Forum
napisala bom par zgodbic pa ce mi lahko tut dajate predloge
13. julij 2011
v New Yorku je bila ena od najlepsih sol imenovona___________...v to solo je prsla nova ucenka z imenom maja
noben jo ni marau ker je bila drugacna od drugih. bila je tudi zelo lepa zato so bile nekatere punce lobusumne.
drugi dan je imela likovno prisel je se en nou ucenec mark ker nobena ni hotela sedeti zraven maje je biu en sedez prost zraven nje seveda se je mark tam tudi usedel. use punce so bile takoj zatreskane vanga kar mu ni blo usec. majo pa ni zanomaw (še)...
nasledni dan...(se nadaljuje jutr) aja pa slikca13. julij 2011


13. julij 2011
grem kr eno drugo ta je bedna
no nism si jst zmisnla ampak usaj je po resnicnm
Gejša
Življenjska zgodba gejše po knjižni uspešnici Arthurja Goldena
Leta 1997 je pisatelj Arthur Golden bralcem ponudil omamno in vznemirljivo zgodbo o skrivnem svetu v svojih uspešnici Gejša (Memoirs of a Geisha). Epska romantična pripoved je bila kar dve leti na lestvici najbolje prodajanih knjig New York Timesa. Dogajanje je postavljeno v skrivnosti svet, ki se še danes zdi čaroben. Začne se v letih pred drugo svetovno vojno, ko japonsko deklico iztrgajo iz naročja revnih staršev in jo odpeljejo v hišo gejš, kjer dela kot služabnica. Kljub izdajalski tekmici, ki ji skoraj zlomi duha, se deklica razcveti v legendarno gejšo po imenu Sayuri. Prelepa in vešča š
Gejša se prične leta 1929, ko je zlata doba gejš skoraj pri koncu. Povedana s stališča izginjajočega sveta je zgodba postavljena v namišljeni hanamači ali okrožje gejš. Ko Sayuri (Ziyi Zhang, Prežeči tiger skriti zmaj, Ful gas 2) vstopi v ta prepovedani svet, ji povedo, da gejši ni dovoljeno ljubiti ali slediti svoji usodi. Njena mentorica, legendarna gejša Mameha (Michelle Yeoh – Jutri nikoli ne umre, Prežeči tiger, skriti zmaj), razume omejitve intimnega odnosa s posebnim pokroviteljem ali danno, in Sayuri nauči, kako mora skrivati čustva. Za razliko od Sayurine nasprotnice Mastsumomo (Gong Li) Mameho ve, da si prava gejša ne more privoščiti strastnih čustev do kateregakoli moškega. Vendar Sayuri ne more pozabiti trenutka nepričakovane dobrote, ki ga je izkusila v rani mladosti. Spomin na ta trenutek lebdi kot privid in ji pomaga prestati leta trpljenja. Ko se ozira nazaj v preteklost, se spominja deklice, ki je bila bolj pogumna, kot si je mislila, in razmišlja, da to niso ne spomini cesarice ne kraljice.
15. avgust 2011
To so spomini drugačne vrste
Mineko Iwasaki, ki so jo slavili kot najuspešnejšo gejšo njene generacije, se je pri rosnih petih letih podala z rodnega doma v svet gejš. Naslednjih petindvajset let je živela življenje, polno neverjetnih zahtev poklica in bogatih plačil. Naučila se je obrednih navad in govorice gejš ter preučevala starodavne umetnosti japonskega plesa in glasbe. Očarala je kralje in prince, najuglednejše gospodarstvenike in mogotce iz sveta zabave in nekateri od njih so postali njeni najbližji prijatelji. Z izjemnim ponosom in odločenostjo si je pridobila sloves ene najbolj cenjenih gejš v zgodovini Japonske in ene od zadnjih mojstric danes izumirajoče umetniške oblike.

V pričujoči knjigi Mineko Iwasaki pripoveduje svojo zgodbo, od zgodnjega otroštva, do intenzivne in hkrati privilegirane vzgoje v Iwasakijevi okiji, prek obdobja, v katerem je slovela kot gejša, in končno do odločitve, da se pri devetindvajsetih upokoji in poroči, kar je naznanilo propad kulture gejš. Mineko oživi lepoto in čudeže Gion Kobuja, kraja, ki je "obstajal v ločenem svetu, v posebnem kraljestvu, katerega poslanstvo in identiteta sta bila odvisna od ohranjanja častitljive starodavne tradicije". Opisuje, kako je soobstajal v povojni Japonski, v času, ko je bila dežela priča koreniti preobrazbi iz postfevdalne v moderno družbo.

"Pojavlja se veliko skrivnosti in neresnic v zvezi s tem, kaj pomeni biti gejša. Upam, da bo moja zgodba v pomoč pri odstiranju resnic in hkrati opis te edinstvene sestavine japonske kulturne zgodovine," piše Mineko Iwasaki.

Knjiga, Jaz, gejša, je prva te vrste, saj počasi odstira tančico s poklica gejše. Modro in občutljivo povedana zgodba je resnična zgodba o lepoti in pogumu ter o času in kulturi, ki se le redko odkrijeta pred zahodnim svetom.

MINEKO IWASAKI, rojena 1949., se je začela umetnosti plesa in etikete učiti pri petih letih. Kmalu po tem, ko je postala gejša, so jo razglasili za najboljšo gejšo kjotske četrti Gion Kobu. Na tem položaju je ostala do upokojitve pri devetindvajsetih letih. Danes, pri triinpetdesetih, ima hčerko in z možem živi v kjotskem predmestju.
15. avgust 2011
to je ta punca k je pol postala gejsha najprej ni vedla kaj je to njeno sestro so nekam dal pol sta hotli pobegnt blablabla njena sestra je rekla da se dobita pr mostu ampak se nista ker je pol pobegnla
to je ta puncka k je postala gejsa
15. avgust 2011
http://wallpaper-s.org/78_~_Zhang_Ziyi%2C_Memoirs_of_a_Geisha.htm
15. avgust 2011
15. avgust 2011
to je pa trailer
15. avgust 2011
ja vem beda
29. november 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg