarke. Pejte za mano!" je kričal Hagrid.
Lily je opravičujoče pogledala Jane in Ethileno ter rekla: "Potem vama bom vse povedala. Upam, da bomo v istem domu." Prikimali sta in sledile so Hagridu.
Ob pogledu na avlo je Lily vzelo sapo. Da je videla strop, je morala nagniti glavo nazaj in še takrat je komaj videla konec. Povsod so visele ogromne slike in iz njih se je slišalo nerazločno mrmranje.
"Dobrodošli na Bradavičarki! Sem Minerva McHudurra, ravnateljica šole. Preden preidem na temo, ki jo vsi nestrpno pričakujete, naj vam povem nekaj zelo pomembnega: na Bradavičarki ne trpimo kraje. Če boste kaj ukradli, boste izključeni preden lahko rečete 'quidditch'. Poleg tega imamo na Bradavičarki pravila. Če jih boste kršili, si boste prislužili teden dni pripora ali več. Odvisno kako hudo bo kršenje. Tudi za kršenje nekaterih pravil vas lahko izključimo. Ampak v večini primerov le odštejemo točke vašemu domu, kajti skozi leto boste zbirali točke za dom v katerem boste. Točke lahko priborite z odgovarjanjem na vprašanja, ki jih bodo med poukom postavili profesorji in podobnim." Vsi so začeli šušljati in sivolasa gospa se je zdaj nasmehnila.
"No, zdaj pa k stvari. Ko bo čas, boste šli za mano po hodniku v Veliko dvorano in se postavili v dve vodoravni vrsti. Nato vas bom klicala po imenih. Ko vas pokličem, se usedite na stol in na glavo vam bom posadila klobuk Izbiruh, ki vas bo razvrstil v dom, v katerem boste do konca šolanja na Bradavičarki. Ti domovi so Gryfondom, Pihpuff, Drznvraan in Spolzgad. Vprašanja?"
Profesorica McHudurra se je razgledala po učencih in se nato obrnila v smeri tihega zvončkljanja, ki je iz trenutka v trenutek postajalo vse glasnejše. Nato se je zaslišalo režanje in prikazal se je duh. Večina učencev je strahoma zajelo sapo.
"Ne zdaj, Zhoprnack! Učenci bodo kmalu morali v Veliko dvorano!" se je razjezila profesorica McHudurra.
"Dovolite mi, da jih vsaj pozdravim, milostljiva gospa," se je zahihital duh in se priklonil.
McHudurra je najprej jezno izdihnila, nato pa je stopila korak nazaj ter dovolila šolskemu poltergeistu, da se predstavi prvošolcem.
"Dober večer, ljubčki. Sem Zhorpnack, šolski poltergeist," je dramatično začel Zhoprnack in se jim z vsako izrečeno besedo bolj približal. "Dobrodošli. Na. Bradavičarki! Hahaha!" Poltergeist je zletel skozi nekaj učencev in ti so osuplo zajeli sapo, nekaj deklic pa je celo zacvililo.
"ZHOPRNACK! Krvavega barona bom poklicala!" se je razjezila profesorica McHudurra. Nekateri učenci so se zahihitali in takrat se je ravnateljica odkašljala in rekla: "Za mano prosim. Naj vas ne bo strah."
Učenci so ji sledili po dolgem hodniku in nazadnje prispeli v ogromno dvorano, katere strop je bil kot nočno nebo. Lily je v Zgodovini Bradavičarke brala, da je začaran in da zato vidiš nebo. Noč je bila jasna, zato je bilo videti le zvezde.
Prvošolci so se postavili v dve vrsti in nenadoma so vsi utihnili ter se zastrmeli v klobuk. Ta je odprl režo, ki mu je služila kot usta in pričel peti:

Nɪsᴇᴍ ʟᴇ ᴋʟᴏғᴇᴛᴀ sᴛᴀʀᴀ,
ᴋᴏᴛ sᴇ ᴠᴀᴍ ᴍᴏʀᴅᴀ ᴢᴅᴀᴊ ᴢᴅɪ.
Nᴀ ᴛᴇᴍ sᴠᴇᴛᴜ ɴɪ ᴍɪ ᴘᴀʀᴀ,
ʟᴊᴜʙčᴋɪ﹐ ᴠᴇʀᴊᴇᴍɪᴛᴇ ᴍɪ.
Cɪʟɪɴᴅʀᴇ ᴅʀɢɴɪᴛᴇ ɴᴏč ɪɴ ᴅᴀɴ,
sᴋʀʙɪᴛᴇ ᴢᴀ sᴍᴜčᴀʀsᴋᴇ ᴋᴀᴘᴇ;
ᴜᴘᴀᴍ﹐ ᴅᴀ ɴᴇ ᴘᴏɴᴀᴠʟᴊᴀᴍ ᴢᴀᴍᴀɴ:
ᴛᴏ ᴘʀᴏᴛɪ ᴍᴇɴɪ sᴏ ɴᴀᴠᴀᴅɴᴇ ᴄᴀᴘᴇ.
Nɪčᴇsᴀʀ ᴠ ᴠᴀšɪ ɢʟᴀᴠɪ ɴɪ, ᴋᴀʀ ᴜšʟᴏ ʙɪ ᴍɪ ʟᴀʜᴋᴏ﹐
ʙʀᴇᴢ ᴢᴀᴅʀžᴋᴏᴠ ᴠᴀᴍ ᴘᴏᴠᴇᴍ,
ᴠ ᴋᴀᴛᴇʀɪ ᴅᴏᴍ ᴛʀᴇʙᴀ ʙᴏ.
Mᴏʀᴅᴀ sᴘᴀᴅᴀᴛᴇ ᴠ Gʀʏғᴏɴᴅᴏᴍ,
ᴋᴊᴇʀ ʟᴇ ᴘᴏɢᴜᴍɴɪ žɪᴠᴇ.
V ᴅʀᴢɴᴏsᴛɪ ɪɴ ᴠɪᴛᴇšᴛᴠᴜ
ᴠsɪ ᴘᴏ ᴠʀsᴛɪ ᴛᴀᴍ ʙʟᴇsᴛᴇ.
Mᴏɢᴏčᴇ ɢʀᴇsᴛᴇ ᴠ Pɪʜᴘᴜғғ,
ᴋᴊᴇʀ ᴠsɪ sᴏ ᴢᴠᴇsᴛɪ ɪɴ ᴘʀᴀᴠɪčɴɪ,
ᴘᴏᴛʀᴘᴇžʟᴊɪᴠɪ Pɪʜᴘᴜғғᴏᴠᴄɪ
ᴘʀɪᴅɴɪ ᴅᴇʟᴀᴠᴄɪ sᴏ ᴅɪčɴɪ.
V ᴍᴏᴅʀɪ Dʀᴢɴᴠʀᴀᴀɴ ᴘᴀ ᴘᴏᴊᴅᴇ,
ᴋᴅᴏʀ ᴏᴅᴘʀᴛᴏ ɢʟᴀᴠᴏ ɪᴍᴀ.
ᴛɪsᴛɪ﹐ ᴋɪ ᴊɪʜ ᴍɪᴋᴀ ᴜčᴇɴᴏsᴛ,
sᴇ ᴛᴀᴍ ᴘᴏčᴜᴛɪᴊᴏ ᴅᴏᴍᴀ.
Mᴏʀᴅᴀ ᴘᴀ ʙᴏsᴛᴇ ᴠ Sᴘᴏʟᴢɢᴀᴅᴜ
ɪɴ ᴛᴀᴍ ɴᴀᴊᴅᴇᴛᴇ ᴘʀɪᴊᴀᴛᴇʟᴊᴇᴠ ʙʀᴏᴊᴇ,
ᴛɪ ᴘʀᴇᴠᴇᴊᴀɴɪ ʟɪsᴊᴀᴋɪ
ᴠᴇᴅɴᴏ ᴅᴏsᴇžᴇᴊᴏ sᴠᴏᴊᴇ.
Nᴀᴛᴀᴋɴɪᴛᴇ ᴍᴇ, ɴᴇ ʙᴏᴊᴛᴇ sᴇ!
Oᴅᴘʀɪᴛᴇ ᴍɪ ɢʟᴀᴠᴇ!
V ᴠᴀʀɴɪʜ sᴛᴇ ʀᴏᴋᴀʜ (čᴇᴘʀᴀᴠ ᴊɪʜ ɴɪᴍᴀᴍ),
ᴋᴀᴊᴛɪ ᴋʟᴏʙᴜᴋ Iᴢʙɪʀᴜʜ ᴍɪ ᴊᴇ ɪᴍᴇ!

Ko je odpel, so vsi pričeli ploskati, nato je ravnateljica začela klicati učence po abecednem vrstnem redu. Po nekaj imenih je končno prišla na vrsto Lily.
"Potter, Lily."
Lily je debelo pogoltnila slino in si v glavi prigovarjala: 'Saj bo šlo, saj bo šlo. Izbiruh bo upošteval moje želje ... Mora jih!'
"Lily?" jo je poklicala McHudurra.
Tedaj se je Lily začela zavedati, da se še vedno ni premaknila. Kot v sanjah je odšla k stolu in se usedla. Čez trenutek je na glavi že začutila lahko pokrivalo. V glavi je slišala droben Izbiruhov glas:

Šᴇ ᴢᴀᴅɴᴊᴀ Pᴏᴛᴛᴇʀᴊᴇᴠᴀ﹐ ᴢᴀɴɪᴍɪᴠᴏ﹐ ᴢᴀɴɪᴍɪᴠᴏ. Vɪᴅɪᴍ ᴠᴇʟɪᴋᴏ ᴘᴏɢᴜᴍᴀ﹐ ᴅᴀ. Tᴜᴅɪ čᴜᴛɪᴍ﹐ ᴅᴀ ɢᴀ ʙᴏš ᴠ ʙʟɪžɴᴊɪ ᴘʀɪʜᴏᴅɴᴏsᴛɪ šᴇ ᴢᴇʟᴏ ᴘᴏᴛʀᴇʙᴏᴠᴀʟᴀ. Vᴇɴᴅᴀʀ ᴊᴇ ᴛᴜᴋᴀᴊ šᴇ ᴠᴇʟɪᴋᴏ ᴍᴏᴅʀᴏsᴛɪ ɪɴ ᴘᴀᴍᴇᴛɴᴀ ɢʟᴀᴠᴀ. Hᴍ … ᴛᴇžᴋᴏ ʙᴏ﹐ ᴛᴇžᴋᴏ. Bɪ ᴛɪ ᴍᴏɢᴏčᴇ ᴜɢᴀᴊᴀʟ … Dʀᴢɴᴠʀᴀᴀɴ﹖
Prosim ne, nočem v Drznvraan. Nočem. Z Rose in Lucy se ne razumem dobro in onidve

sta edini iz Drznvraana, ki ju poznam. Samo Drznvraan ne, prosim!
Hᴍᴍᴍ … Žᴇ ᴘʀᴀᴠ﹐ žᴇ ᴘʀᴀᴠ. Pᴏᴛᴇᴍ ᴘᴀ ʀᴀᴊᴇ … GRYFONDOM!!!
Vsi pri gryfndomskem omizju so vstali in ploskali, veliko jih je tudi glasno vzklikalo. Lily je zadovoljna vstala in odšla sedet med Jamesa in Roxanne, ki sta ji prihranila prostor.
Ethilena je bila žal razvrščena v Drznvraan, Jane pa se je pridružila Lily v Gryfondomu.
Ko ji je Lily čestitala, je Jane odšla sedet k svojemu starejšemu bratu Leonu.Na koncu je bil na vrsti Hugo Weasley, bratranec Lily, Jamesa in Albusa in je bil razvrščen v Gryfondom. Vsi bratranci in sestrične iz Gryfondoma so mu čestitali, ko je prišel mimo. Z njim je bilo razvrstitve konec, McHudurra pa je učencem namenila pozdravni govor ter na koncu rekla: "Naj se pojedina začne!" Na praznih pladnjih se je pojavila hrana in učenci so začeli jesti. Ko so pojedli so vsi ostali v Dvorani in klepetali. Nikomur ni bilo kaj dosti mar, da je naslednji dan pouk.
Tedaj se je James obrnil k Lily: "Tako. Zdaj pa mi končno povej kaj je bilo z Malfoyem."
Lily mu je razložila, da je Albus po pomoti vzel njen kovček in da ga je odšla iskat, nato pa se ni mogla spomniti, iz katere smeri je prišla. Potem pa mu je povedala, kako je naletela na Scorpiusa in da ji je oče prepovedal, da se druži z njim. Ko je končala je James prikimal.
"Ne, nikakor se ne smeš družiti z njim. Njegov oče in njegov dedek sta bila oba Jedca smrti. Če te še kdaj vidim z njim, bom poslal pismo očetu in te bo prepisal na Beauxbatons. To mi je sam naročil. Torej, če hočeš ostati na Bradavičarki, se raje izogibaj Malfoya. Kdo ve, kakšne neumnosti bi ti hotel vcepiti v glavo. Se razumeva?"
Lily se je stresla ob misli na Beauxbatons. Letošnje poletje je z očetom šla tja, kajti poleg Bradavičarke je dobila pismo tudi z Beauxbatonsa in da bi se lažje odločila sta ji James in Albus pripovedovala o Bradavičarki, oče pa je z njo obiskal slavno čarovniško akademijo za dekleta v Franciji.Akademija kot stavba je res bila prečudovita in okusno opremljena, a Lily ni bilo všeč, kako so se nekatere učenke nosile in nekatere so imele prav zoprn francoski naglas. Ta ji je bil všeč le, kadar je z njim govorila njena teta Fleur ali pa Fleurina sestra Gabrielle. Pri drugih tega naglasa ni prenašala. Na koncu se je odločila za Bradavičarko, kajti na Beauxbatonsu so se šolala le dekleta in tudi samo profesorice so imeli. Lily je vedela, da bi ji bilo brez njenih nagajivih bratrancev velik dolgčas in je rekla očetu, naj pošlje sovo na Bradavičarko.
Hitro je prikimala Jamesu, a je dvomila, da bi ji Malfoy lahko resno škodil. Navsezadnje ji ni ničesar storil, samo predstavil se ji je. A glas razuma v njej je rekel: 'In ti zaprl prehod nazaj v kupe, hotel, da mu poveš svoje ime, nato je zahteval, da mu poveš, zakaj se ne smeta družiti, skoraj bi ti zdrobil komolce, a imaš na srečo le modrice. To pa res ni nič takšnega, kajne?'
Lily se je otresla slabih misli in samo uživala, da je na Bradavičarki.
"Ja, Lily. Poslušaj svojega velikega brata, da boš ostala z nami," je začel Fred in Louis je za njim resno prikimaval. Lily in James sta se spogledala in vsi štirje so se začeli smejati zaradi njunih izpadov.
Ko jih je Predstavnik doma pripeljal pred sliko Debele gospe, jim je povedal, da je geslo 'bunkeljske slaščice'. Nato jih je poslal v sobe in jim zaželel lahko noč ter uspešno šolsko leto. Lily si je delila sobo z Jane ter z dvema deklicama, ki sta bili enojajčni dvojčici in sta se imenovali Francesa in Georgia Wood.Prvo noč se niso veliko pogovarjale, ker so bile vse utrujene in se je naslednji dan že začel pouk, zato so si preprosto zaželele lahko noč ter odšle v postelje.
Zjutraj so skupaj odšle na zajtrk in dvojčici sta jima zaupale, da imata tri starejše sestre in dva starejša brata. Najstarejša sestra Amelia, je letos začenjala že drugo leto šolanja za aurorinjo, Bianca je bila v zadnjem letniku na Bradavičarki, Catherine je bila v šestem letniku, Daniel v petem, Eugene pa v drugem letniku.
Prvi dan je Lily hitro minil in pri vsakem predmetu je sedela z Jane. Na poti na kosilo sta srečali Ethileno. Navdušeno sta jo pozdravili, in jo vprašali, zakaj je sama.
"Tista Roses, ali kako jo že kličejo, je naščuvala večino Drznvraanovcev proti meni. Linda, hči profesorja Velerita, se je postavila zame, a jo je Rose ohromila. Urok je bil tako močan, da je uboga Linda pristala na neki vazi in se močno porezala po roki. Zdaj je pri Madam Pomfrey. Upam, da bo vse v redu z njo."
Lily je zavzdihnila in z Jane sta jo potolažili, da bo z Lindo vse v redu. Nato je Lily predlagala, da se po kosilu dobijo v knjižnici, da jima pove, kaj se je včeraj zgodilo na vlaku. Deklici sta se strinjali, kajti obe je zelo zanimalo, kaj se je zgodilo, a tega nista upali omeniti Lily. Nato so se ločile. Lily in Jane sta odšli h gryfondomovski, Ethilena pa k drznvraanski mizi. Ko sta pojedli kosilo, se je Lily spomnila, da je pozabila vzeti stvari za zadnji dve uri pouka."Si prepričana, da hočeš sama nazaj po učbenik?" jo je vprašala Jane. Lily je prikimala in se poslovila, nato pa je hitro stekla do gryfondomskega stolpa.
"Bunkeljske slaščice," je rekla, ko je prišla do portreta Debele gospe. Portret se je odprl in Lily je skoraj brez sape stekla do svoje sobe ter pograbila učbenik za nego čarobnih živali, nato pa spet stekla v smeri knjižnice. Tekla je na vso moč in ko je pridrvela izza vogala se je v nekoga zaletela. Oba sta padla kot kipa in zastokala od bolečine.
"Ne moreš malo paziti?" je tisti nekdo zagodrnjal. Lily si je podrgnila čelo in nazaj zabrusila: "Se mi pač mudi! Sploh pa zakaj bi to razlagala nekomu, ki ga sploh ne po ..."
Umolknila je, ko je pogledala, kdo je tisti nekdo.
"Adijo Scorpius." Hitro je vstala in stekla v smeri knjižnice.
"Hej, počakaj! ..." Nekaj je še zaklical za njo, a ga Lily ni več slišala, saj je že zavila za naslednji vogal in se znašla pred vrati knjižnice. Ker je v naglici vstopila, se je čisto spozabila in zaklicala: "Jane, Ethilena, kje ..."
"PSSSSSST! V knjižnici si mlada dama!" je siknila madam Monockell, knjižničarka.
"Oprostite," je zašepetala Lily in se odpravila iskat svoji prijateljici.
"Lily, tukaj!" je zaslišala tih glas. Obrnila se je v smer, od koder je prihajal in videla Ethileno, ki ji je pomignila, naj ji sledi. Ko sta prišli do konca knjižne police, je Ethilena pogledala, če ju kdo opazuje, nato pa nenadoma odgrnila stensko preprogo in vstopila v majhen prostor. Opazila je kamin, v katerem je tiho prasketal ogenj, na sredini pa je stala temno rjava usnjena zofa in majhna lesena mizica, na kateri so bili Bobki vseh okusov Bertieja Brucha, čokoladne žabe, bučkine pite, kotlovske tortice in še kaj bi se našlo. Na zofi je sedela Jane, za njo pa je Lily opazila deset majhnih posteljic, v katere se še prvošolci ne bi mogli stlačiti.
"Kako ..." je začela Lily, a jo je Ethilena prekinila.
"Hitro vstopi, da kdo ne opazi."
Ethilena je zagrnila preprogo nazaj in pomignila Lily, naj se usede na zofo. Nato se je še sama usedla zraven nje in pomignila Jane naj začne.
"Kako je lahko za navadno stensko preprogo takšen prostor? No, povedala ti bom kako. Leon, Lysander, Lorcan in njihov prijatelj Eugene Wood zelo radi raziskujejo našo ljubo Bradavičarko. Z Ethileno sva jim danes sledile v knjižnico in ko so zavili v eno izmed vrst, sva odšli v eno vrsto pred njimi in ju opazovali skozi police. Veš kaj sva videli? Izginili so za stensko preprogo, pred tem pa sva slišali, da je Lysander rekel, da bodo izjemoma uporabili to. Potem sva malo pomislili in pokukali za naslednjo stensko preprogo, pa še naslednjo, pa spet drugo, pa še eno in nazadnje sva ugotovili, da so postavljene po celotni knjižnici. Pa veš kaj je najboljše pri tem? To so sobe hišnih vilincev. Zato te majcene postelje. Preden sva te slišali kričati je bila tu hišna vilinka Trixy, Trapetsova hči. To je tisti vilinec, ki je rešil tvojega očeta iz Malfoyevega dvorca," je povedala Jane. Lily je obstala odprtih ust. Seveda je vedela, da za njih kuhajo hišni vilinci, a nikoli ni pomislila kje spijo. V bistvu sploh ni vedela, da hišni vilinci spijo.
"No, zdaj si pa ti na vrsti," je rekla Ethilena in zasanjano nagnila glavo.
"Hmf?" je zamomljala Lily. Jane je s prsti tlesknila pred njenimi očmi.
"Na vrsti, da nama poveš, kaj se je včeraj zgodilo ... in da končno poveš zakaj zamujaš," jo je opomnila Jane in zavzdihnila. Lily je prikimala in začela s tem, kaj ji je oče naročil, preden je vstopila na vlak.
"Kaj?! Oče ti je naročil, naj se z nekom NE družiš? Ima sploh pravico, da ti ..." je začela Jane preden je Lily sploh povedala s kom se ne sme družiti.
"Jane, bodi tiho, vse hočem slišati ampak brez tvojih pripomb!" jo je prekinila Ethilena in se nasmehnila Lily kot znak, da nadaljuje.
"Oče mi je prepovedal, da ..."
"Še vedno ne morem verjeti, da ti je dejansko prepov ..."
"JANE, pri Merlinovi bradi! Boš že ..."
"OČE MI JE PREPOVEDAL, DA SE DRUŽIM Z MALFOYEM!" je nazadnje zavpila Lily, da ju je lahko sploh preglasila. Obe sta umolknili in jo pogledali s široko odprtimi očmi. Jane je celo imela odprta usta.
"In ... ko sem vzela svoj kovček sem hodila v napačno smer in, in ko sem se obrnila, je za mano ... stal Malfoy ... Scorpius. Malfoy. Najprej je bilo vse v redu, ker nisem vedela ... ker nisem vedela kdo je. Ko se mi je predstavil, sem ... mu hotela uiti, a me je zgrabil za komolce in nisem mogla nikamor ... Ko sem mu povedala kdo sem ... me je tako močno prijel, da so mi ostale ... modrice od njegovih prstov," je s presledki pripovedovala Lily. Ob zadnjem stavku, ji je Ethilena povlekla navzgor rokave puloverja in srajce, ji obrnila roko in videla modrice v obliki prstov. Z Jane sta zgroženo zajeli sapo in ji prikimali, češ, naj nadaljuje s pripovedovanjem. Lily je globoko zajela zrak in nadaljevala povsem tekoče in brez zatikanj.
"Nato je prišel James in ga ohromil, meni pa naročil, naj se preoblečem v njegovem kupeju, kjer sta bila Fred in Louis, moja bratranca. Ko sem prišla ven je moj brat Malfoyu rekel, da se ne sme družiti z mano. Nato sem Jamesu rekla, naj ga pusti pri miru in je Malfoy postal ves domišljav, češ, da ga branim, pa ga sploh nisem. James mi je ukazal, da se ne smem družiti z njim, zato sem rekla, da mi kaj takega nikoli ne bi prišlo na pamet in sem odšla. Nato pa sem našla vaju."
Jane je vprašala: "Zakaj pa se ne smeš družiti z njim? Saj menda ja ni tako sl ..."
"Jane! V SPOLZGADU JE! Njegov oče IN njegov dedek pa sta bila JEDCA SMRTI. Saj je vendar LOGIČNO, zakaj se ne sme družiti z njim," jo je prekinila Ethilena.
"Zakaj?" sta v en glas vprašali Jane in Lily. Ethilena je zavzdihnila in zavila z očmi.
"VSI Malfoyi so še zdaj veliki privrženci Mrlakensteina. Če bi se Lily družila z Scorpiusom Malfoyem, bi jo njegova družina SPREOBRNILA proti njeni lastni družini, ali pa bi jo prisilili, da bi RANILA ali še huje: UBILA svojo lastno družino," je razločno razlagala, kot da bi govorila petletnicama. Jane je prikimala in rekla: "Prav imaš. Nikakor se ne sme družiti z njim."
"HALOOOOOO!" je zategnila Lily. "Tudi jaz sem še vedno tukaj! Kaj pa če NI takšen kot njegova družina? Kaj če so to samo neumni predsodki?"
"Lily, ne bodi neumna, lahko, da je zelo nevar ..."
"KAJ PA ČE NI?!" je Lily prekinila Ethileno. "Saj še sploh ni dobil priložnosti! Kaj če je popolnoma drugačen?! Kaj če v primeru, da bi Mrlakenstein še živel sploh ne bi hotel postati Jedec smrti?! Malo pomislita prosim!"
Jane in Ethilena sta se spogledali in obe pogledali v tla.
"Prav imaš. Oprosti nama," je zašepetala Ethilena. Lily je zavzdihnila in prikimala. Nato je Jane rekla: "Če boš želela biti njegova prijateljica, bova kadarkoli lagali zate."
Lily in Ethilena sta jo šokirano pogledali, nato pa je Jane z nogo rahlo sunila Ethileno v piščal in jo pomenljivo pogledala. "Ja, prav zares. Kadarkoli," je rekla Ethilena in se nasmehnila. Lily je začela globoko razmišljati o njunem predlogu.
"Res hvala, ampak mogoče čez nekaj časa, ko se bodo že vsi umirili in ... Zakaj me tako gledata?"
"Lily. Priložnost daš takrat, ko nekoga spoznaš. Torej. Z Ethileno bova poskrbeli, da bo dobil pismo, na katerem bo pisalo, da se mora z nekom srečati in mu bova naročili naj pride za eno izmed stenskih preprog. Potem ga bova pričakali pred stensko preprogo in ga spustili noter, sami pa bova ostali zunaj, da se bova prepričali, če kdo pride in če bo prišel James in vprašal, kje si, bova rekli, da si v svoji sobi in vadiš uroke. Jaz pa bom dvojčicama naročila, naj rečeta, da si res v svoji sobi. Če pa bo res sila ... bomo naredile mnogobitni napoj."
"Kaj?! Katera ga pa bo naredila?!" se je nenadoma razburila Ethilena, Lily in Jane pa sta z zlobnim nasmeškom na ustnicah rekli: "Ti."
"Aha. To je zato, ker sem v Drznvraanu, kajne?"
Obe sta nasmejani prikimali, a je Ethilena rekla: "Če se bo izkazalo, da je katerakoli od vaju boljša od mene v delanju napojev, bo ona zvarila mnogobitni napoj. Stavim, da bo to Lily."
"Prav. Stavim za pet guldov, da boš ti boljša. Pa brez zamere Lily."
"Pet guldov, da bo boljša Lily."
Lily ju je samo gledala z odprtimi ustmi.
"Počakajta malo. Ne moremo narediti mnogobitnega napoja. Ne smemo! Prekršile bi VSAJ petdeset šolskih pravil!"
Jane in Ethilena sta se spogledali, nato pa je Jane rekla: "No prav, potem pa bova samo naročili dvojčicama, naj rečeta, da si v sobi in midve bova stražili."
"Kaj pa če James ve za stenske preproge v knjižnici? Gotovo ve, saj ima čarobni zemljevid Bradavičarke, ki natančno kaže kje je katera oseba. Torej ga ne bi mogle ukaniti! Razen če ..."
Lily je umolknila in pomislila. Nato se je odločila in jima povedala za svoj načrt.
"Prav. Zdaj pa se hitro odpravimo k negi čarobnih živali, da ne bo Hagrid jezen," je rekla Jane in deklici sta prikimali, kajti tisti dan so imeli Drznvraanovci in Gryfondomci to uro skupaj.
"Kaj nisi šla po učbenik za nego čarobnih živali, Lily?" je vprašala Ethilena.
"Ja, sem ja. Počakaj malo ... Ja kje pa je zdaj?"
"Lily, nisi nama še povedala zakaj si zamudila v knjižnico," je previdno rekla Ethilena. Lily se je udarila po čelu.
"O ne! Zagotovo mi je padel iz rok, ko sem se zaletela v Malfoya. Prosim, pomagajta mi ga poiskati, nočem zamuditi na nego čarobnih živali." Jane in Ethilena sta se s pomenljivim nasmeškom spogledali in nato privolili.
Lily ju je povedla na mesto, kjer se je zaletela v Scorpiusa, a o učbeniku ni bilo ne duha, ne sluha. Jane ji je rekla, naj ne skrbi in da se bo zagotovo pojavil.
"Prav ima, Lily. Sploh pa ti lahko danes Hagrid posodi učbenik, ne skrbi."
Lily je žalostno prikimala in hitro so stekle k ogradam, a so bile še petnajst minut prehitre. Hagrida še ni bilo in bile so edine, ki so prišle tako zgodaj. Ethilena je predlagala, da počakajo na ostale. Minilo je pet minut in od daleč so videle nekoga prihajati. Lily se je zdel po hoji nekam znan, a ni ničesar rekla. Ko je prišel bliže ji je skoraj zastalo srce.
"Kaj pri Merlinovi bradi dela tukaj Scorpius Malfoy?" je siknila Lily.
"Boljše vprašanje bi bilo: Zakaj pri Merlinovi bradi ima Scorpius Malfoy tvoj učbenik?" je rekla Jane in se skupaj z Ethileno zasmejala.
"Kaj ima?!" je panično vprašala Lily in ga bolje pogledala. V njegovi roki je bil učbenik nege čarobnih živali za prvi letnik.
"Mislim, da bo bolj zgovoren, če se umakneva."
"Jane!"
"Saj ti ne bo nič hudega. Še bolje: sama mu lahko poveš, da bi se rada srečala z njim."
"Vidve nista normalni! Zakaj bi mu to sama rekla? Napišimo mu pismo, no!"
"Midve že ne bova napisali pisma. Če se hočeš dobiti z njim, mu reci zdaj, ko je tukaj in imaš priložnost, da z njim govoriš sama. Midve pa greva malo k Hagridu, da ga zamotiva, ker mu je tvoj oče zagotovo naročil, naj te pazi. Velja?" Lily je zavzdihnila in prikimala, Jane pa je prijela Ethileno pod roko in skupaj sta odšli do Hagridove koče.
Scorpius se je iz trenutka v trenutek bližal in Lily je postajala vedno bolj živčna. 'Kaj če se bom popolnoma osramotila?' je razmišljala.
"Pozdravljena, Lily."
"Zdravo."
"Danes, ko si se zaletela vame, si izgubila učbenik za Nego. Hotel sem ti ga takoj vrniti, a si mi prej ušla," je rekel in ji podržal učbenik, da ga je vzela.
"Hvala," je rekla in nato pogumno rekla: "Sploh pa nisem jaz kriva, da ne znaš hoditi po desni strani hodnika." Scorpius je privzdignil obrv in se kratko zasmejal."Znam pa hoditi, za razliko od tebe, ki drviš po šolskih hodnikih, kot da je za tabo trol."
"M-mudilo se mi je," je Lily zajecljala, zdaj preplašena kot zajec.
"Kot da nisem sam opazil. Adijo," je še rekel in odšel. 'To je vse?' je pomislila Lily. 'Ne, to ni prav. Kaj naj rečem. Kaj naj rečem?'
"Scorpius!" je hitro rekla in takoj obžalovala, kajti obrnil se je z domišljavim nasmeškom.
"Ja?" je veselo vprašal. Lily je zavzdihnila in nekako zbrala pogum, da je rekla: "Želim biti tvoja prijateljica. Žal mi je, ker ti je James grozil in žal mi je, da ti včeraj nisem povedala zakaj se ne smem družiti s tabo. Razlog je, da mi oče tega ne dovoli, ker sta bila tvoj oče in dedek Jedca smrti in se boji, da bi zato lahko slabo vplival name. Ampak jaz temu ne verjamem in ti želim dati priložnost, ampak se bova morala srečevati skrivaj in pred celo šolo se bova morala pretvarjati, da se sovraživa," je Lily hitro blebetala.
"Kaj pa če nočem biti tvoj prijatelj?" Lily je povesila pogled in se mu hotela opravičiti, ker je sploh pomislila na to, a je prej rekel: "Ampak tvoj najboljši prijatelj?" To jo je popolnoma šokiralo. Zbrala se je in pogledala naokoli, če njeni sošolci že prihajajo.
"O tem se bova pogovarjala drugič. Zdaj raje pojdi, ker bodo ostali začeli prihajati na uro. Poslala ti bom Ethilenino sovo. Majhna je in ... snežno bela. Saj boš videl. Adijo."
Zmajal je z glavo in rekel: "Za enajstletnico res veliko in hitro govoriš." Nato se je zasmejal in se poslovil. Lily ga je opazovala, kako je stekel po poti navzgor in se skrival med drevesi.
"To ti je šlo zelo, zelo dobro od rok," se je namuznila Ethilena in se zahihitala skupaj z Jane. Deklici sta se kar naenkrat znašli zraven Lily in skoraj se ju je ustrašila.
"Sta prisluškovali?" je vsa panična vprašala Lily.
"Ne ves čas. Poslušali sva od tvojega čudovitega govora dalje," je rekla Jane in jo potrepljala po desnem ramenu.
"Ki je bil mimogrede odličen," je dodala Ethilena. Opazovale so učence, ki so že prihajali k uri. Lily je zavzdihnila in rekla: "Zdaj pa je treba uresničiti še drugi del načrta in kot sta slišali, moram Scorpiusu poslati pismo preko Sparkle. Že vnaprej hvala, ker mi boš posodila svojo ljubko sovico Ethilena."
"Ni zakaj. Vendar imam občutek, da jo boš potrebovala še velikokrat. Toda ne skrbi, z veseljem ti jo posodim." Lily se ji je zahvalila. Čez nekaj trenutkov so bili si zbrani in kmalu je prišel tudi Hagrid.

"Hej, Lily!" je Jane naenkrat šepnila med uro.
"Kaj?"
"Se zavedaš, da zelo hitro govoriš, ko si živčna?" Ethilena se je zahihitala. Lily je zavila z očmi in Jane rahlo boksnila v ramo. Nato je zmajala z glavo in vse tri so se še enkrat tiho zahihitale, da ne bi zmotile pouka.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ☁☁☁ ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
"Albus, prosim!"
"Ne, Lily! Ne bom Jamesa prosil za Ravbarjevo karto samo zato, da ne bi odkril, da si z Malfoyem. Tega pa res ne morem storiti. Četudi je moj prijatelj."
Lily se je vtihotapila v Albusovo spalnico takoj po pouku in se prepričala, da so vsi ostali fantje, ki so bili v Albusovi sobi odšli preden ga je začela moledovati za pomoč.
"Kaj?! TI se lahko družiš z Malfoyem?! JAZ pa se NE SMEM?! Albus prisilila te bom!"
"Ja, ker sem pametnejši in zrelejši od tebe. A res? Kako pa me boš prisilila?"
"OH! Očetu bom rekla, da me siliš v druženje z Malfoyem."
"Saj ti ne bi verjel ..."
"Meni? Uboogi, nedooooolžni punčki da ne bi verjeel?" je zategovala Lily in ga milo gledala izpod trepalnic. "Malo pomisli, Albus. Vrnila ti bom uslugo, samo PROSIM TE, reci Jamesu, da NUJNO potrebuješ zemljevid."
"Ravbarjevo karto!"
"Pa saj je vseeno. Karto torej."
"Ja kaj pa naj rečem? Imaš mogoče kako idejo?"
"Reci, da se boš dobil z neko punco in da hočeš preveriti, da bo res prišla."
"Si zmešana?! Kaj pa če me vpraša kdo je?"
"Reci, da je Ethilena Scamander."
"... Ethilena?" je negotovo vprašal in za trenutek so se njegova lica obarvala rahlo rdeče, a Lily tega v svojem vznemirjenju ni opazila.
"Ja, seveda. In zlaži se, da je rekla da ve, da imamo zemljevid Bradavičarke ..."
"Ravbarjevo karto!"
"Pa ja no! Torej, zlaži se, da ve, da imamo RAVBARJEVO KARTO" (Albus je ob tem zadovoljno prikimal) "in da moraš pogledati nanjo in iti tja, kjer je ona."
"Kaj pa če bo hotel karto nazaj, ko bom videl kje je?!"
"Albus, ne paničari. Reci, da bi raje imel karto s seboj, ker se hočeš prepričati, da bo res tam. Ethilena bo pri jezeru, tako da bo čim dlje od gradu. Midve z Jane pa bova v knjižnici. Preden boš odšel do jezera, daj karto v svojo sobo. Če bo prišel James in rekel, da hoče zemljevid, mu torej povej, da je v tvoji sobi in pošlji Ethileno v knjižnico, da opozori Jane."
"KARTO!!!" Lily je zavila z očmi.
Albus je tiho razmišljal in si ob tem živčno grizel ustnico, nato pa prikimal.
"Velja. Zaupam ti Lily. Upam, da bosta s Scorpiusom dobra prijatelja. Saj boš videla, da je zelo v redu fant. Čisto drugačen je, kot si ga mnogi predstavljajo." Lily je pokimala in mu v zahvalo skočila v objem.
"Hvala bratec!" Nato je odhitela navzdol po stopnicah, nazaj v dnevno sobo in se pridružila Jane in Roxanne na kavču. Tudi Roxanne je izvedela za njihov načrt in je Lily seveda podpirala. Sama se je celo ponudila, da s svojo najboljšo prijateljico Samantho Velerit (Lindino sestro. Zaskrbljena Ethilena je Lindo takoj po pouku obiskala v ambulanti.), opazujeta Jamesa in da ga Roxanne zamoti, če bo hotel v knjižnico, Samantha pa v tem primeru gre v knjižnico in opozori Jane.
"No?" je vprašala Jane.
"Urejeno," je odgovorila Lily.
"Kaj urejeno? Povej, kaj sta se z Albijem dogovorila," je neučakano rekla Roxanne. Albus je bil njen najljubši bratranec in ker je bil pol glave manjši od nje, ga je vedno klicala Albi. 'Srčkan je kot majhen kužek, zato ga kličem Albi,' je dejala Roxanne, ko jo je Lily enkrat vprašala, zakaj ima za njenega brata takšen vzdevek.
Lily jima je povedala, kaj sta se dogovorila in vse so se strinjale s tem. Bil pa je še en problem: Ethileni so morale povedati za njen zmenek, kajti tega se niso dogovorile.

"KAAAAJ?!"
"Oprosti Ethilena, ni šlo drugače ..." je blebetala Lily, ki je mislila, da je Ethilena tako zakuhala v obraz od jeze. Jane, ki pa je točno vedela, zakaj je Ethilenin obraz v barvi zelo močnega ljubezenskega napoja se je le zahihitala in se spet zatopila v delanje domače naloge za spreminjanje oblike.
"Pssssssst!" je zasikala madam Monockell izza pulta.
Dekleta so sedela v knjižnici in delale domačo nalogo, medtem pa je Lily povedala Ethileni za manjšo spremembo v načrtu in ta se je razjezila (kot je mislila Lily).
"Zakaj mi nisi prej povedala?!" je razburjeno zašepetala Ethilena, potem ko se je opravičila knjižničarki.
"No, ker ... jaz ..."
Zdaj je Jane zavzdihnila in z glasnim tleskom zaprla učbenik za spreminjanje oblike.
"Lily ti tega ni prej povedala, ker ji je to padlo na pamet, ko je prepričevala Albusa, da ji pomaga. To je edini način, da bi naš načrt uspel, zato se ne pritožuj pa še poiskati moramo primerno obleko za tvoj prvi zmenek," je vskočila. Za trenutek se je zdelo, kot da sta Jane in Ethilena zamenjali osebnosti, a se je takoj vse vrnilo na stare tire.
"Prvi zmenek?! Stara sem ENAJST LET Jane! In da vama je jasno: TO. NI. ZMENEK," je jezno šepetala Ethilena in tokrat so se njena lica res obarvala zaradi jeze. Lily se je namuznila in dokončala nalogo, brez da bi se kaj veliko zmenila za njune prepire. Nato je vzela kos pergamenta in napisala pismo za Scorpiusa.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Scorpιυѕ!
V ѕoвoтo, oв 15.00, v ĸɴjιžɴιcι. Počαĸαj мe тαм, ĸjer вo Tнoмαѕovα ѕeѕтrα.

~ L

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

"Hej, Ethilena?" je posegla v njuno tiho prepiranje.
"Želiš?" je prijazno rekla Ethilena in se ji zelo prjazno nasmehnila. Lily se je zasmejala ob misli na to, da se je še pred sekundo jezno prepirala z Jane, nato pa jo je vprašala, kje je njena sova.
"V sovjem stolpu je." Ošinila je roko, v kateri je Lily držala pergamentni zvitek in se namuznila. Nato je pobrskala po torbi in izvlekla sovje priboljške.
"Na. Sparkle jih ima rada. Samo pokliči jo po imenu pa bo priletela k tebi. In izrecno ji naroči, da izroči pismo IZKLJUČNO Malfoyu, da ne bo kdo prestregel pisma."
Lily je veselo prikimala, pograbila torbo in s pismom ter priboljški v roki odhitela do sovjega stolpa.
"Sparkle? Sparkle! Spaaaarkle! Priboljške imam zate!" je Lily kričala in sama pri sebi pomislila, da če bi jo kdo slišal, bi mislil, da se ji je zmešalo.Mala sova s črnimi očmi je priletela do Lily takoj, ko je omenila priboljške. Lily se je zasmejala, ko ji je snežno bela sovica pristala na rami in iz njene dvignjene dlani pograbila priboljške. Pocrkljala jo je po glavici in ji na nogo privezala pismo za Scorpiusa. Nato ji je strogo naročila: "To pismo izroči SAMO IN IZKLJUČNO Scorpiusu Malfoyu. Je iz Spolzgada in ima svetle lase. Ga boš lahko našla?" Sovica je dejansko zavila z očmi in se zazibala naprej in nazaj, kot da bi hotela prikimati. Lily se je zasmejala in jo še zadnjič potrepljala po glavi preden je zletela z njenega ramena naravnost k jezeru.
"PA NIHČE NE SME BITI ZRAVEN NJEGA, KO MU BOŠ IZROČILA PISMO IN PRISILI GA, DA GA TAKOJ PREBERE!" je Lily hitro dodala, ko je sovica letela blizu okna. V odgovor je trikrat zelo hitro zaprhutala s krili in se nato spet vrnila v normalni tempo letenja. Lily se je zasmejala ob pogledu na malo sovo in zavzdihnila.
"Upam, da bo uspelo ..." si je žalostno zašepetala in se nato odpravila nazaj v smeri knjižnice, da bi poiskala Jane in Ethileno.
☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁☁

Hej hej! :Đ Upam, da ni predolgo.. xĐ Zdaj pa zares: malo mi povejte, kako se vam zdi, je ta del predolg, prekratek, dovolj dolg, vam je všeč kako se zgodba odvija, bi radi da vse skupaj malo upočasnim ali da malo pospešim odnose med osebami, itd. Poleg tega pa me zelooo zanima, kaj mislite na naslov zgodbe: Najina usoda. Čigava? Jasno, Lily in ? Koga si zamišljate zraven nje? Lorcana, Lysandra, Scorpiusa, morda Leona? Ali pa koga drugega? Kaj pa če bo to usoda Lily in njene prijateljice/sestrične ali njenega brata/bratranca? Prosim odgovorite mi vsaj na to vprašanje in hvala vam ker berete! (:

Nina <3
10. avgust 2014
Next
12. avgust 2014
Hej hej! Pohitite z nexti če hočete pred koncem počitnic še en dolg next.. (;
18. avgust 2014
neeeeext
+ (odnosi se lih fajn odvijajo zdej pa nexti k že 1 mesec nisi)
16. oktober 2014
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani