Forum
Živjo,
to bo moja druga zgodbica, malce drugačna od prejšne. Bo precej bolj žalostna na trenutke in drugače je zgodba precej resnična. (po mojih lastnih izkušnjah) No vsaj osnova zgodbe je resnična, veliko stvari je spremenjenih in dodanih, nekaj pa je odstranjeno.

Glavna oseba: Klara

Starost: 23 let
Študentka na fakulteti za socialno delo
Prosti čas: Tek

Zgodbo bo pripovedovala Klara. Življenje se ji po štirih letih zveze s fantom totalno spremeni. Šla je čez nekaj težkih izkušenj in se mora ponovno postaviti na noge. Preživlja čas na tetini domačiji, kjer skuša preboleti svojo bolečino. Njeno življenje se obrne v popolnoma nepričakovano smer.
05. april 2013
u50889
u50889
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT!!!!!!!!!!!!!
WIiiiiii prva sm!!!
05. april 2013
še dva nexta bi želela, potem bom pa nextala
05. april 2013
u111191
u111191
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext

neeeeeeext
zdej lahko nadaljuješ
05. april 2013
Next, pa imaš dva next, zdaj pa res next
05. april 2013
nexttt : )
05. april 2013
iiiii ful hvala kok se je zdele nextov nabral
sam opozarjam vs da ta zgodbica bo res ful drugačna, povejte mi prosim če vm je všeč k če nav pol nam nextala.

evo prvi del:

Poletje 2012 je ravno v sredini julija. Vroče je, sonce, morje, plaža, sladoled, vsi se veselijo poletnega
ozračja in načrtujejo kam bodo šli na dopust. Saj za večino je to najbolj veseli poletni čas, sploh za mlade ko imajo počitnice. Toda zame niti ne toliko. Sedaj gledam po hribu navzdol in imam razgled celega mesta pred sabo. Premlevam o dogodkih, ki so se mi zgodili čez noč naenkrat in ne morem verjeti, kje sem pristala sedaj. Če bi mi kdo kaj takega napovedal pred enim letom, bi se sigurno še smejala.
To poletje mi je prineslo veliko bolečino. Mislila sem, da bo fizična večja, ampak jo je psihična premagala. S fantom sem bila v zvezi štiri leta, ko sva se razšla. Razhod zame niti ni bil toliko boleč, kot zanjga. Zavedam se, da je od tega komaj en mesec, ampak ni več šlo naprej. Zveza je postajala enolična, dušila sem se v njej in več kot le prijateljskih čustev do njega nisem čutila. Je pa bila še ena cena, za katero moram plačevati še sedaj. Zanosila sem. Zavedala sem se, da otroka nikakor ni dobro obdržati, sploh ker sem imela že problem zvezo s fantom obdržati, finančno popolnoma nezmožna skrbeti za otroka, absolutno premlada in ni bilo velike želje po otroku. Odločila sem se za splav in se veliko pozanimala še prej preden naredim to stvar. Fantu nikakor nisem povedala, da sem noseča, ker sem se bala da bi obdržati hotel otroka. Vem, da sem mu bila dolžna povedati, ampak sedaj je kar je. To je ena izmed stvari, ki me najbolj matrajo ta trenutek. Naslednja je splav. Seveda se ne počutim dobro, potem ko sem ga naredila. Počutim se kot morilka, ki je nekoga ubila. To da me sedaj močno boli v trebuhu, vsakič ko se malo bolj naprezam dojamem kot kazen, ker sem naredila splav. Še hočem da me boli, želim se kaznovati zato kar sem naredila.
Sedaj sedim na klopci in imam čudovit razgled pred sabo nad celotno okolico mesta. Danes sem prvič šla ven na ta mali hribček, ki je zame kar pošteni fizični zalogaj. Nisem sploh iz teh krajev. Tukaj sem na počitnici pri teti. Šla sem pod pretvezo, da sem si nategnila mišico v nogi in bi mi domači zrak dobro del. Verjeli se mi je in oba z njenim možem sta me prijazno sprejela. Oba sta stara nekaj čez 60 let in izredno prijazna do mene. Nazadnje sem bila tukaj, ko sem bila čisto majhna.
Zraven mene ob klopci pa sedi še eno prekrasno bitje. Lajka je njeno ime.

LAJKA
Nemški ovčar, ki je bila dolga leta zaposlena na policiji. Mož od tete je upokojeni policaj in pod svoj dom je sprejel Lajko, ko se je upokojila iz zdravstvenih razlogov. Ima namreč raka in ker nič več ne pomaga so se odločili, da jo bodo v naslednjih dneh dali uspavati. Sedaj ji še želijo zadnje dni čimbolj polepšati. Z mano je rade volje šla na sprehod. Zmožna je veliko časa prehoditi, vendar ko je konec sprehoda, se takoj uleže in miruje, ker je bolečina prevelika. Nisva prehodili veliko, ker jaz nisem mogla veliko hoditi. Še celo prehitevala me je pod potjo. Sedajle obe počivava na klopci in vsaka po svoje trpiva v svoji fizični bolečini. Božam jo po glavi in ustreza ji. Uležem se na klopco, ker me je spet močno zagrabilo v trebuhu. Še malce slabotno se počutim, upam da bo čimprej minilo.
Ležim že nekaj časa z zaprtimi očmi, v glavi premlevam pretekle dogodke, ko naenkrat zaslišim glasen lajež. Odprem oči in samo obrnem glavo v smeri, kjer je prihajal glasen lajež. Zagledam kako proti nama pridivja nek pes. Po videzu bi rekla, da je kakšen lovski pes bele barve. Probam se spraviti v sedeč položaj, toda ker se prehitro usedem, se mi pred očmi kar malo zavrti. Lajka kot natreniran pes nanjga nič ne reagira. Samo prestavi se v drugačen položaj, ki mu da vedeti da se ga ne boji in ga gleda v oči. Drugi pes se ustavi na mestu in še kar bevska v Lajko. Joj kako je zoprn ta lajež, kaj ga lastniki res ne znajo primerno vzgojiti. Zatem priteče še nek fant, ki je očitno njegov lastnik. Skuša umiriti svojega psa in ga spraviti stran. Meni nič ne reče, kar se mi zdi čudno. Lahko bi se vsaj opravičil, če ne drugega. Nevem zakaj, ampak kar meni zletijo besede iz ust, pa ponavadi nisem osorna ali nesramna do drugih. Rečem: »Vsak bi imel psa, toda le redko kdo ga zna vzgojiti.« Fant me med krotenjem svojega psa pogleda s takim pogledom, kot da me bo ubil s svojim pogledom in mi odvrne: »Bi mi rada kaj povedala?«
Vredu, si mislim pri sebi, ne bojim se te. »Ne.« Mu dam kratek odgovor in se mu zlobno nasmehnem. Še bolj me predre s svojim pogledom in pogleda od vrha do glave.«Pridi Ares greva od tukaj.«

ARES
Reče svojemu psu in ga le uspe odtrgati. Ne da bi me prenehal gledati, gresta s psom naprej gor po hribu. Ker se boljše počutim, se odločim, da bom tudi jaz odšla z Lajko počasi proti domu. Počasi vstanem in se odpraviva navzdol po hribu. Po nekaj korakih začutim, da se mi močno zavrti v glavi in pomislim, da me še močno sonce dodatno izdeluje. Ne morem se obdržati na nogah. Pred očmi rata tema in padem po tleh. Slišim Lajko kako začne na ves glas lajati, še zmeraj sem pri zavesti, to je dober znak. Po eni strani upam, da tisti fant ne bi slišal Lajkinega laježa, ker bi se verjetno vrnil. Vem, da se lahko poberem tudi sama, čeprav pomoči se ne bi branila, ampak po mojem nesramnem vedenju dvomim, da bi mi hotel pomagati.
05. april 2013
next..... Ta fant in ona bosta ziher nekaj imela. In mislim, da se bo njegov pes obrnil in on bo prisiljen it nazaj in ji bo pomagal, saj je vendar človek, kaj ne. In ziher se njena teta in stric in njegovi poznajo in se bosta veliko krat videla
06. april 2013
neeeeeeeeeeeeeeext
06. april 2013
u111191
u111191
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
06. april 2013
u73295
u73295
Neeeext
06. april 2013
Hvala za nexte in ker berete zgodbico
Kayice- spet si večinoma kr zadela, sam ta glavn point zgodbe bo šele počasi postopoma prišel

naslednji del:
Ležim na hrbtu. probam globoko dihati, se čimbolj sprostiti in priti k sebi. Lajka še naprej laja, vem da hoče pritegneti pozornost drugih, ampak v tem kraju skoraj ne vidiš žive duše. Primem se za glavo in se skušam počasi dvigniti v sedeč položaj. Takrat priteče prvo lajajoči od prej do mene in sedaj z Lajko oba skupaj lajata. Prisežem da me bo od njunega skupnega laježa sedaj razneslo glavo.
»Si ti vredu, se vredu počutiš, potrebuješ zdravnika?« Pride še fant od prej do mene in mi pomaga pri podpiranju hrbta, ko se usedem.«Vredu sem hvala, le malo se mi je zavrtelo. Nizek pritisk imam.« Se zlažem, saj ne morem kar tako povedati, to je čisto normalno od splava. Nato si ga ogledam. Rekla bi, da je nekaj let starejši od mene in za par sekund, ko pogledam v njegove oči, bi prisegla da je nekaj nenavadnega v njih. Nekaj kar ne vidiš vsak dan pri ljudeh, tako steklene delujejo, žalostne. Psa končno nehata lajati, odleže mi. Fant je ves čas sklonjen dol pri meni in me budno opazuje. Poskušam se mu za silo nasmehniti in rečem, da sem že bolje. Vstanem, pri tem me drži za roko in podpira. Zahvalim se mu za pomoč, on pa mi ponudi, da me lahko spremlja do kjerkoli že. »Hvala, ampak bom zmogla sama.« Mu odgovorim, ter se še poslovim od njega. Oddidem dol po poti, Lajka hitro priteče za mano. Vem, da fant še gleda za mano, če mi bo šlo po poti.

LEON
Ampak glej ga zlomka, takrat me v trebuhu ponovno zvije, kar se mi konstantno dogaja, samo ta krč je res močan, primem se za trebuh in sklonim. Ne morem ignorirati bolečine, premočna je. Oprimem se bližnjega drevesa, ko je fant že ob meni. »Karkoli je že s tabo narobe, ti ne moreš hoditi sama. Podpiral te bom, da boš lahko hodila.« Mi reče, nato me močno prime okoli ramen in mi pomaga pri hoji navzdol po hribu. »Hvala ti za pomoč.« Se zahvalim, z njim takole hoditi je bilo veliko lažje. Povem mu do katere hiše moram priti in do tja imava čisto malo še. Pove mi, da mu je ime Leonard, ampak ga vsi kličejo Leon. Tudi sama se mu predstavim in razložim tako kot ostalim, da imam nategnjeno mišico. Zgleda, da mi verjame. Prispeva do hiše, kjer živi teta z možem. Vpraša me, kako to da sem iz tukaj, ker me ni še nikoli videl. Razložim, da sem samo na počitnicah pri teti. Ponudi se še, da me bo pospremil po stopnicah, ki so res dolge, da lahko prideš v hišo. Teta in mož sta nekam odšla, ker njunega avta ni bilo nikjer parkiranega. Sama se kot klada takoj zvrnem na kavč, oba psa pa se veselo podita po kuhinji. Leon mi pove, da teto pozna le bežno, on živi nekaj metrov stran od tukaj. Skuha mi še čaj sam od sebe, čeprav ga vljudno zavrnem, že tako je dovolj naredil danes zame. Poda mi skodelico, ob tem pa se mu opravičim, če sem bila na hribu preveč nesramna. »Je že vredu.« Se mi zadržano nasmehne, potem pa se zagleda dol proti kavču. Še sama pogledam in vidim res celo mlako krvi. Shit, očitno sem začela močno krvaveti, to ni dober znak.
»Ti občutno preveč krvaviš za moje pojme, to ni značilno za menstruacijo.« Me zaskrbljujoče vpraša Leon.
07. april 2013
u50889
u50889
Haha menstra
NEEEXT!!! dANES SE FUL SLABO POČUTIM AMPAK ME JE TVOJA ZGODBICA MALO RAZVEDRILA : )
07. april 2013
u111191
u111191
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext
07. april 2013
Next... upam, da zaradi krvavitev ne bo umrla
07. april 2013
neeext
08. april 2013
u120926
u120926
NEXT!!!
11. april 2013
u50889
u50889
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEXT!!!!!!!!!!!
11. april 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg