Hey,tukaj boste izvedeli vse o psih (ali psi vidijo barve?,zakaj pes je travo?,kako naj izberem primerno ovratnico?... itn.)Vedno bom dala eno vprašanje in odgovor,seveda pa me lahko tudi vi prašate kaj vas zanima.

vsebina:

1.NAKUP OPREME IN ZAKONODAJA (boks,čistopasemski pes,davek za psa,gibanje,dva mladiča,igrače,izbira imena,...)

2.VSE O PREHRANI (alergija,hranjenje,hranjenje mladičev,kako pogosto hraniti psa,mleko,...)

3.NEGA IN ZDRAVJE (cepljenje,bruhanje,lizanje,moda,oči,notranji zajedavci,....)

4.VEDENJE,ČUTILA IN TELESNA GOVORICA (barve,grizenje,poštar,paritev,napad,položaj repa,sluh,starost,...)

5.VZGOJA,IGRA IN ZAPOSLITEV (avto,dopust,igračka,igranje,kavč,frizbi,...)

in seveda bodo tudi zraven dodatni nasveti!

Ali boš bral/a???


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

21. januar 2012
1. BOKS: čes 2 tedna dobimo malega koker španjera.Vzreditelj nam je svetoval naj ga privadimo na boks.Ali ni zapiranje takšnega malega psička v kletko okrutno?

odg.:Ne,če kužka postopoma navadite na boks.večina psov se rada umakne v tak udoben brlog in ga ima celo raje od mehke postelje.boks je zelo praktičentudi na potovanjih,saj je ped varno "pospravljen" med vožnjo,v tujem okolju pa se prav z veseljem utabori v svojem domačem bivališču.kadar doma čistite stanovanje,lahko psa preprosto zaprete v boks.21. januar 2012
next?
21. januar 2012
u20389
u20389
yes, next!!
21. januar 2012
2.ČISTOPASEMSKI PES: kupitiželimo čistopasemskega psa,a ne vemo,kateri nam najbolj ustreza.kje lahko dobimo več informacij?

odg.:Knjige z opisi pasem so pregledno napisane,zato tam lahko dobite začetne informacije.lahko pa tudi vprašate prijatelje ki imajp psa.na sprehodu lahko vidite,kako poteka življenje z določeno pasmo.skrbniki so ponavadi zelo navdušeni,če uprašate kaj o njihovih kosmatincih.pri izbiri psa je najbolj pomebnejše ,da njegove potrebe ustrezajo vašip pričakovanjem.lahko vam pa tudi pomaga dober kinološkiinštruktor.
21. januar 2012
u74512
u74512
kokat na dan jebe.???
22. januar 2012
ammmm...al lahk prosim postavlaš bolj normalna vprašanja
22. januar 2012
u74512
u74512
ghahahhahaha
28. januar 2012
ampak res
kaku vidju barve?
katere barve vidijo?
kakšen pes je najboljši za vse:
-lenobe
-športnike
-srednje
-tisti ki imajo malo časa
-tisti ki imajo veliko časa
16. februar 2012
plis odg. čimprej
vem de to niso iz tam ampak morm nujno vedit!
16. februar 2012
ALI PSI VIDIJO BARVE?

Psi vidijo barvno, vendar v primerjavi s psi lahko vidijo le del barv v vidnem spektru obarvanih svetlobnih valov, medtem ko ljudje vidijo celoten spekter. Raziskovalci so ugotovili, da psi vidijo enako kot barvno slepi ljudje. To pomeni, da ne zaznavajo barv med rdečo in zeleno, prav tako pa ne razlikujejo med rumeno in oranžno. Na primer, če človek nek predmet zazna kot rdeč, ga pes vidi kot rumenega, medtem ko zelen predmet vidi kot zelo svetle sive barve. Vendar pa psi v primerjavi z ljudmi razlikujejo med različnimi odtenki modre in zelo podobnimi odtenki sive barve, ki pa jih ljudje ne zaznajo. Pasji svet je tako sestavljen iz rumene, modre in sive barve.16. februar 2012
VIDNO POLJE:16. februar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg