Forum
u159705
u159705
Hellow!
Ta tema bo govorila o bisexualnosti, homosexualnosti, transsexualnosti, panasexualnosti, demisexualnosti itd. Pač o vseh vrstah spolne usmerjenosti na splošno. To temo se naredila zato, ker je preveč ljudi, ki ne razumejo oz. ne vejo točno kaj pomeni biti isto spolno usmerjen in zaradi svoje nevednosti na te ljudi sprošča svojo jezo in neodobravanje. Prosim, da ni na tej temi nobenega sovraštva, če vas kaj zanima napišite spodaj vprašanje in vam bom razložila po mojih najboljših močeh.
Če se kateri boji, tako imenovano, priti iz omare, z veseljem dam kakšen nasvet, kako povedati domačim, prijateljem, bližnjim o svoji spolni usmerjenosti.
Če vas zanima kar koli, samo vprašajte in se bomo o tem pomenili spodaj.
Če je kateremu preveč javno tudi, da bi spodaj napisal svoje zanimanje oz. probleme, mi pošlji sporočilo, pa se bova pogovorila zaupno. )

Koliko veš o različnih spolnih usmerjenostih?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

22. december 2013
u154174
u154174
mam par vprasanj ker ne vem glih kaj te beseda pomenijo

a mi loh razlozis kaj pomeni...

bisexualnosti
transsexualnosti
panasexualnosti
demisexualnosti

hvala za odgovore

osebno pa nimam nic proti ljudem ki so drugace usmerjeni vsak ima svoj pogled na svet in tega ga ne sme biti sram...
24. december 2013
u159705
u159705
bisexualnost- to je spolna usmerjenost pri kateri določeno osebo privlačita oba spola. npr. če je ženska bisexualka pomeni da jo spolno privlačijo tako moški kot ženske. obstajata pa tudi dve vrsti bisexualnosti. pri eni vrsti gre za to da je oseba samo radovedna in bi rada poskusila spolni odnos ali zvezo z osebo istega spola ni pa prepričana da bi imela z isto spolno osebo daljšo zvezo ali celo družino itd.

transsexualnost- to je ko je oseba na zgled in po postavi enega spola, sepravi fizično je enega spola, notranje ali psihično pa je drugega spola. to je dokaj težko razumeti, ampak ponavadi se take osebe npr. moški radi oblačijo v ženske obleke, ker se počutijo kot ženske in ne kot moški, kakor tudi na zunaj zgledajo. to nekako pomeni da so se rodili v napačnem telesu. NE smemo jih zamenjati za transvestite, ker je to povsem nova zgodba.

panasexualnost- to pomeni da oseba ne išče partnerja po določenem spolu ali izgledu. panasexualci so osebe, ki partnerja izbirajo na globlji ravni. iščejo tako imenovani "soul mate". osebo s katero se povežejo na psihični ravni in jim je vseeno ali je ta oseba ženskega, moškega ali trans spola. na partnerju ne iščejo izgleda ampak res najboljšega prijatelja oz. osebo s katero takoj začutijo globljo povezavo.

demisexualnost- to pomeni da oseba prav tako kot panasexualci ne išče določenega spola. sepravi da se zanima za vse spole, a za razliko od panasexualcev, demisexualce oseba ne bo začela privlačiti na zunaj oz. ne bodo bili spolno privlačeni od nobene osebe. to ne pomeni da so spolno zavrti, ampak pomeni, da bi radi imeli spolne odnose samo z določeno osebo, s katero bodo po nekaj časa razvili globoko duhovno vez in se bodo počutili pripravljene na ta korak. demisexualci se pravi niso spolno usmerjeni v noben spol, če niso čustveno in duhovno zelo navezani na določeno osebo, ki ni važno katerega spola je.

Upam, da je dovolj jasno napisano, če kaj ni jasno kar vprašaj
25. december 2013
Hey nocm bit nesramna sam od kje toliko ves o temu??
04. januar 2014
u159705
u159705
haha nisi nesramna pa večino vem ker sm pretty much gay (ne maram besede lezba tako da prosim ne je uporabljat) ostalo pa vem ker sm na internetu poiskala oz. se pozanimala
05. januar 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg