Forum
u117477
u117477
no kle sva se z prijatelici odločili da bova pisala zgodbice

bi jih bral


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

01. januar 2013
u117477
u117477
no prva zgodba je
01. januar 2013
u117477
u117477
Z Jako sva se vpisala k modelarskemu krožku. Malo zato, ker naju take reči zanimajo, malo zaradi ravnatelja.

Rekel je namreč, da morava svojo energijo porabiti za kaj bolj koristnega kot je razbijanje šip in mašenje umivalnikov. Če ne, bodo morali spet priti starši in bo joj.

Tako sva skupaj z drugimi, tudi z Jurcem in s Tonijem iz b, ki sta bila tudi kazensko, popoldne sestavljala modelčke letal. Učitelj je razdelil deščice in stiropor in elastiko in propelerje in koleščke in načrte. Zdelo se je čisto preprosto.


Zato je Jaka takoj dodal nekaj izboljšav. Iz letvic sva naredila ogrodje in podaljšala elastiko. V petih minutah sva imela orjaško fračo.

Ko je šel učitelj malo ven, sva dobila priložnost za preizkus. Že prvo kolesce je iz zadnje klopi zadelo koš za smeti pri vhodu. Drugo je šlo v Tonija, ker je rekel, da si ne upava.

Potem sva morala v zaklon, saj je tudi Jurc sestavil fračo. Izpod klopi sva v svojo nastavila posodico s tinto in jo poskusila izstreliti naokrog. Na žalost elastika ni zdržala in s tintno bombo ni bilo nič.

Toniju in Jurcu sva ostala prepuščena na milost in nemilost. Takrat se je vrnil učitelj.

Bosta že dobila svoje, je rekel Toni. Kar poskusita narediti letalo s počeno elastiko, se je zarežal Jurc.
Podrla sta svojo fračo in začela delati letalo. Takrat sva se spomnila, da bodo na koncu modelčki ocenjeni. Če letalo ne bo dovolj dobro, bo imel ravnatelj spet pripombe.

Nujno sva potrebovala novo elastiko. Ampak učitelju nisva mogla reči, da sva prejšnjo uničila na frači. Spomnil sem se, da so v nekem filmu naredili odlične elastike iz ženskih nogavic. Škoda, ker pri modelarskemu krožku ni punc.

Ko sva tuhtala, kje dobiti kaj gumijastega, sva se spomnila na kosilo. Sir na makaronih se je super vlekel. Mogoče bi delovalo.

Prosil sem učitelja, če grem lahko na stranišče in stekel v šolsko kuhinjo. Na srečo sem sem našel najbolj prijazno kuharico, tisto z velikim trebuhom in brki. Z veseljem mi je iz lonca z ostanki postrgala nekaj sira in dodala še nekaj kosov prepečenca. Je rekla, da sam sir ni zdrav.

Jaka je tačas že skoraj sestavil letalo. Na propeler sva navila sir in sprožila. Bilo je bolje, kot sva pričakovala. Letalo je poletelo s klopi in zletelo naravnost v Jurca.

Takoj mir, je zagrmel učitelj, ko sta se bejevca obrnila in naju hotela napasti. Razočarana sta nama morala vrniti letalo. Oziroma tisto, kar je poletelo do njiju.

Očitno je trup zletel tako hitro, da ga krila niso mogla dohajati in so odpadla med potjo. Nič za to, sva prilepila kar dva kosa prepečenca.

Potem sva opazila, da se je ukrivil tudi trup. Ali so bile letvice pretanke ali pa sir premočan.
Bosta že dobila svoje, je rekel Toni. Kar poskusita narediti letalo s krivim trupom, se je zarežal Jurc.

Jaka je prosil učitelja, če gre lahko na stranišče. Čez pet minut se je vrnil s kosom ogrske salame. Kuharica je tudi njemu dala nekaj prepečenca. In še malo gorčice za povrh.
Je rekla, da sama salama ni zdrava.

Mogoče res ni zdrava, a bila je precej močnejša od lesenih letvic in imela je res dobro aerodinamiko.

Je pa res, da je sir veliko težje potegniti skozi. Kdor misli, da je žaganje lesenih deščic težavno, naj kar poskusi izdolbsti ogrsko.

Pred poskusnim poletom nisva hotela tvegati, zato sva še enkrat pregledala navodila. Dobro, da sva jih, ker sva opazila, da bi morala pritrditi še kolesca. Ampak, kje naj jih iščeva?

Vajino letalo je brez koleščkov in še zaudarja, je rekel Toni. Ha ha, se je zarežal Jurc. Ni mi preostalo drugega, kot spet prositi, če grem lahko na stranišče. Učitelj je zagodrnjal, naj se z Jako raje presedeva. Očitno je zadaj prepih in sva si prehladila mehur.

Iz kuhinje sem se vrnil z nekaj rezinami kumaric in z zobotrebci. Od prvotnih delov sva obdržala samo propeler. Vse ostalo je bilo iz užitnih materialov.

Letalo sva sestavila do konca in pobarvala z gorčico ravno, ko je učitelj začel ocenjevanje. Šele po pristanku je opazil, iz česa je narejeno. Takoj naju je z letalom vred poslal k ravnatelju.

Tudi on najprej ni bil navdušen, a pri sebi je imel ravno učiteljico gospodinjstva, ki mu je nekaj prišepnila.

Odslej nama z Jako ni treba več hoditi k modelarjem. Sva pa naslednjo soboto prijavljena na tekmovanje najzabavnejših sendvičev. Učiteljica gospodinjstva pravi, da sva zelo nadarjena. Mogoče prideva še na televizijo
01. januar 2013
sašo pap in polona požgan.
živjo sem neja

zadne čase me boli glava mogoče za radi računalnika.nevem pa sem bila že pri zdravniku pa ne pomaga.moja bff je kaja oh spet šola si rečem potiho pri kaji.to z glavo je ponehalo takoj po počitnicah,šli smo na zabavo kjer je pela ncki minaj in one directon vse sem prosila za podpis dobila sem in ta podpis mam na omari. na drugi dan sem gledala kdo je naredil kriza stayl in to sta naredila sašo pap in polona požgan.šla sem na njuni koncert bilo je kul zato so te počitnice bile supr zato vedno hodim na njuni koncert.
01. januar 2013
nadeljevanje...........................
med šolo sem hodila na žur

01. januar 2013
ndeljevanje bo ju3
01. januar 2013
u117477
u117477
ni problema
01. januar 2013to smo si na žuri tetovirali.z kajo sem šla domov ampk ena ženska naju je sklačila v tovornjak to sta videla sašo pap in in polona požgan.rešla naju in povabila prespat ker sve bile zlo otrujene in eno celo vas bi morale prehodit da bi prišle domov.

saj sve z kajo najboljšivi sosedi in najbolšivi prijateljici pa še bff.ko sve se zbudile je napičil čas da greve z kajo domov saj sem preštevala trenutke da bo napočil moj rojstni dan.na moj rostni dan sve morale z kajo spiti pravi šampanjec.
nadeljevanje.......................
01. januar 2013
u117477
u117477
no zdaj vam bom se eno pravljico predstavila
02. januar 2013
u117477
u117477
SEKIRA
Nekega dne je drvar sekal vejo nad reko. Napačen gib in sekira je padla v vodo. Hotel jo je rešiti, a jo je močan tok kalne reke odnesel neznano kam. Drvar je sedel na obalo in zajokal. Pojavi se bog in ga vpraša zakaj joka. Drvar mu pove, hkrati pa mu razloži, da je s sekiro prehranjeval ženo in sedem otrok. “Le kaj bo zdaj z njimi?”

Bog skoči v reko in mu prinese zlato sekiro.

“Je ta tvoja?” vpraša bog.

Drvar odgovori: “Ni!”

Bog se ponovno požene v reko in se pojavi s srebrno sekiro.

“Je ta tvoja?” ga vpraša.

Drvar ponovno reče: “Ni.”

Bog se še tretjič požene v reko in prinese železno sekiro.

“Je to tvoja sekira? ga vpraša.

Drvar odgovori: “Da.”

Bog je bil navdušen nad drvarjevim poštenjem in mu je podaril vse tri sekire. Minilo je leto in več. Drvar se je z ženo sprehajal ob reki. Nenadoma je ženi spodrsnilo in padla je v deročo in kalno vodo. Skušal ji je pomagati, a mu ni uspelo. Znova je sedel na breg in zajokal, ko se ponovno pojavi bog z vprašanjem zakaj joka.

“Oh, Žena mi je padla v reko!”

Bog skoči v vodo in se pojavi z Jennifer Lopez.“Je to tvoja žena?”, ga vpraša.

“Da!” reče drvar brez razmišljanja.

Bog se razjezi: “Zlagal si se! To ni res!”

Drvar odgovori: “Oh, oprosti mi, gre za nesporazum. Vidiš, če bi ti odgovoril, da Jennifer Lopez ni moja žena, bi se ti pojavil s Catherine Zeta-Jones. Ko bi ti odgovoril, da tudi to ni moja žena, bi se ti pojavil z mojo ženo. In ko bi jaz rekel, da to je moja žena, bi mi ti podaril vse tri. O bog, jaz sem siromašen drvar in ne bi mogel skrbeti za vse tri.
02. januar 2013
u117477
u117477
nadaljevanje je cez 1uro
02. januar 2013
u117477
u117477
no ni nadeljevanje je druga zgodba
02. januar 2013
pol šampanjca sve zlile v stranišče in delale da sve ga spile. prišla sta tudi matej,katja aha in klavdija,kaja, tina

kajakatjatinaklavdijamatejnadeljevanje......................................................................................
02. januar 2013
u117477
u117477
DIPLOMSKA NALOGA
Nekoč je zajček študent pisal diplomsko nalogo z naslovom “Volk je bedak”. To se je kaj kmalu razvedelo po gozdu in en dan pride firbec veverica ter vpraša zajčka, kaj dela. “Diplomsko nalogo z naslovom Volk je bedak pišem”, odgovori zajček.

Veverica: “A si čist znoru al kaj?! Volk te bo ubil, če to izve!”

Zajček: “Dej kar tiho bodi, on mi nič ne more, sej lepo piše v diplomski nalogi, da je volk bedak.”

Veverica gre to povedat volku, ki pa ne verjame, da bi si mali zajček to upal napisati. Čez nekaj dni zajčka obišče lisica in ga povpraša, o čem piše diplomsko nalogo.

“Naslov je Volk je bedak,” ji odgovori zajček.

Lisica: “Ej, pazi se! Če to izve volk, te bo ubil!”

Zajček: “Volk mi nič ne more, sej piše v diplomski nalogi, da je bedak.”

Lisica si misli svoje in o tem vse pove volku, ki pa še vedno ne verjame popolnoma, ker po njegovem si pa zajček že ne bi upal kaj takega napisati. Spet mine nekaj dni in zajčka obišče miš. Zajček ji spet razloži, da piše diplomsko nalogo z naslovom Volk je bedak.

Miš reče: “Joj, če volk to izve, te bo ubil!”

Zajček: “On mi nič ne more, sej lepo piše v diplomski nalogi, da je bedak.”

Miš nato odide in vse pove volku, ki pa mu je že vsega zadosti, zato se napoti k zajčku, da bi se prepričal o naslovu zajčkove diplomske naloge. Pride volk do zajčka in ga vpraša, če je res, da piše diplomsko nalogo z naslovom “Volk je bedak”.

Zajček pritrdi in volk znori: “GROOOARRR! Zdaj se me pa pazi!”

Zajček mirno odgovori: “Kaj mi pa moreš, v nalogi lepo piše, da si ti bedak.”

Volk napade zajčka, takrat pa iz grma skoči medved in volka tako premlati, da se revež še cel mesec ni pobral in zajčku se ni zgodilo nič.

Nauk zgodbe: Ni pomembno, o čem je diplomska naloga, pomembno je, kdo je tvoj mentor
02. januar 2013
kul
02. januar 2013
u117477
u117477
nadaljevanje bo se nevem gdaj bo enkrat pac
02. januar 2013
u117477
u117477
je o,k
02. januar 2013
u117477
u117477
ce imas kako pripombo mi poslite po gmailu
ecko.v.g@gmail.com
02. januar 2013
u117477
u117477
no zdaj vam bom napisala eno zalostno zgodbico
02. januar 2013
u117477
u117477
DECEK Z PUNCKO
Dan pred Božičem sem hitela v blagovnico, da bi nakupila še zadnja darila. Ko sem zagledala množico ljudi, sem se sama pri sebi začela pritoževati:

»To bo trajalo celo večnost, pa toliko drugih opravkov še imam. Božični prazniki so vsako leto bolj neznosni. Ko bi se le lahko spravila v posteljo, zaspala in se zbudila, ko bo že vsega konec.«

Navkljub slabi volji sem se odpravila na oddelek z igračami, kjer so me ponovno vznemirile visoke cene igrač. Pa se po praznikih otroci sploh še pritaknejo teh precenjenih igrač?

Med policami sem opazila petletnega fantička, ki je k sebi stiskal punčko. Žalostno je božal punčkine laske. Zanimalo me je, za koga je ta punčka.

Fantiček se je takrat obrnil k starejši gospe, ki je stala poleg njega:

»Babi, si prepričana, da nimam dovolj denarja?«

Starejša gospa je odvrnila: »Saj veš, da nimaš dovolj denarja za to punčko, ljubček.«

Potem mu je naročila, naj jo počaka tam, sama pa bo še malo pobrskala naokoli. Odhitela je stran. Fantiček je še vedno stiskal punčko k sebi. Odpravila sem se k njemu in ga povprašala, komu bi rad podaril to punčko.

»Takšno punčko je imela njegova sestrica najrajši in si jo je želela za Božič. Prepričana je bil, da jo bo Božiček letos pustil pod smrečico.«

Odgovorila sem mu, da ji jo bo Božiček morda kljub temu prinesel in naj ne bo tako zaskrbljen. Žalostno je odvrnil:

»Tja, kjer je sedaj, ji Božiček ne more prinesti punčke. Mamici jo moram dati. Ona ji lahko edina odnese to punčko.«

Njegove oči so bile prepolne žalosti, ko mi je povedal:

»Moja sestrica je odšla k Bogu v nebesa. Očka pravi, da bo tudi mamica kmalu odšla k njej, zato sem ji hotel dati to punčko, da jo odnese sestrici.«

Srce mi je skoraj zastalo. Fantek me je pogledal in dodal:

»Očku sem naročil, naj ne pusti mamice oditi. Rekel sem mu, naj počaka, da se vrnem iz trgovine.«

Potem mi je pokazal čudovito fotografijo, na kateri se je smejal ter mi razložil:

»Tudi to fotografijo bom dal mamici, da me ne bo pozabila. Rad imam svojo mamico in želim si, da ji ne bi bilo treba oditi, toda očka pravi, da mora k moji mali sestrici.«

Žalostno je pogledal punčko v svojem naročju. Hitro sem segla v denarnico in iz nje izvlekla nekaj bankovcev. Fantku sem predlagala, da bi še enkrat preštela njegove prihranke. Morda pa le ima dovolj.

»V redu,« je dejal, »upam, da imam res dovolj.«

Neopazno sem svoje bankovce dodala njegovemu denarju, nato pa sva začela šteti. Zdaj je bilo več kot dovolj za punčko. Zahvalil se je Bogu za to, da ima zdaj dovolj denarja. Potem me je pogledal in rekel:

»Včeraj zvečer preden sem zaspal, sem molil, da bi mi Bog zagotovil dovolj denarja za punčko za
sestrico. Uslišal je mojo prošnjo. Želel sem si tudi, da bi mamici lahko kupil belo vrtnico, toda te prošnje nisem upal vključiti v svoje molitve. Zdaj pa imam dovolj za punčko in belo vrtnico. Veš, moja mamica obožuje
bele vrtnice.«

Kmalu zatem se je vrnila starejša gospa, jaz pa sem s svojim vozičkom odšla naprej. Po tem srečanju je bilo moje počutje bistveno drugačno kot takrat, ko sem vstopila v trgovino. Fantička si nisem mogla izbiti iz glave. Potem sem se spomnila novice, ki je bila pred dvema dnevom objavljena v lokalnem časniku. Pijan možakar se je zaletel v osebni avto, v katerem sta bili mlada ženska in majhno dekletce.

Deklica je na kraju nesreče umrla, mamico pa so pripeljali v bolnišnico v kritičnem stanju. Njena družina je morala odločiti, ali jo bodo odklopili z aparatov, ki so vzdrževali njene življenjske funkcije. Nikoli več naj se ne bi zbudila iz kome. Je bila to družina fantka iz blagovnice?

Dva dni po srečanju v blagovnici sem v časopisu prebrala, da je mlada ženska preminila. Kupila sem šopek belih vrtnic in se odpravila v mrliško vežico, kjer so ji ljudje izkazovali zadnje spoštovanje. Ležala je v krsti z belo vrtnico ter fotografijo fantka v rokah, na njenih prsih pa je ležala punčka. V solzah sem zapustila vežico.

Polastil se me občutek, da moje življenje ne bo nikoli več takšno kot prej. Še vedno si težko predstavljam, kako močna je bila fantkova ljubezen do mamice in sestrice. Samo delec sekunde je zadostoval, da mu je pijanec odvzel najpomembnejše na svetu.
02. januar 2013
nova zgodba prihaja
02. januar 2013
u117477
u117477
jeeeeeeeeeeeeeeeeee
02. januar 2013
sem kaja moja bff je lara in ana.božič je jutri in jaz hodim sama na okrok z ano in z laro.lara reče"joj lahko naz bi kdo not v hišo spostil zzzzzebe me"ja sj"reče ana." vaste kaj"rečem"gremo k mojem bratrancu in sestrični saj sta zlo zlo prijazna"

"ja kul sta njiva res"rečeta na vs glas."jaja bom vedla za drugič ni se treba dret" rečem
"glejta zunaj sta."rečem in odhitimo tja.

nadeljevanje..............................................enkrat bo.............................................................
02. januar 2013
u117477
u117477
ne ne bo
03. januar 2013
u117477
u117477
ZDAJ SLEDIJO VPRASANJA od zgodbic kolk ste jih prebral pa itak so kle zgodbice zgoraj
sam se nekaj moram povedati da vsak teden bo novo vprasanje in po vrst bomo sli prvo vprasanje je
03. januar 2013
u30718
u30718
?? niti naslova ni pa nič pa kr neke..sorry sam nitipregledno ni...več slik bi moglo bit pa več besedila in ja lahko bi vsaj pisalo da je zdej na vrst druga story al ne? šizda...kaj se spravlate k nečemu ko pol sploh ne vete nič organizirat...pa vprašanja sploh ne piše pa nič hahaha fail...sorry nisn vas hotla užalt sam me to ful mot in jas sem fulkritičen človek na igrah tko., da pazite se me, ker sem fulj stroga...ampak včasih pa kje tuji popustim tko, da btw nisem tko slab človek kot se zdi v tem komentarju...
03. januar 2013
u117477
u117477
sej bojo ZDAJ!!!! a sem morala ob 9ih dat vprasanja
03. januar 2013
u117477
u117477
no prvo vprasanje je pri zgodbici z jako sva se vpisala na... od te zgodbice bo prvo vprasanje zdaj takoj
03. januar 2013
u117477
u117477
kaj je ucitel razderil.napisi ce zelis
prva zgodba
03. januar 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg