Forum
Hej!
To bo neki takšnega kot knjige Agathe Cristie, sam da bodo napisane malo lažje razumljive. Pa slik NE BOM dajala, lahko pa se kdo odloč in jih daje. Sam ne kakšnih emotov in podobnega *****.
A naj pišem:
a) knjižnji jezik
b) pač tku kukr pišem zdele
01. januar 2012
1.DEL

Desiree Shoeefhene (Šofen se prebere by the potka) se je tisto jutro zazrla skozi okno v nov oblačni dan. Kako je lahko prenesla življenje v mračnemu Leedsu. Tako ali tako bo tam ostala le še en teden, noga pa jo skoraj ne boli več. V mislih so se ji še enkrat zavrteli dogodki pred enim mesecem. Pohod v gore, prepad, padec in nato samo še praznina. Zbudila se je v bolnici s poškodovanim gležnjem, terapevt pa jo je poslal na odvajanje, sem v Leeds.
Že ko je prišla v mesto se ji je zdelo, tako.... mrtvo. Brez pravega življenja. Vse je bilo zeleno, a kljub temu pusto. Manjkale so živali, sonce in nasmejani ljudje ki hodijo po ulicah v službo, stare gospe, ki grejo v trgovino po mleko in kruh in se nazaj poti ustavijo na sosedinem vrtu, da bi si izmenjale najnovejše novice. Ne, to mesto je bilo vse prej kot to.
Zavzdihnila je, pozvonila na zvonec za svojo služkinjo Jamie, da ji prinese zajtrk. Tistega, ki ima najraje-na oko spečena jajca s slanino, oboje rahlo posoljeno in hrustljavo. Le Jamie je znala pripraviti tako dober zajtrk. Zlezla se v svoje najljublše kavbojke in preprost živo rdeč pulover, na noge pa si je nataknila svoje nove bele superge. Nato je šla v kopalnico in svoje goste, blond lase ukrotila v nekoliko postrani čop. Njeni lasje so bili naravno blond in ni mogla verjeti kako jih lahko nekateri obožujejo. Glede na to da ima že po naravi zelo svetlo polt jo ji njeni lasje še posvetljijo.
Na vratih stanovanja, v sedmem nadstropju se je nato pojavila Jamie, suho, mlado dekletce, staro okoli 20 let s kot oglje črnimi lasmi, vedno spetimi v trden konjski rep. Kot vedno je imela oblečeno oprijeto oblekico žive barve-tokrat je imela na sebi rdečo. Desiree si je morala priznati da služkinja izgleda odlično.
"Vaš zajtrk, madam,'' jo je s tihim glasom nagovorila Jamie.
''Hvala, Jamie! Zlata ste vredni. Vedno me skrbi, da vam za maja dela plačujem veliko premalo, a višje plačilo vedno odklonite. Skrbi me.''
''Naj vas ne, le mirno dušo. Doktor je rekel, da pretirane skrbi škodujejo vašemu zdravju,'' in s skomigom hotela om.iliti vso zadevo. Na peti se je obrnila in zapustila stanovanje.
Desiree je vzela telefon in poklicala taksi. V očeh se ji je videlo, da gre početi svoje najljubše opravilo-raziskovat.

Next?
01. januar 2012
next
02. januar 2012
u68291
u68291
next
02. januar 2012
next
02. januar 2012
nextttttttttt................ filll zanimivoo
02. januar 2012
2. DEL

Na jugo-vzhodu Anglije, v Folkstone-u pa je gospodična Harley Martin, bolj poznana kot Lady Martinsova brala časopis, vsaj tako je izgledalo na prvi pogled. Če pa si se zazrl globoko vanjo pa si lahko ugotovil, da časopisu sploh ne posveča velike pozornosti ampak se v njenih možganih nekaj plete. Harley so misli v glavi brenčale kot čebele. Tega ni prenesla več. En mesec je že tega odkar je ugotovila, da njen mož James Martin srečuje drugo žensko, baletko Kelly Jordan. Po njegovih navadah sodeč mu ta ljubica ne bi ustrezala-imela je veliko premalo denarja. Kelly je poklicala svojega najljubšega člana služinčadi, Georga.
''George, ali ste tako prijazni in mi izpišete najboljše odvetnike po državi?''
''Seveda, madam,''
''In prinesi mi še telefon, rada bi poklicala mojo staro prijateljico, Desiree.''
George je prikimal in s velikimi, počasnimi koraki zapustil sobo Lady Martinsove. Oh, kako je Lady sovražila ta naziv, počutila se je kot bi bila last Lorda Martinsovega, kot so klicali Jamesa. V sobo je prišel James. Harley ni vedela kaj spet želi, ni ga ne pogledala, ne spregovorila.
''V moji zbirki pištol, mi manjka samo najnovejši, saj veš tisti, ki sem ti ga zadnjič pokazal,'' jo je ogovoril James.
''Nobenih ljubkih besed, le uradni pogovori. Več mu pomenijo revolverji in vsa ostala krama kot pa jaz,'' si je v mislih rekla Harley, a odgovorila mu ni.
''Stane dokaj veliko, zato, no saj veš, vso premoženje je tvoje in bi si ga lako malo sposodil?''
Takrat pa je Lady prekipelo.
''Zakaj pa si ne izposodiš od Kelly?!? Oh, saj res ona ima ljubezen do tebe in ti do nje jaz pa sem kot peto kolo. Samo zaradi denarja! Nikoli me nisi imela zares rad. Zaljubljen pa si bil v moje premoženje...'' Njeno histerično govorjenje je prekinila glasna klofuta. S sovraštvom je Harley pogledala moža, ki ji bil edina oseba v njenem življenju in s tem trenutkom tudi prvi, ki jo je udaril. James se je samo obrnil, poklical Henry-a in zapustil sobo. Kmalu je prišel George in ji pomolil telefon. Na zvezi jo je čakala Desiree, Lady pa ji je izlila svojo dušo, povedala ji je vse o klofuti. Pogovor pa se je končal ko je Lady izjavila, da bi želela v soboto priti v Leeds in ji delati družbo. Poslovili sta se Lady pa je še zaklicala Georgu naj ji rezervira sobo v hotelu v Leeds-u.

Se nadaljuje!
02. januar 2012
zanimivo res kar nadaljuj
03. januar 2012
u68291
u68291
next
03. januar 2012
u37779
u37779
next
03. januar 2012
kullll next
03. januar 2012
hm js nism za knjige sam use en next
03. januar 2012
u36884
u36884
zanimiu
03. januar 2012
next
03. januar 2012
u13249
u13249
beda
03. januar 2012
rock starm12
Ti si neumn prou hudo je next!!!!!
03. januar 2012
rock starm12:
usak ma svoj ukus, če ti ni ušeč pač ne brat.

Nadaljujem u četrtek kr mam zdele trening, jutr pridem pa šele ob treh iz šole pa morm ob 4ih že na trening
03. januar 2012
3.DEL
Naslednji dan je Lady Martinsova že sedela na vlaku za Leeds. Vlak je bil zelo prostoren, vsaj prvi razred, s katerim se je peljala Lady je bil.V sosednji sobi je bil George, ki je za Lady pregledoval finance. Lady je sedela na trdi postelji in brala eno svojih najljubših knjig, Črno puščico. Čeprav je bila knjiga otroška jo je gospa oboževala. Enkrat se je izrazila, da ji knjiga pripelje nazaj mamo, ki je umrla nenaravne smrti, tako kot vse njene prednice. To dejstvo ji je zmeraj pognalo srh po telesu. Počutila se je kot bi bila njena družina zakleta. Čez približno pol ure je knjigo odložila nato pa odšla na večerjo. Ni ravno oboževala spoznavanje novih ljudi, še posebej če je potovanje ali karkoli drugega trajalo le kak teden ali še manj. Odšla je spat.
Naslednje jutro se je prebudila v Sheffieldu do Leeds pa sta jo ločeval le še dobri 2 uri. Počasi si je s pakirala in Georgu naročila naj se pripravi za izstop. Na postaji je že videla Desireejine svetle kodre, nasmehnila se je in za spremembo je prihajal iz srca. Lady je s svojo staro prijateljico preživela neverjeten teden in v zameno za vse je bila Desiree povabljena k Lady Harley in Lordu Jamesu.
Neverjeten dogodek pa se je zgodil že drugi dan od prihoda Desiree. Lady Harley je umrla. Nenaravne smrti. Ali je to naključje, da je tako neverjetna detektivka kot je Desiree ravno pravi trenutek v palači? Jo je morda umorila sama? Ali pa je to vse le popolno naključje?
Zdej začnite ugibat kdo je ubil/a Lady in tisti, ki boste zadel bote nakonc dubil tak priznanje. Če hočete pa še ekstra nagrado lahka pa še to napišete kako jo je tist/a ku jo je ubil/a ubil/a. Pa za ta extra dejte men na zasebca poslat, da ne bo kdo kopiru. Svoje odločitve lahka spreminjate dokler ne bom napisala da je konc.

Se nadaljuje
05. januar 2012
u71334
u71334
next
05. januar 2012
fajn nadajuj
05. januar 2012
4. DEL
Hišo so preplavili policisti, kriminalisti, mrliški oglednik in vsi ostali. Desiree ni poznala nobenega. Kmalu je pristopil k njej gospod okoli 50ih let, rahlo plešast izgledal pa je ravno tako kot tisti detektivi v filmih.
''Bonjur, Mademoiselle! Neverjetno sem počaščen da vas vidim. Jaz sem Tom Hapen, eden najuglednejših detektivov v Angliji.''
''Jaz sem Desiree Shoeefhene. Kako ste me prepoznali, in za angleža je vaša francoščina a la perfekt.'' Mu je z nasmeh in začudenjem odgovorila Desiree.
''Oh kako le ne bi? Najboljša francoska detektivka in zapovrhu ste še lepi.Kaj ko bi bil tale primer najin?'' je rekel majhen anglež.
''Seveda, bi bilo super, amapk me je rahlo strah, da me ne bodo obsodili umora.Kako ste sigurni, da ga nisem jaz zagrešila?''
''Oh, verejmite mi. Tom zmeraj ve. Kaj ko bi si odšla pogledati umor od blizu?''
Odšla sta v sobo. Ne ni bilo krvi, le bleda oziroma skoraj modra Lady na sredi razmetane sobe. Lasje Lady so ležali razpostrti po njenem obrazu. Na njenem vratu pa so bile modrice. Desiree je vedela, da je bila njena prijateljica zadavljenja. Pa ne z vrvico, ali s čim drugim. Z golimi rokami. Kot v kriminaliki, jo je kot strela z jasnega prešinila misel. Pa saj tudi je v kriminalki. Na vrata je prišel George in z uradim glasom povedal da se bodo kmalu začela prva zaslišanja. Na hitro se je še pokrižal in zamrmral nekaj podobnega kot, je oh kakšna tragedija nato pa odšel iz sobe.
-
-
-
-
Ta del je mal krajš ker bojo še slikce
08. januar 2012
Desiree:Tom:James:

08. januar 2012
next
08. januar 2012
u65056
u65056
next
08. januar 2012
u40823
u40823
next
08. januar 2012
u60229
u60229
next
08. januar 2012
next
18. januar 2012
5.DEL

S Tomom sta se spogledala in Tom je le skomignil. Desiree je bil George všeč.
Ni vedela zakaj ji je tako prirasel k srcu, niti ga ni poznala, a se ji je zdel tako ustrežljiv in prijazen. S Tomom sta se še malo razgledala po sobi, nato pa sta jo morala zaradi prihoda policistov zapustiti.
Poslovila sta se in Desiree se je vsa zamišljena odpravila do svoje sobe. Bilo jo je strah. Pred začetkom vsakega raziskovanja jo je bilo, a ta strah, ki ga je doživljala tukaj, se je počasi spreminjal v grozo, ki jo le bi jo bil le redko kdo zmožen obvladati. V dvorcu se nekako ni počutila varno. Vedela je da zanjo vedno preti nevarnost, ampak je bila zmeraj pozorna, da se ni znašla sama v kakšnem prostoru. Bila je še ena težava, tudi najmanjše ideje ni imela o tem kdo bi bil zmožen tako kruto ubiti staro gospo.
Odklenila je vrata svoje sobe, prižgala radio in se usedla na posteljo kot običajno naredi po umorih. V glavi je na hitro zbrala podatke:
-morilec mora biti zelo močan, saj ne more vsak preprosto obrniti človekovo glavo
-posledica tega je da je najverjetneje moški ali zelo močna ženska
-imeti mora motiv
Kmalu je bila že tako izčrpana, da je le omahnila na posteljo, zadnja misel, ki ji je šinila skozi glavo pa je bila jutrišnje zaslišanje.
.
.
.
Iz globokega spanca pa jo je prebudilo neprekinjeno trkanje na vratih.
.
.
.
Nadaljujem?
25. januar 2012
u62555
u62555
Nadaljuuuuuuuuuuuuuuuuuj !
25. januar 2012
u72938
u72938
nexxt...ful dobr..
25. januar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg