"Prasica, kako si to drzneš vprašati?"
Sledili so udarci. Udarci, močnejši, kot kdajkoli. To samo, ker sem ga vprašala, kje je bil. Tako je, obtičala sem z njim, storila sem največjo napako, ko sem se poročila z njim. Pred poroko je bil povsem drugačen, ljubeč in nežen. Opazil je, da ga ne poslušam, zato me je klofnil, da sem priletela na zofo. Po klofuti, ki mi ga je zadal je odšel, kot da se ne bi nič zgodilo.
"Prasec," sem zamrmrala. Na žalost me je slišal.
"Kako si mi rekla?" je bil zelo jezen.
"Rekla sem, da si pravi prasec," sem mirno rekla.
Na njegovem obrazu se je pojavila rdečica. Vedela sem, kaj to pomeni. Pretepel me bo.
Vam je vsec?
Mnenja,kritike, teorije?
Nexti?
29. januar 2017
u221182
u221182
Next
29. januar 2017
Imela sem prav.
Po mučenju me je pustil na tleh vsa v bolečinah in modricah in mirno odšel, kot da se ne bi nič zgodilo. Poskušala sem vstati, ampak mi ni uspelo. Tako me je vse bolelo. Še enkrat sem poskusila vstat s pomočjo kavča, ki je bil ob meni. Z roko sem se dotaknila njegove mehkobe in se dvignila na noge. Šla sem v kopalnico, da bi si očistila kri na obrazu in po telesu. Slekla sem obleko, da sem bila popolnoma gola in se pogledala v ogledalo. Grozna sem bila. Na mojem telesu in obrazu je polno modric, veliko jih je. Potipala sem po njih in začutila ostro bolečinu v trebuhu, da sem padla. Hitro sem se ovila v kopalno haljo in se na hitro umila. Odločena sem, da grem k zdravniku. In na policijo. Tega nisem mogla več prenašati. Na obe ustanovi bom šla in pika.Spet sem začutila ostro bolečino. Prijela sem se za trebuh in se grbasto odpravila v spalnico, ter nase navlekla oblačila, ki so mi prišla pod roke. Obraz sem si poskušala zakriti s pudrom, ampak je bila bolečina hujša, da sem vse pustila k vragu in se odpravila do avta. Usedla sem se, vključila motor in gretje, ter se odpeljala naravnost k zdravniški ambulatni. Sicer je bila ura več kot polnoč, ampak kaj naj bi lahko naredila?
Zaklela sem, ko sem videla, da je ambulatna zaprta. To ne bi smelo biti zaprto, pa je.
Pa nič, šla bom kar na urgenco, pa naj me stane, kar hoče.
Parkirala sem, pred tem vse izklopila in šla ven iz avta, ter ga zaklenila. Vstopila sem skozi velika vhodna vrata. Streslo me je. Bolnišnic nisem nikoli marala. Ne vem, zakaj, ampak jih preprosto nisem. Ustavila sem se pri receptorki in jo povprašala o zdravniku, ki bi me sprejel takoj. Ob pogledu name je bila malce šokirana, vednar ni rabila nič vedet. Vrnila sem ji pogled in takoj je umaknila svoje oči izpod mojega obraza. Dvignila je telefon in nerazlično govorila vanj. Zabila sem oči ob njenem nadležnem, piskajočem glasu.
"En zdravnik je prost. Takoj pride." mi je rekla. Nisem se ji zahvalila, samo pokimala sem in počakala nanj.
Ko je prišel, sem imela usta od šoka odprta. Bil je zelo mlad...in čeden. Ja, priznam. Ampak trenutno ne želim zveze. Ne zdaj.
Pozdravil me je in jaz njega, kot vsak normalen človek.
Korakala sva proti njegovi pisarni, ored pisarno pa je bila soba za pregled.
Imel je veliko naprav, med njimi tudi ultrazvok, EGG, itd.
Usedla sem se na visoko klop in si slekla srajco, majico pod njo pa sem pustila na sebi.
Spraševal me je glede mojega zdravja in kaj se mi je zgodilo...
Nisem se ravno zavedala, da sem se zaupala popolnem neznancu. Prijela sem se za usta, ko sem to spoznala. Spodbujajoče se mi je nasmehnil in rekel: "Ne skrbite, ne bom nikomur povedal. Zdaj vas bom pregledal, vključno trenuh, ker ste mi omenili, da imate v trrbuhu ostro bolečino."
"Ja. Hvala za pomoč," sem mu nasmeh vrnila.
Vse je bilo v redu, na vrsti je še ultrazvok. Ulegla sem se in dvignila majico do začetka prsi, on pa je na moj trebuh nalil neko sluzno snov in je s napravo podrsel po trebuhu.
"Ojoj, to pa ni dobro. Mož vas je pretepel, pravite?" me je zaskrbljeno vprašal.
"Ja, je kaj narobe z mano?" ga prestrašeno vprašam.
"Zelo mi je žal, vendar mislim, da ste izgubili otroka," mi je razložil.
Kaj? Bila sem noseča? In sem ga izgubila? Ne, ne morem verjeti. Zajokala sem.
Pa tako sem si želela otroka. In zdaj sem ga izgubila. Ob besedi izguba sta v meni zavladala bes in sovraštvo. Do njega.
Kaj bo naredila?
Mnenja, kritike?
Nexti?
29. januar 2017
Next
29. januar 2017
u214431
u214431
Next
29. januar 2017
Kaj bo naredila?
29. januar 2017
u221182
u221182
Next
29. januar 2017
Kaj bo naredila? Mnenja, kritike?
29. januar 2017
u221182
u221182
ful dobra zgodba je...jst mislim da se bo zaljubla u tega ginekologa in tko naprej in da bosta dobila otroka...
29. januar 2017
Mogoče ja mogoče ne...
Kaj bo naredila z bivšim?
29. januar 2017
u221182
u221182
probala ga bo pozabit al pa mascevat sm še nwm na kakšn način
29. januar 2017
u216558
u216558
Next
29. januar 2017
Šla sem nazaj domov. Maščevala se mu bom za mučenje, ki sem jih doživela v zadnjih dveh letih. Tega nisem mogla več prenašati. Temu bom naredila konec. Otrok ni več v meni. Srce me boli, a moram ostati hladna do njega. Vedela sem, da ga ne bo še dolgo domov, ker je šel v gostilno s prijatelji. Hitro sem vzela kovček, ter vanj spravila vse. Čisto vse iz omare sem dala v kovček, saj nisem imela veliko oblek, ker mi ni nikoli dovolil nakupovati. Potem sem še vzela vse za higieno. Kljub bolečini mi je uspelo vse opraviti hitro. To delam zate, moj otročiček.
Imela sem samo en kovček in torbico, kot vsaka normalna ženska. Aja, naj pojasnim. Predragi je imel dva avta in samo zanju. Meni ni nikoli dovolil iti ven, če sem morala k zdravniku,ke bil ob meni. Imela sem vse,kljub njegovi hladnokrvkosti, a svobode nisem imela. Bila sem v zlati kletki. Avto sem se naučila uporabljati že v zgodnjih letih. Naučil me je oče, ki je bil mehanik. Sunila sem ključe, ki je bil trenutno na razpolago. Potem sem se spomnila, da nimam denarja. Pretihotapila sem se v njegovo pisarno in iskala denar. Naletela sem na beležko, ki je bila polna s številkami in ženskimi imeni. Torej me je varal. Ja. Pogledala sem še na zadnjo stran in opazila kodo, ter lokacijo sefa. Lokacija...hmm...sef je bil na drugem koncu mesta, na Marboru, jaz pa sem živela v Ljubljani. Torej se bom odpeljalaa tja in vzela denar, ter se odpeljala na Piran. To je to. Za vsak slučaj sem si prepisala naslov banke. Njegov podpis sem znala ponarediti. Mislim, a se ta človek sploh zna podpisati? Bila je podobna pisavi kot za tretješolce. Mislim lepo pisane črke.
Vzela sem njegove čeke in se na vse podpisala kot, da bi se podpisal Nejc (mož). Količino denarja pa bom že vpisovala, takrat ko ga bom potrebovala, sicer ne. Saj nisem tatica. Poleg tega je tudi ta denar moj. Bila je zapuščina moje babice. On pa mi je ves denar vzel in ga dal v svojo banko. Idiotski idiot. Še veliko besed imam zanj, vendar jih ne bom omenjala. Saj so preveč sočne.
Karkoli, še enkrat sem vse pregledala. Vse je bilo, tako kot mora biti. Vzela sem list in pisalo.
"Dragi Nejc!

Dragi? Pa kaj še, te besede si ne zaslužiš. Ker sem tako dobra oseba, sem se te usmilila in nisem šla na policijo. Vendar bom šla, če se mi boš približal. To lahko vzameš kot sporočilo, kot grožnjo, kar hočeš. Meni je vseeno. Med nama je za vedno konec. Šla sem stran od tebe, ker te nisem migla več prenašati. Vse bom spremenila. Ime, telefonsko številko in identiteto. Ko bom prispela na želen kraj, ti bom poslala ločitvene papirje. Glej, da boš podpisal.
Aja, zaradi tebe sva izgubila otroka.
Sovražim te, Nejc.

Bivša Marina"

Tako dobro sem se počutila, ko sem vse to napisala. Pustila sem papir na njegovi prekleti mizi in brezsrčno odvihrala s kovčkom. Odprla sem garažo in se usedla v avto, ter se odpeljala. Proč od njega. Proč od bolečih spominov.
Zbogom, staro življenje in pozdravljeno, novo življenje.
Mnenja, kritike, teorije?
Nexti?
30. januar 2017
u216558
u216558
Next
30. januar 2017
A nisi v šoli? Drugače hvala za Next
30. januar 2017
Next
30. januar 2017
u214431
u214431
Next
30. januar 2017
u221182
u221182
Next
30. januar 2017
Faaak Next bolano
30. januar 2017
Opravičujem se, ampak nekaj časa ne bo nexta, ker mi je sin zbolel. Hvala za razumevanje
31. januar 2017
Ampak bom probala nextat, ce mi bo uspelo, ampak dvomim ker je sin star komaj 6 mesecev.
31. januar 2017
u216558
u216558
Ok, ti kar v miru. Seveda je najprej zdravje . In če si spraševala mene — nisem bila v šoli, ne.
31. januar 2017
u210820
u210820
Next
12. februar 2017
neeexxxtttt
14. februar 2017
Next
14. februar 2017
Next
23. februar 2017
hej hoj! opravičujem se za dolgotrajno odsotnost. To zgodbo bi nadaljevala, če bi še vedno brale?
03. junij 2017
u224294
u224294
nova bralka! (: zelo vesela bi bila, če bi nadaljevala (;
03. junij 2017
Next!
+ nova bralka
+ Tole je tok popolno, da nimam besed. Prooosim čimprej piši naprej
04. junij 2017
Torej, novi Next po dolgih časihMARINA
Med vožnjo sem čutila ostro bolečino v trebuhu. Verjetno je to zaradi splava. Na cesti sem videla znak Maribor. Zavila sem na desno in se bližala mestu Maribor. Peljala sem proti počivališču in se tam ustavila, ter vzela beležko in preverila naslov. Nato sem naslov vtipkala v navigacijsko napravo, ki je bila vstavljena v avtomobil.
Bila sem blizu. Samo deset minut vožnje.

NEJC

Bil sem v gostilni in opazoval številna dekleta.
Ko seem zagledal njo...njo, mi je srce začelo nepredvidljivo biti. In moje dlani so bile preznojene. Takrat sem pristopil k njej in jo ogovoril.
" Hej, kako si? Jaz sem Nejc."
"Živjo, Nejc. Marina sem."
Marina...mmm, lepo ime. V glavi sem si predstavljal vse trenutke, ki bi jih lahko preživel z njo. Takrat sem vedel, da bo moja. Mora biti.

"Nejc! Kva s tabo?" me je iz sna prebudil prijatelj, ki je pijano govoril.
Ko sem tako razmišljal o njej...sem vedel. Vedel sem, da sem storil življenjsko napako. Moram jo dobiti nazaj. Enostavno moram.
Na pult sem vrgel dvajset evrov in zapustil gostilno, ter se usedel v avto in se odpeljal domov.

Ko sem prispel domov, nje ni bilo več. Nje in njenega nasmeha...njenih črnih lesketajočih se črnih laseh in njen prelep obraz, katerega sem gotovo uničeval z udarci ni bilo več.
Sem pa našel pismo.
Ko sem ga prebral, sem se enostavno zlomil. Zajokal sem. Ja, tudi moški jokajo. In otrok? Noseča je bila? Nasilnež sem in še morilec? Ne, tega ne morem. Našel jo bom. Moram.

Mnenja? Kaj bo storil?
Nexti?
05. junij 2017
Če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani