Forum
Hej...
Torej to je tema, v kateri bom dajala veliko idej za šolo, dom in prosi čas. Poleg nasvetov in zabave tukaj najdeš tudi teste, ki ti bodo povedali, kdo sploh si. Objave bodo redne, vsaj enkrat tedensko. Prosim ne oglašuj.
03. december 2017
Šola // organizacija // učenje

1. Vse teste, spraševanja, predstavitve, kulturne in športne dneve ipd. si zapisuj v koledar. Jaz uporabljam tistega na telefonu.
2. Torbo in oblačila za naslednji dan si pripravi že zvečer.
3. Če ne razumeš domače naloge, ne napiši kar nekaj, rajši koga vprašaj (sošolko, starše, brata/sestro...).
4. V zvezku si vse naslove in pomembne stvari napiši z drugo barvo, jih podčrtaj, označi.
5. Ko se učiš, si na samolepilne listke izpiši povzetek snovi. Nalepi jih na platnico zvezka in jo nato ovij s prozornim ovitkom. Tako se lahko učiš tudi med uro.
6. Angleščino izboljšaš tako, da se prijaviš na spletno stran globalpenfriends.com in si najdeš dopisovalko.
7. Obstajajo delovni zvezki z nalogami za utrjevanje, za skoraj vse predmete (npr. Znam za več).
8. Za vsak dan si naredi seznam, kaj moraš postoriti. Tako ne boš pozabila nobene stvari.
9. Imej urejeno pisalno mizo.
10. Lahko si sprintaš vaje iz interneta, ali pa prosiš starše, naj ti napišejo kratek test.
03. december 2017
lepo. Next
05. december 2017
Next
05. december 2017
Varčevanje // denar // nakup

1. Za kozmetične in higienske izdelke ponavadi porabiš kar veliko denarja. Potrebuješ le kremo, “lip gloss”, milo, šampon, zobno ščetko, dezodorant in krtačo ali glavnik. Če pa ne moreš brez “Make up-a” si lahko z mamo izmenjujeta ličila.
2. Ne nakupuj oblačil po nepotrebnem. Za rojstni dan, god, božič in ostale praznike ti sorodniki in prijatelji podarijo veliko oblačil. Če pa imaš še starejšo sestro ali sestrično (ali pa z mamo nosita enako velikost), gotovo dobiš še kaj oblek od nje. Nakupovanje izkoristi samo za čevlje in jakne, ki jih ponavadi ne dobiš kot darilo. Ne zavrzi oblačil, dokler ti niso zares premajhna.
3. Koliko nepotrebnih šolskih potrebščin najdeš v svoji torbi! Raje ne zapravljaj in kupi le potrebščine, ki so na seznamu (dobite ga na koncu šolskega leta). Ne zavrzi zvezkov iz prejšnjega šolskega leta, če ga še nisi celega popisala. Lahko ga uporabljaš še naslednje šolsko leto. Torbo imej, dokler ni preveč izrabljena, prav tako potrebščine. Potrebščine, ki jih potrebuješ: zvezki, torba, mapa, beležnica/planer, peresnica (nalivnik, barvice, lepilo, škarje, svinčnik, radirka, šilček).
4. Si želiš nov telefon? Tudi z novim ne boš dolgo zadovoljna. Raje imej starega, dokler ti ne “crkne”. Lahko pa dobiš star telefon od staršev. Telefoni kar precej stanejo!
5. Drage so tudi revije, na katere si naročena. Namesto, da se na njih naročiš jih raje kupi v trafiki, tako ti ne bo treba kupiti vsake. Najboljša rešitev pa je, da greš v knjižnico in jih prebiraš.
6. Najtežje pa se upremo hrani. Namesto, da si kupuješ nove bombone, raje pojej tiste, ki se ti že mesec dni valjajo v predalu. Glede na to, da so dovolj že glavni obroki, ne čutim potrebe, da bi kupovala sladkarije. V šoli bodi naročena na malico in kosilo, ker je ponavadi cenejše kot hrana, ki si jo pripraviš doma.
7. Ko ne veš, kaj bi podarila prijateljici za rojstni dan, nariši preprosto risbico, dodaj čokolado, na kateri se ti nabira prah in oblekico, ki ti jo je podarila babica, vendar ti je bila premajhna, tvoji prijateljici pa bo kot ulita. Vedno pomisli, kaj ne potrebuješ, tvoji prijatelji in sorodniki pa bi bili tega zelo veseli.
8. Namesto, da kupuješ drage CD-je in DVD-je, si film ali glasbo raje posnami na računalnik in telefon (npr. partis.si).
9. Ko bi naenkrat rada kupila 100 stvari, se ustavi in vse želje napiši na papir. Nato se uresničevanja želja loti postopoma, vsak mesec si kupi eno stvar.
10. Preden neko stvar kupiš, globoko vdihni in se vprašaj, ali jo boš uporabljala oz. ali ti bo všeč tudi čez pol leta. Tako boš preprečila brezglavo nakupovanje. Če se boš držala tega seznama, lahko v enem letu privarčuješ tudi za več kot 100€.
06. december 2017
Next
06. december 2017
Next
06. december 2017
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg