Forum
u70495
u70495
ŽIVIJO!
moje ime že poznate in sem tudi ravnateljica na čoli za čarovnike in čarovnice.
tu se lahko prijavite, če se želite naučiti leteti.
morate pa biti že vpisani v šoli za čarovnike.
http://www.igre123.com/forum/tema/sola-za-carovnike-in-carovnice/46751/

prijavnica za ta predmet:
IME UČENCA:
PRIIMEK UČENCA:
UPAM, DA SE BOSTE ZELO ZABAVALI IN SE VELIKO NAUČILI.
26. december 2012
a sm lah se tle ceprou bo to moja 6. ucilnica
tigris weasley
27. december 2012
u70495
u70495
Ce bos lahko vsem sledila potm da
27. december 2012
kolkim pa lah slediš jih maš...npr 4?
27. december 2012
sm že... laura leskovnik
27. december 2012
a sm sprejeta za ta predmet
27. december 2012
u70495
u70495
ja
27. december 2012
u70495
u70495
Še noben urok do sedaj ni mogel omogočiti tega, da bi čarovniki lahko leteli sami od sebe. Lebdenje je vsakdanje, toda naši predniki niso bili zadovoljni z lebdenjem v višini enega metra in pol od zemlje. Hoteli so več. Hoteli o leteti kot ptice, ampak brez perja.Čarobne, bolj znane kot leteče metle, segajo v daljno zgodovino, v čas rimljanov. Takrat so že pričeli s preziranjem čarovnikov in čarovnic. Bolj so verjeli da so nevarne čarovnice in so jih iskali ter "sežigali". Ponavadi so ujeli uboge bunjkelne in jih scvrli kot pečenko. Kadar pa so ujeli čarovnike (nekateri so se pustili ujeti kar sami- rekorderka = Emanuelle Tollkeines 289x ), so te le omilili plamene in uživali.

No zdaj pa k metlam. Takrat so bile metle še počasnejše in težje. Za mir pred bunkeljni so jim prilagodili obliko, da je zgledala kakor navadna metla za pometanje. To je bilo takrat nerodno, saj metlam ni bilo po godu, da so jih pustili zanemarjene med njihovimi pometalnimi sorodnicami.

Debel, grčav ročaj iz neglajenega in nelakiranega jesena, z vejicami leske nemarno privezanimi na konec veje; taka metla ni niti udobna niti aerodinamična. Uroki, s katerimi je bila ta metla uročena, so bili prav tako preprosti kot le-ta sama: premikala se bo samo naprej, pa še to z eno samo hitrostjo, se dvignila in spuščala ter ustavila.

Ko so si čarovniške družine v tistih časih same izdelovale leteče metle, so bile razlike v hitrosti, udobju in vodenju tega prevoznega sredstva zelo velike od metle do metle.

Rodbina MACHAPOSSY je bila ene najbolj znanih starih čarovnških rodbin, ki je izdelovala metle. Nekaj najboljših je: Debela zanka- Za tisti čas izjemno hitra metla, ki je letela 60 km na uro. bila je pobarvana v ornžno barvo. Ta metla se je dobro prodajala na mednarodnem tržišču. Zlati konj- Metla za bogataše. Bila je pozlačena ter strašansko velika. Ponavadi so jo obesili nad kamin. Kratki MTK- Noben neve kakšna je bila ta metla, ali zakaj ima takšno ime, saj so podatki o njej čudežno pobegnili iz arhiva.

Tudi rodbina MALLECOM je izdelala eno vrhunsko metlo. Imenovala se je Anna` s rose, kar pomeni Annina vrtnica. Ta metla je bila zelo udobna in okrašena. Ni imela oblike metle, ampak bolj sedežne garniture.

Slavni zgodovinski izdelovalci metel so:

Johhanes Dermuler: Izvedel prvi urok ki je metli omogočil da leti tudi vzvratno.

Jo Maxwell Rolinstone: Prvi ki je povoskal ščetine na metli

Gromello Samardan: Je bil vrhunski izdelovalec metel. Že pred 105. leti je naredil osnutek za Ognjeno strelo, a je takoj za tem umrl.

Zabarkiti Mohamde: Je našel Gormellove načrte in izdelal prvo Ognjeno strelo. Zdaj jo izdelujejo njegovi vajenci saj je v poskusu izdelati metlo močnejšo od Ognjene strele in se mu je poizkus ponesrečil.
=
27. december 2012
u70495
u70495
NALOGA:
KAKŠNE SO BILE VČASIH METLE?
KATERI SO BILI SLAVNI IZDELOVALCI?
KATERA JE BILA NAJBOLJ ZNANA RODBINA, KI JE IZDELOVALA METLE?

vprašanja in odgovore na mojega zasebca.
hvala!
ČAS IMATE DO 29.12.2012
27. december 2012
u70495
u70495
Vrste metel se razlikujejo po obliki, kakovosti ročcaja in scetin, barvi in predvsem poslusnosti ter hitrosti.

1 comet 20 = ena izmed najslabsih sodobnih letečcih metel. Ker je počcasna in ne more leteti prav visoko, je primerna za otroke.

2 čistomet 1 = malce hitrejsa od cometa, predvsem pa bolj udobna. Primerna za začetne igralce quiddicha.

3 nimbus 2000 = kar hitra metla ki ni prevečc zahtevna za uzdrževanje. Na njej je najboljse da je zelo poslusna. Uporablja se tako za quiddich, kot za hitrostno letenje.

4 nimbus 2001 = odličcna metla, hitrejsa od nimbusa 2000. Primerna predvsem za quiddich in profesjionalce.

5 ognjena strela = zelo, zelo dobra metla, ki pa je mnogim po ceni nedostopna. Primerna za vse!

6 ognjena strela plus = najhitrejsa metla ta čcas. Aerodinamičcna, udobna, lepa in poslusna.
3. Lekcija: KAKO POSKRBETI ZA SVOJO METLO?

Če hočcete doseči s svojo metlo dobre rezultate, morate zanjo lepo skrbeti.

1.korak: Vsakičc ko končcate z letenjem jo preglejte da ni kje poskodovana ali izrabljena. Nato jo zaprite v shrambo za metle, čce je le mogoče z njenimi sorodnicami. (ostalimi metlami.)

2.korak: Njene setine uredite teko, da poskodivane previdno odpulite in jih zamejate z novimi.POZOR!- Nadomestiti morate natanko toliko sčetin kot ste ji izpulili. Namestite jih na ostale sčetine, in jih prelijete z vročcim( ne vrelim!) voskom. Ko se vosek rahlo strdi, ga s prsti oblikujete vdolž metle.

3.korak: ČCe opazite da se lak na ročaju lusči ga kolikor gre odlusite se sami, nato pa ga zamenjate z novim. To naredite tako da ročacj na tanko premažete z magičnimlakom za ročcaje metel (dobite ga v vsaki trgovini z metlami) in čcakate (do 30 min. ) da se posusi. Za tem ta korak ponovite.

4.korak: ČCe opazite trske ki strlijo iz metle jih nemudoma pritrdite nazaj z urokom. CČe je to nemogcoče, metlo odnesite v popravljalnico ali trgovino z metlami.

5.korak: ČCe se metla kje prelomi nemudoma poiscčite pomocč v popravljalnici ali trgovini z metlami. Nikar je ne poskusajte popraviti sami, saj lahko naredite se večjco skodo.

6.korak: Vsak mesec morate metlo malo zloščiti ni pogletati za napakami, ter tako ohranjevati njeno dobro formo.

7.korak: ČCe se metla čudno obnasa, prvo poglejte čce jo kdo preklinja. čCe se to ne dogaja probajte pristati in posikati pomočc. Po pristanku metlo zaprite v lopo ( najbolje samo), ali jo kar nemudoma peljite k specjalistu za metle. ( taksni primeri so zelo redki.)

Če boste upostevali vsa ta navodila bo z vaso metlo vse lepo in prav!
NALOGA:
1. PO SVOJIH BESEDAH OPIŠITE VSEH 7 KORAKOV.
!!!!!!!!!NE KOPIRAJ!!!!!!
2.KATERO METLO IMATE?
3. PO ČEM SE RAZLIKUJEJO METLE MED SEBOJ?

SLIKE!!!
ROK: 14.1.2013
07. januar 2013
ni me do 20.1. 2013
09. januar 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg