u86722
u86722
tukaj vas bom učila kako se liči
no sej vem da vsaka punca ve kako se liči ampak vsen bi mal kej še pokazala s čim se liči pa take...............................................................................

a se rada ličiš


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

08. april 2012
u86722
u86722
BARVE KI TI PRISTOJIJO:
rdeči lasje-bleda koža pegebledim rdečelasim puncam dobro pristajajo tople barve senčil,ki poudarjajo naravne barve obraza.še lepša boš z naslednjimi barvami senčil:
-svetlejše in temnejše barve rjave
-bela
-rumena
-zelo svetla zelena
-zelo temna zelena
08. april 2012
u86722
u86722
SVETLI LASJE BLEDA KOŽAsvetlolase punce so najbolje videti z nežnimi barvami za čes dan in s temnejšimi za zvečer.
-vse vrste tmno rjave
-vse vrste svetlo rjave
-svetlo modre barve
-svetlo roze barve
-živa rdeča
08. april 2012
u86722
u86722
SVETLO RJAVI LASJE-RUMENKASTA BARVA KOŽE

rjavolasim puncam lepo pristajajo tople barve in zlati odtenki
-vijolična
-rdeča
-oranžna
-prav vsi odtenki zlate
08. april 2012
u86722
u86722
TEMNO RJAVI LASJE-TEMNA BARVA KOŽEvečina punc tega tipa ima rjave ali temno rjave oči,ki so same po sebi osenčene in poudarjene.
če sodiš med ta tip deklet,ti bodo pristajale te barve:
-temno modra
-živa rdeča
-kožnata
-sivkasto bela
-odtenki oranžne
-roza
-vijolična
08. april 2012
u86722
u86722
ČRNI LASJE-TEMNA KOŽAčrnolase punce se lahko ličijo tako z zlatimi kot s hladnimi toni,lepo pa delujejo tudi temni topli toni.
barve senčil za izrazite črnolaske:
-drekasta rjava
-bleda vijolična
-rumena
-bela
-svetlo modra......
08. april 2012
u86722
u86722
ČRNI LASJE-SVETLA KOŽA


uporabljaj čiste barve,vendar jih omeji na oči in usta.
poskusi s senčili v teh barvah:
-vojaško zelena
-rdeča
-svetlo modra
-svetlo vijolična
-temno vijolična
-oranžna
-zelo zelo svetla in bleda oranžna(skoraj bela)
08. april 2012
u86722
u86722
POZOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne osenči oči z enako barvo,kot so tvoje oči,saj jih taka barva ne bo poudarila
08. april 2012
u86722
u86722
Več napišem jutri
08. april 2012
u79269
u79269
morda veš..svetla koža-svetlo rjavi lasje- rjave oči
08. april 2012
u86722
u86722
SVETLA KOŽA-SVETLO RJAVI LASJE-RJAVE OČI
[img]http://image.24ur.com/media/images/original/Sep2010/60522524.jpg[/img]
pristajajo ti tople barve ter odtenki zlate barve:
-vsi odtenki zlate barve
-vijolična
-svetlo modra
-živa zelena
08. april 2012
u86722
u86722
če vas kaj zanima kaj kar vprašajte
09. april 2012
u86722
u86722
KAKO IZBRATI PRIMERNA LIČILA ?

Za dnevno ličenje izbiramo med bolj naravnimi barvnimi toni in ne pretiravamo s prevelikimi nanosi pudra. Če želimo doseči svež videz, poskrbimo za zdravo nego kože. To je bistvenega pomena! Vsakodnevno čiščenje kože, primerna krema, lepo oblikovane obrvi. Za nasvet lahko obiščete kozmetični salon, kjer vam bojo svetovali katera krema je primerna za vaš tip kože in kako kožo negovati.
LIČILA ZA OČI
◦barve naj bojo nežne
◦oziramo se na barvo vaših oči in barvno kombinacijo vaših oblačil
◦ne pretiravamo z eye-linerjem
◦maskara
USTNICE
◦najboljša izbira je lipgloss (ustnice vlaži, daje svež videz, ni preveč vpadljivo)
◦šminka v nežnejših tonih

Za piko na i pa obraz osvežimo z nežnim rdečilom za lička.VEČERNI MAKE-UP

Pri večernem ličenju si lahko dovolimo več! Upajmo si več. Naredimo dobro podlago. Puder je lahko odtenek temnejši, nadgradimo ga z pudrom v prahu, da bo podlaga obstojna. Za lička uporabimo rdečilo z bleščicami. Oči si močno poudarimo. Lahko si dovolimo bleščice, močnejše barvne odtenke, umetne trepalnice, debelejši sloj maskare.


Tudi ustnicam posvetimo več pozornosti. (močnejši odtenki, obroba s svinčnikom, lipgloss z bleščicami,...). Ne pozabimo na obrvi. Če so le te tanke, presvetle, jih lahko malo bolj poudarimo s pravilno izbranim senčilom. Temnolaskam priporočamo odtenek svetleše obrvi od barve las, ali isti odtenek. Svetlolaske pa uporabite odtenek temnejši od vaše barve las.
09. april 2012
u86722
u86722
LIČENJE MODRIH OČI

Nasveti za ličenje oči so splošno veljavni za vse barvne odtenke vaše šarenice, razlika je le v barvah, ki jih pri tem uporabljate. Za začetek veko razmastite s kremo, potem jo narahlo napudrajte. Vertikalno gledano, začnite senčilo nanašati na sredini veke proti zunanjemu očesnemu kotu. Senčenje na zunanjem očesnem kotu ne sme potekati navzdol, saj tako pogled učinkuje žalostno. Zato senčite poševno navzgor. Barvna intenzivnost naj navzgor narašča, tik pod obrvjo pa mora biti ozek trak najsvetlejše barve (npr. bele, bež, svetlo roza), da vizualno odprete oči. Iz istega razloga notranji lok veke senčite svetlo, zunanji pa temno z neopaznim prehodom. Slednje pomeni vodoravno ličenje oči v smeri od leve proti desni, ko je senčenje ob skrajnem robu veke najtemnejše, začenši na sredini roba veke.

Veke lahko obrobite s črtalom za oči, tj. s svinčnikom za oči oz. inlinerjem, in sicer od zunanjega roba spodnje veke proti notranjemu kotu do približno tretje četrtine veke. Debelejšo črto pa potegnete tik nad zgornjimi trepalnicami in jo z vatirano paličico rahlo razmažite, da zabrišete ostro mejo. To lahko naredite z eyelinerjem, tušem za oči ali tekočim eyelinerjem. Ličenje oči zaključite s trepalnicami. S staro maskaro najprej počešite trepalnice, da odstranite ostanke pudra. Nanesite jo na zgornjo stran v smeri rasti trepalnic, šele potem po spodnjem delu. Enako naredite s trepalnicami spodnje veke. Počakajte minuto ali dve, preden jih namažete drugič. Pred drugim nanosom jih ponovno razčešite, da niso zlepljene. Tako je končni videz trepalnic lepši in pogled mehkejši.

Ob izbiri ustreznega barvnega odtenka, s katerim bi vaše oči zažarele v svoji naravni barvi, morate upoštevati nekaj pravil. Najpomembnejše je, da barva senčila in črtala nista enake barve kot vaša šarenica, saj bo barva oči v tem primeru izgubila lesk. Če pa ima šarenica barvne pege, naj bo senčilo v barvi teh pik. S kontrastnimi barvami oči resnično pridejo do izraza. Tako modro barvo oči kombinirajte s toplimi toni – vsi odtenki rjave barve, rumena oker barva, zlata, pa tudi roza in oranžna. Ponosne lastnice modrih oči se pri ličenju modrih oči lahko poigrate tudi z modro barvo, le da tu upoštevate kontrast svetlo – temno, kar pomeni svetlo modre oči in temno modro senčilo ter obratno. Zaključite lahko z maskaro v različnih barvah, na primer z rjavo, črno in modro.LIČENJE ZELENIH OČI

Tudi pri zelenih očeh veljajo zgornja pravila ličenja. Redke srečnice se morajo zavedati, da je zelena barva oči njihov velik adut, zato bi morale ličenju zelenih oči posvetiti veliko pozornosti. Izogibajo naj se zelenim senčilom, posegajo naj raje po rjavih tonih. Kontrastiranje je tu najbolj opazno z nanosom v barvi ciklame, slive, torej v vseh odtenkih roza in vijolične barve, prav tako pa so idealni zlati in svetleči bronasti odtenki. Maskara z izrazitim učinkom bi morala biti v vijolični barvi, prav tako pa sta nepogrešljivi črna in siva, rjava je neopazna.LIČENJE RJAVIH OČI

Rjave oči so tiste, ki so zares univerzalne in prenesejo vse. Torej maskare vseh barv in senčila v vseh odtenkih. Če pa želite oči zares naglasiti, uporabite že omenjeno logiko nasprotij. Torej hladne barve v modrih in zelenih tonih za bolj globok pogled, ter roza senčila in rdeče tone za vtis mehkobe. Črtalo za oči naj bo prav tako modro ali zeleno, enako velja za maskaro. Lahko pa se držite standardov in vztrajate pri črni in rjavi barvi, rjavih oči nič ne zmoti.

Ličenje oči zahteva poleg poznavanja tehnike in pridobivanja spretnosti s pogosto prakso tudi poznavanje barvne palete in komplementarnosti barv. V nasprotnem primeru lahko z ličenjem dosežemo nasprotni učinek od pričakovanega – namesto prikrivanja napak in poudarjanja prednosti ustvarjamo nepravilnosti in zakrivamo močne točke.
09. april 2012
u86967
u86967
hwala za nasvete!!!!!!!!!
10. april 2012
u86967
u86967
a bi kdo sodeloval http://www.igre123.com/forum/tema/vici-dhehe/32130/
10. april 2012
morda ves za vsako dnevno ličenje. svetlo blontni lasje dolgi, temno modre oči in svetla polt .
20. maj 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: https://www.spletna-stran.com/slika.jpg