Forum
u59988
u59988
glasujte kera vem je najlepša zgodbica (je bolj za otroke)

a)Nekoč, ne dolgo nazaj, je živela deklica z imenom Minka. Njena največja želja je bila, da bi lahko obiskala druge planete. Nekega večera jo je mama pospremila v posteljo.

Bila je temna noč. Kar naenkrat se je Minka zbudila in pred sabo zagledala vilo, ki otrokom izpolnjuje želje. Ko je Minka to izvedela, se razveselila. Vila jo je popeljala med planeti.

Njun prvi planet se je imenoval Bon-bon. Ko sta pristali, se je Minka zelo začudila, saj so namesto dreves rastle lizike, namesto vode je bila čokolada in namesto rož sladkorna pena. Ko se je razgledovala naokoli, so mimo nje priskakljali trije čokoladni zajčki. Minka se je želela igrati z njimi, a jo je vila opozorila, da nimajo dosti časa.
Odleteli sta na planet Kultura. Na njem so se vsi ljudlje oblačili gosposko. Ženske so nosile dolge obleke, moški pa suknjiče s poglajenimi hlačami. Bilo je veliko gledališč in na oglasni deski so bili zapisani trije dogodki. Mimo nje sta se sprehodila celo Romeo in Julija.
Na Zemlji se je že danilo, zato sta se odpravili na zadnji planet, ki se je imenoval Pamet. Na njem so bili vsi zelo učeni. Vsaka družina je imela tri otroke in vsak otrok je bil pameten za tri. Imeli so veliko knjižnjic.
Čas jih je preganjal zato sta se odpravili na Zemljo. Poslovili sta se in Minka je zaspala. V šoli je to vsem povedala, a ji nobeden ni verjel.

b)

Tri princese

Pred mnogimi leti so živele tri princese. Prva je bila lepa in neumna, druga nesrečna in grda, za tretjo pa so mislili, da je neumna. Imele so mačeho, ki je bila čarovnica.

Nekega dne so šle na sprehod in videle mačeho, ko je delala napoj. Najprej so pomislile, da je z Marsa, nato pa, da je čarovnica. Tretja je vedela, da je čarovnica, ker jo je videla pred mnogimi leti . Takrat ji je rekla, da jo bo začarala v mizo. Vrnile so se v grad. Povedale so očetu, da se je poročil s čarovnico, ampak oni jim ni verjel. Naslednji dan so jo videle z metlo, ko je plesala po kuhinji, in so se zelo ustrašile.

Oče jim ni verjel niti besede. Princese so bile tako žalostne, da so odšle po svetu. Mačeha pa je bila srečna, ker je ne bodo več motile pri njenih čarovnijah.

Princese so hodile in hodile in srečale čudno žival - psamačko. Imel je glavo kot mačka, telo kot pes in rep kot mačka. Povedal jim je, da ga je začarala čarovnica. Princese so takoj pomislile na svojo mačeho. Pesmačka jim je povedal, da samo on ve, kakšen je urok. Takoj so šle v grad, a je bilo že prepozno. Gradu ni bilo več in mačeha je očeta spremenila v žabca. Pesmačka je povedal, da še ni prepozno in da vseeno lahko preprečijo čarovnijo. Izrekli so urok in čarovnice ni bilo več.

Pesmačka je postal spet človek, žabec se je spremenil v očeta in vsi skupaj so srečno živeli do konca svojih dni.
c)

TRI MUCE ŠIVILJE
Nekoč so živele tri muce. Bile so šivilje. Živele so v gozdu, sredi jase pa je bila hiška.
Nekega dne so se odpravile v mesto nakupovat. Tam so šle v trgovino kupit volno, sukance, blago in gumbe. Najstarejša muca po imenu Roxy je rekla, naj grejo še na pijačo. Srednji muci je bilo ime Fiora in je odvrnila, da bi šla, ampak ima stranko, ki ji je sešila plašč. Najmlajš je bila Miliy in tudi ona je imela stranko, ki jo gotovo že čaka.Torej so odšle domov.
Pred hišo so zagledale sedem vesoljcev. Ti so imeli velike glave, vsak je imel tri tipalke na glavi in bili so oboroženi.To orožje so bili korenček, sladoled, bonboni, čokolada, zvečilni gumi in največja je bila lubenica . Muce so se skrile in takoj sešile velik ščit in Roxy, ki je bila zelo hitra, je šla v mesto kupit orožje. Ko je prišla, so se obrožile in sešile še tri majhne ščite. Pripravljene so bile. Vesoljci so jih slišali, kako se pogovarjajo, in so začeli napadati. Muce so začele najprej postavljati ščit, nato so se za njim skrile ter napadle. Proti večeru je vesoljcem zmanjakalo orožja in lubenice so bile razstreljene na tleh. Muce so bile zelo vesele, ker so se vesoljci predali. Ko so odšli, so prišle stranke šivilj in so rekle, da so se dobro borile. Roxy, Fiora in Mily so se zelo čudile, ker so one vedele za borbo.
Stranke so jim povedale, da so bile vključene v računalniško igrico. To se jim je zdelo čudno.


č)

Medved in fant

Nekoč za devetimi gorami je bil gozd, ki je imel čudne sadeže. Ti sadeži so bili samo bonboni, lizike, čokolada, sladoled, tiramisu in palačinke.

Nekega dne se je po gozdu sprehajal fant, ki je hotel palačinke. Hodil je in hodil, dokler ni prišel k drevesu, ki je bil poraščen s palačinkami. Vzel je eno in jo pojedel. Čez nekaj časa je ugotovil, da se je zgubil. Jokal je in nato je videl hišico, ki je stala ob njem. Vstopil je v hišo in videl na stenah slike od medvedov.

Kmalu se je medved vrnil domov in fant se je hitro skril pod mizo, da ga medved ni videl. Čez nekaj časa se je medved lotil čistiti po svoji hiši in našel je fanta. Fanta je bilo strah. Medved ga je vljudno vprašal, kako mu je ime. Fant mu je rekel, da mu je ime Filip. Medved ga je vprašal, ali se je izgubil. Fant mu je rekel, da se je izgubil in ne najde več poti nazaj. Tedaj je pa medved vzel magično preprogo in je rekel fantu, naj se usede nanjo in fant se je usedel na preprogo. Medved je še fantu dal mošnjiček s sladkarijami in sta odletela visoko v zrak.

Fant je medvedu pokazal, kje živi, medved pa je šel nazaj v tisti gozd, kjer je živel. In fant je s svojo družino živel srečno do konca svojih dni.To je to.Glasujte zdaj

Ali boste glasovali?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

07. oktober 2011
u59988
u59988
ko se bo zbralo 20 glasov bom dala nasljednje 5 in tako se bo nadeljevalo dokler nebom imela več besednega zaklada
07. oktober 2011
a
08. oktober 2011
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg