Forum
u121612
u121612
Heeeeej < 33
Amm odločila sem se nappisat zgodbico. Uglavnem to zgodbico sm že nekrat pisala ampak sem napisala samo prvo pogalvvej, mi je bla pa idej zelo ušeč in sem pač hotela nadaljevat, tko da ja < 3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.POGLAVJE-Kako? Kaj in Zakaj?

"Ne, ne in NE," sem vpila in z nogo topotala po parketu. Kako sta mi lahko to naredila, kako?
"Katy, pomiri se!" mi je nenormalno mirno odgovoril moj oči, Andraž.
"Pomirim naj se. Pomirim! Zdaj bom morala živeti v tej zamazani majhni hiši in vsako nedeljo hoditi k maši namesto, da bi se dobila z mojimi super kul prijatelicami. Ne bom več morala hoditi v nakupovalno središče Green Glades, ki je veliko kot cela Ljubljana in obiskovala drogerijo Boots. Ne bom mogla v zabaviščni park Six Flags z mojimi prijatelji in se tam noro zabavati! Ne bom se več mpgla obleči v moje lepe kopalke, pograbiti srf in se pognati v nežne kalifornijske valove na Long Beach-u. Zdaj bom živela v tej majhni Sloveniji, namesto, da bi uživala v mojem pravem domu, v Los Angelesu," sem zadihano govorila in še vedno topotala po parketu.
"Katy, tukaj ti bo super! Spoznala boš nove prijatelje..." svoji mami Mollie nisem pustila dokončati.
"In hodila v zanikerno šolo!" odkorakala sem v svojo novo sobo, ki je bila trikrat manjša od tiste v LA-ju in se zaklenila. Po licih so mi spolzele solze.
Priznam, da sem razvajenka, priznam. Mami in oči sta mi vedno naredila vse. Zdaj pa je z mojim življenjem konec. Konec.
Vrgla sem se na posteljo.
No da vam povem, kaj se mi je zgodilo. Moja starša sta se spoznala na Dunaju v Avstriji, ko se je moj oče iz Slovenije preselil na Dunaj. Moj oče je slovenec, mami pa Američanka. Zaljubila sta se in moj oče se je odločil, da gre živeti v Ameriko. Potem sta dobila mene. Bogati smo in v Los Angelesu smo imeli vilo in tam sem imela svojo lepo sobo in vse ampak zdaj, zdaj nimamo ničesar več. Velikokrat smo hodili na obiske v Slovenijo, k mojim sorodnikom in oče me je naučil tekoče slovensko, prav tako mojo mamo, čeprav tega jezika nisem dostikrat uporabljala. Danes je božični večer in starša sta mi rekla, da imata zame prav posebno darilo. Pričakovala sem karto za Karibe. Ampak je ni bilo. Povedala sta mi, da se bomo za zmeraj preselili v Slovenijo in živeli bomo pri očetovih starših. Z mojo babico, dedijem, teto in mojo sestrično. Imajo hiše, ampak niti probližno tako veliko kot je bila naša. Ima pritličje in še tri nadstropja. Dedi in babica živita v pritličju, teta in sestrična pa v prvem. Drugo in tretjo pa bo zdaj naše. Ja to se mi je zgodilo na božični večer.
"Katy?" je nekdo potrkal na moja vrata. Sklepala sem, da je mami.
"Kaj?" sem jezno odgovorila in si hitro obrisala solze.
"Lahko vstopim?" me je vprašal glas na drugi strani vrat.
NE je govoril glas v meni.
"Ja lahko," sem odgovorila.
"Lahko odkleneš?" me je spet vprašal glas. Pa kaj še želiš? Zlato uro in glasbeno željo? Odmajala sem se do vrat in jih odklenila. Pred njimi pa nisem zagledala mami, ampak teto. Ime ji je bilo Amadeja. Še bolj sem se namrščila.
"Kaj je?" sem jo jezno vprašala.
"Mislila sem, da bi te potolažila. Saj je v Sloveniji tudi lepo," je predlagala. Aja, kaj pa je tukaj lepega?
"Ne potrebujem nobene pomoči," nisem bila niti malo olikana.
"No potem pa nič," je rekla in zapustila mojo sobo. Sovražila sem moje slovenske sorodnike. Saj so bili prijazni, ampak niso bili tako dobri kot Ameriški. Niso! Kako naj se šestnajstletno dekle sprijazni s tako usodo?

Jst:----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
okey, kaj mislte?
19. februar 2013
u93404
u93404
jače.!!! zgodbica je the best! in, jaa moraš nextat čim prej.!!!!!!!!!!!! kook si se lohk tako dobro spomnila?
19. februar 2013
u121612
u121612
Ammm, ubistvu je to pou resnično. ammm samo da jst živim v SLO moja stric pa teta (k sta v tej zgodbici kt andraž pa Mollie) pa v La-ju. In sm samo zamenala vloge.

Bom jutr nextala, oblubim < 3
19. februar 2013
u93404
u93404
huudo. pa komi čakam na next.!
20. februar 2013
u123401
u123401
next
20. februar 2013
u121612
u121612
2. POGLAVJE - Še eno presenečenje...

"Adijo Amerika," sem potiho smrkala in gledala čez okno v letalu. Še zadnjič smo šli v Ameriko po naše stvari, ampak vrjetno jo bom še kdaj prišla obiskat. Los Angeles mi je izginjal izpred očmi. Nisem vedela čez koliko časa jo bom spet videla. Nisem.
"Boste zajtrkovali mlada dama?" me je ogovorila stevardesa. Vzdihnila sem.
"Da," sem odgovorila in predme je postavila pladenj z marmeladnim rogljičkom in pomarančnim sokom. Nikoli si nisem mislila, da bom zapustila Ameriko. Nato sem si v ušesa vtaknila slušalke Ipoda in se igrala z žico, ki ju je povezovala."Katy kako se počutiš?" me je vprašala mami. Nisem ji odgovarjala. Že od božiča ne. Od takrat, ko sta mi povedala. Samo skomignila sem.
"Veš v Sloveniji je zelo lepo. Vsako nedeljo po maš bomo lahko šli na kakšen hrib veš? Uživala boš. Boš videla," je čisto mirno govorila, kot, da zdajle sploh ne zapuščam svoje domovine in svojih prijateljev. Ne, ne kje pa. Prekipelo mi je.
"Si sploh predstavlajaš, da s tem splavajo po vodi tudi moje sanje o modnem kreatorstvu?" sem jo nadrla.
"Katy! Obnašaj se," je rekla potiho. Bila je jezna, a me ni čisto nič brigalo.
"Jaz naj se obnašam, s tem pa da se selimo v to zanikrno državo pa ni nič narobe, v Sloveniji v modnem kreatorstvu nihče ne uspe, že v Ameriki je težko, ampak v Sloveniji je nemogoče! Si že slišala za kakšnega slovenskega modnega kreatorja?" drla sem se ampak na srečo je bilo letalo skoraj prazno.Poleg mojega očeta, ki je spal, mene in mame je bilo le kakšnih dvanajst ljudi. Seveda kdo pa bi letel v SLovenijo.
"Pridi," mi je rekla in me prijela za roko. Zvlekla me je do wc-jev in zaprle sva se v enega od njih. Bil je majhen in seveda sva težko stale tam.
"Katy, zdaj pa me poslušaj," je začela mirno. Prekrižala sem roke na prsih in jo kljubovalno pogledala.
"Neboš modna kreatorka, poglej z očetom sva se pogovorila in res je težko uspeti, in vem da je to v Sloveniji še težje, zato sva te vpisala na navadno gimnazijo. Seveda pa je na njen veliko krožkov katere lahko obiskuješ in mogoče bi morala preiskusiti tudi kaj novega," je čisto mirno povedala. Ostala sem brez besed. Gledala sem jo in se hkrati ščipala, da bi ugotovila če mogoče le sanjam, a sem bila še vedno stisnjena ob steno letalskega wc-ja.
"K-A-A-J?" sem vprašala. Samo prikimala je.
"NE! TEGA PREPROSTO NEMORETA STORITI! KAJ VAMA JE? DA MI UNIČITA ŠE ENE SANJE, MAR NI BILO DOVOLJ DA STA ME SPRAVILA SEM?" sklepala sem da se me sliši na drugi konec letala.
"Katy..."
"NIČ KATY. SAMO KATY TO, KATY TRETJE. KAJ PA JAZ? SE MAR NESMEM SAMA ODLOČITI KAJ BOM POČELA V ŽIVLJENJU!"
"KAT!!!" tako me je poklicala samo kadar je bila zares jezna, s tem mislim besna. V trenutku sem utihnila.
"Sita sem že kreganja in pregovarjanja. Tako sva se odločila in tako bo, ko boš stara 18 pa zaradi mene delaj kar hočeš! Zdaj pa greva ven,"
Odklenila sem vrata wc-ja in se sprehodila do svojega sedeža. Beda.
20. februar 2013
u93404
u93404
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeext.!!!!!!!!!!!!
20. februar 2013
u108028
u108028
Néxt.<33
21. februar 2013
u121614
u121614
Neeeext!! :''3
27. februar 2013
u121612
u121612
*BRIŠEM PO VSEJ VRJETNOSTI*
27. februar 2013
u123401
u123401
next
16. marec 2013
u123401
u123401
Srry kr oglašujem sam bi kdo sodeloval?
http://www.igre123.com/forum/tema/glasujte-za-lepso-zival-)/52197/
16. marec 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg