Forum
Hej,
torej preden začnem bi rada nekaj povedala.
Naslov je pač takšen ker se mi je tako pač zazdelo. Zvenelo mi je dokaj poetično ampak ko boste to vi brali verjetno ne bo. In ne razumite me narobe, ne mislim si da imam kanček najmanjšega pojma kako napisati dobro in branja vredno zgodbo. To so samo moji nasveti, triki, priporočila, itd.
Tako da če vem kaj ni prav ni nič narobe ker je to pač moje mnenje, čeprav sem se res trudila da bi bilo vse čim bolj splošno napisano da bi lahko ustrezalo vsem, ki to berejo.
Moram vam povedati, da je marsikaj tudi odvsino od žanra, zato če kdo želi poseben del glede na žanr naj samo reče pa bo dobil.
Pa prosim ne tega razumet kot da vam poskušam govorit kako nekaj delati in vam solit pamet ker to ni moj namen. To so samo nasveti. Če ima kdo kakšna vprašanja naj samo vpraša drugače pa mislim da sem vse povedala in da lahko začnemo (verjetno sem sicer kaj pozabla ampak bo že)


1. IDEJA

-ja kdo bi si mislil. Za zgodbo/knjigo rabiš kot prvo idejo. To je prvi osnovni korak pri vsakem začetku. Ideja, samo to.
-----------------------------------------
nadaljevanje tega pride kmalu, da ne bo kdo mislil da je to vse. Odvisno bo tudi od tega koliko bralcev bo imela ta tema in vse ostalo. To je samo da malo vidite kako bo to izgledalo in če vam je sploh všeč oziroma zanimivo.

to je vse za zdaj

xoxo, gossip girl...
ne sej ne samo jaz sem
20. april 2017
u223633
u223633
O bog objavla siii! Mam že takoj občutek da bo bla tole ena odlična tema od izjemne pisateljice, ki ima izkušnje Sem pa izredno počaščena, da lahko prva komentiram haha

Upam da boš kmal nextala, ker me res zanima kak se ti tega lotiš

Next Next Next Next neeeextt nujno prosiim! <3333
20. april 2017
u215282
u215282
hvala bogu
za temo
neeext
20. april 2017
Torej zdaj sem objavila nov ff. in tu je link (pa še od starih 2)

English love affair--5SOS--Michael Clifford ------Ta je nov

http://www.igre123.com/forum/tema/english-love-affair-5sos-michael-clifford/194199/
Why am I so stubborn?---1D---*trigger warning*

http://www.igre123.com/forum/tema/why-am-i-so-stubborn-1d-*trigger-warning*/189648/

Amnesia--5sos--Luke Hemmings ff.

http://www.igre123.com/forum/tema/amnesia-5sos-luke-hemmings-ff./190945/
20. april 2017
pa si le ustvarla to temo
*in jest sm ti povedala tisto ime pa sma si bot *
20. april 2017
vauuuuu, dobesedno si nisem predstavljala, da boš tole objavila, no, boljše za nas, lahko se učimo od najboljših!
20. april 2017
u220125
u220125
neeextt!
super, da si tako temu ustvarla!
21. april 2017
books...
books...
o moj bog jaaaaaaaaaa

končno ta tema *_*

mislim da bo veliko ljudem pomagala, sploh meni
21. april 2017
Next

Nadaljevanje tega pride kmalu, da ne bo kdo mislil da je to vse. Odvisno bo tudi od tega koliko bralcev bo imela ta tema in vse ostalo. To je samo da malo vidite kako bo to izgledalo in če vam je sploh všeč oziroma zanimivo.


Če mi je všeč?? To je super neverjetno megastična ideja za temo!! Lovee it <3<3

Komaj čakam na nadaljevanje *-*
22. april 2017


1. IDEJA

-ja kdo bi si mislil. Za zgodbo/knjigo rabiš kot prvo idejo. To je prvi osnovni korak pri vsakem začetku. Ideja, samo to.

1.1 KAKO DOBITI IDEJO

-kako dobiti idejo... No to je pa težji del.
-ponavadi za idejo rabiš navdih. Nekaj ali nekoga *wink wink*, ki vas bo navdihnil ali pa vas je že. Navdih lahko najdemo povsod.
-pesem (če bi kdo rad zvedel kaj jaz poslušam in me navdihuje ali pa na podlagi žanra, ki ga poslušate lahko preprosto rečete pa vam pošljem)
-film ali knjiga (samo potem je nujno, da pazite da ne kopirate zgodbe ampak do tega še pridemo) aja pač če rabite kakšen nasvet glede knjig ali flimov ali serij, torej priporočil kaj bi pogledali in vas bo navdihnilo samo rečite
-ljudje okoli tebe, pa naj je to starš, prijateljica/prijatelj, popoln neznanec/neznanka.
-z razmišljanjem o naključnih stvareh in prej ali slej boš dobil idejo.
-v časih pomaga tudi to da z nekdo razglabljaš o svojih idejah pa naj zvenijo še tako smešne
-lahko močno stisnete predmet, ki vam veliko pomeni. Včasih pomaga če stisnete kamen, obesek, cof ali kaj pa jaz vem kaj. In ja dejansko pomaga če stisnete kamen. Ne vem zakaj ampak pomaga. Pa prosim ne stiskajte stvari premočno, da ne bo prišlo do kakšnih poškodb.
-včasih so navdih lahko tudi učbeniki. Ja, vem kako noro to zveni ampak včasih lahko preberemo nekaj kar v nas sprosti blokado in bum imamo idejo. In ja tudi v za matematičnim učbenikom dobiš idejo (če oga zanima lahko kar vpraša kakšno ali pa bom naredila temo z idejami, verjetno ne ampak mogoče. Kdo bi vedel)
-in navsezadnje narava. Sprehodi, tek itd. Če imate psa, je to še en način da opravite dve muhi na en mah. Znanstveno dokazano je da v naravi naši možgani sprejmejo več kisika, kar je logično glede na to da rastline proizvajajo fotosintezo kar pomeni dosti kisika. No pa saj ste razumeli.
-spanje. Ja spanje. Ideje lahko dobivamo tudi iz sanj. Pa ne mislim nekakšnega prerokovanja ampak preprosto sanjaš nekaj in se odločil to izliti na papir.
-šport. No v bistvu kakšnakoli fizična dejavnost pomaga.
-peka in kuhanje. Tudi to pomaga. Pa pe dobro je (če ne požgete hiše do tal seveda tako da prosim previdno)
-lahko strmite v oblake in opazujete kako se premikajo.
-pojdite v kino s kom pač želite in si oglejte prvi film, ki je na sporedu (razen če je to grozljivka vi pa resnično sovražite grozljivke in shrljivke potem tega ne bi ravno priporočala)
-Jejte sladoled in nutella in karkoli vam paše (čokolada vsebuje endorfine, ki so v bistvu hormoni sreče tako da...)
-ustvarjajte, rišite, barvajte (tiste mandale ali kaj pač so že. Pobarvanke za odrasle. Lahko pa tudi Bambija ali pa smrkce) nasplošno so izjemno zabavne voščenke, tempare in vodene barvice.
-pokličite dedka/babico in se pogovarjajte do onemoglosti. Lahko tudi prosite če ti povesta kakšno njuno zgodbo iz otroštva.
-pišite nekomu s katerim se niste pogovarjali že sto let in ga/jo res pogrešate čeprav se tega niste zavedali do zdaj
-preživite cel dan v hiši, glejte serije in bodite na instagramu,facebooku,tumblrju itd. (pa da ne bo zdaj kdo rekel staršem da sem jaz rekla da je to del ustvarjalnega procesa in kaj jaz vem še kakšne fore) samo ideja.
-čečkajte po papirju
-napišite seznam želja
-pitje čaja in poležavanje je lahko dkaj produktivno
-Vpišite naključno besedo v Google in iščite zanimivosti
-če vam ni nič od zgoraj na štetega pomagalo oziroma vam dalo ideje je tu še zadnji predlog. Glejte v strop in se dolgočasite dokler vam ne pade ideja na pamet in voila

-----------------------------------------------------------------------
to je vse česar sem se spomnila. Verjetno obstaja še marsikaj drugega ampak to so nekako moji nasveti. Ne morem vam garantirati da bojo delovali ampak poskusite lahko.
Upam da vam je bilo všeč iin da vam bo pomagalo. Če pa ime kdo kakšne vprašanja ali prošnje pa naj kar vpraša (kaj jaz poslušam,gledam itd.)
22. april 2017
Next! ful dobri nasveti. sploh tist z nutello . komi čakam nextt!!!!
22. april 2017
u223633
u223633
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeexttttt
mi je pa res všeč tist nasvet z smrkci okej ljudje zafrkavam se (ali pa tut ne) in ne me met za psihopata moji preljubi smrkci <333 no drgač pa res dobre ideje, ker res ne vem če pa kdo tuki ni dobil ideje pa tut ne vem kje jo bo
Next čim prej!
22. april 2017
..♥
..♥
Hej... To je supeer! Samo pri meni je lih obratno, ideje kar skačejo iz mene, pa se mi ne da napisat... Maš kakšen nasvet proti lenobi? nsn super je!
23. april 2017
books...
books...
jaaaa to dejansko deluje klinično dokazano neeext
23. april 2017
Next ... navdih lahko dobiš tudi na wc-ju (zakaj pa ne?)
23. april 2017
u219204
u219204
nextt!!
meni včasih pomaga da kr nekaj napišem kak se počutim pol pa iz tega nekak zgodba nastena
24. april 2017
u215282
u215282
jz ponavadi dobim idejo iz besedil pesmi, k jih prevedem v svoji glavi pa če besedilo predstavlja prav zgodbo, al pa samo situacijo in iz tega izpeljem idejo
nexttt
24. april 2017
Next
Ljubi bog, kdaj sem to že prebrala pa še vedno nisem napisala Next
02. avgust 2017
Next
16. september 2017
Lorelei Chaco
Lorelei Chaco
Next... Mene je za mojo zgodbico (but why drugs?) inspirirala random punca v mestu, za katero se je fant nekaj zadrl in ona mu je pokazala skatlico cikov. In bum, ideja je bila tu.
17. september 2017
Next lahko pričakujete danes ali pa naj kasneje jutri se opravičujem ker ste morale tako dolgo čakat in se zahvaljujem da ste vseeno ostale in da so se vedno ljudje ki bodo to brali hvala
20. september 2017
Next
21. september 2017
books...
books...
hvala bogu da si se spravla k sebi pa komaj že čakam na ta tvoj Next ker rabim en nasvet tako da ti samo piši
21. september 2017


1. IDEJA

1.2 KOPIRANJE IDEJ IN KLIŠEJI

Glavni problemi pri dobivanju idej so kopiranje in kraja drugih idej ali pa posnemanje tujih idej.
Prosim ne delajte tega.
Razumem da vam je zgodba in posledično tudi ideja, od nekoga zelo všeč in da bi tudi vi radi to napisali ampak lahko vam garantiram, da noben, ki je kopiral še ni tako uspel kot tisti ki so poskusili nekaj svojega in novega. Ne samo da nima smisla, ampak avtor te zgodbe bo prej ali slej razburjen ker je vložil dosti truda in nekih zapletov v zgodbo vi pa ste je samo ''leno'' kopirali.
Ja, se je že kdaj zgodilo da sta dve (ali več) osebi dobili enako idejo ampak dajte no. Nismo v vrtcu. Kako si potem sploh lahko ponosen na svoje delo če si ga kopiral od nekoga drugega.
Včasih lahko krivimo tudi podzavest.
Ampak res prosim ne kopirajte idej ker se iz tega ne bo izcimilo nič dobrega. Paše potem bodo problemi glede avtorskih pravic in vsega živega. Ni vredno res. Saj sprva mogoče ljudje res ne bodo opazili ampak prej ali slej pa se bo vse lepo končalo.

Zdaj pa smo pri klišejih.
Vsi (tudi mi ki ne ''prenesemo'' klišejev) imamo včasih radi kliše. In brez klišejev tudi ne gre. AMPAK če pišeš kliše mora biti izredo dobro in fenomenalno napisan drugače je vse skupaj en velik *cringe* trenutek kar pa meni osebno ni za brat. Napisanih je bilo že toliko enakih klišejev, da se bo verjetno tvoj malo zgubil med vsemi ostalimi.
Milsim pa, da je splošna publika že malo naveličana klišejev, ker saj vsi vemo kako se bojo končali zato so klišeji!
Vrste klišejev (ne to ne bodo vsi klišeji, ki obstajajo):
-Good girl + bad boy
-Nerdy girl + player
-Zlorabljena punca, ki jo reši fant
- New girl + player
- Na začetku se sovražita potempa se zaljubita (love- hate relationship) (čeprav je večina dobrih zgodb takšnih ampak seveda ne vedno)
- Prijatelja iz otroštva, ki sta oba drug drugega dala v 'friendzone' nekaj časa nazaj ampak sta zdaj skrivnostno zaljubljena drug v drugega itd.
Pač kar nekaj možnosti je in zadnje čase opažam, da vedno več ljudi te klišeje obrne okoli in spremeni vlogo naprimer bad girl in good boy. Tako da ja. Vse je mogoče.

Prosim ne razumite narobe. Ne kirtiziram klišejev (še preberem rada kakšnega, verjetno še pišem kakšnega) samo povem da je včasih izvirnost dobra in da z njo ni nič narobe. Ampak če vas pisanje klišejev veseli prosim ne pustite da vas kdorkoli ustavi. Pišete kaj in kako vas veseli.

----------------------------
To je vse za danes. Pride naslednji del kmalu moj izredno izviren naslednji del pa bo imel naslov 'Kako dejnasko začneš pisat?'

aja pa verjetno ste vsi tukaj opazili (ali pa tudi ne) da so ti moji nexti zelo podrobni in razvlečeni ampak to je samo zato ker bi res rada povedala vse in nočem česa pozabit.

P.S. to so samo moji nasveti in večino so stvari, ki jih sama delam oziroma sem jih že vsaj poskusila
21. september 2017
neeeext!
21. september 2017
neeeext! kak dobri nasveti
21. september 2017
neext!
21. september 2017
Next
22. september 2017
books...
books...
Next
22. september 2017
MarijanaR
MarijanaR
Next !
24. september 2017
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg