Za Barbaro pišem tole Pač to je original knjiga prevedena v slovenščino..
-----------------------------------------------------------------------
KAKO SE JE VSE ZAČELO
Predstavljaj si, da je poletje med sedmim in osmim razredom, nekaj let nazaj. Zagorela si zaradi ležanja poleg vašega plavalnega bazena, oblečeno imaš svojo novo majico znamke Juicy (se spomniš ko so jih še vse nosile?) in razmišljaš o svoji simpatiji, fantu, ki hodi na drugo šolo, katerega imena ne bomo omenile in ki zlaga kavbojke v Abercrombiu v nakupovalnem centru. Ješ svoje čokoladne kosmiče, kot jih imaš rada- v nemastnem mleku- in opaziš dekliški obraz na strani tetrapaka. POGREŠANA. Lepa je- verjetno lepša od tebe- in ima nagajiv pogled na obrazu. Pomisliš, hmm morda ima tudi ona rada čokoladne kosmiče. In prepričana si, da bi tudi ona mislila,da je fant iz Abercrombia lep. Sprašuješ se, kako je nekdo tako.. no, tako podoben tebi postal pogrešan. Mislila si, da samo dekleta, ki se prijavijo na lepotna tekmovanja končajo na straneh mlečnih tetrapakov.
Premisli še enkrat.
Aria Montgomery je zakopala svoj obraz v trato svoje najboljše prijateljice Alison DiLaurentis. 'Božansko' je zamrmrala. 'Ali vohaš travo?' je Emily Fields zaklicala, ko je na dovozu za Ario zapirala vrata Volva v katerem, jo je pripeljala njena mama. 'Lepo diši.' Aria si je popravila lase z roza prameni in globoko vdihnila svež, topel večerni zrak. 'kot poletje.' Emily je pomahala svoji mami in si potegnila gor ohlapne kavbojke, ki so visele na njenih suhih bokih. Čeprav je bila tekmovalna plavalka že od Tadpole lige in čeprav je izgledala krasno v kopalkah, ni nikoli nosila ničesar tesnega kot večina njenih sošolk. Njeni starši so namreč verjeli izključno v notranjo lepoto in močan značaj (čeprav je bila Emily prepričana, da je bilo to, da je morala skriti svoje spodnje perilo z napisom IRSKA DEKLETA TO POČENEJO BOLJE v zadnji del predala, ne ravno močno karektirano).
'Živjo punce!' Alison je naredila pirueto čez njihovo sprednjo trato. Njeni lasje so bili speti v razmršen konjski rep in še vedno je imela oblečeno zmečkano hokej majico, od ekipne proslave za konec šolskega leta, ki se je odvijala tisto popoldne. Alison je bila edina sedmošolka, ki ji je uspelo priti v šolsko ekipo in ki se je domov vozila s starejšimi Rosewood dekleti, ki so na glas vrtele Jay-Z- ja in so jo vedno popršile z parfumom preden so jo odložile pred njeno hišo, da njeni starši ne bi zavohali dima od cigaret, ki so jih vse kadile.


22. maj 2013
uu hvala za temooo neext!
22. maj 2013
'Kaj zamujam?' je zaklicala Spencer Hastings, ko se zdrsnila skozi luknjo v Alisonini živi meji. Spencer je živela v sosednji hiši. Čez ramo je vrgla svoje dolge temno-blond lase, spete v konjski rep in popila požirek vode iz svoje vijolične Nalgene steklenice. Spencer jeseni ni uspelo priti v šolsko ekipo z Alison, zato je igrala v ekipi sedmošolk. Že celo leto se je trudila in izboljšavala svojo igro in dekleta so vedela, da je vadila preigravanje na njihovem zadnjem vrtu, preden so prišla. Spencer je sovražila, ko je bil kdo pri čemerkoli boljši od nje. Še posebno Alison. 'Počakajte me!' Obrnile so se in videle Hanno Marin, ki je lezla iz mamičinega Marcedesa. Na ramo si je zavihtela svojo torbo in pomahala s svojo okroglo roko. Odkar so se njeni starši ločili prejšnje leto, so se ji vztrajno večali kilogrami in prerasla je že skoraj vsa stara oblačila. Čeprav je Alison zavila z očmi, so se ostala dekleta delala, kot da niso opazila. To najboljše prijateljice pač počno.
23. maj 2013
next
26. maj 2013
Alison, Aria, Emily, Hanna in Spencer so se povezale ko so jih njihovi starši javili, da bodo vsako soboto pomagale pri dnevu šole Rosewood- no, vse razen Spencer, ki se je javila kar sama. Karkoli je ali ni Alison vedela o ostalih štirih, so te vedele o njej. Bila je popolna. Lepa, pametna, zvita. Popularna. Fantje jo želeli poljubiti Alison. Dekleta- tudi starejša- so želele biti Alison. Ko se je torej Alison prvič zasmejala Ariini šali, ko je prvič vprašala Emily o plavanju, povedala Hanni, da je njena majica prisrčna ali komentirala, da je Spencer bolje organizirana kot ona, si niso mogle pomagati, da ne bi bile…očarane. Pred Ali, so se punce počutile kot pletene 'mamine' kavbojke- nerodne in opažene zaradi vseh napačnih razlogov- toda potem so se zaradi Ali počutile kot najbolj popolno prilagajoči se topi znamke Stella McCartney, ki si jo nobena ni mogla privoščiti. Zdaj, eno leto kasneje, na zadnji dan sedmega razreda, niso bile le najboljše prijateljice- bile so glavne punce v Rosewoodu. Veliko stvari se je zgodilo, da je bilo tako. Vsak pižama žur, ki so ga imele, vsak šolski izlet, je bila nova adventura. Toda bile so druge stvari, ki so jih hotele pozabiti. Obstajala je ena skrivnost, o kateri si niso upale niti govoriti. Ali je trdila, da so skrivnosti bile tisto, kar je peterico povezalo skupaj za zmeraj. Če je bilo to res, so bile najboljše prijateljice do smrti.
27. maj 2013
Neeeeexttttt
13. junij 2013
neeeext!!
16. junij 2013
če želiš poslati sporočilo v to temo, se prijavi ali včlani
Vpiši povezavo do slike
Primer: http://www.spletna-stran.com/slika.jpg