Forum
nimam kaj početi zato rada pišem o tistem kar mi pade na pamet. Upam da vam bo všeč
08. junij 2013
1. del
Zadihano sem se vrgla na tla in se naslonila na star hrast. Glavo sem vrgla nazaj in zaprla oči.
Nekajkrat sem globoko vdihnila in poskusila sprazniti glavo kakor so to storili budisti med meditacijo. Brez uspeha. Obraz sem si prekrila z rokami. 'Ne misli na to. Ne misli na to. Ne misli na ta mesec!' Spomini so kar sami privreli na dan.
Ta mesec je bil grozen. Ljudje se sploh ne zavedaj kaj delajo s svojimi besedami ali tišino.
Najprej sem se zaletela v sošolca, šolskega nasilneža in mu zbila pločevinko piva z rok . Seveda se je vse zgodilo pa nesreči, vendar se on za to ni zmeni. Z ledenim pogledom se je zazrl vame.
''Pi***! Poglej kaj si naredila!'' mi je jezno zakričal in stopil korak proti meni. Stopila sem korak nazaj in se zaletela v njegovega prijatelja ki se mi je nesramno režal nazaj. Skočila sem korak naprej. Zdaj sem stala v sredini kroga. 'Kaj naj naredim?' Sem se mrzlično spraševala. Rešila me je osovražena učiteljica slovenščine ga. Koren.
''Veste da je na šoli alkohol prepovedan.'' je jezno zasikala. V očeh ji je poblisknila iskrica privoščljivosti ko me je zagledala.
''Gospodična Ghost! Končno se je pokazala vaša prava stran.'' dvignila je pogled z mene in se z očitnim prezirom ozrla po ostalih.'' Vaše starše bomo poklicali domov. Zdaj pa k ravnatelju!'' Mene in najbližjega fanta je zgrabila za ramo in naju povlekla proti šoli. Molče sem hodila ob njej in rama me je bolela. Imela je zelo močne roke. Vedela sem da je brez pomena da ji pojasnjujem kaj se je v resnici zgodilo. Šolski hodniki so bili prazni, tišina je kakor ogromna sklala pritiskala na moja ušesa. Zdelo se mi je da lahko moj hitri srčni utrip slišijo vsi ki so še na šoli. Še nikoli nisem bila v ravnateljevi pisarni, saj sem veljala za pridno dekle.
08. junij 2013
Učiteljica je odprla vrata ravnateljeve pisarne in me vrgla noter. Za menoj je potisnila vanjo še druge fante. Obrnila sem se in si ogledala ravnateljevo pisarno. Bila je velik prostor z 2 velikimi okni na zadnji strani. Točno med dvema oknoma je stala masivna pisalna miza iz temnega lesa. Za mizo je stal črn pisarniški stol. Na mizi je ležal kup map polnih papirja ki je štrlel z njih. Pred mizo sta stala še dva fotelja iz črnega usnja, obrnjena proti mizi. Stene so bile snežno bele na njih so visele slike in nagrade ki jih je šola dobila. Ob desni steni je stala omara iz enakega lesa kot miza. Na policah so ležale mape in prazen fotokopirni papir.
Moje ocenjevanje sobe je zmotil ravnateljev glas.
''Gospodična Ghost, kaj pa vi počnete tukaj?'' me je presenečeno vprašal. Bil je visok in suhljat možakar srednjih let.
''Ehemmmm ...'' sem začela ko me je prekinila gospa Koren.
''Našla sem jo ko se je opijala z njimi!'' je slovesno rekla in dvignila glavo.
Ravnatelj je dvomeče dvignil levo obrv in se ozrl proti meni.
''Je to res?'' Hitro sem odkimala. ''Pravzaprav ne. Samo mimo sem tekla in se po nesreči zaletela v MItjo. Ustavila sem se samo da bi se opravičila.'' sem mencajoče dejala. ravnatelj je pokimal in se sklonil proti meni. Najbrž da bi povohal mojo sapo.
08. junij 2013
''Klara, lahko greš.'' mi je rekel in se vzravnal. Obrnil se je še k fantom. ''Vi ste si pa prislužili mesec dni kazni in ukor. Poleg tega bom domov poklical vaše starše.'' je dejal z resnim glasom. Začeli so užaljeno mrmrati.
19. julij 2013
Wow, zakaj ta zgodba nima več ogledov? Redko kdo tu na forumih tako dobro piše!
Link te zgodbe pristane na mojem profilu :3
Next
19. julij 2013
hvala
19. julij 2013
Olajšano sem izdihnila. Obrnil se je še k učiteljici slovenščine.
''Vi ga. Koren pa ne bi smeli tako hitro ukrepati.'' učiteljica je sklonila glavo.
Ravnatelj je bil visok in suh človek sivih las, čeprav je bil prijazen, miren in spravljiv, nihče ni niti za trenutek podvomil v njegovo avtoriteto. Poslovila sem se in prijela za kljuko. medtem ko sem zapirala vrata sem opazila jezne poglede ostalih v pisarni (razen seveda ravnatelja).
Olajšano sem se vračala domov. Kazni sicer nisem dobila, vendar bodo fantje zagotovo poskrbeli da bom v enem dnevu postala najbolj osovraženo dekle šole. Že tako nisem imela prijateljev. Predvsem zato ker nisem spadala nikamor in sem bila preveč pridno dekle. Za to je večinoma poskrbela moja zapeta mama, ki je skrbno skrbela za mojo 'dobro' vzgojo. Zame je izbirala brezoblična in resna oblačila ki so več pokrivala kot razkrivala. Tudi poleti so bile najkrajše hlače ki sem jih nosila segale do kolen. Poskrbela je tudi da sem si obzorja razširja le v šolskih predmetih. Tako nisem smela poslušati preveč divje glasbe in brati knjig z preveč zgečkljivo vsebino.
Tako sem se počutila kot majhen otrok, čeprav sem jih imela že 15. Medtem ko sem razmišljala sem že prispela do doma. Potisnila sem kljuko navzdol, vrata iz svetlega lesa so neslišno zdrsela po belio-sivih ploščicah v veži. Očitno je mama doma. Seveda sem imela tudi očeta, ki pa je vedno delala do najmanj 8h zvečer zato sem močno dvomila da je on doma. V veži sem si sezula bež teniske in si obula rožnate copate z muckami. Oddrsala sem proti kuhinji in obložila torbo na svoj stol ob jedilni mizi.
19. julij 2013
Oddrsala sem proti kuhinjo in odložila torbi na svoj stol ob jedilni mizi.
Se opravičujem za napako.
19. julij 2013
Mama je stopila iz shrambe z vrečko makaronov.
''Klara, zamujaš. Kje pa si bila?'' me je vprašala in stresla makarone v lonec z vrelo vodo.
''V šoli. S sošolkami sem se zaklepetala.'' sem se hitro zlagala. Bolj je da sem ji povedla izmišljeno zgodbo, kot pa ji začela razlagati kaj se mi je zgodilo. Pokimal je in pomešala po loncu z paradižnikovo omako. Moja mama je bila lepa ženska. Bila je visoka suha in elegantna. Imela je dolge ravne lase v barvi karamele in mirne temno modre oči. Obrnila sem se in odšla po stopnicah navzgor da bi se preoblekla.
19. julij 2013
V nasljednjih dneh se je vse samo še poslabšalo. Sošolci so se me izogibali kot kuge, saj sem se zamerila Pijancem (tako so na skrivaj imenovali skupino fantov v katere sem se zaletela). Tako sem postala še bolj osamljena. Vendar je to prineslo tudi nekaj pozitivnega, saj sem se začela več učiti, da bi zapolnila moje samotno življenje. Vendar je samota trajala le kak teden in pol. Potem so prišle na vrsto žaljivke. Še posebej od Lily (Mitjeve punce (Mitja je vodja 'Pijancev')), velikokrat se je 'zaletela' vame in me polila s kavo, boovničevim sokom ali čim podobnim ki se ne da dobro sprati.
19. julij 2013
neeeext!
19. julij 2013
Da si boste bolj predstavljali:
(sliko Klare bom dala pozneje)
Lily:


Mama:


barva njenih oči:

20. julij 2013
neeexti že
20. julij 2013
2. del
Bolj natančne spomine o tem sem pregnala iz glave in se postavila na noge. Sklonila sem se in s tal pobrala mojo svetlo sivo šolsko torbo. Zavihtela sem si jo na desno ramo in se napotila proti domu. Molče sem hodila po skalah poraslih z mahom. Gledala sem okoli sebe. Bila sem precej globoko v gozdu, vendar sem precej hitro našla vhojeno pot. Kmalu se je začel gozd redčiti in začela se je asvaltirana cesta.
Ko sem prišla domov sem se kot vedno najprej preobula in odtopotala po stopnicah v mojo sobo. Čeprav sem veliko pretekla nisem bila na lačna ne žejna. Vrgla sem se na posteljo in potisnila glavo v blazino.
V hipu sem se odločila da moram nekaj spremeniti. Karkoli. Tudi če kaj neznatnega. Dvignila sem glavo in se razgledala po sobi da bi našla kakšno idejo. Prva stvar ki mi je padla v oči, je bil računalnik ki je stal na gladki bež mizici. Skočila sem na noge. v glavi se mi je porodila krasna ideja. Naredila si bom facebook! In to brez dovoljenja staršev! Sama sebi sem si v tistem trenutku zdela tako pogumna. Hihitaje sem začela pisati prijavnico. Že sem v polje na katerem je pisalo ime napisala Klara Ghost, ko sem se zamislila. Koliko prijateljev bi sploh imela? -1? Hmmmmm.
Pobrisala sem kar sem napisala in začela na novo.
Prijavnica:
Ime: Kraljica Priimek: Noči
tvoja e-pošta: klara.Ghost@gmail.com
ponovno vnesi e-pošto: klara.Ghost@gmail.com
novo geslo:********
datum rojstva:
marec 27 1997
spol: ženska

PRIDRUŽI SE
21. julij 2013
''Mama me bo ubila!'' sem si hihitaje rekla ko sem si ogledovala svoj fb profil.
Kaj pa profilna fotografija in fotografija za ozadje? Pogooglala sem night in izbrala ti dve:
Profilna:


Ozadje:

21. julij 2013
Šele takrat sem se bolje zamislila. Je bila to sploh dobra ideja? V mislih sem zamahnila z roko. Kar je je. Takrat sem opazila da sem dobila mojo prvo prošnjo.
Fantom iz opere? Nasmehnila sem se in kliknila potrdi. Še en geni ki si želi da ga ne bi nihče prepoznal. Potem sem se odjavila.
21. julij 2013
3. del
Medtem ko sem zjutraj jedla (v bistvu sem bolj mešala po njih) ovsene kosmiče je mama predme položila petdesetaka. Začudeno sem jo pogledala. Na glavo si je poveznila klobuk.
''Danes imam moja mama rojstni dan. Kupi ji kaj lepega, in ji vošči še v mojem imenu.'' je raztreseno rekla. Že sem ji hotela reči de je 50€ preveč a je že zaloputnila vrata. Bankovec sem si zatlačila v žep na kavbojkah in z šolsko torbo na ramah stekla proti avtobusni čakalnici.
Dneva mi ni moglo pokvariti niti Lilyno zbadanje, kajti babico Miro sem imela zelo rada. Bila je starejša vedno nasmejana ženska z odločnim okusom za glasbo. Na polici je vedno imela kup zgoščenk skupine Guns n roses in Rolling stonesov. Zdelo se mi je celo da sem opazila kakšno zgoščenko Kissa, Eminema in Green daya.
Po pouku sem se sprehodila po mestu da bi našla darilo za babico. Napotila sem se proti trgu. Na njem je bilo nekaj stojnic z nakitom, oblekami, medom, vini, zelišči in dugimi več ali manj običajnimi stvarmi. Razgledala sem se med njimi. Kaj če bi ji kupila šal? Ne, nobenega ni ki bi ji bil všeč. Tako ali tako pa jih ima že veliko. Kaj pa zeliščni čaj? Tudi ne. Saj sploh ne vem kakšnega ima rada, pa tudi to ni pravo darilo ni.
Nato sem pri stojnici z nakitom zagledala prekrasne srebrne uhane v obliki angelskih krilc. Ti bi bili babici gotovo všeč! Tako sem kupila te uhane on stekla na avtobusno postajo. Sicer mi je ostalo še 5 minut, vendar avtobusa nisem hotela zamuditi.
21. julij 2013
u145629
u145629
neeeeexxxxttttt
21. julij 2013
next
21. julij 2013
Čez nekaj časa sem hodila po stopnicah proti babičini sobi v 1. nadstropju. Ustavila sem se na vratih z napisom Mira Kal. Potrkala sem in čakal na povabilo naj vstopim.
''Naprej!'' sem kmalu zaslišala babičin glas. Odprla sem vrata in zagledala babico kako je s pletilkami v rokah in očali na koncu ravnega nosu sedela ob oknu. Stekla sem k njej in jo objela. Njeni lasje so kot vedno dišali po vrtnicah. Ta vonj me je spomnil na vesele trenutke otroštva ki sem jih preživela z njo. Vzravnala sem se in se usedla na posteljo nasproti nje.
''Klara, kako lepo te je videti. kako si že zrasla!'' me je veselo pozdravila. že sem hotela nekaj reči ko se mi je pogled ustavil na ruti ki jo je imela zavozlano okoli vratu. Tribarvna ruta z vzorcem konoplje. Babica je očitno opazila moj pogled.
''Kaj praviš na mojo novo ruto? Tudi če je komajda začetek jeseni že zavijajo mrzli vetrovi. Zakaj pa tako gledaš?'' me je smeje vprašala. Nasmehnila sem se in odkimala z glavo. 'Nič.' Mislila sem le kako se je babica razlikovala od mame.
Mama je bila vedno resna, urejena in natančna. Kamorkoli je šla je bila brezhibno urejena. Ni marala glasne glasbe in 'nereda'. Mira je bila njeno popolno nasprotje. Ni marala načrtov in planerjev, ker so jo omejevali. Mama pa jih je imela polne predale. Mira je tudi oboževala glasno glasbo. v njenih predalih je bilo vedno kup 'šare'. Njen stil je bil mladosten in divji, čeprav resnejši in mirnejši kot v mladosti. To je dokazovala že njena nova ruta.
''No ljubica, čemu me je doletela čast tvojega obiska?'' me je pomenljivo vprašala. Zavila sem z očmi. ''Babi tvoj rojstni dan je! Vse najboljše!'' ''Mar res?'' me je narejeno začudeno vprašala. Taka je bila babi. Navihana kot majhna deklica.
''Seveda!'' sem pokimala in segla v torbo po uhane.''Zapri oči.'' sem ji dejal. Ubogljivo jih je zaprla. V nagubano roko sem ji stisnila kartonček z uhani. ''Zdaj lahko odpreš oči.''
22. julij 2013
u145629
u145629
next next...
22. julij 2013
neeeeeeext
22. julij 2013
wow
05. avgust 2013
4. del
(pripovedovalec)
Lisa je z lenobnimi koraki hodila po šoli in z namrščen obrazom pred seboj obračala list z zemljevidom šole. Bila je pozna. In to zelo. Vendar se ji ni zdelo vredno pohiteti.
'Še vedno lahko rečem da sem se izgubila.' Si je rekla in odkorakala naprej po hodniku.
Končno se je ustavila pred vati v 2. nadstropju in jih odprla brez da bi potrkala.
Vanjo se je zazrl 28 parov oči. Nastal je popolna tišina, med katero je Lisa stopila naprej.
''Ti moraš biti Vasilisa kajne?'' jo je vprašala mlajša učiteljica z ravnimi rjavimi se ji nasmehnila. Čez Lisin obraz se je razlezel tisti nedolžni dekliški nasmeh medte ko je pokimala. Lahkotno se je sprehodila do katedra. Medtem je učiteljica vstala.
''Razred to je Vasilisa Lian, vaša nova sošolka.''
27. avgust 2013
V razredu je spet nastala tišina, saj so si vsi ogledovali Liso.
Najbolj med vsemi je nad njeno podobo ostrmela Klara, ki je sedela v zadnji vrsti pri oknu.
Lisina oblačila:
Čevlji:hlače:


majica:https://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/731700151/2013-new-women-font-b-T-b-font-font-b-shirts-b-font-Skull-font-b.jpg
torba:


lasje: https://3.bp.blogspot.com/-Up47yd0QZuM/T_Y22gO_ueI/AAAAAAAADxU/6bwcyv-Do/s400/Avril+Lavigne+Pink+Hair(3).jpg
makeup (oči) :https://i200.photobucket.com/albums/aa194/FallOut12DD/GreenEyes.jpg
zapestnica:


nohti:

27. avgust 2013
neeeeeeeeext
28. avgust 2013
next
07. september 2013
u145629
u145629
neeeexttt nextttt......
09. september 2013
u145629
u145629
https://www.igre123.com/forum/tema/stvari-se-zgodijo-z-razlogom.../61722/
soriii ker oglašujem... upam da ti je ok..
12. september 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg