Forum
tuki bom pisala o zvezdnikih, modi, državah, športu... če imate kak problem vprašite, ker je ta revija namenjena tudi temu.
v moji reviji obstajajo rubrike:
ZVEZDNIKI: pišem o slavnih pevcih, pevkah, skupinah, igralcih, plesalcih...
MODA: pišem o najnovejši modi in o izbiri oblačil
SVET: pišem o različnih državah
ŠPORT: pišem novičke o športu
PROBLEMI: tuki bojo objavleni vaši problemi na katere bom odgovorila
POŠTA: tuki bodo objavljena vaša pisma ki jih boste napisali meni (v njih napišite kaj želite imeti v reviji)
HAVE FUN!
10. december 2010
ZVEZDNIKI:

MTV nagrade podeljene!

Letošnja podelitev MTV-jevih nagrad se je odvijala v Berlinu, v počastitev 20. obletnice padca Berlinskega zidu. Ogledalo si jo je več kot 500 milijonov ljudi po svetu.

Katy Perry, ki je bila tudi letos v vlogi voditeljice, je s svojo energijo in netipičnim smislom za humor obogatila letošnjo podelitev. Na odru se je večkrat pojavila v številnih kostimih, ki so nastali kot plod inspiracije nastopa Lize Minneli v filmu Cabaret.

Rockerji U2 so pred Brandenburških vratih izvedli fantastičen koncert. Pred 10.000 oboževalci so glasbeniki odigrali nekaj svojih največjih hitov, med katerimi lahko izpostavimo Sunday, Bloody Sunday, Magnificent in One. Gre namreč za himne, za katere so U2 dobili inspiracijo pri padcu Berlinskega zidu.

Med številnimi zvezdnimi trenutki je vredno izpostaviti seksi izvedbo pesmi Leone Lewis "Happy", energični nastop Beyoncé in skladbo Sweet Dreams ter dinamično združitev skladbe Wheels in All My Life zasedbe Foo Fighters. Kolumbijska pevka Shakira je razgaljenimi plesalkami dvignila temperaturo v že tako razgreti dvorani.

Soul pevka Joss Stone je prevzela vlogo voditeljice digitalne različice 2009 EMA: Red Carpet Show, medtem, ko je Pete Wentz iz zasedbe Fall Out Boy vodil digitalni show 2009 EMA: All Access. Gostila sta igralca iz Tarantinovega filma Neslavne barabe Daniela Brühla, supermodel Franzisko Knuppe, nemško nogometno legendo Lothar Matthäusa, Davida Guetto, Pixie Lott, Taro Reid in Daniela Merrieweatherja.
Prejemniki MTV Evropskih glasbenih nagrad 2009 so:
Najboljši izvajalec: Eminem
Najboljša izvajalka: Beyoncé
Najboljša skupina: Tokio Hotel
Najboljši videospot: Beyoncé - Single Ladies (Put a Ring on It)
Najboljša pesem: Beyoncé – Halo
Najboljši rock izvajalec: Green Day
Najboljši novi izvajalec: Lady Gaga
Najboljši koncertni izvajalec: U2
Najboljši alternativni izvajalec: Placebo
MTV Push izvajalec: Pixie Lott
Najboljši World Stage izvajalec: Linkin Park
Najboljši evropski izvajalec: maNga
10. december 2010
Lady Gaga postavila nov rekord!

Lady GaGa je porušila glasbeni rekord – postala je prva glasbenica, katere videospoti so dosegli več kot milijardo ogledov.

Družba Visible Measures ureja lestvico najbolje gledanih videospotov na spletu, poimenovanega 100 Million Club. Na lestvico so uvrščeni vsi videospoti, ki so presegli 100 milijonov ogledov. Lady Gaga je bila dolgo časa uvrščena na omenjeni seznam, zdaj pa je z eno milijardo ogledov krepko presegla svoje konkurente.

Gaga na lestvici 65 videospotov kraljuje kar s tremi pesmimi: Poker Face (374.606.128 ogledov), Just Dance (272.941.674 ogledov) in Bad Romance (360.020.327). Če jih seštejete dobite več kot milijardo ogledov. Pevka pa v „posebnem klubu“ ne bo dolgo časa sama, saj se ji približuje še saga Twilight z 980 milijoni ogledov in Soulja Boy z 860 milijoni ogledov.

Lady Gaga je trenutno hit na Vevu in YouTubeu. 25 odstotkov uporabnikov Veva je naklonjenih samo Gaginim videospotom. Glasbenica pa je pozornosti deležna tudi na drugih internetnih straneh. Skupina na Facebooku, ki ima kar 100 tisoč članov, je sprožila zahtevo po mednarodnem dnevu Lady Gage.
10. december 2010
wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii nexti!!!!!!!! FULA DOBRO.,,, DOBRA REVIJA!!!!!!!!! om,...š kei u justinu k je mutiru napiš xD
10. december 2010
POŠTA:
maja5133 me je vprašala če lahk napišem kaj o justinu bieberju in tudi bom.(čeprav ga ne maram)
ZVEZDNIKI:
Ali bo Justin moral pred sodnika?
Policija je posredovala da bi pomirila Justina! Kaj se je zgodilo? Mladi pevec je bil z očetom, Jeremyjem Bieberjem in varnostnikom Kennyjem Hamiltonom v igralnici Laser Tag Center (dvorana za streljanje z laserskimi pištolami). Tam je naletel na nekega dvanajstletnega fanta, ki se je najprej nalašč zaletel vanj, potem pa je za njim še vzklikal, da je gej. Ko se je pevec soočil s fantom, se je začel pretep. Justin je domnevno potisnil fanta in ga popraskal po roki. Ta zdaj trdi, da je dobil lažje poškodbe. Njegov oče, ki je odvetnik, je vložil tožbo proti Justinu. Pevec doslej dogodka ni komentiral.
10. december 2010
SVET:

Švedska

* Članstvo v EU: 1995
* Politična ureditev: parlamentarna monarhija
* Glavno mesto: Stockholm
* Celotna površina: 449 964 km²
* Prebivalstvo: 9,2 milijona
* Denarna enota: švedska krona

Švedska
Podroben zemljevid - kliknite na zemljevid Podroben zemljevid - kliknite na zemljevid

Švedska je po prebivalstvu največja skandinavska država. Od Norveške jo na zahodu loči gorska veriga, na severu Baltskega morja pa si s Finsko delita Botnijski zaliv.

Južni del države je pretežno poljedelski, proti severu pa postaja dežela čedalje bolj gozdnata. Za južni del Švedske je značilna tudi večja naseljenost z največjo gostoto v dolini jezera Mälaren in pokrajini Öresund.

Parlament (riksdag) je leta 1971 postal enodomen. Ima 349 poslancev, ki jih izvolijo po proporcionalnem sistemu za štiri leta.

Na Švedskem živi še najmanj 17 000 avtohtonih Laponcev (Samov) – ta skupnost največ prihodka ustvari s severnimi jeleni. Na Švedskem živi tudi nekoliko manjša finska manjšina.
Daljni sever Švedske

Švedska izvaža avtomobile, izdelke strojne industrije, jeklo, elektronske naprave, komunikacijsko opremo in izdelke iz papirja.

Šveda Mauritz Stiller in Victor Sjöström sta bila pionirja zgodnje kinematografije, pozneje so si režiser Ingmar Bergman in igralke Greta Garbo, Ingrid Bergman in Anita Ekberg sloves ustvarili na tujem. Švedsko glasbo mnogi povezujejo z uspešno pop zasedbo Abba iz 70. let prejšnjega stoletja.

Med švedskimi jedmi slovijo Smorgåsbord (slastni narezki in prigrizki), baltski slanik, grahova juha in palačinke.
11. december 2010
še kaj napiš! cool!
14. december 2010
MODA:
Zimska moda:
Leopardji vzorci

Ne le leopard, pravzaprav so na modnih brveh kraljevale kar vse divje mačke in tudi nekateri drugi živalski vzorci, vendar pa je bilo leoparda zagotovo največ. Pojavlja se na vseh kosih oblačil, od dežnikov, do šalov, preko bluz, suknjičev, oblek pa vse do hlačnih nogavic in čevljev. Vodita naj vas dve pravili in sicer: prvič, manj je več – kombinirajte en ali največ dva kosa živalskega vzorca naenkrat, za zraven pa izberite po kroju in barvah klasične, umirjene kose. Drugo pravilo pa je, da se držite živalskih vzorcev v njihovih naravnih barvah – kot se pojavljajo v naravi. Če poenostavimo, naj bo leopardji vzorec črno-rjav in ne zeleno-črn, zebra črno-bela in ne fuksija-vijolična ipd.

še nekaj cool oblek za zimo:
http://www.google.si/imgres?imgurl=http://modnitrendi.com/media/catalog/category/manek_2.jpg&imgrefurl=http://modnitrendi.com/index.php/trendi-obla.html%3Flimit%3Dall&usg=__c1XtLlWmzYmieWepOTPJbkzzb5M=&h=217&w=552&sz=150&hl=sl&start=0&zoom=1&tbnid=2OWQMBD-4xG6OM:&tbnh=61&tbnw=155&prev=/images%3Fq%3Dleopardja%2Bobla%25C4%258Dila%26hl%3Dsl%26biw%3D1024%26bih%3D578%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=633&vpy=267&dur=409&hovh=130&hovw=331&tx=301&ty=79&ei=_4cHTfD0EIX2sgaeh4HBDQ&oei=_4cHTfD0EIX2sgaeh4HBDQ&esq=1&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:9,s:0
14. december 2010
a bere še kdo razen lovewinx????
14. december 2010
berte!!!
15. december 2010
ŠPORT:
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je z 9. mestom na individualni tekmi na Pokljuki (15 km) rešila slovensko čast prvega dne svetovnega pokala na Rudnem polju.

Slovenska uvrstitev dneva na uvodni tekmi svetovnega pokala v sklopu pokljuških tekem pripada biatlonki Teji Gregorin, ki je z 9. mestom dokazala, da je le še vprašanje mirne roke, kdaj se bo prebila v sam svetovni vrh. Tekaško namreč napreduje iz treninga v trening, za res vrhunsko uvrstitev pa se ji v ključnih trenutkih prevečkrat zatrese roka. "S celotnim nastopom nisem zadovoljna. Za svetovni vrh je potrebno zadeti vseh 20 strelov oz. lahko si privoščiš, da zgrešiš enega. Tekaška plat je bila odlična, počutila sem se zelo dobro, zato res škoda, ker nisem izkoristila priložnosti. Ne tečeš vedno tako hitro, kot sem danes jaz," je po tekmi razlagala razočarana Gregorinova in dodala: "Ne vem, kaj je bilo narobe na strelišču. Kakšnih večjih napak nisem delala, ampak očitno spet zbranost. Z zgrešenim strelom manj bi bila zagotovo precej višje. Ni časa za objokovanje, gremo naprej."
16. december 2010
NOVA TEMA: ŠALE IN UGANKE:
Vici o Chucku Norrisu:
Chuck Norris lahko iz pomaranče iztisne limonin sok.
Ko si Chuck Norris reže žile teče kri iz britvice...xD
Chuck Norris je rešil problem bermundskega trikotnika s Pitagorovim izrekom
edino le chuck norris ve, kje ima premica izhodišče =D
Chuck Norris je šel enkrat 2x
16. december 2010
pa še uganka:
oče in sin se peljeta po avtocesti in imata prometno nesrečo.oče na kraju nesreče umre, sina pa morajo odpeljati v bolnišnico,kjer ga bodo operirali.ko v ordinacijo pride doktor,ki bi moral operirati fantka,ga pogleda in reče: "Ne, svojega lastnega sina pa ne bom operiral."
kdo je doktor?
16. december 2010
A SPLOH KDO BERE???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
TO TEMO BOM ZBRISALA!!!!!!!!!!!
17. december 2010
ne zbrisat!! sej je cool!
18. december 2010
1.Temo nemorš zbrisat jo lhk sam ADMIN.
2.Nextii!

=)
18. december 2010
ok, ok sej vem d je ne morem...

ZVEZDNIKI:
David Guetta pripravil "play-listo", Stožice razprodane

Do koncerta enega najbolj priljubljenih didžejev na svetu Francoza Davida Guette v ljubljanski Areni Stožice je le še en dan, po besedah organizatorjev pa bo prireditev razprodana. Ob Guetti se bodo na odru zvrstili še Glenn Morrison, Kryoman Robot Invasion, Angel Anx in Eddie F.

Francoski didžej je v Sloveniji nazadnje nastopal avgusta 2008. Zanimanje za njegov koncert, ki bo v petek, 17. decembra ob 20.30, je tudi tokrat zelo veliko. Še posebej, ker v zadnjih dveh letih precej delal, posnel kar nekaj uspešnic in se zasidral na vrhu izvajalcev elektronske glasbe.

Pred Guetto, slednji bi naj na oder v Stožicah stopil malo po polnoči, se bosta na odru predstavila Slovenec Eddie F in Kanadčan Glenn Morrison, osebni varovanec in podporni didžej na svetovni turneji Nizozemca Armina van Buurena. Med koncertom bodo za posebni šov skrbeli Kryoman Robot Invasion, gre za lasersko-kriogensko-digitalno-pirotehnični performans iz ibiških superklubov Amnesia, Pacha in Space, medtem ko bo po Guetti nastopil še Angel Anx. Prireditelji so že v začetku decembra sporočili, da so vstopnice za parter in zeleni ring že pošle, nekaj jih je ostalo le še za rdeči ring, za katere pa je v zadnjih dneh pred koncertom veljalo vse večje zanimanje.

"Če bodo vstopnice na voljo na prizorišču samem, zdaj ne morem povedati. Vem da so šle za med, tudi po tistem, ko smo kot nekakšno 'miklavževo darilo' dali v prodajo poseben kontingent vstopnic na parterju, zaradi česar smo zmanjšali obseg VIP prostora. Možno je, da vse vstopnice preko Eventima ne bodo prodane, v tem primeru bi se tudi na licu mesta morda še dalo kupiti kakšno karto. Ob tem pa vljudno naprošam vse obiskovalce, da se na prizorišču držijo pravil, ki smo jih pripravili," je za STA povedal Gregor Zalokar, predstavnik za stike z javnostjo.

Organizatorji so pred spektaklom pripravili še nekaj posebnih pravil in opozoril, ki se jih velja držati. Vstop v prireditveni prostor bo potekal od 20. ure naprej, dogodek pa bo trajal do 4.30. Parkirišča v okolici dvorane so omejena, zato svetujejo uporabo javnega prevoza, na prizorišču pa po besedah prirediteljev ne bo organizirana garderoba. Na vstopnicah so napisani vhodi, skozi katere je potrebno vstopiti, po osebnem pregledu sledi še kontrola osebnega dokumenta s sliko in pregled vstopnice. Mlajši od 16 let v dvorano ne bodo smeli brez staršev oziroma zakonitih skrbnikov. Glede na vstopnico, bodo prireditelji razdelili posebne zapestnice, ki jih je potrebno imeti na roki do konca prireditve.

Guetta je za svoje delo prejel nagrado grammy, je "hišni" didžej v ibiškem klubu Pacha. Njegove največje uspešnice so "When Love Takes Over" (Kelly Rowland), "Sexy Bitch" (Akon), "I Gotta Feeling" (Black Eyed Peas), "Acapella" (Kelis), "Memories" (Kid Cudi), "Getting Over You" (ft. Chris Willis, Fergie & LMFAO), "The World Is Mine", "Just a Little More Love" in "Love Don't Let Me Go".
18. december 2010
V nekaj urah prodali vseh 32.000 vstopnic za Eurosong 2011

Finale tekmovanja za pesem Evrovizije leta 2011 v nemškem Düsseldorfu je razprodan. V soboto so v nekaj urah prek interneta prodali vseh 32.000 vstopnic, ki so bile na razpolago, je povedal predstavnik Severnonemškega radia (NDR) v Hamburgu. Skupaj si bo finale Eurosonga lahko ogledalo 35.000 gledalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kdor je ostal praznih rok, se lahko vpiše na čakalno listo na www.dticket.de. Preostale vstopnice bo podelil NDR, takoj ko bodo znane tehnične podrobnosti tega največjega glasbenega tekmovanja in ko bo znano tudi dokončno število mest v dvorani Esprit-Arena. Finale bo 14. maja 2011.

Že ob začetku prodaje ob 12.12 so bili serverji preobremenjeni, tako da so številni interesenti lahko videli zgolj sporočilo o napaki. Dobrih pet ur kasneje so bile vse vstopnice prodane.

Na spletni strani www.dticket.de bodo v sredo ob 12. uri začeli prodajati tudi vstopnice za generalko, ki bo 13. maja 2011.
18. december 2010
Britney Spears na seznamu najhujših pesmi vseh časov

Kljub temu, da je mlada Alexandra Burke s singlom Hallelujah, ki ga je izdala lani v zadnjem delu leta, zmagala v glasbenem izboru X Factor in dosegla rekord najbolje prodajanega singla v Veliki Britaniji v letu 2008, se je ta uvrstil na seznam najhujših pesmi v zgodovini. V neki glasbeni raziskavi so tako kritični Britanci na vrh omenjene lestvice postavili Williama Shatnerja s skladbo Lucy In The Sky With Diamonds, sledi pa mu Britney Spears na drugem mestu z njeno obdelavo kultne skladbe Joan Jett I Love Rock'n'Roll. Preverite celotno lestvico:1. William Shatner: 'Lucy In The Sky With Diamonds'
2. Britney Spears: 'I Love Rock 'N' Roll'
3. Gareth Gates: 'Spirit In The Sky'
4. Kelly Osbourne: 'Papa Don't Preach'
5. Terry Wogan: 'The Floral Dance'
6. Madonna: 'American Pie'
7. Gareth Gates: 'Unchained Melody'
8. Rolf Harris: 'Stairway To Heaven'
9. Rik Waller: 'I Will Always Love You'
10. Alexandra Burke: 'Hallelujah'
19. december 2010
50 Cent si želi sodelovanja z Eminemom

50 Cent je tudi javno obelodanil, da si močno želi sodelovati z Eminemom. Eminem in 50 Cent sta velika prijatelja vse od leta 2002, ko je Eminem 50 Centu pomagal izpeljati večmilijonski založniški posel, ki je 50 centa čez noč izstrelil med zvezde svetovnega kova. 50 Cent je sicer priznal, da bi z velikim veseljem posnel ploščo z Eminemom, vendar jima čas tega enostavno ne dopušča.Kot je povedal, še nista resno govorila, da bi skupaj posnela album, ker bi se enostavno morala sesti skupaj in ustvariti vsak komad posebej. Edino možnost za sodelovanje vidi v tem, da bi si delo razdelila na pol in bi vsak ustvarila polovico albuma, potem pa priredila komade drug od drugega. Glede na to, da sta oba izredno talentirana glasbenika, ne dvomimo, da se bo o njunih bodočih podvigih veliko govorilo in še več preplesalo.
19. december 2010
Take That ne le snemajo, napovedujejo tudi turnejo z Robbiejem

Tri mesece po ponovni združitvi z Robbiejem Williamsom je britanska glasbena skupina Take That napovedala turnejo v prvotni zasedbi. Pet članov banda bo, kot so v torek povedali v Londonu, julija prihodnje leto nastopilo tudi v Hamburgu, Düsseldorfu in Münchnu.

Večino koncertov pa bo zasedba Take That vendarle imela v Veliki Britaniji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Turnejo so poimenovali po albumu "Progress", ki bo na trgu predvidoma 22. novembra.

Williams je povedal, da se mu zdi čudovito, da bo spet potoval s svojimi starimi kolegi iz banda. Staro - novi skupini se je priključil kot zadnji. Take That - Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen in Robbie Williams - so sloveli v 90. letih, ko so posneli mnoge uspešnice, kot sta "Pray" in "Back for Good". Razšli so se leta 1996.

Teden dni pred albumom "Progress" (Napredek) bo izšel njihov singl "The Flood" (Poplava).
19. december 2010
Christina Aguilera kot seksi strip junakinja!

Žepna pevka Christina Aguilera še naprej razveseljuje svoje moške oboževalce. Tokrat je posnela serijo promocijskih fotografij za svoj nov album Keeps Getting Better - A Decade of Hits, v katerih se pojavlja kot seksi stripovska junakinja. V kameleonskem posnetku skuša dokazati, da je sposobna navleči nase marsikaj, kar od nje ne bi pričakovali.

Na zbirki uspešnic, ki jo bo izdala ob desetletnici svoje glasbene kariere, bosta tudi dve novi pesmi: Keeps Getting Better, ki jo v teh dneh že lahko poslušate tudi na radiu Aktual, in Dynamite. To je njen prvi album po letu 2006 in izdelku Back to Basics.
19. december 2010
next!
pa pismo:
Prosim te da napišeš kaj o Foxyteens in Shakiri.
Tnx že vnaprej!
19. december 2010
POŠTA:
lovewinx mi je rekla naj napišem kaj o foxyteens in o Shakiri.
tukaj imaš članke:
Glasbeni velikani: Shakira

Potem, ko je postala glasbena zvezdnica v Latinski Ameriki, je Kolumbijka Shakira pričela osvajati svet in postala največja latino pop ženska izvajalka v zgodovini za Jennifer Lopez, ki je prva uspela osvojiti tudi angleški trg. Znana je po svojem agresivnem, deloma tudi rock pristopu do glasbe in predvsem popolni kontroli nad lastno glasbo, kr je predvsem za žensko izvajalko še zmeraj redkost. Sama je namreč pomagala napisati večino svojih pesmi. Ko je izdala prvi angleški material leta 2001, je postala instantna pop senzacija predvsem zaradi svojega seksi imidiža, miganja z boki in zabavnih besedil.

Shakira Isabel Mebarak Ripoll se je rodila 2. februarja leta 1977 v Baranquilli v Kolumbiji v zelo revni družini. Njena mama je bila domačinka, oče pa Libanonec, in kot otrok je Shakira poslušala glasbo obeh kultur. Poslušala je tudi angleški rock'n'roll in rock, denimo skupine Led Zeppelin, The Beatles, The Police, The Cure in Nirvano. Pri osmih letih je napisala svojo prvo pesem, pri desetih prvič zmagala na nekem tekmovanju mladih talentov in se pri enajstih naučila igrati kitaro. V tem času je bila tudi izključena iz pevskega zbora, saj je menda pela preveč udarno in izstopajoče. Leta 1990 se je pri trinajstih preselila v Bogoto, glavno mesto Kolumbije, v želji po manekenski karieri, ampak ji je namesto tega uspelo dobiti pogodbo s kolumbijsko podružnico založbe Sony. Leta 1991 je izdala debitantski album Magia, na katerem so bile zbrane pesmi, ki jih je ustvarila v zadnjih petih oz. šestih letih, vključno z nekaterimi iz otroštva. Čeprav izdelku ni uspelo mednarodno, je bil na domačem terenu čisto spodobno uspešen.

Ker ji tudi z drugim albumom Peligro leta 1993 ni uspelo povzročiti kakšnega večjega navdušenja, se je nekoliko razočarana umaknila iz sveta glasbe in se je leta 1994 pridružila ekipi kolumbijske žajfnice El Oasis. Ko je prihodnje leto spet pričela snemati, se je odločila, da bo to pot imela sama več nadzora nad glasbo, ki jo izdaja, in da se bo predvsem prepustila rock'n'rollu, ki mu bo dodajala arabske in latino elemente. Rezultat tega namena je bil album Pies Descalzos. Ta se je sprva slabo prodajal, tako da se je že zdelo, da Shakira nadaljuje svojo skromno tradicijo, a je potem predvsem po zaslugi uspešnice Estoy Aqui postal hit album predvsem v latinski Ameriki, pa tudi Španiji. Po tem težko pričakovanem preboju so uspešnice iz njega kar deževale: Dónde Estás Corazón?, Antología, Pienso en Ti, Un Poco de Amor, Se Quiere, Se Mata. Album je postal No.1 album v kar osmih različnih deželah in postal celo v Ameriki platinast. Kar dve leti je koncertirala in ga promovirala in potem leta 1997 nehala nastopati v seriji El Oasis, ker za to preprosto ni imela več časa.

Ker je hotela svoj uspeh še nadgraditi, se je povezala z Emiliem Estefanom, možem Glorie Estefan, in ta je postal njen menedžer in producent. Njena odločitev se je izplačala, ko je leta 1998 izdani album Dónde Están los Ladrones? postal še večji svetovni hit v primerjavi s prejšnjim. Z njim je končno osvojila trmasti ameriški trg, predvsem po zaslugi uspešnic Ciega, Sordomuda in Ojos Así, predvsem pri slednji je bilo prisotnega največ arabskega vpliva. S pomočjo tega albuma je postala znana kot močna in udarna ženska, primerjave z Alanis Morissette so kar deževale.

Ko se je Gloria Estefan ponudila, da bi pesem Ojos Así prevedla v angleščino, se je nenadoma zdelo, da bi mogoče Shakira lahko osvojila tudi angleški trg. Shakiri pa je takrat postalo jasno, da bo le-tega lahko osvojila le v primeru, če bo angleščino znala tako dobro, da bo lahko sama v tem jeziku pisala pesmi. In se je naučila. In to zelo dobro. Leta 2000 je izdala album MTV Unplugged, ki ji je prinesel prvega grammyja za najboljši latino album.

Potem pa je bil res že čas za preboj na svetovni angleški trg: Shakira je najprej popolnoma spremenila stil, iz dolgolase temnolase se je prelevila v skodrano svetlolaso pevko, pričela je ljubezensko razmerje s sinom tedanjega argentinskega predsednika Antoniem de la Rua, s katerim sta danes zaročena že osem let, pa se še zmeraj nista poročila, in pričela ustvarjati njen prvi v celoti angleški album Laundry Service. Prvi singel iz njega Whenever Wherever je izšel konec leta 2001 in čez noč postal uspešnica.

Iz prvega albuma je izdala še nekaj hitov, drugi je bil Underneath Your Clothes. Mnogi so se sicer spraševali, ali so njena angleška besedila v primerjavi s prejšnjimi španskimi res globoka oz. imajo sploh kakšno sporočilo, a so se strinjali, da so pesmi presneto nalezljive.

Po izdaji albuma Laundry Service se je odpravila na daljšo koncertno turnejo, ki se je zavlekla, tako da je vmes pevka izdala remix album in live album, namesto novega studijskega. Šele kasneje je pričela ustvarjati nove pesmi, pri tem pa je bila tako uspešna, da jih je ustvarila kakšnih 60 – nekatere v angleškem, druge v španskem jeziku. Leta 2005 se je zato odločila izdati kar oba: angleškega in španskega. Prvi je bil španski Fijacion Oral, Vol. 1, drugi angleški Oral Fixation, Vol. 2. Zanimivo je to, da se slednji album ni prodajal dobro, tako da je založba Epic spomladi leta 2006 album izdala še enkrat, pa mu to pot dodala še pesem Hips Don't Lie, s katero pa je spet ustvarila hudo uspešnico.

Shakira bo novi album izdala še letos - napovedan je za 25. September, prvi singel iz njega pa bo na trg poslala že v teh dneh. Ta singel ne bo vključeval nobenih drugih glasbenikov, izdala pa ga bo v španskem in angleškem jeziku. Po izdaji omenjenega angleškega albuma pa bo približno 3 do 5 mesecev kasneje poslala na trg tudi španski album, so potrdili iz njene založbe. Zanimivo je to, da bo omenjeni prvi singel doživel svoj prevod tudi v španščino, medtem ko se pesmi iz španskega jezika ne bodo prevajale v angleščino.
19. december 2010
Foxyteens

Po štirih zelo uspešnih letih nove zasedbe skupine Foxy Teens je prišlo do slovesa. Najstarejša članica Kim zapušča lisičji brlog. Odpravlja se namreč novim izzivom naproti. Ob koncu srednje šole se je odločila, da se bo poizkusila na novih področjih, zato je svoje mesto odstopila 17-letni Katji.
19. december 2010
Napiš kei o Rihanni pa kake vice dodej.
19. december 2010
POŠTA:
NinneK.Diamond* me je vprašala če lahk napišem kej o Rihanni.
Tukaj imaš novičko:
Rihannina nova pesem: Only girl (in the world)

Njena nova pesem zaseda vrhove najrazličnejših lestvic po svetu!
besedilo:
La la la la
La la la la
La la la la

[VERSE 1]
I want you to love me, like I’m a hot pie
Keep thinkin’ of me, doin’ what you like
So boy forget about the world cuz it’s gon’ be me and you tonight
I wanna make your bed for ya, then imma make you swallow your pride

[CHORUS]
Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
Like I’m the only one that you’ll ever love
Like I’m the only one who knows your heart
Only girl in the world…
Like I’m the only one that’s in command
Cuz I’m the only one who understands how to make you feel like a man

Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
Like I’m the only one that you’ll ever love
Like I’m the only one who knows your heart
Only one…

[VERSE 2]
Want you to take me like a thief in the night
Hold me like a pillow, make me feel right
Baby I’ll tell you all my secrets that I’m keepin’, you can come inside
And when you enter, you ain’t leavin’, be my prisoner for the night

[CHORUS]
Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
Like I’m the only one that you’ll ever love
Like I’m the only one who knows your heart
Only girl in the world…
Like I’m the only one that’s in command
Cuz I’m the only one who understands, like I’m the only one who knows your heart, only one…

[BRIDGE]
Take me for a ride
Oh baby, take me high
Let me make you first
Oh make it last all night

Take me for a ride
Oh baby, take me high
Let me make you first
Make it last all night

[CHORUS]
Want you to make me feel like I’m the only girl in the world
Like I’m the only one that you’ll ever love
Like I’m the only one who knows your heart
Only girl in the world…
Like I’m the only one that’s in command
Cuz I’m the only one who understands how to make you feel like a man
Only girl in the world…
Girl in the world…
Only girl in the world…
Girl in the world…
20. december 2010
VICI IN UGANKE:
Kaj reče riba prijateljici ko vidi morsko zvezdo?
o: Pazi, šerif!

Kaj je predhodnik sesalca?
o: Metla.

Kaj naredijo bosanci da je film na televiziji bolj napet?
o: Okoli televizije dajo elastiko.

uganke ni ker niste še rešili prejšnje.
20. december 2010
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg