u146366
u146366
HEII, spet ena moja zgodbica! Upam da bo dobra in da jo boste redno brali. Aja če bi kdo bral:
https://www.igre123.com/forum/tema/nas-dnevnik.-1.-del-:-what-!!!-postale-smo-one-direction-girl!!!!/61502/3
in plis če bi se kdo prijavil:
https://www.igre123.com/forum/tema/modne-oblikovalke-we-heart-it/62171/1
No, naj grem nazaj k zgodbici. Še nekaj, predstavljajte si, da berete dnevnik s slikami!
_____________________________________________________________________________________
Naj vam predstavim glavne osebe.

Ime in priimek:Glorya SeyfriedTo sem jaz.
Starost: 17 let
Šola: Fotografinja in veterinarka
Delam: V fotoformatu sredi mesta
Živim: V Grčiji
Moja sestrica Gally:Vse moje prijateljice jo imajo zelo rade. In tudi jaz jo imam!
Živimo v lepi vili blizu morja.Mesto je zelo blizu, zato gremo lahkov trgovino kadar se nam zazdi.
____________________________________________________________________________________

Ali boš bral/a zgodbo?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

25. september 2013
next
26. september 2013
u139353
u139353
next
28. september 2013
u146366
u146366
Ok, nextam!
____________________________________________________________________________
To da živimo v lepi vili ob morju sem že povedala. Ampak na žalost ne živim z mami in očkom. No vem da ne razumete.... No naj vam povem zgodbo. Pred letom dni sta očka in mami umrla v prometni nesreči. Zdaj z Gally živiva z babico.To je najina babica. Imamo se zelo rade! NO, zdi se mi, da sem povedala vse kar je bilo nujno. No naj začnem z prvim dnem.
SOBOTA, 23. 12. 2013
"Glorya, zbudi se" me je zjutraj ob 8.08 zbudila Gally. "Poglej skozi okno!" mi je naročila, jaz pa sem jo ubogala. Odgrnila sem zaveso in... Zagledala sem sneg!"Uau, sneg!" sem bila navdušena!" Hitro sem skočila iz postelje in se oblekla."Si za da greva malo na sneg?!" sem nagajivo uprašala Gally. Pomežiknila mi je in prikimala. V roke sem uzela telefon in poklicala mojo BFF Emy. Najin pogovor:
J-jaz E-Emy
J-Heii, Emy prideš k meni, da se gremo kepat?
E-Am... Kepat? Saj ni snega!
Zavila se z očmi in nadaljevala.
J-Poglej skozi okno!
E-Pa res!! Super! Takoj pridem! Čauu!
J-Čauu!
Hitro sem prekinila, telefon vrgla na posteljo in odšla v kuhinjo. Babica je še spala, zato sem na listek napisala:
"Z GALLY IN EMY SMO ODŠLE VEN NA SNEG! KMALU PRIDEMO!"
Listek sem prilepila na hladilnik in si pripravila pomarančni sok. Seveda nisem pozabila na Gally.Moj telefonMoja sobaTo pa je Emy
Nadaljujem kasneje!
28. september 2013
next
pa na morju ni snega
28. september 2013
u146366
u146366
ja vem ampak....
28. september 2013
u147870
u147870
next
29. september 2013
u146366
u146366
Ok, nextam!
______________________________________________________________________________
Z Gally sva odšli vn, čez nekaj časa pa je prišla še Emy. Odšle smo pred hišo in se začele kepati. Metale smo se v sneg, se kepale, sankale,... Ko pa smo se naveličale, smo odšle po lopato in začele graditi iglu.Tako je zgledalo ko smo končale. Delale smo ga približno dve uri in pol. Ker smo bile čisto premočene in premražene, smo odšle k nam domov, kjer nam je babi naredila topel kakav . Sedle smo za mizo v kuhinji in v mrzle roke vzele skodelico in začele piti. Nato smo odšle v mojo sobo. Odprla sem svoj zasebni predal in iz njega uzela svoj album lsik, na katerem piše Me and my BFF. Odprla sem ga in na 87. stran narisala naš iglu. Zelo rada rišem. V svoj album rišem najlepše trenutke z Emy. In seveda tudi z Gally. Moja najboljša sestrica. In edina. Emy se je usedla na posteljo in v roke vzela moj fotoaparat.Ja, takšen zgleda. Emy ga je prižgala in začela gledati slike. "Ne, prosim ne glej slik..." sem jo gotela ustaviti.... Ampak Emy je ravno prišla do slike..."Tomy!" Je zaupila in me z solzami v očeh pogledala. "Naj ti razložim!" sem ji rekla. Emy je pogledala kdaj je bila fotografija posneta. "21.12.2013. kDAJ SI GA VIDELA? KDAJ SI VIDELA MOJEGA TOMYA?!" Emy je že skoraj znorela. "Emy Tomya sem našla sredi ceste, povoženega. Imel je poškodovano tačko. Odnesla sem ga v pasjo uto za hišo. Hotela sem ti ga vrniti, ko bi ga pozdravila!" Sem se opravičila. Nasmehnila se mi je in me objela. Odšli sva za hišo in pokazala sme ji Tomya. Vrnila sem ji ga in bila je zelo srečna. Potem je odšla domov. Jaz in Gally pa sva odšli gledat risanke. Vem otročje ampak... POtem sem šla umit in nato v posteljo Še uro in pol sem se po SMS-ju pogovarjala z Emy. Ob 23.43 sem končno zaspala.
Nočka!
____________________________________________________________________________
4 nexte!
29. september 2013
next next next next
30. september 2013
u146366
u146366
Nedelja, 24.12.2013
*****************************************************************************************************
"Glorya zbudi se, zbudi se! Božič je!!!" me ej zjutraj že ob 8.54 zbudila Galy. Zaspano sem odprla oči in pogledala na kolendar. "Božič!? Saj smo 24 in ne 25 Galy! Jutri je božič!" sem glasno zaupila in grdo pogledala. Galy je prekrižala roke in se obrnila stran. Objela sem jo in ji na uho zašepetala; "Galy, greva v kuhinjo speči pecivo za božič?" Galy so se oči kar zaiskrile. "DAAAAAAAAAAAAAA" objela me je in skupaj sva kar v pižami stekli v kuhinjo.
1.
Kuhinja je majhna, ampak prisrčna! "Kaj bova kuhali??!!" me ej vsa nestrpna vprašala Galy. Skomignila sem z rameni, Galy prijela za roko in jo peljala v svoj kotiček.
2.
Tukaj preživim pravzaprav največ časa, ko sem na računalniku. Vsedla sem se na stol, Galy vzela v naročje in prižgala računalnik. "Geslo, geslo..." je govorila Galy, jaz pa sem ji zakrila oči in napisala geslo. Odprla sem google in poiskala recepte za božič. "Ga že imam!" sem vsa navdušena zaupila. Na listek sem napisala sestavine in odšla v kuhinjo. Galy pa za mano. Čez eno uro kuhanja sem pecivo vzela iz pečice in obe z Galy sva bili navdušeni.
3.
Ker nama je šlo kuhanje tako dobro od rok sva naredili še in še.
4.
Še
5.
Ko pa je minilo nekaj ur pa sva končno nehali. Dali sva si petko in se usedli za mizo. "Po babi grem!" je vsa vesela rekla Galy in odšla. Čez nekja minut sta z babico že prišli v kuhinjo. Pozdravile smo se in babica je probala piškote. "MMMMMMMM, ljubici nadarjeni sta za peko!" je rekla in naju objela. Z Galy sva si pomežiknili in odšli v mojo sobo. Odprla sem omaro in slekla pižamo. Galy mi jo je lepo zložila in spravila pod povšter.
6.
Oblečena sem se usedla poleg Galy in jo objela. "Ti spletem kitko, moja princeska?!" sem jo uprašala in jo poljubila. Pokimala je in iz žepa potegnila dva bonbona. "Hvala. Francoska kita ali ribja kost?" sem jo vprašala ona pa je kot vedno odgovorila z "francoska kita". Začela sem ji jo plesti, čez nekaj minut pa je bila že končana. Iz predala sem uzela vse svoje pripomočke za friziranje in uzela bleščice. Pošpricala sem kitko in rekla da je končano. Galy me je še enkrat objela. Nasmejala sem se in se odločila da pokličem Emy. Najin pogovor:
J-jaz E-Emy
J-Heii
E-Jutro! Kkako si?!

J-Super! Bi se kaj videli?
E-Lahko! Pridem ko se oblečem! Čaww

J-Čaww!
Ko sem prekinila in se obrnial ej pred mano stala Galy, v rokah pa je imela časopis. "Idealen oglas zate!" je z nasmehom na obrazu rekla. Iz rok sem ji uzela časopis in prebrala oglas. "Iščemo izjemno osebo, ki odlično kuha, peče in dekorira, ter tudi slika jedi. Če ste to vi, nas prosim pokličite na tel.: 053 648 352." sem anglas prebrala oglas nato pa pogledala Galy. "POKLIČI!" je z veseljem zaupila in mi v roke porinila telefon. S strahom sem jo pogledala ampak useno utipkala tel. številčko. Pritisnila sem kliči. Pogovor:
J-jaz G-gospa
G-Ja, prosim? Tukaj slastičarna za ljudi in živali. Želite?
J-Dober dan, kličem zaradi oglasa v časopisu. Zdi se mi da sem primerna oseba ki jo iščete.
G-OOO, kaj res? Me veseli, da smo jo končno našli! Bi prišli prosim k nam da se nam bi predstavili?
J-Seveda! Kdaj lahko?
G-Če imate čas lahko že kar zdajle.
J-SEveda, pridem takoj! Adijo!
Hitro sme odložila in odšla do babi in ji vse povedala. Ker ej ravno prišla Emy sem jo prosila če gre zraven. Bila je za, potem pa smo se odpravile. Ker nismo imeli avta, sva odšli peš. Čez pol ure sva že prišli pred slastičarno.
7.
Bila je zelo lepa. Mogoče od zunaj ne, od znotraj pa zelo!!!
8.
Sploh si nisva dobro ogledali slastičarne, ko se mogla stpoti z lastnico. Nekaj časa sva se pogovarjali. Morala sem povedati kje živim, kaj sem po izobrazbi.... Nato sem morala izpolniti še en obrazen,.... Na koncu pa mi je rekla. "Glorya DOBILA SI SLUŽBO!!! BRAVO!!!" Bila sem zelo vesela. Zmenili sva se da z delom začnem že jutri ob 8.40. Nato sem se poslovial in odšla. Emy me je še kar čakala. Pomežiknila sme ji, nato pa sva odšli. Po poti sem ji povedala da sem dobila službo. Seveda jo je najprej zanimalo kolikšno plačo bom dobila. Povedala sem ji da bo plača mesečno 855. Bila je zelo navdušena. Morala sem ji obljubiti, da bom tudi njej zrihtala službo. In to točno v tej slastičarni. KO sva prišli do doma sva se poslovili in odšli vsaka v svojo smer. Doma je bilo že vse v prazničnem vzdušju. Postavljena je bial celo božična jelka!!!!!!!!! V kamin sem znosila nekaj dru in v hiši je bilo zelo toplo.
9.
Takšno jelko sta postavili Galy in babi, med tem ko me nibilo doma. Ko sem jima povedala za službo, sta bili navdušeni. "Sestra, bova lahko šli kaj po trgovinah?" me je Galy usmiljeno uprašala. Pokimala sem in jo objela tako močno, da skoraj ni morla dihati. Nato smo se usedle pred kamin in jaz sem iz sobe prinesla barvice in list papirja. Z Galy sva začeli risati. Galy ni končala tako kmalu kot sem mislila. Njena risba je bila prečudovita. Narisala je svoj sanjski kolaček! Jaz pa sem narisala risbo ki je zelo zimska.
10.
Galy se je namuznila in mi pomežiknila jaz pa njej nazaj. Sliki sva spravili v najino mapo,, nato ap odšli pojest še večerjo. Ko sem vse pojedla sem odšla v kopalnico kjer sem si privoščila toplo kopel. Nato sem se oblejkla v pižamo in Galy pospremila spat. Zelo nerada spi v svojo sobi, zato hoče da sem vsaj dokler ne zaspi pri njen. Pripovedovala sem ji izmišljenej zgodbe ob katerih se je zelo nasmejala. Z veseljem sem jo gledala kako se veseli in vs čas sem mislila na mamo. Kako hudo ji je moralo biti, da naju je zapustila. Nato sem jo poljubila in odšla iz sobe.
11.
To je njena soba. Vidi se, da je moja sestra, saj ima čisto isti okus kot jaz. Ko sem prišla v sobo, sem se usedla za pisalno mizo in začela pisati pismo za božička. Čez pol ure sem že končala. Odnesla sem ga v dnevno in ga položila na okno. Še preverila sem, ali so vrata zaklenjena, luči ugasnjene,... Nato pa končno odšla v posteljo. Hitro sem zaspala. Seveda sem si pred spanjem navila budilko ob 7.50 da ne bom zamudila v službo.
*****************************************************************************************************
Nočka! Se vidimo jutri!
Tak kjer sem napisala številke bom malo kasneje dala slike, ker so me prej neki zajbavale. Se oproščam!
06. oktober 2013
u146366
u146366
Evo slike:
1.2.3.4.
Mi ne dela!!
5.6.7.8.9.


06. oktober 2013
u146366
u146366
10.11.


06. oktober 2013
next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next next
06. oktober 2013
u152450
u152450
nekšt!
~ nova bralka!
06. oktober 2013
u148477
u148477
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
07. oktober 2013
next
07. oktober 2013
u132245
u132245
next 9 nova bralka
07. oktober 2013
neeexttt
07. oktober 2013
u146366
u146366
Okejj, nextam! Kar veliko se vas je zbralo!
________________________________________________________________________________
"Drin drin!" me zjutraj zbudi budilka. Hitro ustanem in odprem omaro. "Danes je moj PRVI dan v službi! Kako se naj oblečem!?" sem bila vsa panična. "Lepo in moderno!" se kar naenkrat zamano zasliši glas. Seveda, bila je Galy. Razširila sem roke in jo dvignila visko v zrak. "Poljubček!" sva obe na enkrat rekli in se poljubili. "Hahhaha, danes je božič!" sem vsa v smehu in zadovolstvu povedala. Galy je prikimala in iz omare potegnila nekja oblačil. Kar nekaj časa sva izbirali kaj naj oblečem, ampak, na koncu nama je uspelo.POmežiknili sva si in se objeli. V roke sem vzela telefon in poklicala. Koga??Koga drugega kot Emy. POgovor:
J-Heii, si že budna?
E-Ja seveda. Kako ti lahko pomagam?
J-Am, bi lahko prišla malo k meni, da bi malo pazila na Galy?
E-Seveda. A odhajaš v službo?
J-Ja, saj hitro pridem. Ko pridem greva pa še malo k tebi. Aja in VESEL BOŽIČ!
E-Saj res! Danes je božič! Vse naj naj!
J-HAHAHHAA, no pridi da ne zamudim!
Hitro sem prekinila in odšla dol. Emy je hitro prišla in z Galy sta se začeli igrat. Nato sem odšla. Ko sem prišla v službo, me je Mary (to je lastnica slastičarne) poklicala k sebi. Najin pogovor:
J-Jutro, oprostite ker malo zamujam!
M-Jutro, nič hudega. S tabo bi se rada pogovorila.
J-Ja, seveda! Kar povejte!
M-Am, zate imam dve darili. Hočeš najprej dobro ali "slabo" drailo?
J-Najprej dobro!
M-Prav. Izvoli!
Iz pod mize je uzela škatljo z luknjami. Ko sem jo odprla, sem zagledala:"Vav.... Kaj? Ne razumem?!" sem bila čisto zmedena. Ampak vesela! Da ne bo pomote, zelo rada imam živali in od negdaj si želim imeti psa, ampak... "Poglej Savanna, v tej slastičarni pečemo tudi pasje pribolške, zato vsakemu novemu zaposlenemu za dobrodošlico podarimo psa! Tudi tebi mso ga!" mi je razložila. Povedala mi je tudi da sta pasme Basenji, to so tisti psi ki ne lajalo, imajo zavit repek (tako kot pujski),... In da jima je ime Perla (oranžna in bela) in Ball (črn in bel).Bila sme zelo zelo vesela. Nato pa mi je povedala, da bom dobila službeni avto, ampak ker še nimam izpita, ga bom morala najprej opraviti. Vse je bilo že pripravljeno. Sprejela sem. Nato sem odšla na delo. Danes sem spekla:Torto iz borovnic! Bila je zelo velika. Nato sem naredila še nekaj pasjih pribolškov,in nekaj vrst mafinov. Nato sem odšla domov. Doma sme povedala, kaj vse se mi je zgodilo,nato pa sem z Galy odšla k Emy. Živijo blizu nas, v vili ob morju. Tako kot mi!To je njihova hiša. Lepa ane? Vstopile smo in jaz sem pozdravila Emyno mami.To je ona. Hanna in zraven je njihov kuža Ty. Odšle smo v Emyno sobo in se tam začele pogovarjati.To je njena soba. Zelo je lepa in urejena.
_______________________________________________________________________________
Nadaljujem kasneje!
07. oktober 2013
u148477
u148477
neext
07. oktober 2013
next
07. oktober 2013
next
07. oktober 2013
u152450
u152450
nekšt
07. oktober 2013
u146366
u146366
No, po dolgem času nextam!
******************************************************************************************************
Tisto je bila njena soba. Zelo lepa in urejena.... Sedla sem na posteljo in se razgledovala po sobi. Kar nekaj minut sva bili tiho, nato pa je Emy začela pogovor. " Glorya, bi odšli prosim vn na sprehod? Nekaj bi ti rada povedala." Emy me je prosujoče pogledala jaz pa sem pokimala in Emy prijela za roko. "Pridi" sem ji prijazno rekla in skupaj sva odšli do Zouine sobe.To je Zou, Emyna sestrica in Galyina BFF. Tako kot jaz in Emy. Potrkali sva in nato vstopili. "Midve greva na sprehod, mami je spodaj." je rekla Emy in nato sva odšli.To je Zouina soba. Z Emy sv ase obuli in odšli do bližnjega parka. Začeli sva se sprehajati. "Glo, pojdiva v bližnji lokal! Tam ti bom vse povedala!" je predlagala Emy in me poteknila za sabo. Prihiteli sva v bar in tam naročili pijačo. Pili sva borovničev sok in jedli kos čokoladne torte. Najin pogovor:
J-jaz E-Emy
E- Glo, zdi se mi da sem noseča!
J- Kaj? S kom?
E- Z najinim sošolcem Tomom!
J- OMG, Emy, kako je to mogoče?!
E- Nevem, res ne!
Objela sem jo in ona je začela jokati. Hitro sem do konca pojedla, nato plačala in odšli sva na svež zrak. Po pol ure hoje sva se odpravili k mnei. Ko sva vstopili je babi vsa preplašena vprašala kje sem bila in kje je Galy. "Ne skrbi babi, Galy je pri Prijateljici, jaz pa sem bila pri Emy in zdaj sva prišli sem. Emy sem peljala v kuhinjo in babi prosila za kakav. Takoj sva ga dobili in začeli piti. "Kaj misliš narediti?" sem jo vsa zaskrbljena uprašala. Zmajala je z glavo in srknila požirek kakava. Ko sva bili že kar nekaj časa pri meni, sem nato Emy pospremila do doma, in nato sva z Galy odšli domov. Umili sv ase, pojedli večerjo in nato odšli spat!
Nočka!
27. oktober 2013
next
27. oktober 2013
u152450
u152450
Nekšt c:
27. oktober 2013
nekšt
27. oktober 2013
u146366
u146366
Oprostite, ampak zgodbica propada!
NAPISALA BOM NOVO!
23. november 2013
http://www.igre123.com/forum/tema/c/64393/1
prosim berte bom ful hvaležna pa sori za smetenje
30. november 2013
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani