Forum
Zgodba Sramota govori o štirinajstletni deklici Viktoriji. Živi v osamljeni vasi na vrhu hriba Gabovnik. Gabovnik je hrib, ki je dobil ime pred nekaj leti, znan pa je po tem da tam živijo samo oGABNI jludje. živeti tam, pomeni nekaj najbolj sramotnega. Tam živijo tri družine.....
V zgodbi ne pričakujte radosti in veselih trenutkov Viktorijinega življenja. V knjigi boste spoznali najsnico, katera živi v sovražtvu, zaničevanju in poniževanju.

Kot vsak dan viktorija takoj po pouku zapusti šolo. Hiti na Gabovnik in po nekaj minutah hoje po temačnem in srhljivem gozdu pride do stare zapuščene hiše.Sliši se grozno in nemogoče, vendar to je Viktorijin dom.
V njem je prostora za staro kmečko kuhinjo, v kateri je lesena klop, staro mizo, ki ni stabilna niti toliko da nanjo nemoreš postaviti malo težje posode, velika peč, ki je okrušena na treh koncih in na kateri ni varno sedeti, saj se lahko vsak hip znajdeš v žerjavici in pa seveda v levem prostoru stara črna kuhinja.
V kleti ki je prizidana je malo večji prostor. tla so lesena, in ko dežuje v sobo pride dež. Ob desni steni je stra postelja na kateri bi težko prespal mirno noč. dejstvo pa je da nobostelji spitta Viktorijina sterša. Gospod in gospa Podpečnik. v sobi je še staro razbito okno, ki je zadelano v lesom, da notri ne prihaja veter. ob vratah je staro kovinsko stojalo na katerem so tri sveče. In "kuhinje" pa se po škripajočih stopnicah pride v Viktorino sobo. Stopnice so tako strme da bi bilo vseeno če bi morala Viktorija plezati po steni, da bi prišla v svojo sobo. V sobi ima majhno doma izdelano mizo, na kateri je samo šolska puščica in zveski. na nasprotni strani pa z doma sešito odejo pokrit kup slame na katerem spi Viktorija.

Next?
16. februar 2012
u62735
u62735
next!
16. februar 2012
u78550
u78550
takoj
16. februar 2012
u59027
u59027
next
16. februar 2012
u39983
u39983
next
16. februar 2012
Ko Je končno prišla domov, odpre vrata in se zapehano nasloni ob steno. Odhiti v sobo po stmih stopnicah, odloži torbo, se spreobloeče v strgane doma sešite hlače in premajhno majico ki ji komaj pokrije trebuh. odhiti iz hišein po travniku do staršev, ki že celo popoldne delata na njivi. pridruži sejimain brez besed do večira delajo na njivi. ko pridejo domol, se hitro spreoblečejo v lepša oblačilaki niso strgana vendar so sešita doma, in se hitro odpravijo k sveti maši. maša traja dve uri in pol in ko se odpravijo domol je že popolna tema. Ko pridejo v hišo jih ponavadi prestraši star maček ki nima veliko dlake in ki komaj šehodi. V hišo ponavadi pride skozi številne špranje. prižgejo svečo in se usedejo za mizo. mama pogreje mleko in da na mizo star kruh. v skoraj popolni temi pojejo trd kruh, namočen v mleko. po večerji zmolijo večerno molitev, in se odpravijo spat. Zjutraj Viktorija obleče Svojo uniformo in odhiti v šolo. Čez temačen gozd ponavadi miži saj je grozno kt v kakšni grozljivki. Na šolskem dvorišču jo pozdravi najbogatejša in najzlobnejša punca na šoli Elizabeta III. za dobrojutro je Viktorija polita z ledeno vodo. po njenih mastnih laseh voda kaplja na tla. Pred v hodnimi vrati jo že pričaka skupina fantov ki ji ponavadi zapoje zlobno pesmico. Danes pa so jo poriniili in Viktorija je padla na tla. Komaj je vstala že je bila pred njo nova skupina deklet in fantov, ki jo z porivanjem in pluvanjem pospremijo do njenega obešalniko. ko viktorija sezuje stare natikače in obuje šolske prav tako stare copate, se že podi za Tracy, ki ji vsko jutro vzame natikač. ponavadi ji ga vrže skozi okno in Viktorija teče ponjega. Po stopnicaj jo Spotikajo in ko pride do učilnice je že zdavnaj zvonilo, in tam jih sliši še od učiteljice. Viktorija sama sedi v prvi vrsti in okoli nje je kar nekaj praznih stolov, saj nihče noče sedeti zraven nje zaradi smarada in njenih pomankljivih potrebščin.
Ko je konec pouka, Viktorija hiti domov. IZ sobe, v katero nima vstopa se slišijo kriki in jok....Viktorijo že nekaj časa zanima kaj je tam vendar si ne upa pogledati saj bi jo oče namlatil z pasom.
16. februar 2012
u62735
u62735
next!
16. februar 2012
Nekeka večera pa jo je radovednost po 14 letih premamila in ko mame in očeta ni bilo doma potrkalaa na skrivnostna vrata.......zaslišalo se je kričanje, takšno da si si mogel zatisniti ušes če si želel ohraniti bobniče. v tistem trenutku pa se zgodi najmanj pričakovano......skozi vhodna vrata pride črna senca.......Viktorija se ozre in se prime z srce....vrata zaškripljejo in lesena tla se zatresejo....kričanje v kleti se samo stopnjuje zato ni slišala govorjenja iz vhodnih vrat....počasi gre do mize in prižge svečo. temna senca se je približevala. pomislila je na očeta, mamo ali kogarkoli drugega ki bi jo lahko za njeno radovednost kaznoval. v sobo prišeplje star maček, ki sem ga omenila na začetku zgodbe. Viktorija si je oddahnila in zbežala v svojo sobo. Kričanje je ponehalo. Čez nekaj minut pa sta domov prišla gospod in gospa Podpečnik. Viktorija je čisto prepotena prišla v hišo. vsedla se je naklop. Še vedno je bila malo zadihana, vendar se je trudila da starša tega nebi opazila. Po večerji in Večerni molitvi je Viktorija odšla v "posteljo". Zjutraj pa spet v Uniformo in v šolo. Še en razlog zakaj so jo v šoli vsi zaničevali. poleg vsega je imelat tudi uniformo sešito doma. Imela je bledozeleno jopico in spodaj umazanosivo srajco. Imela je vojaško zeleno kiklico, ki ji je segala čez kolena spodaj pa rjave žabe, ki so bile na petah strgane. Ko je prišla se je ponovilo njeno vsakdanje jutro, le da je v razredu zraven nje sedela še ena deklica. Bila je lepa, zgledalo je da prihaja iz bogate družine in z njo so vsi hoteli navezati stik. Ker pa je bilo prosto mest samo zraven Viktorije se je vsedla tja. Učiteljica jo je predstavila razredu :>>Učenci, to je vaša nova sošolka Bettina. Prihaja iz bogate Ameriške družine in zelo dobro govori Slovensko. Sprejmite jo medse, sedaj je vaša sošolkaje najbolj grozno bitje na svetusmrdi in mastne lase imaŽivi na Gabovniku
16. februar 2012
next!!!
17. februar 2012
u62735
u62735
next!
20. februar 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg