Forum
u145539
u145539
(Zgodba je delno po resničnih dogodkih.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ciao!

Sem Charlotte. Živim v Benetkah, Italija. Moj papai (očka po portugalsko) je Brazilec, mamma (mami po italijansko) pa italijanka. Nekaj časa (ko sem bila majhna) smo živeli v Sloveniji v Ljubljani. Zato znam slovensko. Zaradi neugodnih razmer smo se preselili v Italijo. Benetke so zame najlepši kraj na svetu. No, stara sem 14 let, imam dolge črne lase, sinje modre oči in rdeče ustnice. Zame perfect combination. V šoli sem priljubljena oseba, predstavnica razreda... Moja BFF je Julietta. Skupaj hodiva v razred in sva praktično skoraj povsod skupaj. Moj papai ima bolj temne barve. Značilen brazilec. Temne lase, temne oči. Skratka je bolj kot črna čokolada. Mamma je nasprotje ima blond lase in modre oči-bela čokolada. Jaz sem mešanica vsega-rjava čokolada.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nevem če se mi sploh splača pisati če tega nihče ne bo bral. Tako da... Za začetek malo potem pa vedno več. No zaradi tega - anketa.

Upam do bo čim več odgovorov Ja.

Najprej pa rabim vsaj 1 next.
(PS: Mogoče boste na nadeljevanje morali malo čakati, ker nisem TAAAAAAKOOOOOOOOO ZEELOOOOOOOOO POOOOOOGOOOOOOOSTOOOOOOO na računalniku.
Ne zamerte mi)

Ali boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

06. marec 2014
next
06. marec 2014
u145539
u145539
Hvala! Za vsaj en next
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ding dong! Stala sem pred vrati Juliettine hiše. Bil je zadnji šolski dan. Z Juliette sva se zmenili (kot vedno), da greva na ta posebni dan, skupaj v šolo. Vrata so se odprla. Ven je pogledala Juliettina mamma Feliciana. F-Feliciana J-Jaz (Dvogovor bo v slovenščini, ker v italijanščini vrjetno ne bi nič razumeli.)
F- Pozdravljena!
J- Dobro jutro! Prišla sem po Julietto...
F- Žal, Juliette je bolna. Ima gripo.
J- Ah . No recite ji naj se hitro pozdravi.

Obrnila sem se in odšla. Bila sem žalostna in razočarana. Vedno sva hodili skupaj v šolo. Še posebej za konec šolskega leta. Pa valeta! Upam, da bo vsaj na valeto prišla. Čeprav sem stara šele 14 let sem vseeno v devetem razredu. No, imam pač rojstni dan avgusta. Takrat so počitnice.

Stala sem pred šolskimi vrati. Verjetno jih danes zadnjič vidim. Vstopila sem. Odšla sem do garderobe. Tam so že bili vsi moji sošolci in sošolke. Objeli smo se in začeli pogovarjati. Zvonilo je. Odšli smo v avlo. Ravnateljica je stala na pravkar postavljenemu odru in nam začela govoriti, kako lepo je, da zaključujemo šolo, da je to nekaj posebnega in bla bla bla. Podelitev spričeval... Različni odzivi... In končno sem na vrsti jaz. Zmagoslavno sem odšla na oder po spričevalo. Razredničarka mi je čestitala. Pote sem odšla dol. Pogledala sem spričevalo. Same petice. Juhej!

Ko so bila spričevala podeljena, sem na oder stopila jaz, kot predstavnica razredov. Začela sem govor:
"To! Uspelo nam je! Naredili smo osnovni šolo. Naše temelje v življenju..." Govor je bil dolg in ne da se mi ga ponavljati. Iz odra me je pospremil bučen aplavz. Nekaj je bilo še govorov, potem pa smo lahko odšli po razredih. Pri nas je bila tradicija taka, da so devetčki po šoli zganjali hrup in vsakemu razredu zaželeli srečo. Tako smo šli. Imeli smo "hupe" in z njimi hupali po šoli. Šli smo v vsak razred malo povedali in tako.

Nato smo vsi skupaj odšli na pizzo. Še enkrat smo se pomenili kdaj in kje bo valeta. Pogovarjati smo se začeli o vsem mogočem. Bilo je čudno, ker ni bilo Juliette, ampak je kar šlo. Okoli desetih smo se odpravili domov. Tudi starša sta mi čestitala! Vrgla sem se na posteljo in takoj poklicala Julietto. Vse sem ji povedala. Do potankosti.

Kasneje sta prišla starša v mojo sobo. Bila sta nasmejana. Zelo nasmejana.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Te zanima kaj se bo zgodilo naprej? Brez pogojev ne bo šlo. Dva next-ta, prosim
07. marec 2014
next ful zanimivio pa kake slikce nebi škodle čene pa next
07. marec 2014
u145539
u145539
Hvala! Se kje najde še en next?
Glede slik se bom pa potrudila da bom našla čim bolj ustrezne
07. marec 2014
Next
09. marec 2014
u145539
u145539


Charlotte (Ne štejte tistega napisa pot sliko)


To je Julietta

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

To je vse. Jutri dobite druge slike in nadaljevanje zgodbe
10. marec 2014
u145539
u145539
Res se zelo opravičujem, vendar nimam dovolj časa da bi pisala. Za vas sem pripravila še kratek povzetek kaj bi se zgodilo.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pač za počitnice gredo v Brazilijo, Charlotte spozna novega fanta, zaljubita se. Zaradi njega hoče tam nadaljevati študij, vendar ji papai in mamma ne dovolita, zato sledi boleče slovo. Čez deset let je že poročena in ima tri otroke, pa njena služba zahteva, da gre delat v Brazilijo in spet sreča istega fanta kot ga je pred desetimi leti med počitnicami. Njune ljubezni ni več, saj ima tudi on družino. Postanejo zelo dobri prijatelji.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Res se zelo opravičujem.
14. marec 2014
ma dej no kaj je to ma js hočem da pišeš
15. marec 2014
u145539
u145539
Če nimam cajta. U šol je ful prtiska, pa zdej kr usi sprašujejo...
Pa še ne smem na kompjutr ker sm pač neki nardila...
~Ampak jst sem usen

Ful mi je žou...

(klik)
17. marec 2014
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg