Forum
hej Sem nova tukaj in sicer sem se prijavla, ker bi želela pisati zgodbo. Objavljam jo tudi na portalu Smrklja. Zgodba se gre o vampirjih. Ni na temo somraka ali kaj podobnega. Je bolj na način Hiše noči (zbirke knjig o Zoey Redbird). Objavila bom prvi del in če bi si želeli lahko nadaljujem.

***
Zbudila sem sem se v zasneženo jutro. Pogledala sem na budilko in ugotovila, da sem spet pozabila nastaviti uro. V samo desetih minutah sem se oblekla, spila skodelico čaja, se obula in odhitela po stopnicah do izhoda. Je že res da ti starši ne težijo če jih ni doma in je to super fajn, ampak meni to ni preveč všeč. Oči in mami sta delala skoraj cele dneve, odšla pa sta že zelo zgodaj. Tako sem si primorana naštimati uro in se sama zbuditi pravočasno kar mi velikokrat ne uspe. Torej pohitela sem do avtobusne postaje kjer me je že čakala Lizzie. Ona je moja najboljša prijateljica že od tretjega razreda. Seveda sva se velikokrat skregali ampak še nikoli za več kot eno uro.

Že pred enim tednom sva se zmenili da bova imeli danes filmski maraton. Ker je petek in ker mojih SPET ni doma sva se dogovorili da se ob šestih dobiva pri meni. Pouk je bil spet dolgočasen kot po navadi, čeprav so ure minevale presenetljivo hitro. Po šoli sva šle v trgovino in si nakupili dve vreči sladkarij in podobno za zvečer.

Komaj sem se preoblekla in pripravila postelje oziroma spalke, kjer bova danes spali je že zazvonilo pri vratih. Lizzie je planila notri s stotimi dvdji (ona je bila zadolžena zato da si jih gre sposodit v knjižnico). Pol ure sva rabili da sva izbrali prvi film. Čeprav nobena od naju ni marala grozljivk (enkrat sem jo gledala in od takrat jih ne gledam nikoli več). Ker sem dostikrat preveč popustljiva je spet zmagala Liz. Izbrala je nek vampirski film. Čeprav vem da vampirji ne obstajajo in da je to vse izmišljeno, je v meni vseeno delček nečesa kar mi pravi da mogoče pa vseeno obstajajo in zato pač ne maram tovrstnih filmov. Čeprav sem vedela da verjetno še sto let ne bom mogla spati, se nisem hotela prerekati z Liz in jo samo nemočno gledala kako je v DVD predvajalnik vstavljala DVD.

Čeprav mi je vztrajno zatrjevala da to ni grozen film sem že po prvi sceni videla da je nalagala. Valda je bil grozen film. Drug drugemu so pili kri in pobijali vsepovprek. Edino kar mi je blo všeč je bilo ko je neverjetno lep vampirček strastno napadel svojo drago. Okej, hecam se.. ampak res je bil grozn film.

Kakorkoli filma je blo končno konec in čeprav sem ga gledala samo pol (pol filma sem preživela pod blazino ali pa sem preprosto zaprla oči) sem vesela da ga je bilo konec.

»Hej Liz. A misliš da vampirji res obstajajo?«

»Okej, vedla sem da ti nebi smela pokazat filma. Ne Lee, ne obstajajo. Sej veš, to je bil samo film..« me je skoraj nadrla Liz.

Čeprav me je nekako pomirila sem sama še vedno čutila da temu ni tako. Nekaj časa nazaj sem prebrala članek, kjer je pisalo da obstaja mesto (ki sploh ni tako daleč od nas), kjer vampirji stanujejo in imajo tam celo šolo! Mislim halo? Seveda da potem obstajajo. No spomin na ta članek in film sta super vplivala name. Že tako sem se bala najmanjšega hrupa in sem bila strahopetna zdaj pa še to. Kmalu sva zamenjali film in KONČNO začeli gledat neko romantično komedijo kjer igra grozno srčkan Adam Garcia.

Čeprav je ozračje postalo man napeto in sva se skoraj topili ob vročih scenah v filmu se nisem mogla znebiti neprijetnega občutka..

***
HF
22. april 2012
PART 2

Čeprav je ozračje postalo man napeto in sva se skoraj topili ob vročih scenah v filmu se nisem mogla znebiti neprijetnega občutka..
Ravno ko je bil v filmu najboljši del sem slišala da se na hodniku spodaj nekaj dogaja. Jasno sem slišala kako so se odprla vrata, se zaprla in zdaj nekdo hodi po stopnicah. Mislila bi da se mi meša, če ne bi zanimanja za hrup pokazala tudi Liz. Ker je videla kako se tresem je samo zavila z očmi in se previdno odpravila proti vratom. Hitro jih je odprla naredila nekaj korakov proti stopnicam potem pa glasno zakričala. Jasno sem slišala da ni bila sama. V prej tihi hiši sta se zdaj mešala dva popolnoma drugačna glasova, vendar oba ženska. Kljub strahu sem odhitela do stopnic in se še zmeraj tresoča začela histerično smejati. Liz je vsa prestrašena gledala mojo sestro (ja, sestro imam) ona pa njo. Ko sta prišle do zraka in se nista več bali druga druge je Ally (moja sestra) začela histerično vpiti kaj se greva in kaj se tukaj dogaja. Razložila sem ji da sva mislili da je sexi vampir iz filma in se pri tem režala kot idiot. Liz me je grdo pogledala potem pa tudi ona planila v smeh. Ally je razložila da je nekaj pozabila in da se takoj vrne na žurko, kjer bi morala biti. Res je samo nekaj vzela in se hitro pobrala iz »nore hiše« kot je ona temu rekla. Z Liz sva še malo prestrašene odhitele nazaj v sobo, se vrgle na posteljo in nadaljevale s filmom.
Ura je bila že krepko čez polnoč ko je Liz predlagala da bi šli spat. Nad idejo sicer nisem bila navdušena, ker še nisem bila zaspana, ampak sem se vseeno strinjala. Zagrnila sem zavese in počakala da se je Liz stuširala, nato sem šla v kopalnico jaz. Preoblekli sva se v pižami in se odpravile v posteljo. Nekaj časa (res malo časa) sva se še pogovarjali nato pa je Liz kar naenkrat zmanjkalo in že je spala. Ker res nisem bila zaspana in me je bilo povrhu še strah, sem tiho priklopila računalnik in začela brskati po internetu. Pregledala sem že skoraj vse profile na facebook-u in prebrala že vse novice in trače, ko sem zunaj zaslišala hrup. Ni bil isti hrup kot prej. Bilo je kot da se nekdo namenoma sprehaja okoli naše hiše, kot bi nekaj iskal. Seveda sem najprej mislila da si spet domišljam in sem že skoraj odšla spat, ko je zunaj spet neki zašumelo. Okej, res nisem najbolj pogumna ampak takrat sem se na hitro odločila da grem pogledati kaj se dogaja. Še sama nisem mogla verjeti svojim dejanjem, ko sem stala v predsobi in si natikala škornje (zunaj je bilo verjetno zelo mrzlo, glede na to da je bil sneg), ampak nekaj me je vleklo ven. Odprla sem vrata in samo čakala da nekdo plani nami izza vogala, ampak ni. Ob cesti pred našo hišo je stala postava. Ni mi bila znana, ulična svetilka pa je na tla metala njegove sence. Približevala sem se »nekomu« in tiho pozdravila. Počasi se je obrnil proti meni in videla sem….

nadaljujem??
26. april 2012
next
11. oktober 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg