Forum
u30869
u30869
Ime: Tjaša
Starost: 16
Izgled: Dolge noge, nora postava, blont lasje in modre učke
Družina: Popolna družina
Prijatelji: jih je ogromno
Šola: Srednja zdravstvena šola Maribor

Zgodba govori o Tjaši, 16-letnici ki živi popolno življenje, v šoli je zelo prijubljena še posebej v svojem razredu, vsi fantje si jo želijo, marsikatera punca bi bila rada njena prijateljica in marisaktera punca je ljubosumna na njo in bi jo (če bi jo lahko seveda) ubila s pogledom. Tjaša je zelo srečna punca do trenutka ko se zgodi njej in njeni družini nekaj groznega, misli da tega nebo preživela...
27. oktober 2010
u30869
u30869
Tjaša gre kot vsako normalno dekle zjutraj v kopalnici, poskrbi za svojo osebno higieno, se počese in seveda tudi naliči, vrže na sebe moderne kavbojke in roza majčko (oboževala je roza stvari in me to you medije). Odzravi domače in brž ko ne leti na avtobusno postaje, da ne bi zamudila avtobusa. V šoli potekajo stvari normalno obkrožena je z ljudmi iz razreda kar ji seveda ugaja (komu pa ne bi?). Bil je petek in končno tudi konec pouka. Tjaša je komaj čakala, da bo prišla domov, oče ji je obljubil zadnji krog z motorjem, vrednim več tisoč evrov. Tega se je seveda zelo veselila, oboževala je motorje in si je oblubila, da ko bo stara 21 bo naredila izpit za težek motor in si ga tudi kupila. Ko je Tjaša prišla iz šole jo je že pričakalo kosilo in tudi oče ki je že bil oblečen in pripraulen za motor. Tjaša je hitro pojedla in se tudi sama uredila vzela čelado in poletela v garažo se vsedila na motor in počakala očeta, da je prišel za njo.
Preden sta se odpelala je za njima še mama rekla, "Pa po pameti!". Naredila sta krog okoli Ljubljane, Tjaši je bila vožnja noro všeč, uživala je... Ravna cesta in nato oster ovinek, nista vedela, da bosta njuna jaza čez minuto nič. In kazalec je zopet poskočil, motor divje zahrumel.... Nato tisti pok ki je uničil tako veliko. Njeni svetli blont lasje so zaplapolali v vetru.
28. oktober 2010
u29001
u29001
Neext. (:
28. oktober 2010
nExTTTT
28. oktober 2010
u30869
u30869
Nato njen zvok, ko je klicala svojega očeta, odzvau se je in ji rekel "poskrbi za mamo, povej ji da sem ljubil", preden je prišel rešilec z zavijajočo sireno je umrl.
Tjaša je imela zlamano roko in nogo, ter rahel pretres možganov. Odpeljali so jo v bolnišnico. V bolnišnici so jo oskrbeli in policisti so šli k njeni mami in ji žal morali povedati grozno novico, saj ni niti dojela, da se je to naredilo njeni družini in seveda vprašanje ki se poraja vsakemu, zakaj ravno nam, kaj smo naredili Bogu, da nas tako kaznuje, vedno smo živeli pošteno nikomor nismo želili hudega, in zakaj ravno nam????
Hitela je v bolnišnico k svoji hčerki, ki je še spala, vso noč je ostala z njo do jutra dokler se Tjaša ni zbudila. Tjaša je v bolnišnici dobila ogromno pomirjevalnih tablet in ostalega zato je mami vprašala "ki je oče, želim si ga videti". Mama je bila tiho, samo solze so ji prilezle v oči, ostala je brez besed, ni mogla spregovoriti, težko je bilo. Tjaša jo je samo nemo gledala, spreletaval jo je občutek, da očeta ni več, amapak se je prepičevala, da je samo v drugi sobi in ko bo dovolj pri močeh ga bo šla obiskat. Nato je njena mama končno spregovorila "Tjaša, oče je... Tjaša oče je.... oče je umrl v prometni nesreči."
28. oktober 2010
u29001
u29001
Next.^^
28. oktober 2010
u30869
u30869
Še dobro da je Tjaša ležala v postelji, drugače bi se tako sesedla, saj se niti ni zavedala kaj ji mami pravi, vse preveč so ji šle po glavi mamine besede "oče je umrl, pa saj to ni res, vrnil se bo, vem da se bo vrnil, pa ni hudiča, vem da se bo vrnil", se je prepričevala, mami je jo predramila in ji povedala, da bo čez nekaj dni že lahko odšla domov žau z gipsom na nogi in roki, ampak bolje da bo doma, da bosta skupaj preživeli težke trenutke in pogreb očeta.
Tjašo so odpustili iz bolnišniče, ko je prišla domov je vzela družinsko sliko in se zjokala, mama jo je slišala in prišla do nje, skupaj sta začeli obujati stare spomine in kmalu sta se zavedale, da ne bo več kot je nekdaj bilo.
Vztrajno so minevali dnevi in bližal se je dan pogreba. Ta dan je biu grozen, obupno veliko ljudi ki jih ni niti poznala in njeni prijatelji, ki so jo prišli izrečit sožalje. Ta dan je bil grozen in končno se je tudi končal.
Ko sta z mamo prišli domov je Tjaša odšla v svojo sobo se ulegla in zaspala v solzah. Zjutraj si Tjaša ni želela v šolo vedela je, da jo bodo ljudje gledali s tistim pogledom, ki ji je šel na žiuce in ga ni marala.
28. oktober 2010
u30869
u30869
Počasi a vztrajno so minevali dnevi, tedni, leta, Tjaša se je vedno bolj zapirala v sebe, spreminjala je svoj stil oblačenja vedno bolj so ji bile všeč temne stvari in temna ter hard muska. Tako sta minili 2 lete, Tjaša se v razredu ni več počutila okei, imela je samo eno prijateljico Mašo, ki ji je stala ob strani, mama se ji je vedno bolj odaljevala in se zbliževala s svojim sodelavcem Rokom, ki se je zdel Tjaši ne mogoče prilizjen in smotan, ni ga marala. Zato se je zapirala vase, pohajala po Ljubljani in spoznala tipa, iz svojih sanj, biu je rocker in zelo poznan po Ljubljani. Ne mogoče, ta tip se ji je vedno bolj približeval in jo kar naenkrat, ko sploh ni pričakovala prijel za roko in ji rekel naj se ustavi, počakala je in mu odrezavo rekla "kaj bi rad?" "Samo rad bi hodil s tabo, opažam, da hodiš nekam v neznano in to mi je všeč. Saj lako hodima tudi v tišini me sploh ne moti.", tako sta še nekaj časa hodila, ko se je Tjaša nepričakovano ustavila in ga uprašala, če lahko izve njegovo ime,
"nerodno mi je da hodima takole skupaj nekam v neznano, ampak ne vem niti kako ti je ime."
"Ah ja seveda pozabil sem, za prijatelje sem Čorby ti me pa lahko kličeš Žiga, čeprav ne maram tega imena in aja saj res, kako pa je tebi ime, če seveda smem izvedet?"
"Tjaša sem."
"Tjaša, uh lepo ime, mi je všeč, daj vsedima se tjale na klopco pod lipo, tukaj zelo rad preživljam prosti čas in dni ki se mi zdijo, da bi bilo bolje da jih sploh ne bi bilo."
"Velja."
"No Tjaša povej mi malo o sebi, zdiš se mi zelo zaprta oseba in to imam rad"
"O meni ni kaj za povedati"
"Razumem, tudi js se ne morem odpreti osebi, ki jo prvič vidim."
Nato siČorby prižge cigaret.
"Saj te ne moti, ali pač?"
"Ah Žiga, pa veš da cigareti škodujejo zdravju?"
Preslišau je njene besede, ni maral da mu je kdorkoli težil glede čikov, to je tako njegova stvar in se drugih ne tiče. Žiga ji je ponudil dim, ampak je odklonila, pogovarjala sta se o stvarh ki sploh niso bile pomebne, Žiga pa si je prižigila čik za čikom, in nato....
"Čorby a mi daš samo en dim prosim? Zanima me kakšen je občutek"
Seveda tip kot tip ji je ponudil, mislil si je več kot je kadilcev bolje je, vsaj iz njegovega stališča.
"Ampak Tjaša ne potegni preveč vase, ni prijeten občutek za človeka ki ima prvič cigaret v roki, kaj šele njegov dim v pljučih"
"Velja", Tjaša je potegnila dim vase in tako kot ji je rekel Žiga, ne preveč, občutek blaženosti ji je sedel, ampak tega mu ni želela pokazati, zavedala se je besed ki jih je izgovorila pred nekaj trenutki.
"Jooj Žiga koliko je že ura domov moram, upam da ne zameriš in ali se še kdaj lahko srečama?"
"To si me pa prijetno presenetil. Seveda, jutri tukaj ob 5 velja?"
"velja. Adijo."
28. oktober 2010
u30869
u30869
Še pišem dalje ali naj odneham??
28. oktober 2010
wau. aLo fuL mi je ušeč. sveTouna Je.
29. oktober 2010
u30869
u30869
Ko je Tjaša prišla domov, je preslišala mamino pridigio o tem, da kako lahko pohaja po Ljubljani in da se ima zelo veliko za učit, zaprla se je v sobo in sanjarila Žigatu, bil ji je všeč, imel je zelo dober stil oblačenja ter pirsinge. Komaj je čakala da bo lahko šla spat, da bo jutri nov dan in da se bota spet srečala.
Tjaša je še spala ko jo je prišla mama vržit iz postelje, ni marala da ji je kdo že na vse zgodaj težil, vendar se potrudila na sebe zmetala oblačila temne barve uredila pričesko tako da so ji lasje zakrivali eno oko in bila je namazana črno, vedno bolj in bolj se je mazala v črno, tako je zakrila tisto da je bila v sebi le nemočna punca.
V šoli je potekalo vse normalno, pogovarjala se je z Mašo ostali so jo vrgli na ignor, ni je motilo, ugotavljala je, da ji paše ta občutek samote, da je sama s sabo. In zvonec, konec pouka, odšla je na avtobus domov pojedla kar je pripravila mami, seveda je ni bilo domov, zadnje čase je kar naprej imela službene obveznosti in je prihajala pozno zvečer domov, tako da sta bili redkokdaj skupaj, odšla je v svojo sobo, si recimo pripravila stvari za šolo, malo pobsrkala po neti in odšla na potep po Ljubljani.
Danes je vedela, da ne hodi nekam v neznano, ampak na tisti kraj kjer sta včeraj sedela z Žigatom, upala je d bo prišel, da ga bo lahko videla, občudovala ga je, bil je tako samozavesten in vsi so se ga bali...
Ko je prišla do kraja jo je Žiga že pričakal z nasmeškom na obrazu, zelo se ga je razveselilala.
"Mislil sem da te ne bo."
"A veš, da sem bila istih mislih, tudi jaz sem mislila da te ne bo."
Vendar nekako nista našla teme za pogovor, zato sta raje sedela in strmela nekam v neznano. Tjaša se je odločila da ne bo kadila, želi si smrti, ampak da bi imela plučnega raka, "ah ne hvala, ni to zame" so ji misli švigale sem in tja.
Tudi Žiga ji ni ponudil cigareta, videl je da ne nekoliko odsotna, ampak če bo želela ji bo že odstopil cigaret. Nekako tako sta sedela eno uro v tišini, ko se je Tjaša počasi odpravila proti domu, dogovorila sta se, da se bosta vsaki dan videvala takšen čas.
Tjašini dnevi so potekali nekako tako, počasi je začela tudi kaditi, ampak samo takrat ko je bila z Čorbyem, ni bila še odvisna in na nek način ji je bilo škoda denarja, čeprav je redno dobila žepnino od mame za malico in tudi za oblačila, vendar ni nikoli več dala veliko denarja za oblačila, več ga je zmetala za ličila in podobne stvari.
29. oktober 2010
u30869
u30869
Vedno bolj in bolj je Tjaša postajala tečna če ni imela tistega blaženega občutka cigaretov, nikotin jo je pomiril, zato se je odločila, da bo žepnino za malico in podobne stvari malo porazdelila, tako je vsaki teden, ponavadi ob ponedeljkih, odšla v isto trafiko, kjer je dobila cigarete in vžigalnik, ne ve iz kakšnega razloga, ampak kupila si je roza vžigalnik, kadila je west blue cigarete, seveda enako kot Čorby in še kar naprej zahajala na njuno mesto, velikokrat se je tudi zgodila, da ga je čakala v nedogled in da ga ni bilo, zato ga je en dan prosila če ji lahko da telefonsko, da ji bo lahko povedal če ga ne bo.
Njena mama je sumila, da se s Tjašo nekaj dogaja, ampak ji ni delala nekih pridig in podobnega, vedno ji je govorila, da cigareti škodujejo zdravju, ampak tega ji ne more preprečit, če ima veselje, zakaj pa ne, prepovedala ji je samo izhode in tisto klopco na katero je rada zahajala, ampak Tjaša je ni poslušlala, še raje je zahajala tja, pravijo, da kar je prepovedano je najslajše, kar je tudi res.
Začela je kaditi tudi med šolskimi odmori, v šoli so ji ocene padle, ampak zdelovala je z dvojko ali trojko in je bila zadovoljna.
29. oktober 2010
u30869
u30869
Nekega večera, mislim da je bil petek, sta Čorby in Tjaša odšla na klopco, ko je Čorby kar naenkrat iz žepa potegnil alufolijo, notri je imel nekaj zavito, ga je Tjaša vprašala kaj ima.
"Nekaj zanimivega, ali boš probala?"
"Ne vem nisem prepričana"
"Pa saj ni nič takega"
Čorby je vzel iz žepa rilze in filtre stresel, kar je imel v alufoliji zavito, vzel cigaret in ga dal na pol ter v rizlo, tako je imel v rizli tobak in travo, Tjaša ni vedela, kaj počne zato mu je pomagala, niti sanjalo se ji ni, da je to mehka droga in ko je bilo vse pripravljeno je Čorby potegnil dim in....
"Žiga a lahko js tudi"
"Ja izvoli"
Potegne dim v sebe.
"Pa kaj imaš to?"
"Tjaša, to je trava"
"A veš da mi je ta občutek se bolj všeč kot pri cigaretih"
"Haha, ja seveda, trava je lažja oblika droge, cigareti so samo za... Uglaunem ja."
Tako se je Tjaša počasi a vztrajno učila kako se zvija trava in tobak ter podobne stvari, ampak travo je striktno kadila samo ob petkih.
Petkov ni marala, niti ven ni hodila, zato se je s Čorbyem zadevala s travo.
29. oktober 2010
u13132
u13132
next
29. oktober 2010
u13132
u13132
Alo lowam zgodbo res je ful carska
29. oktober 2010
u29001
u29001
Neext.^^
29. oktober 2010
next!!!!
29. oktober 2010
u30869
u30869
Tako je Tjaša nekega petkovega večer prišla domov okoli 11 ure zadeta, odšla v dnevno sobo in se vlegla na sedežno, prižgala televizijo in nemo gledala vanj, mama je iz kuhinje prišla v dnevno sobo, pogledala Tjašo in začela svojo dolgo pridigo, če bi lahko bi ji Tjaša zalepila njena usta.
"Tjaša kaj se to pravi, da hodiš domov ob 11, čeprav sva zmenjeni ob 9 in povrh usega imaš telefon ugasnjen!"
"Glej mami, pusti me pri miru se te prav nič ne tičejo moje stvari!"
"Tjaša kako se pa to pogovarjaš? Se zavedaš da sem tvoja mati?!"
"Kako bi bila moja mami, sa te ni nikoli doma!"
"Tjaša nama življenje ni postreglo da bi uživale moram nama prislužit denar da lahko preživima"
"Ja mami, službo imaš tako samo do 3 potem pa imaš službene obveznosti pri tistem Roku a ne?"
"To je pa že višek! Hišni pripor brez ugovarjanja!"
"Ja ja, če tako praviš!"
Tjaša je odšla v svojo sobo in bila samo zadovoljna, da ji mama ni težila glede cigaretov in trave, sumila je, da tudi mami nekaj ve, ampak bolje da je bila tiho.
Čeprav je Tjaša imela hišni pripor je redno odhajala na tisto klopco pod lipo, sedaj se je že dogajalo, da je bila večkrat sama in da Žigata ni bilo na spregled, malo jo je motilo, saj si je želela da bi bil ob petkih Žiga z njo, da bi lahko dobila travo, drugače tako ni niti vedela kje lahko dobi travo, dilarjev pa tudi ne pozna.
Zato ga je poklicala, ter ga vprašala, kje lahko dobi travo, da si bo zvila joint, Žiga ji je povedal in prekinil.
"Aha, tako torej, še nesramni bomo postali do mene" so ji misli švigale glede Žigata.
Odšla je do tromostovja in počakala nekega tipa, z obrito glavo, ki naj bi bil diler, ali nekaj podobnega, po dolgih in mučnih minutah ga je končno dočakala in pristopila do njega.
29. oktober 2010
nexT.
30. oktober 2010
u30869
u30869
"Pozdravljen, jaz sem Tjaša, od Čorbyja prijateljica"
"Aha, ti si ta, povej kaj želiš?"
"Ah samo nekaj trave bi imela"
"Dobro, še kaj drugega? Imam še takšne dobre tabletke, ki te zelo poživijo, pa beli prašek, ko ga posnivaš te zadane na ful"
"Bom še premislila in te poklicala"
Mu da denar in se odpravi na klopco, si zvije joint in... Wao spet ta občutek miline, občutek, kot da si v nebesih, saj ga enostavno ne moreš opisati z besedami, lahko ga samo doživiš!
Nekako tako so potekali njeni dnevi, skoraj vsak dan je že bila zadeta, razen nedelje so bile nekako trezne, ko je bila pri sebi, iz ne znanega razloga.
Zadnič je komaj, ampak z vztrajnostjo, prepričala Žigata da se ji je pridružil, ampak je bil samo na cigaretih, rekel je da ne kadi več trave, čeprav ga je Tjaša prepričevala v nasprotno ter mu težila, da trava ni droga, je zdravilo, ampak si zaradi THC ki je v travi zadet.
03. november 2010
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg