Politika zasebnosti

Splošna določila, verzija (v. 1.0, 31.03.2009)

V postopku registracije uporabnikov spletnega mesta Igre123.com (»spletno mesto«) moramo od vas pridobiti nekatere vaše osebne podatke. Ponudnik spletnega mesta (»Ponudnik«) bo z vašimi osebnimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Politika zasebnosti opredeljuje način in metode, ki jih uporabljamo v povezavi z varovanjem ter zbiranjem, uporabo in posredovanjem vaših osebnih podatkov.

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v Politiki zasebnosti.

Ponudnik zagotavlja članom varovanje osebnih podatkov, ki jih zagotovijo ob registraciji, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi posredovani osebni podatki članov so namenjeni izključno uporabi na spletnem portalu ter administraciji storitev, te podatke pa bo ponudnik uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem zbiral oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije. To spletno mesto lahko zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP (Internet Protocol), prek katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto.

Ponudnik v postopku registracije pridobi naslednje osebne podatke:
- datum rojstva in spol,
- elektronski naslov.

Ponudnik zbira podatke o članih v naslednje namene:
- obveščanje o novostih na spletnem mestu Igre123.com,
- obveščanje o dodatnih storitvah, ki jih omogoča spletno mesto Igre123.com,
- obveščanje o ponudbi partnerjev ponudnika,
- za izboljšanje in skrbništvo mesta ter analiziranje trendov.

Za namene raziskav podatke o obiskih spletnega mesta združimo z anonimnimi demografskimi podatki in jih lahko uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine. V nekaterih delih spletnega mesta z omejenim dostopom, bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z osebnimi podatki, če taki podatki obstajajo, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri. Če ne podate soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za
(a) skladnost z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
(b) zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika ali naše družine spletnih mest; ali
(c) ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti.

Ponudnik storitev se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Z registracijo član soglaša, da se uporabnikom in članom spletnega mesta Igre123.com za potrebe druženja in spoznavanja z ostalimi člani in uporabniki razkrije njegovo uporabniško ime.

Člani soglašajo, da se ostalim uporabnikom ali članom spletnega mesta razkrijejo podatki, ki jih posredujejo na spletno mesto v okviru uporabe storitev na njem, kot so sodelovanje na forumih, vpis podatkov v osebni profil, sodelovanje v klepetalnicah in podobno.

S sprejemom splošnih pogojev in uporabo spletnega mesta Igre123.com uporabniki ali člani soglašajo, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte, ter da ponudnika ne bodo smatrali za kakorkoli odgovornega v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali člani strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami.

Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili datum zadnje spremembe, prikazan na politiki zasebnosti.

Uporabniki in člani imajo kadarkoli pravico zahtevati od ponudnika storitev, da njegove osebne podatke izbriše iz zbirk osebnih podatkov ponudnika. Kolikor želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, lahko to storite preko samodejnega uporabniškega vmesnika na naslovu http://www.igre123.com/nastavitve/izbrisi-racun ali nam to sporočite na naslov: e-mail.