Forum
Hojla
Jaz sem Caroline Bodmin in sem profesorica urokov, ter predstojnica Drznvraana.
K mojemu predmetu se lahko prijavi kdorkoli.
Prijavnica pa naj izgleda tako:
Rad ((če si ženski spol napiši rada)) bi se prijavil ((enako, torej prijavila)) na predmet uroki.
Moje ime je ________, pišem pa se ________.

Pri mojem predmetu se bo potrebovalo palico.

Delalo se bo tudi domače naloge in dodatne domače naloge, ki niso obvezne. Spraševanja pri meni so, prav tako pa tudi test po vsaki tretji lekciji. Referat bo le eden.

Če imate kakršna koli vprašanja, pa jih kar tule napišite.
Koda za vprašanja pa je:

Ime in priimek:
Številka vprašanja:
Vprašanje:

Na vprašanje lahko odgovori kdorkoli, ki pozna odgovor, s sledečo kodo:
Številka vprašanja:
Odgovor:

Mislim da je to vse, če pa se še česa spomnim, bom pa napisala
27. junij 2013
Rada bi se prijavila na predmet uroki.
Moje ime je Christine, pišem pa se Johnson.
27. junij 2013
Sprejeta
27. junij 2013
Rada bi se prijavila na predmet uroki.
Moje ime je Niky, kišem se Payne
27. junij 2013
Sprejeta
27. junij 2013
u125073
u125073
Rada bi se prijavila na predmet uroki.
Moje ime je __Ginny______, pišem pa se __Weasley______.
27. junij 2013
Sprejeta

Pozabla sm še dodat, da mi vse domače delo (dn, ddn, referati, testi) pošljite na ZS
27. junij 2013
u125073
u125073
referati - kaj je to?
27. junij 2013
u138306
u138306
Rad bi se prijavil na predmet uroki.
Moje ime je Harry, pišem pa se Potter.
27. junij 2013
Sprejet
27. junij 2013
Če v kratkem dobimo še enega učenca, bo lekcija takrat, če ne, pa danes zvečer
27. junij 2013
u125073
u125073
ok
27. junij 2013
Lekcija bo prišla, ampak ne vem še kdaj. Bom poskusila čim hitreje.
28. junij 2013
u125073
u125073
ok
28. junij 2013
Moje ime je Daisy, pišem pa se Rowling.
p.s. - če se ne bi smela prijaviti k dvem predmetom (torej bi se lahko samo k enemu) bom razveljavila prijavo, k sem že prijavljena k letenju (tko da upam da si lahko prijavljen k dvem predmetom<3)
28. junij 2013
Sicer nisem prepričana, da vem kaj misliš, ti vseeno povem, da se moraš prijaviti k najmanj enemu predmetu in največ k štirim.
28. junij 2013
ahaaa, huala.<33
tori sem prijauljena tut sm<3
~ prva lekcija pleaaaaseeee? :*
28. junij 2013
Ja si sprejeta

Prijave niso več mogoče. Se opravičujem. Če pa si res močno želiš prijaviti, pa me na zs kontaktiraj in se bomo zmenili, kako in kaj.

Lekcija pa prav gotovo pride še v današnjem dnevu.

Ker bom sedaj nekaj časa odsotna, mogoče nove lekcije ne bo dalj časa. Ampak saj ni nujno da je takoj po dveh tednih, kajti na pravi VB, kakor sem izvedela od Chrissi, se nekatere lekcije zamenjajo šele na en mesec. Tako, da ne sitnarit prosim, lepo
28. junij 2013
ammm...... mene tut zej neki časa ne bo, ker gremo z družino na morje, pa ne vem gdaj bomo nazaj.
28. junij 2013
aha.. bo torej še res dans prišla? ;D bo do polnoči? :*
28. junij 2013
Ja
28. junij 2013
Christine, se bova po zs-ju zmenili, prav?
28. junij 2013
ok
28. junij 2013
1. LEKCIJA
Kot ste že omenili lani v lekcijah so preprosti uroki najlažji možni uroki, ki obstajajo. Pri tem seveda govorim o tem, da so lahko za uporabo in ne rabimo imeti preveliko znanja in pa tudi ne rabimo biti preveč spretni, samo natančni.

V lekciji je bilo tudi že omenjeno to, da so vse uroke poskušali na živih čarovnikih in glede na to kako se je njihovo telo odzvalo na urok so potem določili v katero stopnjo oziroma kam pod težnost spada ta urok. Tudi gib s katerim izvedemo urok je natančno določen in če ga ne upoštevamo oziroma naredimo drugačnega, urok ne deluje. Palico moramo držati zelo nežno in fleksibilno ter se narahlo dotakniti predmeta, katerega želimo pričarati, videti mora tako kot, da se s palico sploh ne dotikamo predmeta. S palico pridemo do predmeta na hitro ampak vseeno elegantno. Naši gibi morajo videti lahki in ne trdi. Urok izrečemo še preden se dotaknemo (čeprav se ga ne) predmeta.

Sedaj pa bom še bolj podrobno opisala naslednje preproste uroke:

- Lumos: Pri tem uroku gre za to, da se konec palice začne svetiti. Uporabljamo ga kot nadomestno luč, če se slučajno znajdemo v temnem prostoru in želimo malo luči. Noruč Nerga pa je taisti urok uporabil tudi za to, da je zažgal papir. Njegov nasprotni urok je Nox o katerem bom govorila kasneje. Je zelo preprost in se ga uči že v prvem letniku Bradavičarke. Da ga uporabimo moramo palico v tisto pozicijo v kateri želimo, da se nam pokaže luč oziroma da začne svetiti. Lučka, ki sveti je belo modra a ima tudi malo rumenkastega odtenka. Ime izhaja iz latinske besede lumen, ki pomeni luč.

- Nox: Nox je nasprotni urok od Lumosa. Gre za to, da palica ugasne – lučka, ki je gorela ne gori več. Je tudi zelo preprost urok in se ga izvede isto kot lumos. Velja za proti urok (kar pomeni da je nasprotje nekega drugega uroka – da izniči drug urok). Tudi nox je dobil ime iz latinske besede nox kar pa pomeni noč.

- Alohomora: Ta urok se uporablja za odklepanje stvari – ponavadi z njim odklepamo kakšno ključavnico. Vendar se da z določenimi uroki narediti oz. zakleniti ključavnice tako, da jih z alohomoro ne moramo odkleniti. Urok se tudi že učijo v prvem letniku Bradavičarke. Hermiona je tudi zelo lepo naglasila, da moramo ime uroka izreči pravilno, če želimo da bi deloval. Palico moramo usmeriti proti zadevi (ključavnici), katero želimo odkleniti. Luč oz. urok je navidezne barve, lahko pa je tudi modro rumen. Ime izhaja iz dialekta, ki ga uporabljajo na zahodni Afriki, ki pa pomeni – prijazen do tatov.

- Accio: Gre za urok s katerim prikličemo razne zadeve. Seveda urok ne deluje, če je kakšna stvar začarana z mnogimi uroki, ki delujejo proti Acciu. Tisti, ki izvaja ta urok more vedet približno smer v katerem je ta predmet, ki ga želi. Več kot je predmet oddaljen, teži ga je priklicati in se nam včasih tudi zdi, da urok ne deluje. Ampak Hermiona pa je rekla, da nima veze koliko je oddaljen predmet, da če ga maš dobro v mislih ugledanega, da naj bi bilo klic predmeta enostaven. Tudi ime za ta urok prihaja iz latinske besede accio, pomeni jaz kličem.
- Perlatium Lebdiosa: Urok lahko štejemo kot težek ali pa ne. Odvisno katero stvar želimo dvigniti. Urok se uporablja za dviganje predmetov v zrak. Uči se ga že v prvem letniku Bradavičarke. Tudi pri tem uroku moramo biti pazljivi kako izgovorimo, ker če napačno potem ne bo delal. Elegantno zamahnemo s palico in to na hitro.

Torej preproste uroke uporabljamo, v različnih situacijah. Upam, da ste se v tej lekciji kaj naučili.
*******************************************************
1. DOMAČA NALOGA
Opiši svoj urok, ki si si ga ti izmislil, v Wordu na vsaj pol strani s pisavo Times New Roman in velikostjo 12. Nalogo napišeš v Word in nato kopiraš na zs. NALOGO MI POŠLJITE NA ZS!
1. DODATNA DOMAČA NALOGA
Odgovori na naslednja vprašanja S SVOJIMI BESEDAMI (če vidim, da je kopirano iz lekcije, sploh ne bom več pregledovala in se za DDN ne dobi točk, tudi, če so odgovori pravilni):
1. Iz kje izhaja ime uroka lumos?
2. Kaj po latinsko pomeni accio?
3. Na kateri 'strani' Afrike je dialekt, iz katerega izhaja urok alohomora?
4. Kakšen učinek ima nox?
5. Kakšen učinek ima perlatium lebdiosa?
29. junij 2013
Pozabila sem še dodati, naj ne bo slovničnih napak, razen če jih spregledate IN TO VELJA ZA VSE DN IN DDN, KI BODO V PRIHODNJE SLEDILE.
29. junij 2013
Če sem še kaj pozabila povedati, bom sporočila.
29. junij 2013
Rada bi popravila svojo napako: je perlatium lebdivisa, ne lebdiosa in prosim da uporabljate pravilni urok.
29. junij 2013
Perlatium lebdiosa je zelo podoben urok, perlatium lebdivisi, a razlika je le v tem, da lebdioso uporabljajo v višjih letnikih in je končna oblika lebdivise. Je precej zahteven in se ga je treba učiti s pametjo, predvsem pa se ga je treba dobro naučiti.
29. junij 2013
upam, da sem dobro nardiladn & ddn ?
29. junij 2013
Ti že pišem zs
29. junij 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg