Forum
u70495
u70495
ŽIVIJO!
moje ime že poznate in sem tudi ravnateljica na čoli za čarovnike in čarovnice.
tu se lahko prijavite, če se želite naučiti obrambe pred zli čarovniki in stvori.
morate pa biti že vpisani v šoli za čarovnike.
http://www.igre123.com/forum/tema/sola-za-carovnike-in-carovnice/46751/

prijavnica za ta predmet:
IME UČENCA:
PRIIMEK UČENCA:
UPAM, DA SE BOSTE ZELO ZABAVALI IN SE VELIKO NAUČILI.
26. december 2012
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
tigris weasley
26. december 2012
u70495
u70495
ok
thanks
26. december 2012
u116972
u116972
Karin Weasley
26. december 2012
u70495
u70495
ok
26. december 2012
łaura leskovnik
27. december 2012
u70495
u70495
ok
27. december 2012
u70495
u70495
UVODNA URA
Zacnimo kar s prvo lekcijo, v kateri bomo hitro sli skozi osnovne podatke o obrambi pred mracnimi silami.
Temne vescine ali vede so mnoge, raznovrstne in vecne. Boj z njimi je kakor boj proti mnogoglavi posasti, ki ji, brz ko ji odrezes eno glavo, pozene druga, se hujsa in pametnejsa. To, proti cemer se bojujete, je neustaljeno, spreminjasto in neunicljivo.

Vase obrambe morajo biti potemtakem prav tako gibke in iznajdljive kot vede, ki se jim zelite postaviti v bran. (Robaus Raws)
Obramba pred mracnimi silami je zelo pomemben predmet, s pomocjo katerega se carovnik lahko vsaj delno pripravi na obrambo pred neskoncnimi nevarnostmi, ki nanj prezijo - tako v vsakdanu kot tudi na manj ustaljenih poteh. Za dobro pripravljenost pred temi nevarnostmi pa ne potrebujete le teorij o tem, kako mracni sili ne podleci, temvec morate obvladati tudi druga carovniska podrocja. Uroke, carobne napoje pa tudi spreminjanje oblike in celo nego carobnih zivali, ko boste pri njej obravnavali kaksne bolj nevarne zveri.

Predmet obrambe pred mracnimi silami (OPMS) se kot obvezen predmet na carovniskih akademijah ni izvajal ze od nekdaj. Zakaj carovniki se dolgo nismo zavedali, kako pomembno se je znati obraniti, dolgo nismo sploh pomislili na to, da bi se sploh morali pred cem braniti! Omenili smo ze, da se OPMS povezuje tudi z drugimi carovniskimi podrocji, so pa tudi podrocja, ki se jih ne dotakne in ostajajo le predmet obrambe. Ce bi se branili pred vampirji, bi se pri urokih verjetno naucili, kako vampirja 'potolci', pri napojih kako mu zlepiti celjust, tega, da pred njimi pomaga npr. cesen in divje vrtnice, pa se boste naucili ravno pri mojem predmetu.

Ker je to prva, uvodna ura, je ne bi rada zacela s prevec resno temo, zato si po alinejah hitro se enkrat poglejmo nekaj zadev, ki se ticejo OPMS, se potem spravimo k domaci nalogi in bomo z resnejsimi mracnimi silami nadaljevali z drugo uro, prav?
- OPMS nas pripravi na obrambo pred: razlicnimi posastmi, napadi zlih carovnikov, razlicnimi uroki, napoji in drugimi substancami; nasploh crno magijo

- OPMS je obvezen predmet postal sele v 19. stoletju pa se to ne na vseh carovniskih akademijah

- OPMS se se danes ne izvaja na vseh akademijah, na nekaterih namesto nje izvajajo kar samo crno magijo

- pri OPMS ne samo spoznavamo le crne magije, naucimo se tudi, kako se pred njo braniti

- OPMS se druzi z drugimi podrocji carovniske vede
Tudi mi se bomo poskusili v letih na Bradavicarki nauciti cimvec. Da ne bomo zrtve kletve krizanih, morakvarjevega poljuba ali morilskih inferijev.
27. december 2012
u70495
u70495
NALOGA:UČITE SE
27. december 2012
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
se bom!
27. december 2012
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
sm se ze!
27. december 2012
Hermione Malfoy
29. december 2012
u70495
u70495
ok
29. december 2012
sm se že.
03. januar 2013
ime:emma
priimeklack
04. januar 2013
*black*
04. januar 2013
u70495
u70495
ok
06. januar 2013
u70495
u70495
Strašljivci
https://bartimejus314.weebly.com/uploads/1/2/4/9/12490509/408282826.JPG
Buuu! Ker smo bili kar obarvani s strašnimi stvarmi zadnji teden, bomo danes govorili o posebnih duhovih, to so Strašljivci.
Že zdaj pa vas lahko pomirim: Če je kogarkoli preveč strah, naj pove, pa mu bom dala tekst brez slik, okej?
No, pa začnimo. Kdo pravzaprav so Strašljivci? Strašljivci so breztelesne duše, večinoma tistih ljudi, ki so umrli nasilne smrti. Ponavadi le lebdijo okoli in jadikujejo nad sabo, kar ponavadi tako čarovniki kot bunkeljni slišijo kot tuljenje volkov, saj se sliši povsem enako. Včasih pa duhovi enostavno ponorijo, enostavno ne zdržijo več tega, da so privezani na Zemljo in ta njihova jeza povzroči, da se njihova lahka privlačna sila (saj vsi veste o tistem, da duša dejansko nekaj tehta? No, če ima nekaj maso, pomeni da ima tudi privlačno silo) zgosti do te mere, da te duše dobijo nazaj svojo podobo, ali pa enostavno neko podobo, lahko živali, človeka, črva, celo komarja - odvisno kolikšna je njihova masa zgoščenosti. Za to dejansko obstaja celo enačba, ki jo je iznašel znanstvenik in zelo dober čarovnik, Alexander Dowsen. Enačbo je Zbor Čarodejev poimenoval Alexandrijka
ALEXANDRIJKA:
Podatki: a = duša Izračun (enačba): a + 3y x 21
3y= sila zgostitve (se vedno pomnoži s tri!)
21 gramov = toliko tehta duša
Če vam tole ni bilo najbolj jasno, je spodaj razlaga samega Alexandra Dowsena (je še živ, pravzaprav je star 31 let in živi v Londonu, njegova slika pa je spodaj)
"Dušo vzamemo kot a, torej osnovo, h kateri bomo stvari prištevali. Potem ji prištejemo silo zgostitve, ki se vedno pomnoži s 3. Zakaj? 3 je magično število, saj pri tem vedno sodeluje magija. To še ni čisto pojasnjeno, na tem res še trdo delam. No, kakorkoli, gremo naprej! Preden pa vse to prištejemo k a, ne smemo pozabiti na to, da silo zgostitve pomnožimo z maso duše (21 gramov). Rezultat je potem vedno = neko število + a Si lahko predstavljate, kakšne številke pridejo s tem? Ogromne možnosti so in potem dobimo taka bitja, kot je recimo Slender ali pa Krvava Mary!"
Upam da ste tu kaj razumeli, če ne, pa tudi v redu, matematika tudi meni ne gre


Nekaj najbolj znanih Strašljivcev in kako se jih obraniti

Strašljivcev se bojimo vsi, čisto vsak izmed nas! Večinoma jih izrabljajo zato, da potem ustvarijo take strašljive filme, kot so Paranormalno itd. ampak nič strahu! Namreč, ključ je v tem, da svojo psiho prepričate, da oni ne morejo do vas. V kolikor bo to vedela vaša glava, se bo s pomočjo vaših čarovnih sposobnosti okoli vas ustvaril ščit, ki bo DEJANSKO preprečil, da bi kateri koli od Strašljivcev dejansko prišel do vas. Spodaj pa je mala mantra za zaščito:

Ti NE BOŠ prišel do mene, ne ne boš. Ne dovolim ti, da mi zmešaš misli, zdrav razum, ne dovolim, da mi ohromiš telo!
Seveda jih je še polno, ampak ta je taka, enostavna. In če res, RES verjamete vase, se bo okoli vas dejansko naredil tak, zelo močan ščit. Sicer pa se lahko poslužite tudi kakšnih svojih - važno je samo, da verjamete vase! Zelo uporaben pri tem je tudi Lumos - svetloba opogumlja ali pa če prikličete varuha (v kolikor seveda to znate). No, spodaj pa je nekaj bolj znanih Strašljivcev.
Picture
Bloddy Mary
Picture
Bloddy Mary je pravzaprav Strašljivec. Niste vedeli tega? No, zdaj veste. To je pravzaprav duh Mary Sternison, ki so jo ubili. Njen umor je bil tako pretkan, v tako groznih okoliščinah (podrobnosti pustimo, skrbi me za vaš spanec), da Sternisonina duša tega ni prenesla in se je skoraj dobesedno utelesila. Zdaj straši okoli, ob vsaki polni luni pa umori nekoga. Ampak brez strahu, zelo lahko se jo lahko obranite. Namreč ona ne mara hrupa. Oz. kateregakoli zvoka. Zato jo bo že glasba, ki si jo predvajate recimo na predvajalniku odganjala proč.
Slenderman
Picture
Slenderman pa je Strašljivec, duša nekega neznanega zločinca. Zakaj pa pravzaprav on? No, tu je njegova zgodba:

On (njegovega imena se namreč ne ve) je bil zločinec, ki je ugrabljal otroke, sodeloval pri umorih in res zabredel globoko v zločinsko stran sveta, vendar pa naj bi se z njim sodnik pogodil, da če vse prizna in plača nazaj družinam ugrabljenih in umorjenih, bo samo zaprt, ne bodo ga pa v zaporu ubili. Vendar so ga stražarji zapora pretepli do smrti, on pa je bil tako besen in jezen, da se je njegova duša enostavno zgostila in postala Strašljivec Slenderman. Sicer kakšen učinkovit vir zaščite ni znan, vendar pa ga lahko preženete že s šibko toplo lučjo in s tem, da si pojete vesele pesmi
S tem pa bi se naša lekcija tudi končala. Upam da vas ni bilo preveč strah, spodaj pa je še ena taka pozitivna slikica za pogum! Sicer nima zveze z lekcijo, ampak lahko si pa na tak način predstavljate ščit pred Strašljivci. Lepo se (s)mejte in srečno z nalogo!
07. januar 2013
u70495
u70495
DOMAČA NALOGA: STRAŠLJIVCI

Za to nalogo imate več možnosti. Izberite eno in jo oddajte, slike pa skenirajte!

1. Napišite zgodbo o tem, kako ste preganjali Strašljivce. Dodajte vsaj 3 slike, naloga naj bo dolga vsaj POL- 1 STRAN.
2. Narišite svojega Strašljivca, vendar ga potem naredite čimbolj smešnega, komičnega, kar se da manj strašnega - torej ustvarjajte ščit okoli sebe
3.Kateri strašljivci so ajbolj znani?

čas imate do 12.1.2013

SREČNO!
07. januar 2013
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
❄Şຖ໐ຟ ງirl❄
ni me do 20.1. 2013
09. januar 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg