Forum
u149007
u149007
zgodba bo govorila o deklici Maji, ki je zaradi čudnega vedenja pristala na psihiatriji, tam pa so z njo ravnali zelo zelo khm, neprimerno.
18. avgust 2013
u149007
u149007
10.35. Tretja šolska ura. Test sposobnosti al neki
Ime in priimek: Maja Novsborn
Letnik: 1
Datum: 18.09.1991

1. Napišite s tristo besedami vaše razmišljanje o smrti. Kaj mislite o njej, kakšni so vaši predsodki glede smrti?

Ne vem, ali je smrt ponovno rojstvo ali kaj drugega. Zame pa je to eden izmed načinov spanja. Joj, pravkar nisem spala, ker me je vzela nesanica, ta sila, ki jo od vsega na svetu najbolj odkrito sovražim. Raje bi oprostila nekomu, ki bi me pošteno pretepel vsak dan, samo da bi lahko na koncu dneva v miru spala in sanjala o lepši prihodnosti. Sanjsko. In zato imam ponoči čas da razmišljam. Tudi o samomoru. Zame kot načinu kako zaspati. Obstaja več načinov, potrebno je le ugotoviti, katero izbrati. Veliko smrti nastane zaradi hitrih gibov- hitrih padcev, moči in hitrosti. Starodavni načini za smrt. a jaz bi izbrala nekaj drugega. Recimo, da bi se ponoči sprehajala po gozdu in bi kar naenkrat zagledala nekaj, kar bi bilo ravno pravšnje za mojo smrt. Recimo najboljšega prijatelja. Da, da, da točno tega tukaj. Zdravo Ben. imaš mogoče, kaj časa, da se dobiva in skupaj popijeva kakšno pivo? Ja, kar zdaj. Super. Veš Ben, rečem medtem ko naredim požirek hladnega piva, pravzaprav sem razmišljala, če bi me lahko odpeljal domov z motorjem. Zelo bi ti bila hvaležna. Si za? Ampak nimaš opreme. Ja, prosim te Ben. sAJ JE SAMO PET MINUT VOŽNJE IN.... Ne, sem rekel in tako bo ostalo. Pa raje razmisli kaj govoriš, preden te odpeljem na psihiatrijo. Pa je šla priložnost, sem si dejala, ko je odšel.
2. Napišite, kateri poklic bi najraje izbrali. Lahko obkrožite več odgovorov?
a) umetniški
b) Po ustaljenih pravilih, postopkih
C) hitro spremenljiv
d) delo z ljudmi
e) delo s podatki
f) kaj drugega
Jaz sem izbrala umetniški in po ustaljenih pravilih, postopkih.
3. Kako ste preživeli svoj včerajšnji dan?
tako, oddajte teste, sem nato zaslišala svoj glas. Tudi ti mAJA. Ampak nisem še konec, pravkar sem hotela napisati, da... Maja!
18. avgust 2013
u149007
u149007
Zmagala sem na tekmovanju iz kengurujčka. Yea, prva sem! To ja! Yupi, sem si dejal med odmorom. Naslednjo uro pa matematika! V razred je vstopila profesorica in jaz sem bila zelo vesela, ko sem zaslišala glas profesorice, ki je pravil: Maja. Z mano! Seveda nisem niti zaslutila, da naravnost pred vrata naše šolske psihologinje. Zakaj pa to? sem vprašala Sedi, Maja. Bi mogoče sok ali vodo? Ne, hvala. Dobro, no sedi. Veš MaJa, ponosna sem nate, da si zmagala na tekmovanju. Ja, hvala, lahko zdaj grem. Veste, ravno mamo matematiko, in sem mislila, da bi... Prej se morava pogovoriti o nečem drugem. kAJ? o čem sem skoraj zavpila. O tem. in zagledala v roki psihologinje moj test. Am, ja to no, nisem imela časa, da bi.. Pa me je prekinila. Ne gre se o tem. Gre se o tvoji prihodnosti. Ja no, ne vem še v katero šolo grem naprej, vem samo da nekam daleč stran od tukaj. Dobro, pogovoriti se morava o Benu. Se mu je kaj zgodilo?! Ne. Kaj potem. Bodi tiho in poslušaj pet minut. Razumeš? Mi je zavpila na uho? No, ne, ni se mu kaj zgodilo, ampak ali si zadnje čase kaj nervozna. Se počutiš žalostno, se samo poškoduješ. Ali pa razmišljaš o samomoru? Joj, ma to so neumnosti. Ne. Zakaj potem želiš nekam daleč stran? Kot vsak 18 letnik, ki želi za nekaj časa oditi od doma, si želim to tudi jaz. Je kaj narobe s tem. Ne, ampak napisala sil da je tvoja poklicna pot umetnost in in določena pravila in, to ne gre skupaj. Ja, pa gre. Pa gre. Dobro, to niti ni tako pomembno kot to, da si želiš, da bi te tvoj prijatelj Ben. Vtihnite sem zavpila in vanjo zalučala svoj stol. Joj, oprostite, sem nato dejala. Ravno o tem se morava pogovoriti o tvojem nenavadnim obnašanjem. Vzkipljivostjo in tako imenovano agresivnostjoa. O tem se bom pogovorila s tvojimi starši. Nato se je z mano vrnila nazaj v razred in pred vsemi dejala: Verjetno bo Maja nekaj časa odsotna. Predlagala bom namreč, da se jo napoti na zdravljenje k psihiatru. In, in to je to no. Pa takšen psiholog, ki gre to pred vsemi povedati! sem zavpila in dobila ukor razrednika. Ma hvala lepa! sem dejala in besno odšla iz šole. Maja, maja je pa živčna. živčna so vsi vpili med odmorom. Šla sem na WC in se čisto počasi, a vendar zjokala. Bila sem res zelo zelo razočarana. Nad šolo. Nad profesorji, nad dijaki in nad samim seboj. Sedaj pa bodo nad menoj razočarani še moji starši. Ma kakšna psihiatrija. Psihiater ti lahko z enim samim mežikom vzame vse pravice, ki bi jih kdaj imela, ko bi dopolnila 18 let. Sploh pa tam prist.............
18. avgust 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg