Forum
u68138
u68138
Hello odločila sem se, da napišem še eno zgodbico. Z razliko od ostalih bo ta resnična.
Pisala bom, kot je že iz naslova razvidno od trpljenja moje prijateljice.
************************************************************************************************************************
Hello sem Tea imam veliko prijateljic, ena med njimi pa se mi ZELO smili, saj sirota trpi že od osmega leta naprej. Ime ji je Sandra, je zelo prijazna in res zelo uboga. V zgodbi bo vse razen imen oseb in slik resnično.

Jaz:
Sandra:Zgodba bo govorila od 2. razreda osnovne šole, do danes.
Več izveš v nadaljevanju, če boš bral/a zgodbico.

Boš bral/a?


če želiš glasovati se prijavi ali včlani

09. julij 2012
u77108
u77108
1.komentiram: next jeeeeej
09. julij 2012
u68138
u68138
sυηѕнiηe ^^ hualaaaaaaaa za prvi next,... ko napišem nadaljevanje za zgodbico **our life**
bom še tu napisala 1 del.

prosim oglašuj malo
09. julij 2012
u77108
u77108
ok bom dala link na svojo zgodbico
09. julij 2012
u77108
u77108
zgleda ne boš nextala...... :/// ok pa drugič.....
09. julij 2012
u68138
u68138
sυηѕнiηe ^^ in Kєℓℓү*Lσνє < 3 hvala 1. del je namenjen vama:
***************************************************************************************************
Danes je torek 09.09.2004. Šolsko leto se je komaj začelo. Prvo uro smo imeli slovenščino, malo pred koncem ure je nekdo potrkal na vrata. Učiteljica je šla do vrat in jih odprla. Čez kako minuto se je vrnila z eno punco. Učenci to je vaša nova sošolka Sandra nam je rekla. Nato nam je povedala da se ji vsi moramo predstavit. Ko smo se predstavili jo je vprašala pri kom želi sedet, saj je kar precej stolov prostih saj nas je samo 13 v razredu. No sedaj s Sandro nas bo 14. Sandra je rekla, rada bi sedela pri Tei, seveda če lahko? Takoj sem ji pokazala naj pride in si prisede. Izgledala je čudovito, In kar nekaj časa pouka nam je odpadlo seveda zaradi Sandre.
Po pouku je šla na enak avtobus kot jaz, le da je eno postajo prej izstopila.
Naslednji dan sreda. Sandra je pritekla v šolo, žalostna je bila in oči je imela rdeče in otečene. Videlo se je da se je jokala. Vprašala sem jo:" Sandra kaj je narobe?
Odgovorila mi je bolje, da ne veš. Tako se je ponavljalo vse do petka, ko nam je zadnja ura odpadla, ker je učiteljica mogla it na nek sestanek. Takrat sem jo vprašala, če gre na sladoled. Ne, nimam denarja in domov moram. Saj doma ne vejo da nam je odpadla 1 ura sem rekla in jo prijela za roke. "Oh groza, kake roke imaš!" hitro je umaknila roko, vendar se ji nisem pustila, ponovno sem jo prijela za roko, imela je vso z krvavimi žulji.


roke je imela take, še mene je zabolelo. Pa kaj delajo s tabo? Spet mi je odgovorila: "Bolje da ne veš." A mi boš kdaj zaupala? Seveda ti bom, ker bom rabila veliko tolažbe. V ponedeljek ti vse povem mi je odgovorila.
************************************************************************************************************

Nextam?
09. julij 2012
ojoj :/ next
09. julij 2012
u68138
u68138
love1direction hvala 2. del je namenjen tebi
*****************************************************************************************************

Vikend se mi je vlekel, kot še nikoli doslej. Komaj sem čakala na ponedeljek, da mi Sandra pove kaj je narobe.
Končno je prišel težko pričakan ponedeljek. Vstala sem se že ob 5 zjutraj, čeprav sem avtobus imela komaj ob pol osmih. Ko smo prišli, do Sandrine postaje sem postala razočarana, ni je bilo. Pa ne da je danes ne bo v šolo. Upam, da se ji ni kaj zgodilo. Deset minut pred osmo stojim zunaj pred šolo in čakam ter gledam, če bo od kod prišla Sandra. Pridruži se mi naj boljši prijatelj in sošolec Boštjan. Kaj pa si ti tako žalostna? Me je vprašal. Sandro čakam, sem mu odgovorila. Potem pa vidim, da teče po pločniku.
Priteče do mene in me objame, začne se jokat. Sandra pomiri se sem jo tolažila in božala. Tea najraje bi umrla, nočem več živet mi je rekla. Sandra prosim ne misli na to. Saj mi boš danes povedala a ne? Sem jo vprašala. Pokimala mi je, Boštjan naju je prekinil. Tea In Sandra v razred moramo, ker je zvonilo. OK! Sva rekli obe z Sandro in vsi trije smo stekli v učilnico. Pouk je kar hitro minil. Potem pa mi je Sandra rekla pridi greva nekam na samo. Šli sva na klopco za šolo. Tam ponavadi ni bilo nobenega.
Usedli sva se na klopco in Sandra je začela: Tea glej moja mama dela v Nemčiji, ati pa okrog hodi z drugimi ženskami in jih vozi domov. Mene je dal v rejništvo. Zato sem na tej šoli. Tea samo nekaj te prosim: " Ne smej se, sedaj ko ti bom to povedala pa upam da ostaneva prijateljici. Obljubi mi pa tudi da ne boš nikomur nič povedala." Obljubim, prisežem, da to kar mi boš povedala ostane med nama.
Vsako jutro se moram vstat ob štirih zjutraj, počistit moram hlev, pomolsti krave. jih nahranit se stuširat in potem lahko grem v šolo. Ko pa pridem iz šole domov se moram najprej preoblečt potem pa moram iti na njivo delat. Okrog pete grem iz njive domov naravnost v hlev kjer me čaka enako delo kot zjutraj. Kp končam s svojim delom lahko grem jest nalogo delat se stuširat in spat.
Solze so mi kar same od sebe začele teč po licu, uboga Sandra koliko moraš trpet že sedaj pa si stara komaj osem let, enako kot jaz.
***********************************************************************************************************

Nextam?
09. julij 2012
u68138
u68138
Tu je napaka: (se opravičujem) Kp končam s svojim delom lahko grem jest nalogo delat se stuširat in spat.
Ko končam s svojim delom lahko grem jest, delat domače naloge se stuširat in spat.
09. julij 2012
next boga
09. julij 2012
next!
09. julij 2012
boga----- next pliss .... zdaj!
09. julij 2012
u77108
u77108
hwala za next pa boga sandra next!
09. julij 2012
next O.o
09. julij 2012
gdaj bo next?
09. julij 2012
Boga pa next
09. julij 2012
u61796
u61796
next
09. julij 2012
u68138
u68138
ok grem nextat
09. julij 2012
u68138
u68138
Hvala za vse nexte,...
******************************************************************************************************

3. del.

Joj Tea moram domov drugače bom tepena. Saj bo prišel avtobus komaj čez pol ure. Tea ne razumeš, da moram domov peš! Zakaj misliš, da sem zjutraj pritekla peš v šolo? Mislila sem, da si zamudila avtobus! Ne peš moram hodit v šolo in iz šole. Ker mi je rejnica rekla, da sem mlada in da se moram razgibat. Koliko pa imaš do šole? Malo več ko 5 km, mi je odgovorila. Saj te razumem: "Objela sem jo in ji rekla jutri se vidiva, adijo!"
Uboga Sandra kako se mi smili, le kako ji naj pomagam? Mi je ves čas hodilo po glavi.
Obljubila sem ji, da nebom nobenemu nič povedala, ampak kako, saj tako ne more trpeti. Po licih so mi polzele solze. Boštjan je prišel do mene in me vprašal, Kaj je narobe? Ah Boštjan: "Ko bi ti le lahko povedala!" Vendar sem obljubila, da ne bom nobenemu nič povedala. Prišel je avtobus in odpeljala sem se domov. Doma me je mama vprašala: "Tea kaj je narobe, zakaj jokaš?" Mama obljubila sem, da nebom nobenemu nič povedala. Meni pa res lahko zaupaš mi je rekla mama. Mama saj vem ampak, kaj če se kje zagovoriš in komu kaj poveš v jezi? Tea obljubim ti, da ne bom nobenemu nič povedala. Mama saj sem ti rekla, da sem dobila novo sošolko, a ne? Ja res si mi povedala! No Sanrda je v reji pri Kociprovih. In najbolj boleče je: "mama glej Sandrina mama dela v Nemčiji, ati pa okrog hodi z drugimi ženskami in jih vozi domov. Sandro pa je dal v rejništvo k Kociprovim. Vsako jutro se mora vstat ob štirih zjutraj, počistit mora hlev, pomolsti krave. Jih nahranit se stuširat in potem lahko grem v šolo. Ko pa pridem iz šole domov se mora najprej preoblečt potem pa moram iti na njivo delat. Okrog pete gre iz njive domov naravnost v hlev kjer jo čaka enako delo kot zjutraj. Ko konča s svojim delom lahko gre jest, delat domače naloge, tuširat in spat. Tudi moji mami so stekle solze po licih. Tea meni je že hudo ko ti včasih naložim kako manjše delo, kaj pa vse to. Vem mama, ko bi videla, kakšne roke ima uboga sirota, čele žuljave in krvave.
******************************************************************************************************
Nextam?
09. julij 2012
ja pliss nekti
09. julij 2012
u40668
u40668
next!!!
09. julij 2012
u68138
u68138
hvala za nexte 4. del je namenjen Nikita lol in Mrss.Styles♥
********************************************************************************************************
Obe z Mamo sva jokali in tuhtali kako bi lahko pomagali Sandri, a na žalost rešitve nisva našli. Mama a te lahko nekaj prosim? Povej Tea mi je odgovorila. A mi daš jutri za sladoled? Pa za Sandro bi te tudi prosila. Seveda ti dam za obe in še kakšno čokoladico ji kupi, ali pa sendvič, če sirota Sandra je lahko komaj zvečer ko je delo končano. OH, mama kako te imam rada, najboljša mama na svetu si, hvala ti iz vsega srca. Po pogovoru sem se najedla, stuširala, naredila sem tudi domačo nalogo in potem sem šla spat. Noč je hitro minila in že sem komaj čakala, da vidim Sandro, Vsaj 5 ur mira bo imela pred rejniki Kociprovimi ( nesramneži, izkoriščevalci) oprostite izrazu ampak tako je moje mnenje. Kociprovi po moje sploh srca nimajo, da lahko tako izsiljujejo z delom osemletno punčko. V šoli je Sandra takoj pritekla do mene. Tea kako sem vesela ker te vidim. Veš zelo pogrešam mamico in sestro Suzano. Prav zanima me kaj bi rekla Suzana, če bi vedela kako trpim. Mi je s solzami v očeh povedala Sandra. Tolažila sem jo: Sandra danes po pouku greva v trgovino in na sladoled, sem ji rekla. Tea ne morem ker nimam nič denarja. Saj ti bom pa jaz plačala Sandra, daj prosim ne zavrni me, ker si mi res zelo zelo dobra prijateljica in močno trpiš za svoja leta. Ne vem če bi kateri z osmega ali devetega razreda lahko toliko naredil kot moraš ti. Verjamem in vem, da ti je zelo težko, zato te lepo prosim nikar me ne zavrni, ko te bom kam povabila. Obljubim, da te ne bom zavrnila nikoli več, sam res ne vem, če ti bom kdaj lahko tvojo dobroto, tolažbo in vse to kdaj vrnila. Mi je rekla. Sandra niti nočem, da bi mi vrnila, želim si samo, da bi bilo vse drugače, da ti nebi toliko trpela in delala.
******************************************************************************************************

Nextam???
09. julij 2012
nexti.... boga je
09. julij 2012
u77108
u77108
next!
09. julij 2012
u73804
u73804
next zamee
09. julij 2012
next
09. julij 2012
u68138
u68138
bom nextala čez pol ure ok,... hvala kr berete
09. julij 2012
ka lohk prej kr nwm če bom tedi še bedela
09. julij 2012
u68138
u68138
EvaLove1D se bom potrudila ok
09. julij 2012
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg