Forum
zgodba govori o neki punci ki zivi v vasi s strogimi pravili. ena od pravil je tudi ta da ljubezen pred poroko pomeni tudi smrt.A se zaljubi? Jo bodo ubili zaradi kršitve?
19. januar 2012
no bom kar lepo začela.
1.poglavje(Zažgana)
Dekle sem, dekle pa mora hoditi hitro, s povešeno glavo, kakor da šteje korake. Ne sme vzdigniti pogleda, ne zaviti s poti na levo ali desno,ker če se z očmi sreča s pogledom moškega, jo bo vsa vas imela za čarmuto.
Če jo kakšna že poročena soseda, kakšna starka ali kdor koli opazi samo na ulici, brez mame ali starejše sestre, brez ovac,brez otepa sena ali košare fig, bi ji rekla čarmuta.
Dekle mora biti poročena, da sme gledati naravnost predse, stopiti v trgovino, se depilirati in nositi nakit.
19. januar 2012
ali nextam?
19. januar 2012
bom nadaljevala
Če se dekle ne poroči do 14 leta kakor moja mama, se v vasi norčujejo iz nje. Če pa se hoče poročiti, mora počakati, da pride na vrsto. Najprej najstarejša sestra, potem druge.
V hiši mojega očeta je preveč punc. Štiri, vse godne za poroko. Pa še dve polsestri, hčeri očetove druge žene. Ti dve sta še majhni. Edini moški v družini,sin ,ki ga vsi obožujemo, naš brat Asad,se je slavnostno rodil med vsemi temi puncami, četrti po vrsti. Jaz pa tretja.
Moj oče Adnan ni zadovoljen z mojo mamo Lejo, ker mu je rodia vsa ta dekleta. Nezadovoljen je tudi s svojo drugo ženo,Ajšo,ki mu je rodila samo punčke.
Nura,najstarejša,se je pozno poročila, že jaz sem bila stara okrog petnajst let. Za Kajnat, drugo hčero, ni zaprosil nihče.Slišala sem, da je nekdo govoril glede mene,vendar bom morala počakati,da se najprej poroči Kajnat,šele potem lahko pomislim na poroko. Vendar Kajnat morda ni zadosti lepa ali je morda prelena...Ne vem,zakaj je nihče ne mara,toda če bo ostala stara devica, se bodo v vasi norčevali iz nje in iz mene tudi.
next?
19. januar 2012
u74005
u74005
neext
19. januar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg