Forum
u120269
u120269
Bil je prvi pomladni dan. S svojo psičko Neli sem se sprehajala po mestnem parku. Vetrič je nežno pihal in me nagajivo božal po laseh, kar je v meni prebudilo občutek prebujanja narave in s tem željo po novih avanturah. Okoli mene so se sprehajali zaljubljeni pari in tudi v meni se je prebudila želja po iskanju tistega pravega. »Ali bom sploh kdaj tako srečna, kot so ti najstniki? Se bom kdaj sprehajala z roko v roki s tistim … »pravim« zame? Bom kdaj spoznala fanta, ob katerem mi bo zastal dih?« Medtem ko sem razmišljala o takšnih in drugačnih vprašanjih, sem ga zagledala … Visok temnolasec me je s svojimi nebeško modrimi očmi zadel naravnost v srce. Čeprav moja Neli ne mara veliko ljudi, se je zapodila k njemu in se smukala okoli njegovih božanskih nog. Moram priznati, da sem ji bila zelo hvaležna, kajti sama si nikoli ne bi upala pristopiti k njemu. Hotela sem se opravičiti za dejanje moje psičke, vendar me je presenetila njegova ljubeznivost do živali. Prav nič ni bil nejevoljen – še več – hotel se je spoznati z njeno lastnico. Takrat sem izvedela njegovo ime. Bil je Robert. Po stisku roke sva sedla na bližnjo klopco in izmenjala nekaj besed. Srce mi je razbijalo in v trebuhu sem imela nenavaden občutek bolečine, ki pa je bil hkrati pomirjajoč in mi je celo na nek čuden način namigoval, da je on tisti »pravi«. Tega še nisem občutila nikdar, pa vendar se občutka nisem prestrašila. Nekako globoko v sebi sem vedela, da prinaša nekaj pozitivnega. Prepričana sem bila, da tudi Robert ni ravnodušen do mene. Povedal mi je, da je tudi on nekoč imel psička ... Povedal mi je še mnogo stvari, a moram priznati, da se vsega ne spomnim – morda zaradi pretiranega vznemirjenja, ne vem. Spominjam se le zadnjih besed: »Zdiš se mi prav prijetna punca. A imaš jutri kaj časa?« Ostala sem brez glasu in zato samo vzhičeno pokimala z glavo. Dogovorila sva se, da naslednji dan pride pome.
Ura je odbila šest in zazvonil je zvonec na mojih vratih. Za njimi se je skrival Robert z vrtnicami v rokah. Popeljal me je na večerjo v najbolj mondeno restavracijo v mestu, kjer sva uživala dolgo v noč. Sledil je romantičen sprehod skozi park – vse do doma. »Mislil je enostavno na vse: vrtnice, romantična večerja in sprehod pod zvezdnatim nebom,« sem po tiho razmišljala, »sedaj poznam občutek blaženosti zaljubljenih parov, ki so se včeraj sprehajali v parku. Poznam vzrok njihovih nasmehov – kljub temu, da se v bistvu ne dogaja nič, čemur bi se lahko tako smejali. Sedaj vem, kaj je pomenila tista nenavadna bolečina v trebuhu. Prvi spomladanski dan mi je prinesel tistega pravega in spoznala sem, kaj pomeni biti zaljubljen …«
Ko sva stala pred vrati, ko se je nagnil k meni in me hotel poljubiti. Nisem se mogla upreti. Moja kolena so vztrepetala kot še nikoli doslej. Srce je govorilo, naj ga povabim naprej, a razum je pravil drugače. Odslovila sem ga, čeprav mi to ni bilo po godu.
Tisto noč skoraj nisem zatisnila očesa. Ko sem se zjutraj prebudila, me je spet navdajal tisti prijeten občutek po celem telesu ... Komaj sem čakala, da zazvoni moj telefon in da se izpiše njegova telefonska številka. In na njegov klic mi ni bilo treba dolgo čakati. Povabil me je na piknik in mi dejal, da ima zame presenečenje. A takrat še nisem vedela, da bo to vse prej kot pa prijetno presenečenje. Ko sem prišla na mesto, kjer sva bila dogovorjena, je sedel tam in v naročju držal majhnega otroka. Najprej sem bila zmedena, nisem vedela, kaj počne tukaj. Očitno je mojo zadrego opazil in rekel: »Nadja, nekoga ti moram predstaviti. To je moj sin Luka.« Bila sem šokirana in hkrati užaljena, da tega nisem vedela že prej. Ampak … kako bi vendar lahko? Povedal mi je, da ga je zaradi tega že veliko deklet zavrnilo, zato mi ni hotel takoj razkriti te skrivnosti. Dejal je: »Toda ti si zame nekaj posebnega, nočem te izgubiti.« Odvrnila sem: »Toda jaz, Robert … Jaz ne vem. Potrebujem čas za premislek. To je zame nekaj popolnoma novega.« S temi besedami sem odšla. Vso pot domov sem jokala. Pred menoj je bila težka odločitev. Živeti s popolnim tujcem in njegovim otrokom ali pa nadaljevati brezskrbno življenje brez ljubezni. Sliši se enostavno, vendar je bilo vse prej kot to. Odločila sem se, da za nekaj časa pozabim nanj. Da bi ga pozabila, sem začela hoditi na zmenke z drugimi fanti, vendar nikoli nisem čutila tistega, kar sem čutila z Robertom. Ker sem vedela, da to nikamor ne vodi, sem se odločila, da ga pokličem in se opravičim, da sem ravnala tako nepremišljeno in nezrelo. Upala sem, da mi bo oprostil, saj bi bilo nespametno zavreči to, kar se je razvilo med nama.
A na mojo veliko žalost je Robi že imel drugo dekle. Res je minilo kar nekaj časa, odkar sva se nazadnje slišala, vendar kaj takega seveda nisem pričakovala. Priznati moram, da sem planila v jok in kar nekaj časa preživljala hude muke. Nato pa mi po kakšnem mesecu zazvoni mobitel. Z začudenim pogledom vidim, da kliče prav on. Dejal mi je, da me ima preveč rad, da bi zavrgel najino ljubezen in če se lahko dobiva, ker bi se mi rad oddolžil. In res je bilo tako. Dobila sva se in pričaral mi je neverjeten večer. Večerja ob svečah in polno rož na vseh policah, zraven pa nežna romantična glasba, ki mi je segla globoko v srce. Vzdušje je bilo enkratno, ambient pa primeren večeru, zato se nisva mogla upreti drug drugemu. Prepustila sem se njegovim rokam, telesu in pogledom. Ti so mi pričarali občutke, ki jih lahko občutiš samo z osebo, ki jo imaš zares rad. Tista noč je bila zagotovo najlepša od vseh in sledili so dnevi, ki so bili še lepši.
Odločila sva se, da se preseliva v skupno stanovanje, skupaj z njegovim sinom. Pojasnil mi je, da je sinova mati umrla pri porodu in da sta zaradi tega ostala sama. Čutila sem globoko sočutje in obenem tudi jezo zaradi tega, kako sem reagirala, ko mi je prvič pokazal sina. Odločila sem se, da se prepustim čudoviti ljubezni, ki se je spletla med nama, pa naj se zgodi karkoli – naj zvezde padejo z neba, jaz imam njega, on ima mene in najslajše se počutim, ko naju z Luko objame in nama v uho zašepeta: »Rad vaju imam.«
23. april 2013
neext! *o*
26. april 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg