ForumSedela sem v stari, zapuščeni bajti sredi gozdu, ki je bila zadnje čase ‘moja’. V njej sem preživela res ogromno časa. Včasih mi je družbo delala tudi Janja, moja edina in hkrati najboljša prijateljica. Spoznali sva se na prvem treningu rokometa, ki ga obe obožujeva. Ona je nežna, prijetna in prijazna, medtem ko sem jaz zaprisežena rokerica, ki išče uteho v kajenju. Moja mami me je zapustila pri mojih petih letih, oče pa je preveč zaposlen s službo, da me sploh pogleda ne. Pred nekaj leti sem postala upornica, kot je to tudi moj tri leta starejši brat, kar pomeni, da je star osemnajst let. Razen Janje nimam drugih prijateljev, ker sem ‘Črna’. Vzdevek se me je ‘oprijel’ že v šestem razredu, ko sem se začela spreminjati v upornico.
Sedla sem na oguljen sedež in začela pogledovati okolico. V roke sem vzela škatlico cigaret in iz nje potegnila enega. Prižgala sem ga in olajšano izpustila dim, ki se je nato sukal okrog mojih nosnic. “Točno to sem potrebovala.” Nasmehnila sem se in glavo naslonila na mrzlo steno. Vdih, izdih, vdih izdih. Poslušala sem svoje dihanje in kadila. Pravi užitek.
Pogledala sem na svojo ročno uro, ki je krasila moje levo zapestje. Na njej sem zagledala – moj najlepši – rock ‘n’ roll znak. “Oh, šit!” Zastokala sem. Pograbila sem svoj iPod in odprla lesen aškripajoča vrata. Z glasnim pokom sem jih zaprla in zdrvela proti moji hiši, kjer je že stala Janja. Ko sem zasopla pritekla do nje sem se ji opravičila, ona pa je le skomignila z rameni in pokazala vrsto belih lesketajočih se zob. Vstopili sva v snažno hiši, v kateri ni bilo slišati ne duha, ne sluha. Kar pomeni, da sva sami doma – hvala bogu!
......................................................***....................................................
Zavzdihnila sem in se udobno namestila na kavču. Vedela sem, da bo sledila dolga pridiga o tem, kako (mama) nima več nobene ideje za slikanje in pisanje romanov, zato se bomo preselili v bolj zanimivo okolico, bla bla bla… In seveda je bilo tako, kot sem napovedala. Moja najmlajša sestrica je napeto poslušala mamino nerganje, sestra (ki je bila samo za dve leti mlajša od mene) pa je igrala igrice na novem telefonu, jaz pa sem zdolgočaseno sedela na kavču in gledala skozi okno.
Ker sem Ukrajinka – kar me bo zaznamovalo celo življenje – spet ne bom dobila prijateljev in moja dolgočasno zgodba se bo ponavljala.
“Torej smo zmenjene?” “A?” sem čudno vprašala, mama pa je le zmajala z glavo in odšla z dnevne sobe, kar bi naj najbrž pomenilo, da si lahko grem pripravljat potovalko.
---
Obrazložitev: Pišem v dveh osebah.
Prva oseba je Anja (do treh zvezdic), druga pa je Larissa (od treh pikic naprej pa do konca).
Vedno bo takšen vrstni red
-Hope u like it!
02. januar 2013
next
02. januar 2013
u117880
u117880
next
02. januar 2013
še dva nexta.*
-nextala bom najverjetneje u nedeljo, ker mamo u soboto tud šolo -.-
-mogoče bom še prej.< 3
02. januar 2013
u169123
u169123
next
07. april 2014
u169429
u169429
next
09. april 2014
next
09. april 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg