"Sepravi: ena kava z mlekom, eno pivo ter dva kozarca vode. Takoj bom nazaj." sem preverila če sem si pravilno zapisala stvari in se prijazno nasmehnila. Odpravila sem se do pulta, odložila pladenj ter začela pripravljati kavo.
Sovražim to službo, najraje bi se postavila pred vlak in umrla vendar tako ne gre. Na žalost ne. Pogledala sem okoli sebe ko sem na pladenj postavila vse pijače in se obrisala v uniformo.
"Čez pet minut končaš Lilly." se je za mano pojavil moj nadrejeni oziroma lastnikov sin Edward, ki je bil vedno prijazen do mene in ni ni bil niti malo podoben očetu, saj je za razliko od njega bil zelo postaven.
"Vem Ed. Tole še postrežem, pospravim in grem." sem se nasmehnila in se odpravila do mize pri kateri sem bila prej.
Postregla sem jim pijačo, poračunala in shranila napitnino, ki sem jo dobila. Končno sem si lahko oddahnila saj je bilo mojega dela konec.
Hitro sem odšla do blagajne, da sem v blagajno spravila denar in da sem se odkljukala s seznama za danes.
"Hej, Lilly bi prosim postregla še tistima gospodoma na koncu? Tukaj imam preveč dela." me je prijazno prosil Edward.
"Resno!?! Dobro, vendar si mi dolžan." sem zavila z očmi in se odpravila na konec bara, kjer sta sedela dva moška v črnih smokingih in resnimi pogledi.
Počasi sem se sprehodila do zadnje mize in globoko vzdihnila. "Dober večer, s čim vama lahko postrežem?" v roke sem prijela svinčnik in beležko, da bi si zabeležila njune 'želje'.
"Dve pivi. Hvala." se je nasmehnil moški v dvajsetih, z rjavimi lasmi, zelenimi očmi in toplim nasmehom.
"Takoj bom." sem odgovorila in pospešila korak, da bi čim prej postregla in lahko šla domov, se skotalila v posteljo ter gledala ganljive epizode Top Model, kjer se nemočne in predvsem zgubljene punce grebejo za ogromne nagrade blah blah blah saj veste nadležno pa vendar vseeno zabavno.
Hitro sem izza pulta potegnila dve steklenici piva ter se odpravila nazaj k mizi.
"Izvolita. " sem se nasmehnila ter si končno oddhnila, da lahko grem domov.
"Oprostite gospodična, vas lahko nekaj vprašam?" se je oglasil drugi z temnimi rjavimi očmi in izrazitimi obraznimi potezami.
"Ah! Naj bo hitro, ker nimam časa." zavila sem z očmi, prekrižala roke ter se naslonila na desno nogo.
"Ste vi Lilly Owens?"
Zmedeno sem ju pogledala "Ja, to bi bila jaz."
"Imava par vprašanj glede Bobbyja Levija. Sedite prosim." mi je nakazal eden in se malce premaknil, da bi se lahko vsedla poleg.
"Poglejta res nimam časa za tole, kar koli že to je" sem se z rokami naslonila na mizo "in ne vem o čem govorita zato, lep večer gospoda." odmaknila sem se od mize ter ravno želela oditi ko sta se spet se zravnala in iz žepa suknjičev potegnila značke.
"FBI agent Stinger" je manjši pokazal nase " ter agent Butcher" je pokazal na moškega zraven sebe "in za vas imava nekaj uprašanj.
Globoko sem vzdihnila in zavila z očmi "Seveda, ja no dobro, kako lahko pomagam?" sem prisedla zraven in neučakano z nohti udarjala po mizi.
"Gre za umor gospoda Levija in v pomoč bi nama bilo če kaj veste o njem ali o tem kako je umrl." je rekel agent Stinger ter vzel požirek piva.
"Hh, Bobby ja vsi ga bomo pogrešali. Drugače pa kogar koli vprašata bo rekel da je naredil samomor ali pa mu je nekdo kaj podtaknil, da je popolnoma izkrvavel. Vsak misli svoje in to je vse kar vem, razen tega da je njegova žena umrla pred 20 leti in od takrat naprej je velikokrat popival." roke sem položila na mizo ter čakala na njun odgovor.
"Kaj pa ti misliš?" me je pogledal agent Buthcer, ki je sedel nasproti mene.
"Jaz? Moje mnenje ni pomembno sicer pa mi nihče ne bi vrjel." nasmehnila sem se in se začela igrati z zobotrebci, ki so bili na mizi.
Videla sem kako sta si izmenjala poglede in si potrdila, da se tu definitivno nekaj dogaja. Iz druge strani lokala pa je vse skupaj opazoval Edward, ki je izgledal zelo zaskrbljen.
"Ne prosim povej. Midva bova verjela, obljubiva, kar koli je nama lahko poveš." je zopet spregovoril agent Butcher in njegove oči so se zasvetile v svetlobi bara. Bile so tako rjave in tako popolne, da bi se vsak lahko izgubil v njih.
Iz ust mi je ušel smeh in vedela sem da ne vesta kaj se dogaja "Vidva resno mislita, da to deluje?" sem se smejala in opazila kako se zmedeno gledata in tuhtata kaj bosta storila. "Vesta kaj to vama povem... Mislim da vsi trije vemo kaj mislim če rečem, da se ni ubil sam niti ga ni ubil nihče drug temveč nekaj in oh ja še nekaj...tele FBI kartice prepričajo samo bedake ok." zasmejala sem se ter vstala in se odpravila do vrat.
"Nismo še končali gospodična!" se je zadrl Stinger.
"Vem, in prav tako vem, da sta sigurno že izrskala vse kar potrebujeta o meni in da se še kdaj vidimo." pomižiknila sem ter se odpravila domov.
Hodila sem po temnih ulicah ter opazoval zvezdno nebo, ki je bilo popolnoma čisto. Vesela sem bila, da sem končno lahko odšla domov ter se spočila.

Za sabo se zaklenila vrata ter slekla plašč, odšla sem v kopalnico si slekla uniformo ter si umila zobe. Ravno ko sem hotela odpreti vodo in se stuširati ko je zazvonil zvonec.
Nase sem navlekla kopalni plašč, da sem zakrila spodnje perilo in milijon modric ter se odpravila po hodniku navzdol do vhodnih vrat.

NEXT?

Lilly:

Edward:

Lokal:


13. oktober 2013
neeeeeeeeext
13. oktober 2013
NEXT!!
16. oktober 2013
neeeeeeeeeeeext
17. oktober 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg