Forum
u30300
u30300
zgodba o michaelom jacksonom kako je umrlampak ni dolga kratka sam en del je nt.a napišem?

a napišem?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

19. februar 2011
u30300
u30300
24. junij, 14.30: Prve strani večine ameriških časopisov 'okupirajo' zgodbe o ekonomski krizi in padcu prodaje nepremičnin … Michael Jackson se je zbudil in zapusti eno od osmih spalnic najete vile na Beverly Hillsu. Čeprav je zunaj krasen dan, je v Michaelovi sobi še vedno prižgano gretje. Težke baročne zaveze so popolnoma zagrnjene, sonce nima vstopa v velike sobane, opremljene v stilu pozne renesanse. Spanje … Michael ima že nekaj časa hude težave z nespečnostjo. Najbrž se zaveda, da je 50 napovedanih koncertov res nekoliko preveč. Michael ve, da so vse vstopnice razprodane … Prvi šov bi moral biti 13. julija v londonski Areni.

15.00–19.00: Michaela čaka zelo naporen dan. Vaje za šov, ki nosi naslov This is it. Pred vajami mu osebni kuhar pripravi lahko večerjo, ki jo poje s svojimi otroki. Njegova zadnja večerja je tuna, zelenjava in korenčkov-pomarančni sok. Pred večerjo je obvezna molitev.

19.00: Michael sede v svoj temno modri cadillac escalade. Za volanom je Faheen Muhammad, ki skrbi za Michaelovo varnost in tudi za to, da ima Michael vedno na razpolago dovolj visoke doze svojega 'mleka' … Tako namreč pop zvezdnik imenuje propofol, zelo močno uspavalo, ki deluje tudi protibolečinsko.

19.30: Michael prispe v Staples Center Areno, ki jo je izbral za naporne vaje in kjer bo čez 12 dni tudi njegov pogreb. Sprejme ga direktor logistike Alberto Alvarez.

20.30: Jacko je energičen … Brezhibno izpelje program, Dorian Holley, sicer direktor spremljevalnih vokalov, je navdušen. »Kot nekoč … Michael je zapel kot nekoč!«

22.00: Vaja s plesalci. Zaplešejo na note Thrillerja. Kriyss Grant, ena od plesalk, je navdušena: »Michael je v ekstazi,« pove.

24.00: Čarovnija se še vedno ni razblinila. Zaplešejo na skladbo Earth Song. Michael se zahvali vsem plesalcem, nekatere celo objame. Pravijo, da so ga prvič videli takega: »Hvala vam, hvala vam … Bog naj bo z vami,« še reče in odide.
Michael Jackson - konferenca
Michael Jackson je na tiskovni konferenci deloval poln energije in volje do življenja ... Le nekaj mesecev kasneje pa je tragično preminil.

0.30: Vrne se domov. Prijazno pozdravi gručo oboževalcev, ki ga nestrpno čaka pred vrati razkošnega domovanja. Osebni stražarji ga pospremijo vse do stopnic, ki vodijo v zgornje prostore, kjer so spalnice. Nihče nima vstopa v spalnice … Nihče, razen njegovih otrok in seveda doktorja Murraya.

25. junij, 01.30: Nasmeški in dobra volja prepustijo mesto utrujenosti, bolečinam, slabemu počutju. Kar na enkrat ni več isti Michael. Rad bi spal, a ne more. Poišče pomoč … Doktor Murray je vedno ob njem. Najprej mu da 10-miligramski valium.

02.00: pomirjevalo mu ne pomaga. Michael se pritožuje. Zdravnik se odloči za 2 mimigrama lorazepama direktno v žilo.

03.00: Michael je še zmeraj buden. Murray se odloči, da bo poskusil z drugim uspavalom. Tokrat mu da 2 miligrama midazolama.

05.00: Svita se … A Michael še ne spi … Z odprtimi očmi leži na postelji. Zdravnik mu da novo dozo – spet lorezapam.
propofol
Zdravilo, ki je Michaela ubilo ... (Foto: Reuters)

07.30: Michael je popolnoma izčrpan … Ne najde svojega miru. Zdravnik mu da še eno dozo midazolama. Hiša zaživi … otroci vstanejo, gospodinje so že na delu … V kuhinji pripravljajo prve obroke … Michael že umira.

09.00: Michael je popolnoma bled. Ob njem so kisikove jeklenke … Ni pa opreme za oživljanje … Edina stvar, ki je zdravnik ni zahteval, ko je prevzel Michaela v svoje roke.

10.40: Michael joče, se pritožuje … Zdravnika roti, naj mu da njegovo 'mleko', edino stvar, ki mu dejansko lahko pomaga … Tudi Murray je utrujen. Ugodi mu. Michaelu kar v žilo 'izstreli' 25 smrtonosnih miligramov propofola.

10.50: Zdravnik se oddalji … Gre v kopalnico. Le za kratek trenutek, kot kasneje pove policiji.

10.52: Vrne se k Michaelovi postelji in ugotovi, da kralj popa ne diha več.

11.18: Murray pokliče na svojo kliniko v Las Vegasu, kasneje pokliče nekega pacienta in potem še prijatelja.

12.13: Michael še vedno nepremično leži na postelji. Murray pokliče svojega asistenta, a Williams mu ne odgovori. Murray mu pusti sporočilo: »Takoj me pokliči, takoj!«
Conrad Murray
Conrad Murray je končal na zatožni klopi ... (Foto: Reuters)

12.15: Williams vrne klic. Zdravnik mu pove: »Teci, gospod Jackson je imel zelo grdo reakcijo. Grdo reakcijo!« Asistent pokliče Michaelove telesne stražarje, pokliče tudi logističnega direktorja. Alvarez priteče po 'prepovedanih stopnicah' … Tam sreča Princa in Paris, v solzah. Otroci morajo stran! Alvarez pokliče reševalce: »Nek gospod potrebuje pomoč. Ne diha več!« Reševalcem ne razkrije pacientovega imena.
19. februar 2011
u30300
u30300
evo to je vse
19. februar 2011
u151370
u151370
omg kok žalostno
14. april 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg